ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
TCMB faizi sabit tuttu
TCMB faizi sabit tuttu
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
HABERLER>EKONOMİ
28 Ağustos 2015 Cuma - 17:46

‘Gün, safları sıklaştırma günüdür’

Duman, “Bugün safları sıklaştırma vaktidir. Emperyalizmin tetikçilerine karşı birliğimize sahip çıkma vaktidir. Hain terör saldırılarına karşı vereceğimiz en büyük cevap ortak bir tavır sergilemektir” dedi.

‘Gün, safları sıklaştırma günüdür’

Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi Abdullah Duman 3. Dönem Toplu Sözleşmelerden çıkan sonuçları açıklayarak değerlendirmede bulundu.

Memur- Sen Toplantı Salonunda gerçekleştirilen basın açıklamasına Memur-Sen’e bağlı olan sendika temsilcileri katıldı.

Konuşmasına Diyarbakır ve Hakkari'de şehit olan askerlere rahmet ailelerine sabır dilekleriyle başlayan Başkan Duman, “Bugün safları sıklaştırma vaktidir. Emperyalizmin tetikçilerine karşı birliğimize sahip çıkma vaktidir. Hain terör saldırılarına karşı vereceğimiz en büyük cevap ortak bir tavır sergilemektir” dedi.

“ÇIKAN KARARLAR MEMNUN EDİCİ”

Toplu Sözleşmelerden çıkan sonucun kendilerini mutlu ettiğini belirten Duman, “3 Ağustos’ta müzakerelerine başladığımız, müzakerenin nihai tarihi olan 22 Ağustos’a kadar mesai kavramı gözetmeden çalışarak imza aşamasına getirdiğimiz 3. Dönem Toplu Sözleşme sürecini Kamu İşveren Heyet Başkanı ile Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanı yani yetkili konfederasyon ve yetkili sendikalar ile hükümet arasında imzalanan mutabakat metni ile sonuçlandı. Kamu görevlilerini mutlu ve memnun eden kazanımlar paketinin yer aldığı 3. Dönem Toplu Sözleşme mutabakat metninde yer alan kazanımların ülkemize, milletimize, kamu görevlilerine, üyelerimize ve ailelerine hayırlı olsun” diye konuştu.

“78 MİLYONU İLGİLENDİRİYOR”

Toplu Sözleşme masasında çıkan kararların sadece memurları ilgilendirmediğinin de altını çizen Duman, “Çıkan kararla birlikte 3 milyon 200 bin kamu görevlisi, 1 milyon 900 bin kamu görevlisi emeklisi ve aileleri ile birlikte 20 milyon kişiyi doğrudan, ekonomik ve sosyal etkileri bakımından 78 milyonu yakından ilgilendiriyor. Memura verine zam çiftçiye, esnafa verilmiş sayılır. Verilen zamlar dolaylı yoldan tekrar devletin kasasına girecektir. 3. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri, ilk gün üç kazanımla başladı ve son gün de mali, sosyal ve özlük hakları kapsayan sosyal teşvik paketi ile sonuçlandı. Memur-Sen ailesi olarak, gün riskleri ve tehditleri tartışma değil birlik içinde fırsatları güçlü geleceğe dönüştürme günüdür diyoruz. 850 bin üyemizin, kamu görevlilerinin, milletimizin, mazlumların ve insanlığın hukukunu korumaya, bu yolda alın teri akıtma ve mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 2016'DA 2 BİN 20 LİRA OLACAK

Verilen zamların nasıl ve hangi periyotlarda uygulanacağı hakkında da bilgi veren Duman, “Toplu sözleşmeyle, 2016 yılı birinci altı ay için yüzde 6, ikinci altı ay için yüzde 5, 2017 yılı birinci altı ay için yüzde 3, ikinci altı ay için yüzde 4 memur maaşlarına zam gelecek. Bunun yanında kamu görevlilerinin büyük bir çoğunluğunu doğrudan etkileyen sosyo-ekonomik iyileştirmeler geliyor. Kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine 2016 yılında yüzde 11.3, 2017 yılında yüzde 7.12 iki yıllık toplamda yüzde 19.2 zam aldık. En düşük devlet memuru bekarlar maaşı için, Bin 906 lira alırken, Ocak 2016’da bu rakam 2 bin 20 lira, Temmuz’da 2 bin 121 lira. En düşük devlet memuru evli ve 0-6 yaş aralığında iki çocuklu için, 2 bin 199 lira alırken, Ocak 2016’da bu rakam 2 bin 330 lira, Temmuz’da 2 bin 447 lira. Ortalama memur maaşında ise bekarlar şuan için 2 bin 497 lira alırken, Ocak 2016’da bu rakam 2 bin 646 lira, Temmuz’da 2 bin 779 lira. Ortalama memur maaşı evli ve 0-6 yaş iki çocuklular için, 2 bin 610 liradan Ocak 2016’da 2 bin 760 liraya, Temmuz’da ise 2 bin 904 liraya yükselecek” dedi.

CUMA NAMAZI ÇALIŞMASI

Kamu görevlilerine Cuma namazına gidebilmeleri için çalışma başlattıklarını ifade eden Duman, şunları söyledi:"Kamu görevlilerinin ekonomisine yönelik tekliflerimiz yanında çoğunluğu Müslüman olan bir toplumun kamu görevlerinde Cuma namazı vakitlerinde oluşan huzursuzluğu gidermek için bir takım çalışmalar başlattık. Cuma günleri illere göre değişen bir ayarlama ile memura öğlen izni süresi iki saate çıkarılması için çalışma yaptık. Bu çalışma sayesinde insanlarımız görevleri ile ibadetleri arasında sıkışmayacak.

 
ASP Müdürlüğü’nden alkışlanacak faaliyet
 
‘30 Ağustos milli azmin zaferidir’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DAP için proje istişaresi
DAP İdaresi’nin düzenlediği “Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Yetiştiriciliğinin ...
En az artış Erzurum Bölgesi’nde
TKFE’deki en yüksek yıllık değişimin gerçekleştiği düzeyler yüzde 29,85 ...
Dolar arttı, kömür fiyatları tavan yaptı
Kömür fiyatları dolar bazında geçen seneye göre aynı fiyattan satışa sunulsa ...
 
Ejder et fiyatlarını değerlendirdi
M.COŞKUN-Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder, Kurban Bayramı’ndan sonra ...
ZB Oltu Şubesi’ne yeni vizyon
Ziraat Bankası Oltu Şubesi, 6 aylık bir aradan sonra yenilerek bölge halkının hizmetine açıldı.
Karataş: ‘Tarihi bir sözleşme imzaladık’
Eğitim Bir Sen Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş, 2016-2017 ...
 
Erzurum, Yapı İzin İstatistikleri açıklandı
M.AKDAĞ-Yapı İzin İstatistikleri, Ocak-Haziran 2015 sonuçlarını paylaştı. ...
ATA Teknokent’ten önemli işbirliği
2.3 Milyar Avroluk bir bütçe ile yürütülen İşletmelerin ve KOBİ`lerin ...
İŞ Bankası 91’inci yılında
İş Bankası’nın 91. kuruluş yıldönümü nedeniyle Havuzbaşı Meydanı’nda bulunan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva