ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Aras coştu
Aras coştu
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
HABERLER>SİYASET
23 Mart 2011 Çarşamba - 06:29

‘Sermayemiz, Dadaşlığımızdır’

AK Parti Erzurum Milletvekili aday adayı İbrahim Aydemir, temayül oylaması sonuçlarının hayırlı olmasını dileyerek, tüm oylama delegasyonuna teşekkür etti. Aydemir, “ AK Parti Teşkilatları ve üyelerinin sergilediği siyasi olgunluk ve duruş her türlü takdir ve övgünün üstündedir.”dedi.

‘Sermayemiz, Dadaşlığımızdır’

HAK İÇİN, HALK RIZASI
2002’de başlayan yeni süreçte ruhsuz ve içi boş sloganlarla siyasetin terk edildiğini, ‘halk için siyaset etme anlayışı’nın iktidar olduğunu vurgulayan AK Parti Milletvekili aday adayı Aydemir, söylemle eylemin yer değiştirdiğini, halkın nabzını siyasetin odağı haline getiren ‘istişare zihniyeti’nın hakim kılındığını, bunun da halkın beklentilerine cevap verdiğini kaydetti.
İSTİŞARE MİLLİ GELENEĞİMİZ
İstişare modelinin Türk Siyasi Hayatına yeni bir soluk ve yeni bir süreç kazandırdığına dikkat çeken AK Parti Erzurum Milletvekili aday adayı İbrahim Aydemir, bu tercihin aynı zamanda manevi unsurlarla beslenen bir gelenek olduğunu belirtti. Aydemir, “ Halk için siyaset yaptığınızı söyleyecek, sonra halkın nabzını, beklentilerini, ufkunu siyasete yansıtmayacaksınız. Bu paradokstur. Nitekim halk yıllarca bunun sıkıntısını çekmiş, siyasette ne sesini, ne de kendisini bulabilmiştir. AK Parti dönemiyle başlayan halkla istişare etme anlayışı, toplumsal dinamizmin siyasete yeni bir renk ve ahenk kazandırmasına, halkın siyasetin merkezinde olmasına katkı sağlamıştır. Doğrusu da budur. Halka rağmen siyaset edilemez” vurgusunu yaptı.
SİYASET HALKIN SESİ OLMALI
Geçmişte siyasetin merkezden taşraya doğru yapıldığını, 2002 süreciyle birlikte çevreden merkeze siyaset etme anlayışının geçerli hale geldiğini ifade eden AK Parti Erzurum Milletvekili aday adayı İbrahim Aydemir, şunları söyledi, “ Herkes ve herkesim ‘siyasette ben de varım’ demelidir. Kendi tespit ve öngörülerini siyasetin merkezinde görmelidir. Bu hizmette toplumsal işbirliğini ve katılımı sağlar. Bugün AK Parti iktidarıyla gerçekleştirilen sosyal ve ekonomik yatırımlar bu gerçek üstüne temellendirilmiş, geçmişte, siyasetle halk arasında oluşturulan fay hattı yani kırılganlık yok edilmiştir. Zaten bizim manevi üslubumuz da bunu emreder.”
SİYASET ZÜPPELİĞİNE HAYIR..!
Erzurum temelli kalkınma sorunlarının çekirdeğinde, geçmişte halkın beklentilerinin referans edilmemesinin bulunduğunu ifade eden AK Parti Erzurum Milletvekili aday adayı Aydemir, bu yanlışın önüne geçildiğini belirterek, “Siyaset yalnızca, halk gibi yaşamayan, halktan kopuk, onun sosyal algı ve beklentilerini bilmeyen, onun manevi ve milli dinamiklerini yeterince paylaşmayan ve anlamayan bir elitin ya da bugünkü söylemle bir seçkin gurubunun işi sayılmıştır yıllarca. Halk, profilinde kendinden çizgi ve desen bulamadığı siyasi dayatmalara mecbur bırakılmış, adeta siyaset kulvarı dışına itilmiştir. Camiyi ayak kokusu ya da musalla taşıyla özdeşleştiren siyasilere tahammüle zorlanmıştır. Bugün siyasetin ufkunda halk vardır, baskın tarifiyle kamuoyu vardır. Siyasetin referansı vatandaş, paydası ortak doğrular, ufku ise halkın yaşadığı ve yaşattığı değerler olmuştur. Biz, bu sebeple AK Parti saflarında olduk. “ dedi.
VEKİLLİK KİMLİK DEĞİLDİR…
Milletvekilliğinin bir meslek, bir geçim kapısı, bir etiket olmadığını, böyle düşünenlerin nefislerine yol bulmaya çalıştıklarını vurgulayan Aydemir, milletvekilliğinin kul hakkı üstüne kurgulanmış bir görev olduğunu söyledi. AK Parti Erzurum Milletvekili aday adayı Aydemir, “ölüm hepimiz için kaçınılmaz bir son. Hakkın huzurunda hesap vereceğimiz ise inancımızın değişmez gerçeği. Siyaseti hak rızası için halkla yapmazsanız, hiçbir mazeretin geçerli olamayacağı hak huzurunda ne söyleyeceksiniz? Şaşmaz adalet huzurunda nereye sığınacaksınız? Hangi etiketiniz sizi kurtarabilecek? Sizden geleceğine yol bulmasını isteyen ve vekaletini nefsinize terk eden halka hak huzurunda ne söyleyebileceksiniz? Halka hizmet, hakka hizmettir, diyenler işte bu hakikati seslendirenlerdir. Yani vekaletlerini Allah korkusu ve kul hakkı endişesiyle yürütenlerdir. Bizim de halktan vekalet istememizde bu samimiyet gerçeği ölçü olmuştur.” diye konuştu.
HALKLA BERABER HİZMETE YÜRÜMEK
‘Siyasetçi halkın önünde değil, halkın içinde olmalıdır’, diyen AK Parti Erzurum Milletvekili aday adayı Aydemir, “siyasetçinin varlık nedeni halktır. Siyasetçi toplumsal beklenti ve sorunları çözüm sürecine taşımalı, halkın sesi olmalı, halkın ritmini sergilemelidir. Halkın önceliklerini, nefsinin önüne koymalıdır. AK Parti tarafından seslendirilen “Beraber yürürüz biz bu yollarda” ritminde bulunmalıdır. Başka bir söylemle, siyasetçi halkın en akıllısı, en bulunmazı, halkın yöneticisi değil halkın bizatihi kendisidir. Bizim imanımız bunadır” dedi.
MEŞREBİNİZ DADAŞÇA OLMALI
Açıklamasında Erzurumluluk ruhunun şekillendirdiği siyasetçi profilini de çizen AK Parti Erzurum Milletvekili aday adayı Aydemir, “Erzurum’u temsil etmek görevi hakikaten ciddi bir sorumluluk ve ağır bir yüktür. Milli ve manevi sevdalarla yüklü, duruşu Palandöken, yüreği kar gibi olan Erzurumlunun sesi olmak büyük bir şeref olduğu gibi aynı zamanda büyük bir sorumluluktur. Mayanız dadaş olacak. Meşrebiniz dadaşça olacak. Alvarlı Muhammed Lütfi Efeler, Taşkenli Sırrı Efendiler, Ketencizadeler, Hacı Haşiizade Ali Efendiler, Yeğenağalar, Nene Hatunlar ve Dervişağaların torunu olduğunuzu unutmayacak; sıkıntıların karşısında Aziziye, Mecidiye tabyaları gibi duracaksınız. Sümmani gibi hak sevdasına yanık gönüllüleri seslendirecek, Reyhani gibi halkın nabzını yansıtacak, Nef’i gibi ölümüne yalnız doğruları, yalnız hakkı haykıracaksınız. Hüseyin Avni Ulaşların ruhunu aziz kılacaksınız. Yani kendinizi her daim hesaba çekip, önce halkın sonra da hakkın divanına hazır olacaksınız.” kaydını düştü.
ERZURUMLULUK RUHU
AK Parti Erzurum Milletvekili aday adayı Aydemir Erzurum’u temsil edeceklerin, Hınıs’tan Tortum’a, İspir’den Çat’a, Horasan’dan Aşkale’ye, Şenkaya’dan Yakutiye’ye, Tekman’dan Uzundere’ye Erzurum’un ruhunu yaşayan ve yaşatanlar olması gerektiğinin altını çizerek, “nefsini Erzurum’a adayanlar, Erzurum odağında kimliğini hizmete bağışlayanlar, bu ilin siyasi sesi olmalı. Erzurum’un vekili Karayazı, İspir, Pazaryolu, Karaçoban, Köprüköy, hasılı Erzurum olmalı” dedi.
SADAKAT VE VEFA
Siyaseti erdem ve faziletlerin şekillendirmesi gerektiğini belirten AK Parti Milletvekili Aday adayı İbrahim Aydemir, “Siyasette olması gerektiği gibi siyasetçi vefa ve sadakat yüklü bulunmalıdır. Önce Erzurum’u yürekten seveceksiniz.. Bu coğrafyayı tüm olumsuz iklim şartları ve ekonomik problemlerine rağmen terk etmeyen, önce Erzurum ve sonra yine Erzurum diyen, coğrafyasına sadık insanlarına sadakat göstereceksiniz. Zorluktan kolaylığa göç edenlerle değil, sorunlarını yerinde çözmeye karar kılmış vatandaşın azmini ve yürekliliğini ifade edeceksiniz. Bardız’daki çiftçi, Yağan’daki esnaf, Söylemez’deki vatandaş, Halil Çavuştaki memur, Aşkale’deki işçi yol arkadaşınız olacak..Yakutiye okulunuz, dadaşlık ekolunuz olacak. Yani yüreğinizi Erzurum’a adayacaksınız” şartını dillendirdi.
ERZURUM ÜSLUBU
Siyasette bir Erzurum üslubu oluşturulması gereğinin altını çizen AK Parti Erzurum Milletvekili aday adayı İbrahim Aydemir, “Daha önce de söyledik, yine söylüyoruz, Erzurum tarihi birikimi, donanımı ve duruşuyla siyasette de marka haline gelmelidir. Dadaşı temsil edenler, her Erzurumlunun bir Palandöken olduğu hakkını teslim ettirmelidir. Erzurum’un milli, manevi ve maşeri hafızasını meclise taşımalı, Erzurumlunun yüksek irfan ve vicdanını siyasetin idrakine söyletmelidir. Siyasette bir Erzurum konsepti artık oluşmalı ve bu siyasi şablon geleceğin siyasetçi adaları içinde bir okul halinde sunulmalıdır.” dedi.
ERZURUM’UN NEYİ EKSİK…?
Erzurum’un fiziki yatırımlar bakımından geçmişin çok önünde bulunduğunu, sosyal ritim ve ahenk bakımından ise yeterli düzeyine kavuşamadığını söyleyen AK Parti Erzurum Milletvekili aday adayı İbrahim Aydemir şunları kaydetti, “ Erzurum’un bu tabloyu ifade eden, halkın vicdanından yükselen bir sözü vardır, “Türbeyi aziz kılan bekçisidir” deriz biz. Erzurum hakikaten de tarihi derinliği içinde vakur duruşu, heybetiyle bilinen bir şehirdir. Zenginler şehri olmamıştır hiç, ama, Erzurum her zaman yüreği zengin, vatanı, dini için canından geçen, haksızlık karşısında susmayanların şehridir. Erzurum tarihin emsalini zor kaydettiği vicdanlı insanların yani dadaşların şehridir. Erzurum ekonomik değerleriyle değil insani değerleri, beşeri sermayesiyle tarihin şeref levhasına adını kazdıran bir şehirdir. Her şey olabilirsiniz, her mevkiye erişebilirsiniz, ancak dadaş olamazsınız, ancak dadaş doğarsınız. Bu coğrafya böylesi mümtaz bir karakterin coğrafyasıdır. Erzurum adına siyaset ederken de tek gücünüz bu mübarek mayanız ve vasfınızdır. Siyasette bunu yeterli boyutta ifade ederek, bir dadaş markası oluşturma zamanının geldiğine inanıyoruz.”
DADAŞLIK İLACI
Son yıllarda etkisini ciddi boyutta hissettiren göç olgusunun, ancak dadaşlık sevdasının hayata geçirilmesi, Erzurumluluk ruhunun canlandırılmasıyla mümkün göründüğüne işaret eden AK Parti Erzurum Milletvekili aday adayı İbrahim Aydemir, “Bu gün Erzurum’un bir başından diğerine duble yollarda seyahat ediyorsunuz. Çok yakın gelecekte hızlı tren Erzurum istasyonlarından kalkacak. Sağlıkta Erzurum, tüm Türkiye’de olduğu gibi en çağdaş ve en yüksek teknolojiyle donanmış yatırımlarla şekillendi. Palandöken artık kış turizmi ve sporlarında bir marka. Ekonominin ritmi teşviklerle artırılıyor. İl ikinci üniversitesiyle bir eğitim kenti durumuna kavuştu. Fakat bütün bu büyük yatırım ve hizmetlere rağmen göç hala varsa, insanlar doğdukları şehirden ayrılmak için sebepler oluşturuyorsa, ortada şehrin kimliğinin yeterince vurgulanmadığı gerçeği vardır. Erzurumlu olmak ve Erzurum’da yaşamanın bir ayrıcalık bulunduğunun benimsenmediği hakikati vardır. Erzurumluluk ruhunun sükuta terk edildiği olgusu vardır. Biz çok açık ve net biçimde ifade ediyoruz, bizim siyasette temel amacımız Erzurum adına bir marka sürecinin oluşmasına katkı sağlamak ve Erzurumluluk ruhu içinde dadaşça duruş ortaya koyarak göçün önüne geçmektir. Görev verildiğinde göç hastalığına sunacağımız tek reçete dadaşlık ilacıdır” dedi.
MEVLA GÖRELİM NEYLER…
Açıklamasının son bölümünde, kendisine ve söylemlerine temayül desteği veren tüm AK Parti delegasyonuna teşekkür eden AK Parti Erzurum Milletvekili aday adayı Aydemir, “Kurucuları arasında yer aldığım AK Parti’nin değerli mensupları şahsımıza, nefsimiz için övünç kaynağı olacak bir destek sunmuşlardır. 2002 ve 2007’de olduğu gibi hizmette yol arkadaşlığımıza itimat göstermiş, Erzurumluluk paydasında hizmet etme azim ve kararlılığımıza güç katmışlardır. Tekman’dan Çat’a, Tortum’dan İspir’e, Aşkale’den Horasan’a, Hınıs’tan Olur’a, Şenkaya’dan Palandöken’e varıncaya kadar bize yürekten ve yürekli desteklerini sunan AK Partili dava arkadaşlarımıza minnettarız. Siyasette vefa ve kadirşinaslığın örneğini sunan bu aziz yol arkadaşlarımızla siyaset yolunda yürümek her daim gurur vesilemiz olacaktır. Bize oy versin vermesin, önce Erzurum diyerek temayüle katılan ve tercihini yapan tüm dava arkadaşlarımızı da sergiledikleri siyasi olgunluk ve vakardan dolayı kutlamak isterim. Biz bu güçle siyaset ettik, biz bu güçle siyaset etmeye devam edeceğiz. Hak rızası için halkla beraber olmayı sürdüreceğiz. Erzurum sevdasıyla ömrümüzü tüketmeye ve Erzurum halkına hizmet üretmeye ahitliyiz. Neticede tecelli eden Allah’ın takdiri olacaktır. Biz bu takdire boynumuzu uzattık. Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler, imanında sabit kalarak tüm AK Parti delegasyonuna saygılarımı sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
eyyüp bozoğlu 17 Nisan 2011 Pazar 17:29

syn veklim size veklim diye hitap ediyorumm ee artıkk ya oalcak ya olacakk yılların mücadelesi emekleri yeter dedirtecek vaziyete gelmiştii hiç tereddütüm yokkii sizde bazı vekillerimiz gibi ank ya gidipte erzmu erzurumluyuu unutasınız siizn kişiliğiniz bizlerii ardınızdan yürütmeye yettii vekilimm erz da ben değilim ama sizin her ne pahasına olursa olsunn o meclise girmenizz artık şart olduu yıllardırr bazı güçlerin engelleri ile karşılaştık hep beraber ama şimdii yol acıldıı erz daki arkadaşlarla sürekli irtibat halinde sizin çalışmalarınıza her erz ma gelişimde destek vereceğimdenn hiç şüpeniz olmasınnn sizi ve siiznle çalışan yasef, bişar, binali ve ercan arkadaşlarına yürekten kutluyorumm yolunuzz acık olsunn allah hayırlısıylaa meclise girmenizi nasip etsin inş dularım seninlee ..

Yorumu oyla      6      4  
KAYRA 28 Mart 2011 Pazartesi 14:40

Erzurum'un ve Erzurumlunun gerçekdende duruşu tavrı yaşantısı yaptıklarıyapacaklarının teminatıdır diyebileceğimiz bir aday ALLAH Erzurum'a ve Türkiyemiz'e hayırlı etsin oyum başka partili olsamda sizin içindir Yetkililer ve başta Sn BAŞBAKAN!ımız Erzurumda böyle bir şahsiyeti değerlendirmeye alın lütfen Artık ERZURUM gerçekden vekil arıyor misafir vekile değil ev sahipliğiyapacak (cesur genç ufku geniş) bir vekile ihtiyacı var ERZURUM'un

Yorumu oyla      6      4  
A.R.ZABİTOĞLU 28 Mart 2011 Pazartesi 14:28

İşte Erzurum sevdalısı yapılacak hizmetlerin düşüncesinde'Halka hizmet Hakka hizmet' anlayışı içerisinde bulunan dürüst inaçlı cesur din ve millet sevgisini hissederek yaşayan misyon ve vizyonu olan Erzurum sorunlarını bilen çözüm aşamasında plan ve projeleri olan şehrimizi tüm Türkiye ve dünyaya tanıtacak bir isim Sn Başbakanımız'dan böyle bir aday adayını değerlendirmesidir.Hangi partiden olursa olsun yalnızca Sn İbrahim AYDEMİR'için AKP'ye oy verecek çok büyük bir kesim olduğunu unutulmamalı İnşallah ALLAH Erzurum'un sorunlarını çözecek sizin gibi bir vekili nasip eder

Yorumu oyla      6      4  
salih yüce 23 Mart 2011 Çarşamba 15:23

erzurumda oturan delegasyon erzurum dışında ikamet eden adayadaylarına daha çok teveccüh göstermiş.demek ki burda yaşayan burda yatırım yapan insanlar birbirine kırdırılıyor bir şekilde.sayın aydemirin erzurumda iş yapan yatırım yapan tüm kesimlerin sesi nefesi olacağına inanıyorum.listede olması halinde oy da veririm gayret de gösteririm.

Yorumu oyla      6      4  
Salih Kurt/Ankara 23 Mart 2011 Çarşamba 14:25

Birikiminizle, kişiliğiniz ve hiç bırakmadığınız değerleriniz ve memleket sevginizle artık temsil makamında olmanız gerekiyor. Çok zaman geçti. İnşaallah bu dönem Erzurum ve siz hak ettiğiniz yerde olursunuz. Sayın Başbakan yapacağı küçük bir araştırma ile şahsınızın ne kadar bu işe layık olduğunu anlayacaktır. Siyasetin temiz ve tutarlı olabilmesi için artık bu inceliklerin göz ardı edilmemesi gerekiyor. artık Mecliste gerçek bir dadaş sesi gerekli. Sayın Başbakan şahsınızla çok sevdiği "dadaş" kelimesinin de tecessümünü görmüş olacak. Allah yolunuzu açık etsin. dualarımız sizin için

Yorumu oyla      6      4  
Mustafa Damlarkaya 23 Mart 2011 Çarşamba 09:51

Muhterem Kardeşim, sizin gibi, değerli, birikimli, çalışkan, bilgili vb.birçok özelliği olan bir kardeşimizi mutlaka ama mutlaka, bu dönemde inşâAllah TBMM' de göreceğiz.Bu ülkenin ve bu şehrin sizlere çok ihtiyacı var. Bu dönem bu gerçekleşecek. Yolunuz açık olsun. Haydi hayırlı olsun. Allah yardımcınız olsun. Âmin !..

Yorumu oyla      6      4  
ferhat 23 Mart 2011 Çarşamba 09:03

Sayın Aydemir, dadaşlığınızdan ve bu milletin değerlerini üzerinizde taşıdığınızdan zerre kadar tereddütümüz yoktur. Ben başka bir partiden olsam da, sana ve partine başarılar diliyorum. Allah gönlüne göre versin.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Temayül bitti sıra tanıtımda
Haftasonu Ak Parti tarafından gerçekleştirilen tanıtım ve temayül yoklamasının ...
Er, hizmet hedefini açıkladı
12 Haziran’daki genel seçim öncesi AK Parti tarafından yapılan temayül ...
Delegelere temayül teşekkürü
AK Parti’de dün yapılan temayül yoklamasında kadın adaylar da dikkat ...
 
Engelliler pozitif ayrımcılık bekliyor
Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, 12 Haziran'da ...
Aliçeyrek siyasetçi köyü
12 Haziran’daki genel seçimlerde milletvekili olabilmek için MHP’den aday ...
Polat MHP’den aday adayı
Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) parti tabanının desteğini alan eski ...
 
MHP‘de seçim seferberliği
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanlığı, Seçim Komisyonu’nu ...
Hayırlı olsun..
24’üncü dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekili olarak görev ...
Nüfus’ta seçim mesaisi
24. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri, siyasi partileri olduğu gibi, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva