ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
HABERLER>TÜRKİYE
18 Temmuz 2014 Cuma - 01:05

Görmez'den tarihi tespit

Görmez, '“Maalesef bu toplantı Allah-u Ekber nidaları ile Ramazan günlerinde namaz kılınan camilerin nasıl bombalandığı, aynı kıbleye yönelenlerin birbirine nasıl cihat ilan ettiğini, masum insanların kardeşleri tarafından nasıl katledildiğini acı acı konuşacağımız bir toplantıdır” dedi.'

Görmez den tarihi tespit

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Dolmabahçe Sarayı’nda “Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal Sağduyu İnisiyatifi” programı gerçekleştirildi. Programa Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ve çok sayıda siyasi katıldı. Kuran-ı kerim hilafeti ile başlayan programda bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, yapılan toplantının siyasi içerikli bir toplantı olmadığını kaydederek, “Maalesef bu toplantı Allah-u Ekber nidaları ile Ramazan günlerinde namaz kılınan camilerin nasıl bombalandığı, aynı kıbleye yönelenlerin birbirine nasıl cihat ilan ettiğini, masum insanların kardeşleri tarafından nasıl katledildiğini acı acı konuşacağımız bir toplantıdır” dedi.

Son yıllarda neredeyse tüm Ramazan aylarında acı olayların yaşandığını kaydeden Mehmet Görmez, “Son yıllarda hemen hemen tüm Ramazanları acı ve kan, gözyaşı ile idrak etmeye başladık. Bu Ramazan’da Irak, Filistin olmak üzere İslam bölgelerinden yüreğimizi burkan, iftarlarımızı zehir eden çok acı hadiseler yaşıyoruz. Bizler bu ve benzer toplantılardan sonuç alamaz, ölümlere, çatışmalara son veremezsek, parçalanmış İslam dünyasından güç devşirenler hapishaneye çevirdikleri Gazze’ye saldırır masum çocukların kadınların yaşlıların üzerine bomba yağdırmaya devam ederler. Bilinmelidir ki Irak’ta, Suriye’de, Libya’da yaşananlar adam öldürtmeler, intihar saldırıları, masum kız çocuklarını kaçırmalar camileri bombalamalar sadece buradaki insanları etkilemiyor bunlar bugün bir İslam alemini tahrip ediyor. Bakışlarını öne eğdiriyor. Müslümanlar bulundukları coğrafyalarda korku dışlanma ile karşı karşıya kalıyor” diye konuştu.

“YAŞANANLARIN SEBEPLERİNİ İSLAM’IN KÖKENİNDE ARIYORLAR”

“Çağdaş dünya bütün yaşananların sebeplerini okuyup tespit etmekte zorlanmaktadır” diyen Görmez, “Herkes bu vahşetin sebeplerini İslam dininim ve mezheplerin tarihi köklerinde aramaktadır. Meydana gelen olayların sebeplerini dışarıda aramak en kolay açıklama yoludur. Yaşanan bu hadiseleri dış düşmanlara, emperyalistlere bağlamak bu günümüzü kurtarabilir. Müminler önce kendi tarafına bakar, yanlışlığı önce kendinde arar. Alimler ümmetin vicdanı, peygamberlerin varisleridirler. Alimler, ümmeti her türlü aşırılıktan, tehlikeden ümmeti muhafaza edebilmeli. Hiçbir kirli siyasal ilişkilere girmeksizin hak ve hakikat arayıcısı olmalıdırlar. İlim ve siyasetin ilişkisi ilmin yol göstericiliğindedir” şeklinde konuştu.

“TERÖR, CİHAT OLARAK KABUL EDİLEMEZ”

Yaşananların terör olduğunu kaydeden Görmez, “Müslüman bir başka Müslüman’ı müşrik göstererek onunla savaşır halinde olamaz. Mezheplerin bir din gibi algılanması ve bu algının topluma dayatılması İslam toplumunun birlikte yaşama iradesini bozmuştur. Mezhebine fikrine anlayışına uymayanı öldürmeyi kimse cihat olarak tarif edemez. Toplumda kaos çıkarma, insanları topluca öldürme, camileri bombalama, katliam yapmanın adı terördür. Terör cihat olarak kabul edilemez. İslam’ın cihadında terör bir yöntem olarak kabul edilemez ve uygulanamaz. Cihat terörün, vahşetin ve öldürmenin değil; diriltici bir gayretin hayat veren bir mücadelenin adıdır” diye konuştu.

“ORTAK TEHLİKE IRKÇILIK, MEZHEPÇİLİKTİR”

Başbakan yardımcısı Emrullah İşler, İslam’ı tehdit eden önemli olayların olduğunu kaydederek, “Hem İslam ülkelerini hem de diğer ülkeleri tehdit eden ortak tehlike ırkçılık, mezhepçilik ve farklı düşünceleri dışlamaktır. Ortak tehlike için tüm dünya ortak bir tavır geliştirmek zorundadır. Kuran farklılıkların doğasını kabul eder. Bizler farklılıkları zenginlik kabul eden bir medeniyetin evlatlarıyız. Bu olayların büyüyerek geri dönülemez noktaya gelmesi durumunda İslam dünyasında kalıcı parçalanmalar yaşanması kaçınılmaz olacaktır. Şüphesiz Müslüman kimliği her türlü mezhebin üstündedir. Tekbir getirerek kardeşini hunharca öldürmek nasıl bir anlayışın ürünüdür” dedi.

 
Trafik polisi tutuklandı
 
Erdoğan: 'Neredesin ey İslam dünyası'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Yeni Türkiye diyenler Erdoğan diyecek’
Başbakan Erdoğan, 10 Ağustos’ta yeni Türkiye ile eski Türkiye arasında ...
‘Monşerlikten gelmiyoruz, halkın içinden geliyoruz’
Erdoğan, “Bizim iftarlarımızı görmek istiyorsan Yozgat'ta, Erbaa'da nasıl ...
'Ülkemizin kıymetini bilelim'
Cumhurbaşkanı Gül, “Memleketimizin, ülkemizin kıymetini bilelim. Diyarbakır, ...
 
‘Yeter Artık Söz Milletin, Şimdi Sıra Milletimizde’
Gümüşhane’de 30’a yakın sivil toplum örgütünün oluşturduğu Milli İrade ...
‘Dengelere değil, hakka tapan milletiz’
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz, dengelere ...
Bakan Güllüce’yi heyecanlandıran seçim
Türkiye'nin dünyada öncü ülke hızını bozmaması için Başbakan Recep Tayyip ...
 
Söz de, karar da milletin…
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Yeni Türkiye sadece ...
‘Yaptığımız karınca misali ateşi söndürecek suyu taşımaktır…’
Müslüman ülkelerin büyükelçileri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ...
‘Nasıl sessiz kalırız?’
Erdoğan, “Filistin konusunda 'Türkiye tarafsız kalmalı' diyor. Nasıl tarafsız ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva