ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum şehidini bekliyor
Erzurum şehidini bekliyor
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Atama kararları yayımlandı
Atama kararları yayımlandı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
23 Ocak 2012 Pazartesi - 06:20

Görmez, sosyal medyayı değerlendirdi

Diyanet aylık dergi Ocak sayısında sosyal medya ve iletişim ahlakını kapağına taşıdı. Son günlerde sosyal medyayı aktif olarak kullanan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de bir başyazı kaleme alarak sosyal medyayı yasaklayarak kontrol altına almaya çalışmanın değişen dünyada mümkün olmadığını belirterek, “yenidünya pek çok konuda, “yasaklayarak korunma” metodunu geçersizleştirmektedir” diye yazdı.

Görmez, sosyal medyayı değerlendirdi

ERZURUM
Diyanet aylık dergi Ocak sayısında sosyal medya ve iletişim ahlakını kapağına taşıdı. Son günlerde sosyal medyayı aktif olarak kullanan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de bir başyazı kaleme alarak sosyal medyayı yasaklayarak kontrol altına almaya çalışmanın değişen dünyada mümkün olmadığını belirterek, “yenidünya pek çok konuda, “yasaklayarak korunma” metodunu geçersizleştirmektedir” diye yazdı.
YASAKLARA BAKIŞ
Gençliğin, internetin sağladığı sınırsız imkânlar dünyasından yasaklarla korunmasının mümkün olmadığını ancak muktedir bilinç ve disiplinli benliğe sahip bir gençlikle bu problemin aşılabileceğine dikkat çeken Diyanet İşleri Başkanı Görmez yazısında şu ifadeleri kullandı;“Sınırsız imkânlar dünyasında artık yasaklarla uzak tutulan gençlere değil; kendi kendini çekip çevirebilen gençlere ihtiyaç vardır. Konunun yasaklarla savuşturulamadığı ortamlarda çözüm, kişilerin bilincini yükseltmektir. Hakikat dünyasından koparmayacak, sanal ortamlara mahkûm etmeyecek kadar muktedir bir bilinç, disiplinli bir benlik oluşturulmalı ve bunun için büyük bir seferberlik başlatılmalıdır. Ve hakiki çözüm de budur.”
SOSYAL MEDYANIN ÖNEMİ
Sosyal medyanın insanlara iletişim için önceden hiç öngörülmemiş bir ortam sunduğuna dikkat çeken Diyanet İşleri Başkanı, ancak bu ortamın önemli bir külfeti ve sorumluluğu da beraberinde getirdiğini kaydetti. Başkan Görmez yazısına şöyle devam etti; “Bir açıdan bakıldığında oturduğumuz yerde günün her anında binlerce insana aynı anda selâm vermek, sevinç taşımak, sevgi paylaşmak, hak, hakikat, bilgi ve hikmet, ahlâk ve adalet yaymak ne büyük bir imkândır. Ancak her nimet bir külfeti, her imkân bir sorumluluğu beraberinde getirir. Ve elbette tüm araçların durumunda olduğu gibi bu baş döndürücü imkânlar aynı ölçüde ürküten, korkutan kötülük ve tehlikelere de zemin olabilmektedir.”
MODERN ZAMANLAR
“Modern zamanlarda bireyselleşen insan, sosyal medya marifetiyle kendine yeni bir sosyalleşme modeli üretti” diyen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, sosyal medya ortamındaki imkânların artmasının insanın kendini kısıtlama becerisini ve öz disiplinini artıracak bir yüksek bilinci zorunlu kıldığını kaydetti. Başkan ayrıca; “Bunlarla beraber bize bizden daha yakın, şah damarımız kadar yakın, gönül dünyamızın arşında taht kurmuş, huzurunda en gizli kötülükleri işlemekten hayâ ettiğimiz, sırlarımıza bizden daha vâkıf bir Allah inancı tam da bu noktada içimizdeki kötülükleri reddetmeye yönelik terbiye ve disiplinlerini güçlü kılacaktır” dedi.
İNSAN DÖRT KATLI BİR EV GİBİ
İnsanı dört katlı bir eve benzeten Diyanet İşleri Başkanı şunları dile getirdi; “İnsanı dört katlı bir eve benzetecek olursak, giriş katında salon vardır. Burası bizim sosyal hayatımızı devam ettirdiğimiz yerdir. Misafirlerimizi burada karşılarız, konu komşu arkadaşlarla burada hemhal oluruz. Burada sohbetler mahremiyet düzeyine gelmez. İkinci kat yatak odasının, mahremiyetin olduğu yerdir. Eş, dost ve akrabalar bile buraya elini kolunu sallayarak giremez. En üst kat, tavan arasıdır. Gökyüzüne bakan bir penceresi vardır. Bizim gökyüzüyle baş başa kaldığımız, ibadete ve tefekküre daldığımız bir yerdir. Tek başına kalınabilecek aydınlık bir yerdir.
Güneşin batışı ve yıldızlar buradan seyredilir. Bir de bodrum katı vardır. Saklanması gereken şeylerin yeri, ıslak, nemli, yosunlu duvarlarıyla alt benliğe benzer. Suçlar, günahlar burada saklanır. Sosyal baskının kalkmasının bu dört kata etkisi farklıdır. Belki de üstteki üç kata değişik şekillerde faydaları varken, bodrum katının serbest bırakılması alt benliğin biriktirdiği bütün kötülükleri suçları, günahları ifşa edebilir.”
 

 
Yalnızçam’da kayak sezonu açıldı
 
Çiçek güven tazeledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hadis Dersleri sosyal medyada
Geçtiğimiz günlerde sosyal medyayı aktif olarak kullanmaya başlayan Diyanet ...
‘Cehalet camiye yakışmaz’
Din görevlilerinin sürekli okuyarak bilgisini geliştirmesi gerektiğini ...
Prof. Dr. Yazgan'a onur madalyası
Türk dünyasına yaptığı hizmetlerden dolayı Türksoy tarafından kendisine ...
 
‘21. yy. Diyanet’in yüzyılı olacak’
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Özafşar, Diyanet İşleri Başkanlığının ...
Erdoğan KCK operasyonlarını değerlendirdi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KCK operasyonları ile ilgili olarak, "Bu ...
'Gerçek bir kahramanı yitirdik'
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Kurucu Cumhurbaşkanı ...
 
Umre kayıtları 16 Ocak’ta sona eriyor
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen 2012 Umre Programı ...
Görmez, “öğrencilere umre turu”nu değerlendirdi
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, son günlerde medya gündeminde ...
Türkiye’nin tek tar ustası Doğu’da
Kaybolmaya yüz tutmuş meslekler arasında bulunan 'tar' yapımını gelecek ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva