ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum şehidini bekliyor
Erzurum şehidini bekliyor
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Atama kararları yayımlandı
Atama kararları yayımlandı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
20 Ocak 2012 Cuma - 06:52

‘Cehalet camiye yakışmaz’

Din görevlilerinin sürekli okuyarak bilgisini geliştirmesi gerektiğini kaydeden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, cehaletin camiye yakışmadığını söyledi. Bilgi ve irfanın yükselmesi için din görevlilerinin İslami ilimler yanında sosyal bilimlerle ilgili kitaplar da okuması gerektiğini kaydeden Başkan Görmez şöyle konuştu:“Cehalet her yere yakışabilir ama camiye yakışmaz. Cehalet her göreve bulaşabilir ama mihrap görevine asla bulaşamaz, minber görevine bulaşamaz. Biz daima bilgiyle hareket etmek zorundayız.” dedi.

‘Cehalet camiye yakışmaz’

ERZURUM

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, telekonferans aracılığıyla Adana’daki din görevlilerine seslendi. Konuşmasında din görevlilerinin örnekliğine vurgu yapan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Mihrabın ruhunu evlere, minberin nurunu gönüllere taşımalıyız. Bu da ancak iyi örnek olmaktan geçer” dedi.

DİN GÖREVLİLERİ ÖRNEK OLMALI

Din görevlilerinin sadece sözüyle değil, özüyle de örnek olmak zorunda olduğunu belirten Başkan Görmez şunları söyledi:“Biz ne kadar örnek olabiliyoruz? Çevremize, cemaatimize, insanlara ne kadar örnek olabiliyoruz, bunun üzerinde durmalıyız. Mihrabın ruhunu dışarıya taşımalıyız. Kendimizi camiye hapsetmemeliyiz. Mihrabın ruhunu evlere, minberin nurunu gönüllere taşımalıyız. Bunun için de örnek olmalıyız. Yoksa ne mihrabın ruhunu caddelere, sokaklara, evlere taşıyabiliriz ne de minberin nurunu gönüllere taşıyabiliriz. Bunun yolu örnek olmaktan geçer. Bizim sarığımız zerre kadar bir leke kabul etmez. Sarığımıza en küçük bir fiske dokundurmamalıyız. Bu da örnek olmaktan geçer.”

“ÇAĞIN BİLGİSİNE SAHİP OLMALIYIZ…”

İmam-Ebu Hanife’nin “çağın bilgisine sahip olmayan fakih olamaz” sözünü hatırlatan Diyanet İşleri Başkanı, “fakih olabilmek için sadece Kur’an bilgisi yetmez, sadece sünnet bilgisi yetmez, bizim aynı zamanda çağın bilgisine sahip olmamız lazım. Dinin hayatla irtibatını kurabilecek yorum kabiliyetine sahip olmamız lazım” diye konuştu.

BİLGİ MUHTAÇLIĞI

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, şunları söyledi:“Bizim işimiz kadar bilgiye muhtaç bir iş yoktur. Biz, daima bilgiyle hareket etmek zorundayız. Hem Kur’an ve sünnet bilgisi hem de çağın bilgisine sahip olmak gibi bir mecburiyetimiz var. Kur’an bilgisine sahip olmalıyız, sünnet bilgisine sahip olmalıyız ve dinin hayatla ilişkisini kurmamıza vesile olacak çağın bilgisine sahip olmalıyız.”

“CEHALET CAMİYE YAKIŞMAZ”

Din görevlilerinin sürekli okuyarak bilgisini geliştirmesi gerektiğini kaydeden Başkan görmez, cehaletin camiye yakışmadığını söyledi. Bilgi ve irfanın yükselmesi için din görevlilerinin İslami ilimler yanında sosyal bilimlerle ilgili kitaplar da okuması gerektiğini kaydeden Başkan Görmez şöyle konuştu:

“Cehalet her yere yakışabilir ama camiye yakışmaz. Cehalet her göreve bulaşabilir ama mihrap görevine asla bulaşamaz, minber görevine bulaşamaz. Biz daima bilgiyle hareket etmek zorundayız.”

Din görevlilerinin büyük sorumluluklar taşıdığını ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, bu sorumluluğun yoğun bir çaba gerektirdiğini belirtti. “Bu sorumlulukları ifa edebilmemiz için hepimizin canla başla çalışması gerekiyor” diyen Başkan Görmez, konuşmasını şöyle sürdürdü.

“Hepinizin canla başla çalıştığına inanıyorum. İnanıyorum ki; her biriniz Çukurova’nın bereketisiniz. Bereketin kendisi zaten manevi bir kavramdır.

O bereketi sağlayan insanlarsınız. Siz, toplumun manevi dinamiklerisiniz. Siz, milletimizin mihrabında, onlara rehberlik yapıyorsunuz, minberinde onları bilgiyle buluşturuyorsunuz. Onların bütün manevi hayatını ayağa kaldırıyorsunuz. Onların manevi dinamiklerini ayakta tutabilmek için seferber oluyorsunuz. Sadece camide değil, cami dışında, hastanede, huzurevinde, sokakta, gençlerle, çocuklarla, ailelerle, herkesle buluşarak onların taleplerine karşılık veriyor, onlara hizmet ediyorsunuz. Ancak bizim tüm bu hizmetlerimizi yeniden gözden geçirmeye ihtiyacımız var.”

 

 
Baro’ya teşekkür plaketi
 
20 ocak katliamının acıları dinmiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Prof. Dr. Yazgan'a onur madalyası
Türk dünyasına yaptığı hizmetlerden dolayı Türksoy tarafından kendisine ...
‘21. yy. Diyanet’in yüzyılı olacak’
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Özafşar, Diyanet İşleri Başkanlığının ...
Erdoğan KCK operasyonlarını değerlendirdi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KCK operasyonları ile ilgili olarak, "Bu ...
 
'Gerçek bir kahramanı yitirdik'
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Kurucu Cumhurbaşkanı ...
Umre kayıtları 16 Ocak’ta sona eriyor
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen 2012 Umre Programı ...
Görmez, “öğrencilere umre turu”nu değerlendirdi
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, son günlerde medya gündeminde ...
 
Türkiye’nin tek tar ustası Doğu’da
Kaybolmaya yüz tutmuş meslekler arasında bulunan 'tar' yapımını gelecek ...
‘Birbirimizin kıymetini bilmek zorundayız’
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Manisa’da din görevlileriyle ...
Göksan, Kıbrıs gündemini değerlendirdi
Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Başkanı Ahmet Göksan, Kıbrıs açıkların ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva