ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>TÜRKİYE
19 Mayıs 2015 Salı - 08:26

Güllüce: Matematik bilenler hesap etsin

Güllüce, muhalefetin Gezi ve Kobani olayları karşısında takındığı tavrı eleştirerek, “Muhalefet bunları yapanları alnından öptü. Gezi ve Kobani olayları olmasaydı bu ülkeye kaç bin okul, kaç bin hastane, kaç bin postane, kaç üniversite yapılırdı. Matematik bilenler bunu hesap etsin” dedi.

Güllüce: Matematik bilenler hesap etsin

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, muhalefetin Gezi ve Kobani olayları karşısında takındığı tavrı eleştirerek, “Muhalefet bunları yapanları alnından öptü. Gezi ve Kobani olayları olmasaydı bu ülkeye kaç bin okul, kaç bin hastane, kaç bin postane, kaç üniversite yapılırdı. Matematik bilenler bunu hesap etsin” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Kocaeli ve Yalova’da seçim çalışmalarını yürüttü. Temaslarının ardından Gebze’ye gitmek üzere feribota binen Güllüce, İzmit Körfez Geçiş köprüsünü izledi.

Feribotta yaptığı açıklamalarda muhalefeti eleştiren Güllüce, “Muhalefet durduracağım falan diyor ama durduracakları yok köprü çok hızlı ilerliyor. Niye durduracak diye de 78 milyon insan bir sorsa. Bu köprünün kime ne zararı var diye. 3. Boğaz köprüsü, 3. Havalimanının durdurulması çabaları devam ediyor. 3 katlı tünel ve izmir otoyolunu da durdurmaya çalışıyor. Bu ülkede hiçbir iş yapmayalım. Yapılan her işin önüne de duralım. Memleket kalkınacak” ifadelerini kullandı.

Muhalefetin gezi olayları sırasında takındığı tavrı da eleştiren Güllüce, “Ambulans yakaları ve otobüs yakanları muhalefet gitti alnından öptü. Bunlara ‘gezi kahramanları’ dedi. Kaç yüz milyar dolar bu ülkeye zarar verildi. Peşinden Kobani geldi. Gezicilere baktılar ‘biz de bunu yaparız’ dediler. Onlar da gitti belediye binalarını yaktılar, Anadolu’yu yaktılar. Gezi olayları ve Kobani olaylarının bu ülkeye kaç milyar dolar zarar verdi. Bu parayla kaç yüz tane hastane yapılırdı. Kaç yüz tane gemi alınırdı. Kaç bin tane okul yapılırdı. Bunu herkes hesaplasın. Gezi ve kobani olayları yüzünden bu ülke kaç bin okul, kaç bin hastane, kaç bin postane, kaç üniversite yapılamadı. Edirne’den Kars’a kadar kaç tane raylı sistem yapılırdı” şeklinde konuştu.

BAKAN GÜLLÜCE, GÖLCÜK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROTOKOLÜNÜ İMZALADI

Gölcük Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projesinin protokolü, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin de katılımıyla imzalandı.

17 Ağustos 1999’da meydana gelen yüzyılın depreminde ülkedeki en büyük zararı gören bölge olan Kocaeli’nin Gölcük ilçesi, depremin son izlerini de silmek için harekete geçti. ilçedeki afet riskini ortadan kaldırmayı amaçlayan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, ilçe merkezi, sanayi sitesi ve Denizevler’i de içine alan üç bölgede kentsel dönüşüm için başlattığı çalışmaları tamamlayarak projenin başlangıç protokolünü de Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile imzaladı.

Protokol imza törenine Bakan Güllüce ve Başkan Ellibeş’in yanı sıra; Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karasomanoğlu, çok sayıda protokol davetlisi ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “17 Ağustos felaketinin ardından, yaşamın devam ettiği gerçeğinden yola çıkarak yalnızca o güne ağıt değil, geleceği sağlam temellere oturtmak için bir şeyler yağmak zorundayız. Son deprem yönetmeliği çerçevesinde deprem öncesinde var olan binalarımızın denetime tabi tuttuğumuzda birçoğu maalesef ki bu denetimi geçemez. Bu dönüşümde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bizim elimizi tutması ve yardım etmesi gerekiyordu. Bu dönüşümün daha sağlıklı olması için gerekli çalışmalar yapılmış ve bu projenin temeli atılmış oldu. Bu dönüşümü 3 bölgeden başlatma kararı aldık. Bu kararı da kentin dinamikleriyle, mecliste ve vatandaşla görüşerek aldık” ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşüm projesinin çok iyi şekilde yürütüleceğine ve sonlandırılacağına inandığını belirten Karaosmanoğlu ise, “Kocaeli’de üst ölçekli planlarımızda bir metrekare eksik yok. Bunu Türkiye’de bitirebilen tek biziz. Altyapımızı da planladık ve yüzde 60 - 70 itibariyle de tamamladık. Büyük kanal projelerini bitirdik. Belediye yasası ile birlikte 12 ilçe oluşturduk” diye konuştu.

Ardından kürsüye Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da, “Gölcük’ü değiştirmek noktasında belediye başkanımızın heyecanını takdirle karşılıyorum, bankalığa da desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. İnsanı esas alan ve devleti insan için inşa eden bir anlayışın yansıması ve törenidir bu proje” ifadelerini kullandı.

Kürsüye son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de kentsel dönüşümün gerekli olduğunu ifade ederek, “Hepimiz sanırım biliyoruz. Eski Türkiye gitti. Şimdi sokaklarımız, caddelerimiz o yeni Türkiye’ye uymuyor artık. Deprem bugün denizaltı, uçak yamaya kalkan bir Türkiye’ye yakışmıyor. Daha yaşanılabilir ve bizi değerlerimizi yansıtan sokaklara, şehirlere ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Gölcük Denizevler Kentsel Dönüşüm Projesi’nde imzaların atılmasıyla tören sonlandırıldı.

 
Altıparmak’tan milli birlik mesajı
 
Aydemir: ‘Kılavuzumuz Halk, ölçümüz Hak’tır’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Biz Allah’ın huzurunda eğiliriz”
“Mursi şayet idam edilirse, ki inanmıyorum. İnşallah idam edilmeyecek ...
‘Hareketimizin sembolü ‘elif’tir’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Dört yanlış yan yana. ...
Erzurum, Cumhurbaşkanı’nı ağırlayacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Erzurum’a geleceği açıklandı. Büyükşehir ...
 
‘Bu millet kimin ne olduğunu biliyor’
Davutoğlu, 'Adnan Menderes’in asılmasına neden olan şey Allahu Ekber sesleriydi. ...
‘Allah birlik ve beraberliğimizi daim kılsın’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Şehidimizin kanı, bağımsızlığımızın ifadesi ve ...
‘Kabe arayanları, Kur’an rahatsız eder’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kendilerine yeni Kabe’ler arayanları ...
 
'Milli irade namusumuzdur'
“Sandık namusumuzdur” diyen Başbakan Davutoğlu, “Mesele tahtadan veya ...
Tarihi 'İpek Yolu’nda İpek Demir Yolu Projesi
Elvan, Avrupa'dan Çin'e demiryoluyla kesintisiz taşımacılığın hedeflendiği ...
Güllüce: ‘Ya Rabbi değerlerimizi yaşat’
Güllüce, “Ülkemizde herkes komşusu için seferber oluyor, yeni taşınan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva