ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
HABERLER>SİYASET
14 Aralık 2014 Pazar - 16:56

Gün, imtihan günüdür

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Gün, imtihan günüdür. Herkes yaptıklarının ve bu ülkede demokrasiye yönelik tavırlarının hesabını da görecek, demokrasi yanında yer aldığında mükafatını da görecek" dedi.

Gün, imtihan günüdür

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, geçen sene MİT tırlarına operasyon yapıldığında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ve kurumlarını dünyaya şikayet ettiğini, şimdi de paralelci yapıların diliyle MİT'e saldırdığını belirterek, "Gün, imtihan günüdür. Herkes yaptıklarının ve bu ülkede demokrasiye yönelik tavırlarının hesabını da görecek, demokrasi yanında yer aldığında mükafatını da görecek" dedi.

DAVUTOĞLU KONGREDE KONUŞTU

Davutoğlu, Yakup Kılıç Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin Elazığ 5. Olağan İl Kongresinde konuştu.Elazığ ve ilçelerini selamlayan Davutoğlu, Elazığ'ın önemli isimlerini ve manevi önderlerini andı.Davutoğlu, 6-7 Ekim Kobani provokasyonlarında Elazığ'ın dik durduğunu, provokasyona gelmediğinin altını çizerek, bundan dolayı Elazığlılara teşekkür etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'nin, bu milleti anlayamayacağını söyleyen Davutoğlu, CHP'nin tarihten ilham almadığını, tarihe yabancı olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun, TBMM'de kürsüde Suriyeli bir kızın fotoğrafını gösterdiğini hatırlatan Davutoğlu, "Ey Kılıçdaroğlu, Belek Gazi'nin diyarından sesleniyorum sana, eğer o Suriyeli kızı gerçekten sahipleniyorsan, çık ve 'Beşar Esad katil' de, çık ve Beşar Esad'a 'zalim' de. Diyemez, korkar. Çünkü, CHP aynen Beşar Esad'ın zihniyetine sahiptir. O Arap Baası'dır, CHP de Türk Baası'dır. Baasçı, darbeci ve ihtilalci bir zihniyettir CHP" diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU ÇIKSIN BÜTÜN BU CHP MİRASINI, REDDİ MİRAS EYLESİN"

Davutoğlu, Meclis görüşmeleri sırasında, Baas ideolojisini, Mısır'da darbecileri savunan Kılıçdaroğlu'na ve CHP'lilere, "Siz de darbecisiniz" dediğini hatırlatarak, şöyle devam etti: "Kılıçdaroğlu'na Elazığ'dan tekrar çağrıda bulunuyorum; eğer darbeci değilseniz ey Kılıçdaroğlu, çıkın '27 Mayıs yanlıştı, 27 Mayıs darbesine karşıyız' deyin. O zamanki genel başkanınız İsmet İnönü 27 Mayıs'a, 'meşru bir teşebbüstür' diye fetva vermişti neredeyse. Çıkın siz 'yanlıştı' deyin, Başbakanımız Adnan Menderes'in katledildiği 27 Mayıs'a açık tavır sergileyin. sergileyemezler. '12 Mart yanlıştı' deyin, diyemezler. Çünkü 12 Mart'ın Başbakanı Nihat Erim de CHP içinden gelen bir şahsiyetti. '28 Şubat'a yanlıştı' deyin, diyemez. O zaman ki CHP geleneğinin bir versiyonu olan DSP Meclis'teydi, Başbakan Bülent Ecevit, bütün Meclis'i, başörtülü bir milletvekili aleyhine ayağa kaldırmış, 'dışarı, dışarı' diye tempo tutmuştu. Eğer şimdi Kılıçdaroğlu ve ekibi 'darbeye karşıyız' diyorlarsa, 'o tavır yanlıştı' desinler, o tavra karşı çıksınlar. 'Dışarı, dışarı' diye tempo tutulan, sadece başörtüsü dolayısıyla tahkir edilen o hanımların bugün Meclisimize başörtülü, başı açık, arkadaşlarıyla el ele girdikleri tablo, AK Parti'nin getirdiği demokrasi tablosudur. Bir daha hiçbir güç, bu milletin evlatlarına, bu milletin kızlarına, bu şekilde hakaret edemeyecek, tahkir edemeyecek, ötekileştiremeyecek. Kimse, inançları, düşünceleri, mezhebi, kökeni dolayısıyla bu ülkede bir daha hakarete uğrayamayacak. Bu bizim AK Parti olarak taahhüdümüzdür. Şimdi Kılıçdaroğlu çıksın bütün bu CHP mirasını, reddi miras eylesin."

"GÜN, İMTİHAN GÜNÜDÜR"

Davutoğlu, 27 Nisan muhtırasına destek veren o dönemin CHP Genel Başkanı ve CHP'li yöneticilerinin de özür dilemeleri gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Türkiye'de demokrasinin, milli iradenin, 'Türkiye'de yeter artık söz de karar da milletindir' diyen iradenin temsilcileri olarak biz buradayız. Siz neredesiniz Kılıçdaroğlu, siz demokrasinin yanında mısınız, vesayetçilerin yanında mısınız? Açık bir şekilde söyleyin. Nitekim, sadece darbe geleneğiyle değil, post modern darbelerle, paralelci çetenin yaptığı müdahaleler üzerinden gelecek vesayetlere de sessiz kaldılar. Geçen sene MİT tırlarına, ki Haleplilere, Bayır Bucak Türkmenlerine yardım götüren TIR'lara operasyon yapıldığında Kılıçdaroğlu sessizdi. Sessiz de değildi, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurumlarını dünyaya şikayet etti. Ama bakıyorsunuz şimdi, o paralelci yapıların diliyle MİT'e saldırıyor. Aynı dille Türkiye Cumhuriyeti Devletini, hükümetimizi ve demokrasimizi tahrip etmeye çalışıyor. Gün, imtihan günüdür. Herkes, yaptıklarının ve bu ülkede demokrasiye yönelik tavırlarının hesabını da görecek, demokrasi yanında yer aldığında mükafatını da görecek."

Davutoğlu, Yakup Kılıç Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Elazığ 5. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, kongreleri bir şölen ve düğün havası içinde yaptıklarını ifade ederek, "Çünkü AK Parti demek, milletin birliği, beraberliği, bütünlüğü demek. Kimse, bu AK Parti kadroları bu ülkedeyken, kimse bu milletin arasına fitne sokmaya cesaret edemeyecek, güç yetiremeyecek" diye konuştu.

TÜRK BAASI BENZETMESİ

Davutoğlu, "Nasıl CHP Türk Baası ise 6-7 Ekim olaylarında da HDP Kürt Baası olarak bütün Doğu'da Güneydoğu'da kendileri dışında düşünen herkese baskı uygulamaya kalktı, şiddet uygulamaya kalktılar" ifadesini kullandı.

Yasin Börü'yü unutmadıklarını dile getiren Davutoğlu, "O olaylarda kaybettiğimiz 50'ye yakın vatandaşımızı unutmadık. Bir daha hiç bir vandal, hiç bir eşkıya, hiç bir terörist, Türkiye'nin şehirlerini bu hale getiremeyecek çünkü kamu düzeni de dahil olmak üzere her tedbiri devletimiz, hükümetimiz alıyor. Ancak Elazığ gibi yiğitçe bu provokasyonların karşısında duran Doğu ve Güneydoğu'daki kardeşlerimiz, vatandaşlarımız da bir daha böylesine bir şiddete izin vermeyecek" diye konuştu.

"KİM NE DERSE DESİN BU TARİHDAŞLIĞIMIZ DEVAM EDECEK"

Davutoğlu, çözüm süreci derken tarihin derinliğine giden fatihlerden, evliyalardan, ilim ve irfan sahiplerinden gelen köklü tarihdaşlığı kastettiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:"Biz çözüm süreci derken her bir vatandaşımızın eşit olduğu 77 milyonun birbirine tarak dişleri gibi birleştiği bir kardeşlik dünyasından, bir demokrasi atmosferinden bahsediyoruz. Kim ne derse desin bu tarihdaşlığımız da devam edecek, eşit vatandaşlık etrafındaki demokrasi kültürümüz de gittikçe zenginleşecek.

Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Zaza, Arnavut, Boşnak diyerek bu milletin fertleri arasında fitne sokmaya çalışanlar bilsinler ki Belek Gazi'nin torunları Elazığlılar buradan sesleniyorlar ve 'bu millet ezeli ve ebedi kardeştir' diyorlar."

Elazığ ne istiyorsa ellerinden geldiğince hizmet edeceklerini dile getiren Davutoğlu, bu il için 12 yıl içinde eski parayla 7 katrilyon liralık hizmet getirdiklerini, Fırat Üniversitesi'ne 4 yeni fakülte, yüksekokullar, araştırma merkezleri, teknokent kurduklarını aktardı.

Elazığ'da 33 kilometrelik bölünmüş yolu 355 kilometreye çıkardıklarını, Hamzabey Barajı'nın yapımının sürdüğünü belirten Davutoğlu, Elazığ'ı sadece Türkiye'nin değil, bütün Ortadoğu'nun Kafkaslar'ın ve aynı zamanda dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri haline getirmeye kararlı olduklarını vurguladı.

ELAZIĞ DERSİ

Davutoğlu, herkesin Elazığ'dan gelip ders almasını, Elazığ'ın atmosferinde kendi tarihini keşfetmesini istediklerini söyledi.Yeni Türkiye'nin 3 temel üzerinde yükseleceğini belirten Davutoğlu, "İleri demokrasi, insan haklarına, özgürlüklerine, insana saygı gösteren demokrasi anlayışı milleti onurlandıran milleti değil namerde, merde dahi muhtaç etmeyen ekonomik kalkınma ve dünyanın her yerinde Ortadoğu'da Kafkaslar'da Balkanlar'da Orta Asya'da, Afrika içlerinde, Latin Amerika'dan Doğu Asya'ya kadar her yerde AK Parti ve al bayrağı yan yana dalgalandıran dış politikamızda inşallah yeni Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz" dedi.

"Elazığ bu davaya sahip çıkıyorsa, Türkiye'de kardeşlik ezeli ve ebedi kılınacaktır" diyen Davutoğlu, Elazığlılardan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde gösterdikleri yüzde 70 oy oranını daha yukarılara çıkarmasını istedi.

Davutoğlu, Elazığlılara, "6-7 Ekim olaylarındaki dik ve vakur duruşunuzla bu memleketin, milletin arasına fitne sokmak isteyenlere karşı 'biz Türk, Kürt ebediyen kardeşiz, Alevi, Sünni kıyamete kadar beraberiz' demeye hazır mısınız. Bu beraberliğin adresi olarak AK Parti'yi 2015 Haziran'ında çok daha yüksek oy oranıyla tekrar iktidara getirmeye hazır mısınız" diye seslendi.

NOTLAR

Başbakan Davutoğlu, kongrenin yapıldığı salona eşi Sare Davutoğlu ile gelerek, platform üstünde partilileri selamladı.

Salonda, "Hocam, bu gençlik Elaziz'dir. Harput diyarında, ufkunda yürüyecek bugün de yarın da", "Sen Hak yolundasın biz bunu biliriz. Arkandan geliyor ak gençlik Elaziz", "Şahid ol ya Rab, aziz şehir dik duran adamların yanında", "Saltanata gözün, gönlün tok, nazarında mevki makam yok, yüreğin yay gibi sözün ok, konuşan dili ol susan canların, duası üstünde bütün mazlumların" yazılı pankartlar asıldı.Davutoğlu'nun konuşması sırasında, "Burası Elaziz ne yaparız biz sensiz", "Gençliğin umudu, milletin gururu helal olsun sana Ahmet Davutoğlu" sloganları atıldı.

Kongreye, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile bazı milletvekilleri de katıldı.

Bu arada, Davutoğlu, Demokrat Parti'den AK Parti'ye geçen Erimli Belediye Başkanı İbrahim Yıldız'a parti rozeti taktı

 
‘Bu medeniyette ikilik olmaz’
 
Hentbol’da Termalspor fırtınası
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ERDAL 15 Aralık 2014 Pazartesi 10:26

ASIL İMTİHAN ÖBÜR TARAFTA

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın, gençlere seslendi
Narman Ülkü Ocakları başkanlığınca “Hedef 2023’te Lider Ülke Türkiye Ülküsü ...
Sekmen eleştirileri cevaplandırdı
Erzurum Kış Festivalinin İngilizce adlandırılmasına yapılan eleştirileri ...
ESKİ araç filosunu güncelleştirdi
Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü filosuna kattığı 17 aracı hizmete sundu.
 
AK Parti Aziziye İlçe Yönetim Kurulu açıklandı
AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ertuğrul Sevüktekin, Genel Kurulun ardından ...
Yeşilyurt’tan insani değerler vurgusu
AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Dünya İnsan Hakları Günü ...
İpek oy oranını açıkladı
AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, "Bugünkü anketlerde oy oranımız yüzde ...
 
Büyükşehir’de imar planı açılımı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Müceldili Konağı’nda ...
Coşkun güven oyu aldı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Oltu İlçe Teşkilatı 11. Olağan Kongresi ...
New City siyaset gündeminde
Uzun zamandan beri kamuoyunun gündemini meşgul eden New City Projesinde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva