ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>TÜRKİYE
5 Eylül 2014 Cuma - 15:00

Güllüce’den şehircilik tarifi

Gelişmiş şehirler kavramına değinen Bakan Güllüce, 'İrileşen şehirler mi gelişmiş oluyor? Yoksa büyüyen şehirler mi gelişiyor? Ya da gayrimenkul fiyatlarının yüksek olduğu şehirler mi. İnsanların mutluluk oranının yüksek olduğu şehirler mi gelişmiş oluyor?' dedi

Güllüce’den şehircilik tarifi

~~Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Kendi kültürünü, derinliklerini, medeniyetini yok eden, sadece mühendislikle iftihar eden ve bina yüksekliğinin medeniyet ölçüsü kabul eden bir çizgiye doğru gidiyorsak, belki birçok şeyi halletmiş oluruz ama telafisi olmayan pek çok şeyi de yitirmiş oluruz" dedi.
Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ile Kayseri Büyükşehir Belediyesince bir otelde gerçekleştirilen "6. Gelişen Kentler Zirvesi’nde konuşan Bakan Güllüce, bakanlıkla belediyenin zaman zaman benzerliğinin dile getirildiğini, 'belediye bakanlığı' yakıştırmasının çok abartılı olmadığını söyledi.
Kayseri'deki belediyeciliği her gittiği ilde örnek olarak anlattığını belirten Bakan Güllüce, bütün belediye başkanlarının bu okul niteliğindeki belediyeden istifade etmelerini dilediğini ifade etti.
Bakan Güllüce, hayatın bütün amacının insanları mutlu kılmak olduğunu, bunun için de güzel şehirler oluşturulması gerektiğini dile getirdi.
GELİŞMİŞ ŞEHİR TARİFİ
Gelişmiş şehirler kavramına değinen Bakan Güllüce, şöyle konuştu:"İrileşen şehirler mi gelişmiş oluyor? Yoksa büyüyen şehirler mi gelişiyor? Ya da gayrimenkul fiyatlarının yüksek olduğu şehirler mi. İnsanların mutluluk oranının yüksek olduğu şehirler mi gelişmiş oluyor? Bu sosyolojik bir tartışma. Şehirler aynı zamanda medeniyetin ocağı, hükümetin kucağıdır. Şehirleşirken gelişirken o şehirlere sadece mühendis gözüyle bakmamak lazım. Şehirlere insani unsurları irdeleyen sosyolog, psikolog, din adamları, akil yaşlıların, şehircilik uzmanlarının görüşleri alınarak bakılmalıdır. Kendi kültürünü, derinliklerini, medeniyetini yok eden, sadece mühendislikle iftihar eden ve bina yüksekliğinin medeniyet ölçüsü kabul eden bir çizgiye doğru gidiyorsak belki birçok şeyi halletmiş oluruz belki ama telafisi olmayan pek çok şeyi de yitirmiş oluruz."
Bakan Güllüce, önce insanı ele almak gerektiğini vurgulayarak, yöneticilerin, bir şehir geliştirilirken mühendisliğin yanında insanların asırlardır yaşayan değerlerinin nasıl korunacağı konusunu da göz önüne almasının önemli olduğuna dikkati çekti.
KENTSEL DÖNÜŞÜM
Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu hatırlatan Güllüce, mühendislik, şehircilik faaliyetlerinin depremi bir kenara koymadan yapılması gerektiğini dile getirdi.
Yeni Türkiye'nin her anlamda geliştiğini ifade eden Bakan Güllüce, şunları kaydetti: "Yeni Türkiye'de depremin her an başımıza dert olacağı çöküntü alanlar ve sokakların olduğu şehirler ile böyle yükselen bir ekonomi örtüşmüyor. Kötü binaları, her an yıkılmaya hazır yapıları içinde taşıyan şehirler bize yakışmıyor. Hızla kentsel dönüşüm yapmamız gerekiyordu. 2 yıldan bu yana uğraşıyoruz. Genç bir uygulama. Bu nedenle hem kanun koyucu hem yüksek yargı hem bizler deneme yanılmayla bazı eksikliklerimizi görüyoruz. Kentsel dönüşümde belediye seçimlerinden biraz önce bir duraksama oldu. Başkanların 'aday olacak mıyım' halinden dolayı aksama oldu. Ancak şimdi yine hızlandı."
"Kentsel dönüşümün partisi olmaz" diyen Bakan Güllüce, "Hangi parti olursa olsun belediye başkanlarımız bizimle muhatap olsunlar. Uygun yol haritası çizelim, her türlü desteğe hazırız. Türkiye daha hızlı, daha çok hem deprem riskinden hem de bu çöküntü alanlardan kurtulsun" diye konuştu.
Bakan Güllüce, Türkiye'nin önemli sorunlarından birinin de gelir dağılımındaki dengesizlikler olduğunu, hükümetin bunun önüne geçmek için teşvikler verdiğini anlattı.
"Türkiye'ye bakarken 500'e yakın farklı noktadan bakılmalı" ifadelerini kullanan Bakan Güllüce, şöyle devam etti: "Sivil toplum kuruluşlarımız sadece bir noktadan bakarlarsa önerileri gerçekçi olmaz, hayat bulmaz. 100'ün üzerinde sivil toplum kuruluşu ile birlikte olduk. Herkes bulunduğu yerden Türkiye'ye baktığı için söylediklerinin sadece birkaçını yapabiliriz. 30 sene sonra bunları Türkiye'de uygulayamayız. Türkiye'yi iyi tanımak lazım." dedi.

 
Kocakaya kamp heyecanını paylaştı
 
GHSİM’den Erzurum futbol altyapısına destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hızlı Tren Hükümet programında
Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümet programını TBMM Genel Kurulu'nda okudu.Hükümet ...
Tapuda İşlem Süresi Kısalıyor
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bağlı kuruluşu olan Tapu ve Kadastro ...
Ala ve Güllüce Davutoğlu kabinesinde
Ahmet Davutoğlu, 62. hükümetin kabinesinde yer alan isimleri açıkladı.
 
‘Milletime söz veriyorum’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıt Kabir Özel Defterine, “Vazifeye başlayışımın ...
Cumhuriyet Tarihi’nde bir ilk
Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel ...
'Heyecanımız ve hedeflerimiz aynı'
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Heyecanımız ...
 
‘Bugün yeni Türkiye’nin doğum günü’
''Bugün, yeni bir gün. Bugün, Türkiye’nin özüne döndüğü gün. Bugün, Türkiye’nin ...
Erdoğan: ‘Verdiğimiz sözleri tuttuk’
Erdoğan, yola çıktıklarında ülkeyi dört ayak üzerinde yükseltecekleri ...
Erdoğan’dan Kutlu Yürüyüş vurgusu
Erdoğan, ‘Milletimizin asırlardır devam eden kutlu yürüyüşü, 29 Ekim 1923’te, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva