ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>TÜRKİYE
18 Mayıs 2015 Pazartesi - 06:18

‘Hareketimizin sembolü ‘elif’tir’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Dört yanlış yan yana. Karşılarında 'elif' gibi bir doğru var. Bizim hareketimizin sembolü 'elif'tir. Uludağ gibi dimdik duran 'elif'tir" dedi.

‘Hareketimizin sembolü ‘elif’tir’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Dört yanlış yan yana. Karşılarında 'elif' gibi bir doğru var. Bizim hareketimizin sembolü 'elif'tir. Uludağ gibi dimdik duran 'elif'tir" dedi. AK Parti hareketini bu topraklara atılan bir tohum olarak nitelendiren Başbakan Davutoğlu, alandakilere, "AK Parti hareketini fidan haline getirdiniz şimdi çınar olmaya var mısınız?” diye sordu

DAVUTOĞLU TÜRKİYE’YE SESLENDİ

Batının Türkiye'deki 27 Mayıs'a karşı çıkmadığına, 12 Eylül'de Kenan Evren için "Bizim çocuklar" dediğine, 28 Şubat'ı desteklediklerine işaret eden AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Çünkü milletle barışık bir devletten korkar bunlar. Biz, AK Parti iktidarı, milletle devleti barıştırdık. Önce bunu rahmetli Adnan Menderes yaptı. Ezanla başlamak üzere milletle devleti barıştırdı. Onu cezalandırdılar. Kim milletle devleti barıştırmışsa milletin adamlarını cezalandırdılar. Özal'ı, rahmetli Erbakan Hocamızı cezalandırdılar ama bu sefer, bütün bu birikim üzerinde milletle kenetlenmiş AK Parti kadrolarına bir santim bile geri adım attıramazlar'' dedi.

Davutoğlu, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkum edildiğini, Doğan Medyası'nın internet sitesinin bunu "Yüzde 52 ile cumhurbaşkanı olan Mursi idama mahkum oldu" manşetiyle verdiğini belirterek, "Ne demek istiyorlar? Eğer kastettikleri Türkiye'de yüzde 52 ile cumhurbaşkanı olan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ise bilsinler ki bu topraklarda bir daha seçilmiş cumhurbaşkanı ya da başbakan idam sehpasına gönderilemeyecek, muhakeme edilemeyecek, mahkeme önüne çıkarılamayacak. Her ne suretle olursa olsun, demokrasiyi sonuna kadar koruyacağız" dedi.

AK Parti hareketini bu topraklara atılan bir tohum olarak nitelendiren Başbakan Davutoğlu, alandakilere, "AK Parti hareketini fidan haline getirdiniz şimdi çınar olmaya var mısınız? AK Parti ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti devletini bir fidan devletten küresel güç haline, bir çınar devlet yapmaya var mısınız" diye sordu.  Alandakiler Davutoğlu'na bir ağızdan "Evet" karşılığını verdi.

Cumhuriyet tarihinde büyük badirelerin, sınavların aşıldığını belirten Davutoğlu, iki gün önce Yassıada'yı ziyaret ettiğini anımsattı. 14 Mayıs 1950'de demokrasi yürüyüşünün öncülerinin Türkiye'de iktidara geldiğini belirten Başbakan Davutoğlu, "Geldiler, Ulu Camii 'Allahu ekber' sesine hasretti, Adnan Menderes, şehit başbakanımız o nidayı bu semalara iade etti, Allah ondan razı olsun" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in Türkiye'yi temsilen Mescid-i Aksa'da hutbe okuduğunu belirterek, "O Diyanet İşleri Başkanı'na hakaret eden HDP Eş Başkanı, CHP'liler ders alsınlar, ders" dedi.

MİLLETLE KAVGALIDIRLAR

CHP'nin, "tek parti zihniyetini bugüne getirdiğini, her gün yalan söylediğini, milletle kavgalı olduğunu" ifade eden Davutoğlu, bu nedenle CHP'yi birinci yanlış olarak tanımladı. Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İkinci yanlış, MHP. Neden? Madem sen millete hizmet edecektin 2002'de Başbakan Yardımcılığını bırakıp, niye terk ettin? Niye şimdi 'çatı aday' diye bir adayı çıkarıp, karşımıza geçtin? İkinci yanlış, MHP. Üçüncü yanlış, mübarek Miraç Kandili'ni dün idrak ettik, Diyanet İşleri Başkanımız Türkiye'yi, milletimizi temsilen Mescid-i Aksa'da dün hutbe okudu, o Diyanet İşleri Başkanı'na hakaret eden HDP Eş Başkanı, CHP'liler ders alsınlar, ders. Mescid-i Aksa bizim miracımızın sembolüdür. Hazreti Peygamber'in miraca yükseldiği makamın olduğu yerdir Mescid-i Aksa da Kudüs de. Bu gafil, özellikle de şimdi Bursa'da dahi gelip buradaki samimi Kürt vatandaşlarımızdan destek istemeye kalkışan bu gafil HDP Eş Başkanı diyor ki 'Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır.' Yanlışın büyüğünü görüyor musunuz? Şimdi Ulu Cami'ye giden, Kudüs'ün, Mescid-i Aksa'nın kokusunu alan bir Bursalı Allah aşkına bu adamlara oy verir mi?"

"İŞTE DİN DERSLERİNİ BİZ BUNUN İÇİN ZORUNLU KILIYORUZ"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "Niye bizim İsrail'de büyükelçimiz yok" diye sorduğunu hatırlatan Davutoğlu, "Miraç günü bunu soruyor. Bilmiyor ki. Öğrenmesi lazım. Miraç, Mescid-i Aksa'dır. Mescid-i Aksa bizim ilk kıblemizdir. İlk kıblemize asker postallarıyla girenle biz dost olmayız. Bedeli ne olursa olsun olmayız" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'na sorulsa Mescid-i Aksa'nın nerede olduğunu bilemeyeceğini söyleyen Davutoğlu, "Sonra da 'Din derslerinin zorunluluğunu kaldıralım' der. İşte din derslerini biz bunun için zorunlu kılıyoruz, öğrensin, millet dinini öğrensin, başka dinleri de öğrensin ama ezberden konuşmasın" değerlendirmesini yaptı.

PARALEL YAPI

Davutoğlu, Paralel Yapı'nın dördüncü yanlış olduğunu dile getirerek, Diyarbakır Belediye binasının arkasından girip, HDP Belediye Başkanı ile oturup, Kandil ile Pensilvanya arasında bağ kurmaya çalıştıklarını kaydetti. Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Dört yanlış yan yana. Karşılarında elif gibi bir doğru var. Bizim hareketimizin sembolü eliftir. Uludağ gibi dimdik duran eliftir. Ey Bursa bu gafiller karşısında elif gibi duranların yanında olacak mısınız? Ulu Cami'nin, ulu sultanların hakkını verecek misiniz? Yani özetle, bir doğru 7 Haziran'da dört yanlışı birden tarihten silecek."

Bahçeli'nin Başbakan Yardımcısı olduğu, DSP olarak CHP zihniyetinin devam ettiği günlerde Türkiye'nin IMF'nin borç istediğini belirtti. CHP'nin "2002'de biz yoktuk" dediğini anımsatan Davutoğlu, 1994'te ise CHP-DYP koalisyonunun IMF'den borç aldığını söyledi.

"ONLAR KONUŞA DURSUNLAR, BİZ YENİ BİR TÜRKİYE İNŞA EDİYORUZ"

Davutoğlu, alandakilere "milleti borçtan kurtaran kim" diye sordu, Türkiye'nin 2002'de terörle mücadele için silah satın alırken, hibe kullanmak zorunda kaldığını hatırlattı. Türkiye'nin kasasında o silahların bedelini ödeyecek para olmadığını dile getiren Davutoğlu, şunları kaydetti:  "Modernizasyon için İsrail'e gönderiyorduk. Hiçbir silahı yapamaz durumdaydık. Silahını yapamaz durumdaki birisi, kimden silah alıyorsa onun önünde başı eğik olur. Ey Bursalılar şimdi sizi şahit kılıyorum, bir hafta önce Bitlis'ten Muş'a uçarken, Başbakanlık helikopterinin sağ ve sol yanında iki helikopter daha vardı. Yüzde yüz Türk yapımı ATAK helikopteri. Artık biz kimseden helikopter istemeyeceğiz, kendi helikopterimizi yapıyoruz. Kimseden tank istemeyeceğiz, kendi tankımızı, kendi füzemizi yapıyoruz, kendi uzay ajansımızı yapıyoruz. İnşallah Uludağ'ın o ulu semalarında, en geç 2023'te milli savaş uçağımızı uçuracağız, Türk yapımı milli savaş uçağı. Onlar konuşa dursunlar, onlar yalan ve palavralar üzerine konuşa dursunlar, biz yeni bir Türkiye inşa ediyoruz. Milli savaş uçağımızı yapan kim? Türkiye'ye onuru itibarı kazandıran kim? Paradan altı sıfırı atıp, itibar kazandıran kim?" 

Başbakan Davutoğlu, 2002'de 70 olan toplam organize sanayi bölgesi sayısının 281'e, buralarda istihdam edilen işçi sayısının da 415 binden 1,5 milyona çıktığını bildirdi.

EKONOMİK VERİLER

Davutoğlu, Bursa mitinginde yaptığı konuşmada, ekonomik verilere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'de toplam organize sanayi bölgesi sayısının 2002'de 70 olduğunu, şimdi 281'e yükseldiğini belirten Davutoğlu, Organize Sanayi Bölgeleri'ndeki çalışan sayısının ise 415 binden 1,5 milyon kişiye çıktığını kaydetti.

AK Parti iktidara geldiğinde, Bursa'da 4 Organize Sanayi Bölgesi bulunduğunu anımsatan Başbakan Davutoğlu, şu anda 9 Organize Sanayi Bölgesi olduğunu, 7 tane daha yapacaklarını ve önümüzdeki dönemde de bu sayıyı 20'ye çıkaracaklarını ifade etti.

İhracat rakamlarına ilişkin de bilgi veren Davutoğlu, "İhracatımız biz iktidara geldiğimizde 36 milyar dolardı, şimdi 158 milyar dolar. Bursalılar size teşekkür borçluyuz. Bu ihracat artışındaki en büyük paylardan biri Bursa'nındır. Bursa'nın ihracatı, 2002'de 3,9 milyar dolardı, şimdi 9,3 milyar dolar, yani 2002'de toplam Türkiye ihracatının 4'te 1'ini sadece Bursa yapıyor, bereketli Bursa yapıyor" diye konuştu.

ELİNE KAĞIT VERMİŞLER

Kılıçdaroğlu'na dün meydan okuduğunu ancak cevap gelmediğini aktaran Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Eline kağıt vermişler, ezberlemiş aynı şeyi tekrar ediyor. Bugün Bursa'da Ulu Cami'nin huzurunda tekrar O'na sesleniyorum; diyor ki Kahramanmaraş'ta, bir insan yalan söyler de bir yalanı bir cümlede söyler. Bu bir cümlede 3 yalanı birden söylüyor, yalan. Yalan bir, diyor ki 'Türkiye'de 17 milyon kişi 200 liranın altında yaşıyor."

"İSPAT EDEMİYORSAN SENİN ADIN BU KAMPANYADA YALANCI KALACAK"

Başbakan Davutoğlu, alandakilerin sloganları üzerine, "Ben liderleri yuhalatmıyorum ama doğru söze ne gerek var. Doğru, yalancı. Doğru söz engellenir mi? Yalancı. Söylüyorum doğruysa çık ispat et, ben özür dileyeceğim. Yok ispat edemiyorsan senin adın bu kampanyada yalancı kalacak" değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun 200 liranın altında 17 milyon kişinin bulunduğu iddialarının doğru olmadığını savunan Davutoğlu, "Biz yüksek lisans öğrencilerine bile 300 lira burs veriyoruz. Eşi vefat etmiş hanımlarımıza destek olarak, ayda 250 iki ayda bir 500 lira yardım yapıyoruz. Koruyucu bir aileye, engellinin anne babasına 780 lira veriyoruz" diye konuştu.

Vatandaşlara, "Bunlar gerçekleri örtmek için bizim yaptığımız her şeyi beyannamelerine koyuyorlar" diye seslenen Başbakan Davutoğlu, İŞKUR'la ilgili yazılan 17 maddenin hepsinin AK Parti'nin yaptığı işler olduğunu bildirdi.

YALAN SÖYLÜYORLAR, YALAN..

Davutoğlu, şöyle devam etti:"(Bin liranın altında maaş alan emekli sayısı 8 milyon emekli) diyor, yalan. Son yaptığımız seyyanen zamla şu anda sadece bir milyonu biraz aşkın, 1 milyon 300 bin emeklimiz bin liranın altında. inşallah seçimden sonra da onlara en iyi şartları, en iyi imkanları sunacağız. Yalan 3 diyor ki 'Türkiye'de 6 milyon 500 bin işsiz var' ya bunların rakamları yayınlanıyor zaten, baksalar internetten, herhangi bir yerden girseler bütün bu rakamlar var. Söz konusu değil. Son işsizlik rakamları ki dünyada işsizlik yayılırken, biz son 5 yıl içinde 6 milyon istihdam yaptık. Bu sene de 2014'te 1,5 milyona yakın istihdam gerçekleştirdik. Ama niye tekrar ediyorum biliyor musunuz biri ona demiş ki yalanda olsa  şu yalanları her gün tekrar edersen bu Türk'ler saftır, sana inanırlar. Allah aşkına siz buna inanır mısınız? Birileri ona akıl vermiş her gün bu yalanları tekrar et, merak etme seçimde başarılı olursun. Yalancıların seçimde başarılı olması mümkün mü? Sözü yalan olanın vaadine inanılır mı?"

''KALPTEN KALBE KONUŞURUM''

Başbakan Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Belediye Başkan adayı iken, oy kullanamadığını da hatırlatarak, Kılıçdaroğlu'nun ''hesap dersi vereceği'' sözlerine ilişkin de şunları kaydetti:"Her söylediği yalan olan birinin hesap dersi olur mu? Ama ben arkadaşlara talimat verdim. İnşallah seçimden sonra bizim siyaset akademisi var. Kurs veriyoruz, siyaseti merak edenlere, Kılıçdaroğlu'nu da kaydederiz biraz siyaset ahlakı öğrenir. Siyaset önce doğru sözle başlar, doğru konuşacaksınız ki, notere gitmeyeceksiniz. Ben Bursa'ya geldim. 39 miting yaptım. Hiçbir meydana çıkarken de notere uğramadım. Çünkü biliyorum ki millet bize inanır, biz millete inanırız. Ben konuştum mu dilden kulağa konuşmam, kalpten kalbe konuşurum. Konuştuk mu inandırırız çünkü biz 'ceğiz, cağız' demeyiz, biz 'yaptık' deriz, 'yapıyoruz' deriz. Ne söz verdiysek yaparız."

Ocak ayında ailenin korunması paketini açıkladıklarına işaret eden Davutoğlu, Türkiye'de doğum yapan her kadına doğum hediyesi olarak ilk çocuğu için 300 lira, ikincisi için 400, üçüncüsü için de 600 lira vereceklerini ve bu uygulamaya başladıklarını belirtti.Alandakilere "Memnun musunuz?" diye soran Davutoğlu, çocuklarını evlendirecek anne babaya da çeyiz hesabı açacakları sözünü verdi.

"BENİ ÇOK HEYECANLANDIRIYOR''

İstanbul-İzmir otoyolunun yapıldığını, bu otoyol ile İstanbul, Bursa ve İzmir'in birbirine bağlanacağını, İstanbul-Bursa arasının 1 saate ineceğini anlatan Davutoğlu, Ankara-İstanbul arasındaki yüksek hızlı trenin Eskişehir'e, Konya'ya gittiğini, şimdi de Bandırma-Bursa-Bilecik hattı ile Bursa'nın birleşeceğini kaydetti.

Davutoğlu, ''Beni çok heyecanlandırıyor. Neden biliyor musunuz? Doğduğum Konya, Selçuklu baş şehri, bu yolla hayran olduğum ulu şehire, Osmanlı başşehri Bursa'ya bağlanıyor'' dedi.''Bizim ulaştırmamız bile bir tarihi bilinç yansıtır'' diyen Davutoğlu, Bursa'dan geçmeyen yolun, selam vermeyen kimsenin kalmayacağını vurguladı. Yakında Bursa Havalimanından Muş'a, Diyarbakır'a, Samsun'a, Üsküp'e ve Kuveyt'e seferler konulacağı bilgisini veren Başbakan Ahmet Davutoğlu, ''Bursa madem ki başşehir, bir kez baş şehir olan hep baş şehirdir'' dedi.

 

MİTİNGDEN NOTLAR

Miting meydanı AK Parti flamalarıyla, turuncu, mavi ve beyaz balonlarla süslendi. Meydana çıkan yollara, ay yıldızlı ve AK Parti logolu balonlar, meydanı çevreleyen binalara ise Başbakan Davutoğlu posterleri asıldı.

Alanda, "Osmanlı payitahtı ulu şehir Bursa'ya hoş geldin Ahmet Hoca", "Bursa'nın kararı büyümeye devam", "Onlar konuşur AK Parti yapar" pankartları yer aldı. Alanda direkler arasına asılan "Gençliğin hocası" yazısı da dikkat çekti. Sıcak nedeniyle vatandaşlara alana girişlerinde, AK Parti logolu şapka dağıtıldı.

Başbakan Davutoğlu, Bursa'ya gelişinin ardından helikopterle mitingin yapıldığı alanın yakınındaki Atıcılar Spor Kompleksi'ne hareket etti. Davutoğlu'nun helikopteri miting alanının üzerinden geçtiği sırada, alandaki vatandaşlar da bayraklarla Davutoğlu'nu selamladı.

Helikopteri Atıcılar Spor Kompleksi'ne inmesinin ardından parti otobüsüyle miting meydanına hareket eden AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu'na, vatandaşlar yol boyunca sevgi gösterilerinde bulundu.

Davutoğlu alana gelişinde platforma eşi Sare Davutoğlu ile çıkarak,  alandakileri selamladı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in de katıldığı mitingin ardından, Başbakan Davutoğlu partisinin Bursa milletvekili adaylarıyla vatandaşları selamlayarak, eşi Sare Davutoğlu ile karanfil dağıttı.

 
Aydemir: ‘Lanetliyoruz’
 
“Biz Allah’ın huzurunda eğiliriz”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum, Cumhurbaşkanı’nı ağırlayacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Erzurum’a geleceği açıklandı. Büyükşehir ...
‘Bu millet kimin ne olduğunu biliyor’
Davutoğlu, 'Adnan Menderes’in asılmasına neden olan şey Allahu Ekber sesleriydi. ...
‘Allah birlik ve beraberliğimizi daim kılsın’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Şehidimizin kanı, bağımsızlığımızın ifadesi ve ...
 
‘Kabe arayanları, Kur’an rahatsız eder’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kendilerine yeni Kabe’ler arayanları ...
'Milli irade namusumuzdur'
“Sandık namusumuzdur” diyen Başbakan Davutoğlu, “Mesele tahtadan veya ...
Tarihi 'İpek Yolu’nda İpek Demir Yolu Projesi
Elvan, Avrupa'dan Çin'e demiryoluyla kesintisiz taşımacılığın hedeflendiği ...
 
Güllüce: ‘Ya Rabbi değerlerimizi yaşat’
Güllüce, “Ülkemizde herkes komşusu için seferber oluyor, yeni taşınan ...
‘Milli Birlik Ve Beraberlik esas olacak’
Davutoğlu, " Yeni bir yola yürüyoruz. Yeni Türkiye...12 yıllık birikim ...
Ala, 'İskele-Sancak'taydı
Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kanal 7'de ekranlara gelen ve Mehmet Acet'in ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva