ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
HABERLER>SİYASET
11 Aralık 2014 Perşembe - 06:43

İpek oy oranını açıkladı

AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, "Bugünkü anketlerde oy oranımız yüzde 50,6 gibi gözüküyor. İlk defa seçime 6 ay kala bu oranı yakalamış bulunuyoruz" dedi.

İpek oy oranını açıkladı

AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, "Bugünkü anketlerde oy oranımız yüzde 50,6 gibi gözüküyor. İlk defa seçime 6 ay kala bu oranı yakalamış bulunuyoruz" dedi.

AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, AK Parti'nin başarılarının sırrının gerçekleştirdiği istişare toplantıları olduğunu belirterek, iktidara geldikten sonra yaptıkları her icraatın çok geniş bir şekilde istişare edildikten sonra adım atıldığını söyledi.

DEMOKRASİ

Osmanlı'da demokrasinin tanımı yapılırken, karşılıklı konuşma, bir problemi tartışma ve bu şekilde sonuca ulaşma anlamındaki "meşveret" ifadesini kullandıklarını hatırlatan İpek, "Biz partimizi kurduğumuzda ve kurmadan önce aklınıza gelebilecek her konuyla ilgili, Çözüm Süreci de dahil olmak üzere, bunların tamamını AK Parti programımızın içerisinde bulabilirsiniz. Biz bunların tamamını kendi aramızda istişare ile yani meşveret yoluyla bulduk" dedi.

İSTİŞARE TOPLANTILARI

AK Parti'nin her 6 ayda bir genişletilmiş istişare toplantıları gerçekleştirdiklerini, geniş  manada Türkiye’nin o gün önemli konularının masaya yatırıldığını, son yapılan toplantıda da Çözüm Süreci başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Kobani bölgelerindeki gelişmelerin ele alındığını anlatan İpek, Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun moderatörlüğünde, herkesin her soruyu sorduğu bir toplantı da yaptıklarını, bu yolla eksikleri görerek, yola devam ettiklerini ve bu toplantıların Türkiye'ye çok büyük katkıları olduğunu kaydetti.

SEÇİMLER ÖNE ALINMAYACAK

AK Parti Genel Sekreteri İpek, 2015'teki genel seçimlerin öne alınması gibi bir durumun da söz konusu olmadığını belirterek, AK Parti 5. Olağan Kongresi'nin takviminin sürdüğünü, önce delege seçimleri, sonra belde, ilçe ve şimdi de il seçimlerinin devam ettiğini vurguladı. İpek, "İl seçimlerinin bittiği tarih yaklaşık şubat ayının sonlarına yanaşıyor. Arkasından Yüksek Seçim Kurulu asgari 90 günlük bir seçim takvimi açıklıyor. Bu takvimi de mart, nisan, mayıs gibi o aradaki bir dilimde açıklayacağını düşünürsek, seçimin mecburen gününde yapılması gerekmektedir" diye konuştu.

"BUGÜNKÜ ANKETLERDE OY ORANIMIZ  YÜZDE 50,6 GÖZÜKÜYOR"

AK Parti'nin seçimlerde anketlerin 2-3 puan üzerinde oy aldığını vurgulayan İpek, şöyle devam etti:

"2007'de seçimlerden birkaç ay önce yüzde 42-43 gibi bir bantta yer almamıza rağmen özellikle Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı seçilmesiyle ilgili 'Parlamentoda 367 kişi olması gerekir' gibi çok absürt bir iddia ortaya atılmıştı. Halk buna çok büyük bir tepki gösterdi ve bu tepkisini de sandıkta ortaya koydu. Böylece anketlerin yine 3-4 puan üzerinde yüzde 47 oy aldık. 2010 referandumunda, 'bugün seçim olsa kime oy verirsiniz' diye sorulduğunda AK Parti oyları yüzde 42 olarak gözüküyordu. Fakat referandum bittiğinde aynı soru sorulduğunda oylarımız yüzde 46-47 bandındaydı. 2011 seçimleri bittiğinde ise yüzde 50 oy alarak tamamladık. Bugünkü anketlerde oy oranımız  yüzde 50,6 gözüküyor. İlk defa seçime 6 ay kala bu oranı yakalamış bulunuyoruz. Ben bu bandın 3-4 puan daha üzerinde bir oy alınacağını, yine parlamentoda üçte iki çoğunluğun sağlanacağını ve hislerim beni yanıltmazsa Anayasa'yı değiştirecek bir çoğunluğa ulaşacağımızı düşünüyorum."

Haluk İpek, Türkiye'nin başkanlık sistemine geçmesiyle ilgili toplumda bir beklenti oluştuğunu, 2010 yılındaki halk oylaması sürecinde yapılan anketlerde halkın önemli bir kısmının "bu değişikliği istiyoruz, ama daha fazlasını da istiyoruz" şeklinde görüş bildirdiğini ifade ederek, toplumda yeni bir anayasa beklentisi olduğunu, tüm partilerin sivil bir anayasa fikrini dile getirdiğini söyledi.

Yeni anayasa için AK Parti'nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda çok büyük mücadele verdiğini, üzerinde mutabık kalınan maddelerin TBMM'den geçmesi için de çaba sarfettiklerini anlatan İpek, "CHP ve MHP'nin Meclis'i oyalamaları" nedeniyle bunu yapamadıklarını belirtti. İpek, "Biz, 2015’te '330’un üzerinde bir milletvekiliyle parlamentoya girdiğimizde sivil bir anayasayı hayata geçireceğiz' diye milletimizle buluştuğumuzda, bunu kendilerine bildireceğiz. Milletimizde yetki ve izin verirse bunu gerçekleştireceğiz" dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ

İpek, çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde de bulunarak, bu konunun da AK Parti programında yer alan diğer konular gibi çözüme kavuşturulacağını söyledi. Çözüm süreci kapsamında, anayasal düzenlemelerle, Avrupa Birliği’ne uyum yasalarıyla birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da olağanüstü halin kaldırılarak bugünlere gelindiğini anlatan İpek, terör örgütü PKK ve onun yandaşlarının istismar ettikleri bütün konuları yasal ve anayasal düzenlemelerle birer birer çözmeye başladıklarını kaydetti.

"SÜRECİ MİLLETİMİZLE BAŞLATTIK"

Haluk İpek, "Biz, buna 2002 yılında başladık aslında; Demokratikleşme Paketi, Kardeşlik Projesi, arkasından çözüm süreci denilen süreç ilk geldiğimiz günden başlayan bir süreçtir. Biz, bu süreci milletimizle başlattık. Bu konuyu istismar edenler, özellikle bu işin siyasal uzantısı olan partinin mensupları paniğe kapıldılar. Baktılar ki AK Parti bunların, bölge halkını istismar ettiği hususların tamamını yasal düzenlemelerle çözüyor. Onların elinde var olan, bölgeyi istismar eden, o bölgenin halkını kaldırdıkları hususları biz 2002 yılında halkımıza söz verdiğimiz gibi tek tek çözmeye başladık" değerlendirmesinde bulundu.

İktidar olarak özellikle teröre bulaşmamış olanların topluma kazandırılması ve demokratik siyasal mücadele yapması yönünde yasal düzenlemeler yaptıklarını, terör örgütünün 2013 Mayıs ayında silahları bırakarak, Türkiye'yi terk etmesinin hedeflendiği günlerde, Gezi olaylarının başladığını ifade eden İpek, şunları kaydetti:

"Gezi olayları meydana geldiğinde terör örgütü durdu, 'Hele durun bakalım herhalde bir iktidar boşluğu gözüküyor' diye Gezi olaylarını bahane ederek... Biz, her zaman olduğu gibi kendi yapacağımızı söylediğimiz hususları, yasal düzenlemeleri yapmış olmamıza rağmen konuyu beklemeye aldılar. Arkasından 17 Aralık ve 25 Aralık yargı üzerinden hükümete taammüden bir saldırı oldu. Bunun üzerine de terör örgütü bu konuyu beklemeye aldı ve sözlerinde durmadılar. Bölgede kamu düzenini ve kamu otoritesini aşındırmaya yönelik faaliyetlere yöneldiler. Ama bununla ilgili çok sert tedbirler alacağımızı anladıklarında ki o son olaylarda bölgede birçok esnafın dükkanlarını yaktılar, yağmaladılar, bölge insanına zarar verdiler ve bu olayları bir anda kestiler. Şimdi 'çözüm sürecine yanaşabiliriz' gibi çok cılız sesler duymaya başladık. Esasen o Nevruz'daki kalabalığın gözündeki mutluluktan bende umutlanmıştım. Yani çözüm sürecine o bölgedeki halkın inandığını, silahların artık susması, insanların ölmemesiyle ilgili BDP tabanının da o Nevruz günü çok istekli olduğunu ben gözlemledim. Fakat arkasından Kandil'den farklı sesler çıkmaya başladı, Avrupa’dan faklı sesler çıkmaya başladı. Yani her kafadan bir ses çıkan, silahı elinden bırakmayı arzulamayan bir görüntü ortaya çıkmaya başladı, ama biz buna rağmen 'çözüm sürecini milletle, halkla sürdürmeye devam edeceğiz' dedik."

ÇÖZÜM SÜRECİ PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜ BOĞACAKTIR

"Çözüm süreci PKK terör örgütünü boğacaktır, bölgedeki insanlar tarafından boğacaktır" diyen İpek, AK Parti'nin Doğu'da ve Güneydoğu'da birinci parti olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, sözlerini şöyle tamamladı:"2011 seçimlerine bir hafta kala televizyondaki bir programda şimdiki Cumhurbaşkanımız, o günkü genel başkanımız, 'Bu terörist başı Öcalan yakalandığında, eğer ben hükümet ortağı olsaydım bu terör örgütünün başını idam ederdim, eğer idam edemiyorsam hükümeti bozarım' diye bir açıklama yapmıştı. Bu açıklamadan bir hafta sonra 2011 seçimleri olmuş ve AK Parti bu sözü söyleyen genel başkanın liderliğinde Doğu'da ve Güneydoğu'da birinci parti olmuştur. Bu çok önemli bir sosyolojik olaydır. Dolayısıyla çözüm sürecine, silahların susmasına ve tüm bu demokratik adımlara bölge halkı çok olumlu bir cevap vermektedir. Anketlerde de bu ortaya çıkmaktadır. Biz, çözüm sürecine devam edeceğiz ama kamu otoritesinin aşındırılmasına izin vermeyeceğiz bunu önümüzdeki günlerde de onlar çok iyi bir şekilde görecektir."

 
İlk tanıtımı Erzurum’da yaptılar
 
Yeşilyurt’tan insani değerler vurgusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’de imar planı açılımı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Müceldili Konağı’nda ...
Coşkun güven oyu aldı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Oltu İlçe Teşkilatı 11. Olağan Kongresi ...
New City siyaset gündeminde
Uzun zamandan beri kamuoyunun gündemini meşgul eden New City Projesinde ...
 
Yavilioğlu’ndan bir müjde daha
Yavilioğlu, son çıkan Torba Kanun kapsamında değiştirilen 2992 sayılı ...
Sekmen: ‘Hedef 2023’
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, gazetecilerle bir araya ...
Bat Pazarı’nda Sağlıklaştırma Projesi
M.COŞKUN-Bat Pazarı’nda gerçekleşen görsel tasarımla beraber, altyapı ...
 
Yakutiye tarih ilçesi olacak
Yakutiye Belediyesi, Üç Kümbetleri çevreleyen Sultan Melik mahallesinde ...
İpek: ‘AK Parti’yi iktidara taşıyan sevgidir’
AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, iktidar başarısının sırları, ülke ...
Sekmen’den Rus takımlarına davet
Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Dmitry Nikolayevich Talanov, Erzurum ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva