ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
HABERLER>TÜRKİYE
27 Ağustos 2014 Çarşamba - 15:26

'Heyecanımız ve hedeflerimiz aynı'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Heyecanımız aynı. Şunu unutmayın, hedeflerimiz aynı. Partimizde sadece ve sadece Genel Başkanın ismi değişiyor. Diğer yönüyle evelallah, daha farklı bir heyecanla yola devam edeceğiz" dedi.

 Heyecanımız ve hedeflerimiz aynı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Heyecanımız aynı. Şunu unutmayın, hedeflerimiz aynı. Partimizde sadece ve sadece Genel Başkanın ismi değişiyor. Diğer yönüyle evelallah, daha farklı bir heyecanla yola devam edeceğiz" dedi.

Erdoğan, Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, partililere hitap etti.

Güvenlik kurumlarının ve yargının demokratik meşruiyet temelinde yeniden yapılandırılmasının son derece önemli olduğuna işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:"Düşünebiliyor musunuz, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda bakıyorsunuz, üçüncü derecede böyle farklı bir uygulama var. Bu ülkenin Başbakanını kalkıp twitlerle tahkir eden ve hakaretler eden yargının savcısına dava açmamak suretiyle güya kendisi orada farklı bir korumacılığın içine giren sorumlu değildir, sorumsuzdur. Bu kadar sorumsuz olan bir kişiden adalet bekleyebilir misiniz? İşte bunların hesabının sorulacağı günler de yakındır."

"Yargıtay Başkanlar Kurulu'nun bu ülkede kalkıp da hem siyasete hem de halkın doğrudan seçtiği Cumhurbaşkanına karşı, son derece nezaketsiz tavırları, Eski Türkiye'nin bir alışkanlığıdır" diyen Erdoğan, şöyle konuştu:"Hukuk sistemi, bir avuç haşhaşinin şantajına mahkum bırakılamaz, bunu ifade etmek istiyorum. Kime çalıştığı, kimin çıkarları adına ülkesine ihanet ettiği artık belli olan Pensilvanya, hukuk sistemine emir veremez, talimat veremez. Türkiye Cumhuriyeti'nin hukuk sistemi, Hasan Sabbah benzeri tehlikeli meczupların oyuncağı asla olamaz. Bu ülkenin hakim ve savcıları, vicdanıyla hareket eden, ülkesine, milletine ve bayrağına bağlı vatanseverlerdir. Vatansever hakim ve savcılar, inanıyorum ki aralarındaki haşhaşileri temizleyecek, hukuk sistemi üzerindeki gölgeleri de kaldıracaktır."

"BU YAPININ ULUSLARARASI BAĞLANTILARINI SORGULASINLAR"

"Cumhurbaşkanlığı makamı, yeni hükümetimiz ve siyaset kurumu, vatanına ihanet eden bu paralel yapıyla, aynı zamanda bürokratik vesayetle kararlı ve cesur şekilde mücadeleyi sürdürecektir" değerlendirmesini yapan Erdoğan, "Yeni Türkiye'de, devlet içinde paralel devlet yapılanmasına, çetelere, mafyatik örgütlenmelere asla prim verilmeyeceğini söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu:"Buradan, AK Parti'nin Olağanüstü Kongresi'nden, paralel yapının tabanındaki mensuplarına bir kez daha samimiyetle, gönül diliyle sesleniyorum. Lütfen, kendilerini sorgulasınlar. Lütfen, mensubu oldukları yapıya ilişkin soruları sorsunlar. Pensilvanya'daki zata ilişkin gerçek soruları kendilerine cesaretle sorsunlar. 'Ey Pensilvanyadaki zat, sen bu Türkiye'yi seviyor musun?Türkiye'yi seviyorsan, niye Türkiye'de değilsin de Pensilvanya'dasın? Gel o zaman Türkiye'ye' deyin. Pensilvanya, herhalde bu vatanın topraklarından daha güzel olamaz. Niye Pensilvanya da Türkiye değil. Gel Erzurum'a, gel İstanbul'a, gel Ankara'ya, gel Konya'ya, gel Edirne'ye, niçin buralar değil de Pensilvanya? İnzivaya çekilmekse, itikaba girmekse herhalde buralarda oralardan çok daha anlamlı olacaktır. 'Hizmet' diyerek, 'eğitim' diyerek yola çıkan bir yapının, Milli İstihbarat Teşkilatı'na neden kastettiğini, Türkiye Cumhuriyeti'nin en başarılı Hükümetine neden darbe girişiminde bulunduğunu, CHP, MHP, HDP ile neden işbirliği yaptığını sorgulasınlar. Bu yapının uluslararası bağlantılarını sorgulasınlar. Bu yapının, başörtüsüne, demokratik mücadeleye, Filistin davasına olan yaklaşımını samimiyetle sorgulasınlar. Eğer bu sorgulamayı yaparlarsa inanıyorum ki yanlışı görecekler, yıllardır birlikte yürüdükleri AK Parti'nin kendi partileri olduğunu tekrar fark edeceklerdir. Allah, zihinlerini açsın, gönüllerini açsın, paralel yapının tabanındaki kardeşlerimizle kardeşliğimizi yeniden tesis etsin diye dua ediyorum."

"KİMSE CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINDA BENİM SESSİZ KALMAMI BEKLEMESİN"

"Bugün bu kongrede seçilecek, ardından da hükümeti kurmakla görevlendirilecek yeni Başbakanın, paralel devlet yapısıyla mücadelede son derece kararlı, azimli ve cesur olacağına yürekten inanıyorum" diyen Erdoğan, AK Parti'nin yeni genel başkanının seçilmesinde, birçok kriterin yanında paralel yapıya karşı duruşunun da etkili olduğunu anlattı. Erdoğan, şu değerlendirmeleri yaptı:

 

"Çünkü millet, bizden bunu bekliyor. 30 Mart'ta da 10 Ağustos'ta da milletimiz bize bu yönde görev verdi, yetki verdi. Türkiye'ye, aziz milletimize, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı haince duruş sergileyenler, bunun hesabını mutlaka ama mutlaka verecekler ve vermeye başladılar. Hiç kimse, yeni hükümetten bu konuda farklı bir duruş beklemesin. İhanet, cezasını alacaktır. Cumhurbaşkanlığı makamında, bu ihanetin hesabını sormak benim de boynumun borcudur, bunu bilmenizi istiyorum. Bu konuda kimse cumhurbaşkanlığı makamında benim sessiz kalmamı beklemesin. Hükümetin de hiçbir taviz vermeden bu hesabı soracağına inanıyorum. Yüksek yargı kurumlarında oynanan ayak oyunlarının hiçbir anlamı yoktur ve olmayacaktır. İhanet söz konusu olduğunda, haşhaşi yapılanmaya göz yummayacağımızı herkesin açık ve net bir şekilde bilmesini istiyorum. Hakim ve savcılarımızın da milletimizle aynı istikamete bakarak, bu süreçte Türkiye'nin yanında durduklarını biliyor, bu meselenin çözüleceğine yürekten inanıyorum."

Erdoğan, AK Parti'nin Genel Başkanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanlığı vazifelerinde son saatlere girdiğine dikkati çekerek, "Bugün, bu kongrede, yeni Genel Başkanımızı sizler seçeceksiniz. O Genel Başkan, inşallah yarın akşam, şahsım tarafından yeni Hükümeti kurmakla görevlendirilecek Başbakandır aynı zamanda. Kendisi Bakanlar Kurulu çalışmalarını yapacak, birlikte değerlendireceğiz, onayımızın ardından, inşallah Cuma günü de bunu bitireceğiz. Meclis'te güvenoyu alındığı takdirde, 62'nci Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, 5'inci AK Parti Hükümeti göreve başlamış olacak" diye konuştu.

AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan uzun istişarelerin ardından Genel Başkan ve Başbakan adaylarını açıkladıklarını dile getiren Erdoğan, Ahmet Davutoğlu'nun üstleneceği vazifelerini hakkıyla yerine getireceğinden en küçük bir şüphe duymadığını söyledi. Davutoğlu ismini çok uzun istişarelerin ardından hep birlikte belirlediklerini aktaran Erdoğan, yapılan istişarelerde Davutoğlu ile çok sayıda ismin öne çıktığını ama ağırlığın Davutoğlu'ndan yana olduğunu bildirdi. Erdoğan, "Paralel yapıyla mücadele kararlılığı, Türkiye ve dünya meselelerine vukufiyet, tecrübe, liyakat, Davutoğlu ismini burada sizlere takdim etmemiz gerekiyordu" dedi.

"CUMHURBAŞKANININ GÖREVİ, HÜKÜMETİN ÖNÜNÜ KESMEK DEĞİLDİR"

"Şahsım, bu partinin kurucusu olarak, gönüllüsü olarak, bu partiye büyük emekler vermiş bir nefer olarak, her daim sizlerle olacağım, sizlerle birlikte yol yürümeye devam edeceğim" diyen Erdoğan, Anayasal ve yasal yetkiler dairesinde, tarafsızlığı zedelemeden, iktidarın millete hizmet üretmesi için destek ve katkılarını sunmaya devam edeceğini söyledi. Hükümetin başarılı olması, Türkiye'ye hizmet üretmesi için de her aşamada katkı vereceğini dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bir cumhurbaşkanının görevi, hükümetin önünü kesmek değildir, hükümetin önünü açmaktır. Bunun bedelini ödeyen bir başkan, başbakan olarak hükümetin sıkıntılarını aynı zamanda yaşamış, bilen bir insanım. Şimdi, yeni hükümet, inşallah bunları , nasıl Abdullah Bey döneminde yaşamadıysa bundan sonra da inşallah yaşamadan ve yaşatmadan bu yola devam edeceğiz. Teşkilatımın her bir mensubunun, bugünden itibaren, emekleriyle, hizmetleriyle, katkılarıyla, en çok da dualarıyla, yeni Genel Başkan ve Başbakanın yanında çok güçlü şekilde duracağını biliyorum, buna inanıyorum. AK Parti Meclis Grubunun, MKYK'nın, MYK'nın, Bakanlar Kurulu'nun, Kadın ve Gençlik Kollarımızın, Davutoğlu kardeşimle, aynen benimle olduğu gibi yol yürüyeceğini biliyorum. Şahsım da bu yeni süreçte, Davutoğlu kardeşime her aşamada katkı sunacağım. Şunu açıkça ifade ediyorum, altını çizerek ifade ediyorum. Birçok gazeteler yazıyor, çiziyor. Bu, bizim değerlerimizde yok, kültürümüzde yok. Sayın Davutoğlu, bir emanetçi değildir. Bunun böyle bilinmesini istiyorum."

"SADECE GENEL BAŞKANIN İSMİ DEĞİŞİYOR"

Erdoğan, AK Parti'nin "bir tek adam partisi" olmadığını ve olmayacağını belirterek, kurulduğu günden itibaren AK Parti'nin istişareyle, ortak akılla kararlar alan bir parti olduğunu söyledi. En tepede kimin olduğundan ziyade birlikte yol yürünen arkadaşların ve teşkilatın asıl önemli olan olduğunu vurgulayan Erdoğan, başarının da başarısızlığın da tek tek isimlere değil, kadroyla yazılacağını dile getirdi.

AK Parti'nin ilkelerin partisi olduğunu aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

"İstisnasız, her birinizin, bu partinin genel başkanına ve Başbakana yardımcı olacağınızı biliyorum. Heyecanımız aynı. Şunu unutmayın, hedeflerimiz aynı. Partimizde sadece ve sadece Genel Başkanın ismi değişiyor. Diğer yönüyle evelallah, daha farklı bir heyecanla yola devam edeceğiz. Birliğimiz, kardeşliğimiz, yol arkadaşlığımız aynı. Birlikte nasıl bugünlere geldiysek, hiç sarsılmadan, hiç ivme kaybetmeden, geleceğe de aynı şekilde yürümeye devam edeceğiz."

AK Parti'nin yeni genel başkanının, teşkilatı derhal kucaklayacağını ve motive edeceğini bildiren Erdoğan, ilk hedefin 2015, ikinci hedefin 2019 ve üçüncü hedefin ise 2023 seçimleri olduğunu söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu:"2015 seçimleri bizim için son derece önemli. Yeni bir anayasa yapacak çoğunluk, 2015 seçimlerinde hedef olmalı. Ekonomide istikrar ve güven devam edecek. Aktif, barışçı dış politikamız, bu süreçte aynen devam edecek. Tekrar ediyorum: Paralel yapıyla mücadele hız kesmeden, kararlı şekilde devam edecek. Teşkilatımızın desteğiyle, yeni Genel Başkan ve Başbakanın, bu beklentileri karşılayacağına kesin gözüyle bakıyorum."

 
‘Bugün yeni Türkiye’nin doğum günü’
 
‘AK Parti’yi sizlere emanet ediyorum’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Bugün yeni Türkiye’nin doğum günü’
''Bugün, yeni bir gün. Bugün, Türkiye’nin özüne döndüğü gün. Bugün, Türkiye’nin ...
Erdoğan: ‘Verdiğimiz sözleri tuttuk’
Erdoğan, yola çıktıklarında ülkeyi dört ayak üzerinde yükseltecekleri ...
Erdoğan’dan Kutlu Yürüyüş vurgusu
Erdoğan, ‘Milletimizin asırlardır devam eden kutlu yürüyüşü, 29 Ekim 1923’te, ...
 
Erdoğan: ‘Biz asırlardır yürüyoruz’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün değişen ...
Erdoğan: ‘Sizlerin Allah’ına kurban’
Erdoğan, salondaki partililerin, "Allah’ına kurban" diye seslenmesi üzerine, ...
‘Bu asla bir veda değildir’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün yaşanan ...
 
Davutoğlu, 7. Profesör Başbakan olacak
12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti Genel ...
Erdoğan: ‘Malazgirt Zaferi dönüm noktasıdır’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘Malazgirt Zaferi, aziz milletimizin kaderini ...
Güllüce’den komşuluk vurgusu
Güllüce, “Bu toprakların, bu ülkenin kendine has değerleri var. Bunlar ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva