ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Muşlu aileler evlat nöbetine devam ediyor
Muşlu aileler evlat nöbetine devam ediyor
AFAD imdada yetişti
AFAD imdada yetişti
4 kilo kaçak altın ele geçirildi
4 kilo kaçak altın ele geçirildi
Uyuşturucu satıcılarına operasyon: 2 tutuklama
Uyuşturucu satıcılarına operasyon: 2 tutuklama
TBMM Komisyonu maden sahasını inceledi
TBMM Komisyonu maden sahasını inceledi
HABERLER>SİYASET
23 Mart 2011 Çarşamba - 07:34

Gülyurt, TBMM’deki 8 yılını değerlendirdi

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) iki dönemdir Erzurum’u temsil eden Ak Parti

Gülyurt, TBMM’deki 8 yılını değerlendirdi

ERZURUM gazetesi
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) iki dönemdir Erzurum’u temsil eden Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt, 8 yıllık milletvekilliği dönemini değerlendirdi. Su Ürünleri Fakültesi’nin kuruluş sürecinde yaşananları unutamadığını belirten Gülyurt, “Görüşmede YÖK yetkilisi, ‘Hocam Erzurum’da deniz mi var ki siz su ürünleri fakültesi istiyorsunuz’ diye olumsuz bir cevap verdi. Ben de Atatürk Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sıtkı Aras’ın hazırladığı dosyayı göstererek Erzurum ve çevresindeki su kaynaklarının neler olduğunu anlattım. Sonuç itibarıyla YÖK kararı olumlu çıktı” dedi.
2002’deki genel seçim sonrası 22’nci Dönem TBMM’ye AK Parti’den milletvekili olarak giren Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt, bu dönem Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu ve Dış İşleri Komisyonu Üyeliği görevinde bulundu. 2007’deki seçim sonrası 23’üncü Dönem’de TBMM Genel Kurul görevinin yanı sıra Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi olarak görev yapan Ak Parti Milletvekili Gülyurt, 8 yıllık milletvekilliği dönemini değerlendirdi.
EĞİTİM HİZMETİ
Atatürk Üniversitesi’nin eski bir mensubu olarak yeni fakülte ve yüksek okulların kurulması konusunda çalışmalarının olduğunu ifade eden Gülyurt, “O dönem Rektör olan Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, yaklaşık 2 yıl uğraşmasına karşın Yabancı Diller Yüksek Okulu konusunda herhangi bir ilerleme olmamıştı. Konuyu bana ilettikten sonra, YÖK, Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlıkları nezdinde çalışmalar yaparak 1.5 ay gibi kısa bir süre içerisinde Bakanlar Kurulu Kararı’nı çıkarttırarak bu okulu kente kazandırdık. Yabancı Diller Yüksek Okulu’nun çok kısa zamanda kurulduğunu gören Prof. Dr. Sütbeyaz, bu kez Hukuk Fakültesi için senato kararı aldıktan sonra konuyu bana havale etti. YÖK’ ten başlamak üzere Milli Eğitim, Maliye Bakanlıkları nezdinde ilgili bürokratik işlemleri takip ettim. 3 – 4 ay gibi bir sürede Bakanlar Kurulu Kararı’ndan çıkan kararla Hukuk Fakültesi’nin açılmasını sağladık. Yeni Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, Su Ürünleri Fakültesi’nin kurulması konusunda yardım istedi. Ben de söz verdim. Senato kararı ve ilgili dosya gönderildikten sonra yine YÖK’ten başlayarak işi çözmeye çalıştık. O gün ki görüşmemizde YÖK yetkilisi bana, ‘Hocam Erzurum’da deniz mi var ki siz su ürünleri fakültesi istiyorsunuz’ diye olumsuz bir cevap verdi. Ben de Sıtkı Aras Hoca’nın hazırladığı dosyayı göstererek Erzurum ve çevresindeki su kaynaklarının neler olduğunu anlattım. Sonuç itibarıyla YÖK kararı olumlu çıktı. Bakanlıklardaki diğer prosedürler takip edilerek bu fakültenin kuruluşu da gerçekleşmiş oldu. Sadece Eskişehir’de olan ve başka hiçbir üniversitede bulunmayan yeni bir Açık Öğretim Fakültesi için o tarihlerde İstanbul Üniversitesi de talipti. Bu konuda Rektör Prof. Dr. Koçak’ın talebi üzerine yine YÖK nezdinde ki görüşmeler neticesi, bu gün 18 bin öğrenci kapasiteli Açık Öğretim Fakültesi’nin Atatürk Üniversitesi’ne kazandırılmasına yardımcı olduk“ diye konuştu.
ETÜ ADIMI
Erzurum Teknik Üniversitesi’nin kentin çeyrek yüzyıllık hayali olduğunu dile getiren Gülyurt, “Üniversitenin kuruluşu esnasında milletvekilleri olarak hepimiz gayret ettik. Kurulması için yasal çalışmaları yapılırken üniversitenin adının ne olacağı konusu gündeme geldi. İbrahim Hakkı Üniversitesi, Doğu Anadolu Teknik Üniversitesi, Büyük Doğu Üniversitesi, Palandöken Üniversitesi gibi isimler ortaya atıldı. Hükümet 7 üniversite kuruluşu ile ilgili kanun tasarısını, üniversite kurulacak illerin isimleri ile isimlendirerek tasarıyı Meclise göndermişti. Ben konuyu MKYK’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiğimde, kanun tasarısını kendisinin imzalayarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderdiğini, teklifi TBMM’inde yapmamızı söyledi. Ben de Milli Eğitim Bakanı’yla görüşerek düşündüğümüz isimleri söyledim ve her birini ayrı ayrı değerlendirdik. ‘Doğu Anadolu Teknik Üniversitesi’ ismini en son olabilir dedim. O da, ‘Diğer illerde de o ilin adını verdik, muhalefet itiraz ediyor, dolayısıyla ‘Erzurum Üniversitesi’ olarak komisyondan geçireceğiz dedi ve öyle geçti. Sonra TBMM Genel Kurulu’nda Kanun Teklifi görüşülürken, Erzurum Milletvekillerinin de imzaladığı isim değişikliği önergesini verdim ve kabul edildi. Böylece ‘Erzurum Teknik Üniversitesi’ ismiyle üniversitemiz kanunlaşarak kurulmuş oldu. Bu gün Erzurum Teknik Üniversitesi için verilen bin 443 akademik, 470 idari kadrosu ile toplam bin 913 kadro, iş istihdamı açısından kente büyük bir imkan sağlamış olacaktır” diye konuştu.
TEKNOKENTİ KENTE KAZANDIRDIK
Kültür, tarih ve ilim şehri olan ve 54 yıllık geçmişiyle Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden birine sahip Erzurum’a ilimle teknolojiyi, sanayiyi bir araya getirecek, bilimi katma değere dönüştürecek bir kuruma yani Teknopark’a ihtiyacımız olduğu fikrinden yola çıkarak çalışma yaptıklarını belirten Ak Parti Milletvekili Muzaffer Gülyurt, TBMM’deki konuşması ve Sanayi Bakanlığı AR-GE Genel Müdürlüğü ile yaptığı görüşme sonucu Teknopark’ın yapımının gerçekleştirildiğini söyledi.
Atateknokent’in kurulması aşamasında bir takım zorluklarla karşılaştıklarını kaydeden Ak Parti Milletvekili Gülyurt, “Atateknokent’i kente kurarken çok zorluklarımız oldu. Ama ben Ankara’da ilgili bakanlık ve kuruluşlarda, o günkü Rektör Yaşar Sütbeyaz da Erzurum’da çalışmaları yaparak 5 Mart 2005’de Ata Teknokent’i Erzurum’a kazandırdık. Bu gün ülkemizdeki 37 Teknoloji Geliştirme Merkezi içerisinde, 17’nci sırada kurulan Erzurum Atateknokent için önemli bir merkeze ihtiyaç vardı. Sanayi Bakanlığı sadece alt yapı desteği ve binası içinde 5 metrekareye kadar destek verirken, biz kente 7 bin 500 metrekarelik modern bir teknokent binası yaptırdık. Ek binasının da 12 bin metrekaresinin yüzde 50’si bitirildi. Bu binalar için tahakkuk eden yaklaşık 9 milyon lira tamamı Sanayi Bakanlığı’ndan ödetildi. Böylece Atateknokent, Türkiye’de 37 teknokent içerisinde en yüksek parayı alan kuruluş oldu” diye konuştu.
SOSYAL DESTEK PRİMİ FAİZİ AFFEDİLDİ
Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasını sağlayan Torba Yasa’da başlangıçta yer almamasına karşın Bağ-Kur ve SSK’lı ve Emekli Sandığı üyeleriyle ilgili bir düzenlemenin girişimleri sonucu yasaya dahil edildiğini anımsatan Gülyurt, “Bağ-Kur, SSK veya Emekli Sandığı’ndan emekli olmuş vatandaşlardan özel bir iş yeri açarak ikinci bir iş yapması durumunda, Sosyal Destek Pirimi kesilmekteydi. Bu kesinti 2003’ten beri başlatılmıştı ve halkımızın bir çoğu bundan habersizdi. O günden bu güne Sosyal Destek Primleri ödenmediği için SGK 6 - 7 yıl sonra anaparanın faiziyle birlikte toptan ödenmesi istenmişti. Basın mensupları da dahil olmak üzere çeşitli kesimlerden iletilen bu sorunu Parti Grup Başkanı ile görüşerek Torba Yasa’ya koydurup, faizlerin kaldırılıp ana borcun da yapılandırılmasını sağladık” diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 6 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
asidadaş 26 Mart 2011 Cumartesi 10:11

dumlubabalı o zaman ben de bir örnek vereyim. açıköğretim fakültesi nedir bilir misin? onbinler kaydolur.dışarıddan okur. üniversiteye trilyonlar getirir. üniversite sonra açıköğretim ktaplarını da basmaya başlar. peki Türkiye'de kaç tane var bilir misin? düne kadar 1 tane. Eskişehir Anadolu Üni. Bugün ise rektör ve ekibinn girişimleriyle, vekilin de mecliste takibiyle ikincisi ERZURUM ATATÜRK ÜNİ de. Evet bu açıköğretim fakültelerinin sayısı 5 e çıkana kadar yetecek, büyüklüğünü bazılarının tahmin edemeyeceği kadar büyük bir başarı. vesselam tüm çekememezlik, istenmemezlik, yargı kararlarına rağmen göğüs gerilerek açılan hukuk ve su ürünleri fakülteleri.

Yorumu oyla      6      4  
vay seni 24 Mart 2011 Perşembe 14:17

Hımm, hani söz vermiştin Hasankaledeki Fakülteyi Yök te savunacaktın. reddedildi demekki uğraşmamışsın birde yaşarı ön plana çıkarıyorsun

Yorumu oyla      6      4  
Dumlu Babalı 24 Mart 2011 Perşembe 11:16

Asidadaş,biz onu örnek verdik,iyi anla şılsın diye. Yoksa bu vekilin ve bakan hariç diğerlerinin,4 yılda bu şehire ne katkıları oldu? Erzurum şu 8 yılda eğitimde 59., ticarette 58., ekonomide 57.,üretimde 61.,işsizlikte 60. vb sıralarda. İşte bu vekillerin Erzurum'a kazandırdıkları bunlar. Bakın son sayım dan sonra Erzurum'un nüfusu 40 bin düşmüş.Yani işsizlikten dolayı bu şehir boşanmış.Asidadaş, bunun neresi çekeme mezlik? Bu relist bir tablo. Erzurum şu yukarıda saydıklarımızda Iğdır,Şırnak,Ar dahan, Bayburt,vs gibi illerin üstünde, Erzincan,Elazığ,Sivas,Çorum,Denizli vs. gibi illerin çok çok altında.Bakınız Kon ya,Kayseri,Gaziantep gibi, vs. illeri saymıyorum. Tablo bu. Siz haydi bakalım bu tabloya bakıp hüsn-i zan yapın. Vicdanınızla başbaşasınız.Bırakın o eski köhnemiş hamasi duyguları.Allah izan versin !..

Yorumu oyla      6      4  
gönderen bir diş hekimi 23 Mart 2011 Çarşamba 23:01

Hocam ALLAH aşkına fazla vebale girmeden ve akibetini kurtarman açısın dan siyaseti bırak.Sen siyaset yapcam deyip çıktığın yolda hem Erzuruma çalış mıyon hem de hak etmediğin koltuğu iş gal edip,ortodonti uzmanı olduğun için ve bu çok paralı meslek olduğu için muayehane de hasta bakıp kul hakkına giriyon bırak siyaseti işine dön akibetini kurtar.Yaptıkların için ALLAH dan af dile

Yorumu oyla      6      4  
asidadaş 23 Mart 2011 Çarşamba 21:57

yorumları okudum. insaflı olun ya. Allah korkusu yok mu oldu bizlerde? Birinin tayin işini yapamamış diye beceriksiz olmuş, şehir kaybetmiş. Adamın tayin işini halletmiş olsaydı şehir kaybetmeyecekti. Şehir bu çekememezlikten, suizandan kaybetti

Yorumu oyla      6      4  
misafir 23 Mart 2011 Çarşamba 20:31

Keşke diğer milletvekillerimizde yıllardır yaptıklarını anlatsalar.ne güzel isimlerini hatırlarız hepsinin.örneğin ben muzaffer bey'in adını enson milletvekilliği seçimleri yapıldığı zaman duymuştum aradan yıllar geçmiş özlemişiz kendilerini

Yorumu oyla      6      4  
BURAK 23 Mart 2011 Çarşamba 17:19

Eee seçim yaklaştı artık meydanlarda boy gösterme zamanı geldibu kadar işyaptığını söylüyorda kimseyi inandıramıyor zaten sn milletvekilim siz kendinizi yormayınız rahatınıza bakınız bakarsınyine ANKARA'ya gidersiniz!? olmazsa olmasın yeter artık ne dersin? Erzurum göç veren şehir olmuş milletvekil sayısı azalmış siziniçin önemlimi Tekrar vurgulayarak diyorum 'SN başbakanımızdan ALLAH razı olsun asıl Erzurumun milletvekili başbakanımızdır. Erzuruma kazandırdığı olimpiyat tesisleri sayesinde şehir dışarılarda tanınır hale geldi' Erzuruma kalıcı iş sahaları lazım bu şehirde herkesin işi aşı olması öğrencilerin eşit şartlarda eğitim görmesi köylere kasabalara olan yolların düzenleştirilmesi şehrimizin çevresi vede çehresini değiştirecek plan projeler hayata geçirecek vizyon ve misyonu olan Erzuruma misafir olarak gelip geçenlere değil Erzuruma ev sahibi olacak milletvekilleri lazım Erzuruma genç cesur dinamik karalı milletvekilleri lazım

Yorumu oyla      6      4  
Dumlu Babalı 23 Mart 2011 Çarşamba 16:55

Sancak yorumcu. Biz o bir nakili örnek verdik. Yani küçük bir işi yapamayan adam büyük işleri nasıl yapsın ki? Sizin anlayacağınız bakan hariç bunların hepsi değişmeli ve yeni yüzleri görmeliyiz. Bunlara yeter.Mutlaka yeni yüzler gelmeli.

Yorumu oyla      6      4  
METİN IŞIK 23 Mart 2011 Çarşamba 16:33

SAYIN MİLLETVEKİLİ,ARTIK ERZURUMU DEĞERLENDİRMEK İÇİN ZAMAN GEÇ DEĞİLMİ. 6 YIL NEREDEYDİN. ARTIK SENİ HALK DEĞERLENDİRECEK.

Yorumu oyla      6      4  
SANCAK 23 Mart 2011 Çarşamba 14:32

Sayın Gülyurt,kendisinin ve önceki vekillerimiz dönemlerinde özellikle Trbabzon'a kaçırılan bölge müdürlükleri için neler yapmışlar? Dumlubabalı da kusura bakmazlarsa, bir vekil nakil işi için mi meslise gönderilirmiş.İşi olsaymış bu vekilimiz iyi mi olacakmış? Sn.Gülyurt yine aday mı? Yetmez mi? saygı ile...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan’dan Erzurum’a müjde
Türkiye’nin Hızlı tren konusunda dünyadaki sekiz ülkeden biri olduğunu ...
‘Sermayemiz, Dadaşlığımızdır’
AK Parti Erzurum Milletvekili aday adayı İbrahim Aydemir, temayül oylaması ...
Temayül bitti sıra tanıtımda
Haftasonu Ak Parti tarafından gerçekleştirilen tanıtım ve temayül yoklamasının ...
 
Er, hizmet hedefini açıkladı
12 Haziran’daki genel seçim öncesi AK Parti tarafından yapılan temayül ...
Delegelere temayül teşekkürü
AK Parti’de dün yapılan temayül yoklamasında kadın adaylar da dikkat ...
Engelliler pozitif ayrımcılık bekliyor
Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, 12 Haziran'da ...
 
Aliçeyrek siyasetçi köyü
12 Haziran’daki genel seçimlerde milletvekili olabilmek için MHP’den aday ...
Polat MHP’den aday adayı
Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) parti tabanının desteğini alan eski ...
MHP‘de seçim seferberliği
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanlığı, Seçim Komisyonu’nu ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva