ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>TÜRKİYE
11 Temmuz 2014 Cuma - 00:28

‘Nasıl sessiz kalırız?’

Erdoğan, “Filistin konusunda 'Türkiye tarafsız kalmalı' diyor. Nasıl tarafsız kalırsın. Gazze’ye, Batışeria’ya bombalar atılırken, yavrular şehit edilirken biz nasıl tarafsız kalırız?”dedi

‘Nasıl sessiz kalırız?’

 ALPARSLAN ÖTÜKEN – ÖMER ERTUĞRUL – ALİ GÖÇ

 YOZGAT(İHA)- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimindeki rakibi Ekmeleddin İhsanoğlu’nun memleketi Yozgat’ta yaptığı konuşmasında, "Cumhurbaşkanını halk mı seçsin dediğimizde buna 'hayır' diyen CHP, MHP, BDP idi. Şimdi bunlar hangi yüzle halka gelecekler? Bunu halkımıza anlatmak lazım" dedi.

 Başbakan Erdoğan, Yozgat Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitingde, eşi Emine Erdoğan ile vatandaşları selamladı. Erdoğan, “Bugün yine bir farkı ortaya koyuyorsunuz. Bugün yine kabuğa sığmıyorsun Yozgat. Allah yol arkadaşlığımızı daim kılsın. Adeta sandıkları patlattınız. Cumhurbaşkanını halk mı seçsin dediğimizde buna 'hayır' diyen CHP, MHP, BDP idi. Şimdi bunlar hangi yüzle halka gelecekler? Bunu halkımıza anlatmak lazım. Seni cumhurbaşkanı seçmeye layık görmeyen bu adamlar hangi yüzle karşınıza gelecekler. Bir manevra yaptılar. Bahçeli ve Kılıçdaroğlu bir araya geldiler. Partideki arkadaşlarının bile cumhurbaşkanı adayı kim olacak haberleri yok. Bir yerlerde muhabbet ettiler. O muhabbetin neticesinde bir isim ortaya koydular. 22 Şubat’ta Yozgat’a gelmiştim. 30 Mart’ta Yozgat’ta bir ilk yaşandı. Seçimin hemen arkasından Boğazlıyan’a geldim. Şimdi bir kez daha Yozgat’a geldim. 12'nci gelişim. Çünkü sadece AK Parti ile gelmedim. AK Parti öncesinde de benim Yozgat’ta hatıralarım var. 10 Ağustos’ta seçim yapılacak. Seçimler için bugün Yozgat’ta kardeşlerimizle buluşuyoruz. Bugün burada 10 Ağustos’ta sandıkların neticesini bu meydanda görüyoruz. Yozgat cumhurbaşkanını şimdiden belirlemiş. Hayırlı uğurlu olsun inşallah. Allah 10 Ağustos seçimlerini milletimiz ve vatanımız için hayırlara vesile kılsın” ifadelerini kullandı.

“BİLLBOARDLARA 'BOZOK YAYLASININ YİĞİDİ' YAZMAKLA OLMUYOR”

Yozgat’tan rakibine yüklenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Billboardlara 'Bozok yaylasının yiğidi' yazmakla olmuyor. Sen Bozok yaylasına kaç kere geldin. Bozok yaylasının yolunu biliyor musun?” dedi.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yozgat mitinginde yaptığı konuşmada, “Yozgat’tan CHP’nin oyuncağı olan MHP’ye, CHP’nin oyuncağı olan Pensilvanya’ya oy çıkar mı? Burası Bozok ovasıdır. Billboardlarda 'Bozok yaylasının yiğidi' demekle olmuyor. Sen Bozok yaylasına kaç kere geldin. Bozok yaylasının yolunu biliyor musun? Yozgat’tan Pensilvanya partilerine oy çıkmayacaktır. Bu CHP Genel Müdürü aylar öncesinden çıktı. 'Yalan söyleyenler cumhurbaşkanı adayı olamaz' dedi. Zaten yalan söylediğin için başbakan bile olamıyorsun. Geldiğinden beri oyların en düşüğünü alıyorsun. 'Geçmişi şaibeli olan cumhurbaşkanı adayı olamaz' dedi. Sonra da dediklerinin arkasında durdu ve gerçekten cumhurbaşkanı adayı olmadı. Yalancıdan cumhurbaşkanı adayı olmaz. Doğru söylüyor, geçmişi şaibeli olan cumhurbaşkanı adayı olamaz. Geçmişinde SSK Genel Müdürü olduğunda vatandaşımı nasıl inim inim inlettiği bir gerçek. CHP’nin içinde MHP’nin içinde yalan söylemeyen bir tane adam yok muydu. CHP’nin içinde geçmişi şaibeli olmayan bir tek kişi bulamadınız mı? Bunların adayı CHP’nin adayı değilim diyordu. Çünkü babasını CHP’nin adamları sürdü Mısır’a. Dışarıdan aday ithal ettiler. O adayı da hem CHP hem MHP’ye dayattılar. Ülkücü camia içinden cumhurbaşkanı adayı yapacak bir tane aday bulamadın mı? Hatırlarsanız Bahçeli geometrik şekiller çizmede maharetlidir. Ortaya çıka çıka paralel çıktı. Kendilerine paralel bir çatı kurdular çok tabii olarak şu anda çatı akıyor. Adaylarının arkasında durmuyorlar. Ankara’da ellerinde dilekçe o mahkemeden o mahkemeye koşuyorlar. Mahkeme kapılarını aşındırıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı'nı mahkemeler değil, vekiller değil, asıllar belirleyecek, millet belirleyecek. Sandık, CHP ve MHP için büyük bir dert. Ne zaman sandık milletin önüne gelse CHP ve MHP’liler tir tir titriyor. Millet ‘Gidin sizden bir şey olmaz’ diyor. 10 Ağustos’tan korkuyorlar. Bu Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’nin geleceğini belirleyecek. Bu sefer geleceklerini değil izzetlerini yitirecekler. O koltuklarını yitirecekler. Yozgat’ta Pensilvanya adayına oy vermeyin. İradesi esir alınmış Bahçeli’nin anlayışına artık destek vermeyin. Bahçeli yönetimi öyle bir ders istiyor ki yaptıkları hatayı anlasınlar. Yozgat’tan çok farklı bir sonuç bekliyorum” ifadelerini kullandı

“GAZZE'DE ÇOCUKLAR ÖLÜRKEN BİZ NASIL SESSİZ KALIRIZ?”

Yozgat mitinginde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘İcranın başı değilim’ diyen Ekmeleddin İhsanoğlu’na, “Aç Anayasa'yı bir oku. Cumhurbaşkanı bu ülkede icranın başında birinci sırada, Başbakan ise ikinci sırada bulunur” dedi.

 Cumhuriyet Meydanı'nda halka seslenen Başbakan Erdoğan, “Milletle devlet artık barışıyor. CHP ve MHP’nin ortak adayı diyor ki ‘Ben icranın başı değilim’ diyor. Anayasa'yı da okumamış. Aç Anayasa'yı bir oku. Cumhurbaşkanı bu ülkede birinci derecede bu icranın başıdır. Başbakan ikinci sırada. Ağızlarında başka bir sakız var onu çiğneyip duruyorlar. İslam dünyasında Türkiye’nin bu dönemde yapmış olduklarıyla sen de bir yer buldun o kadar. Türkiye yaptıkları ile kalmadı halen yapıyor. Filistin konusunda 'Türkiye tarafsız kalmalı' diyor. Nasıl tarafsız kalırsın. Gazze’ye, Batışeria’ya bombalar atılırken, yavrular şehit edilirken biz nasıl tarafsız kalırız? Olur mu böyle bir şey? Bir Müslüman olarak, bir tarafta hak bir tarafta batıl var. Müslüman’ın görevi hakkın tarafında yer almaktır. İkiden birini seçeceksin. Biz doğrunun tarafında yer alacağız. Onun için bir tarafta millet bir tarafta devlet var. Biz milletin yanındayız. Onun için 'insanı yücelt ki devlet yücelsin' diyor Şeyh Edebali. İnsanı ihmal eden böyle bir devlet yaşayamaz. Biz millet ve devleti buluşturan bir cumhurbaşkanı olacağız. Türkiye’ye 12 yılda çok büyük hizmetler kazandırdık. O kadar dünyadan bihaber ki bu aday Marmaray’a binmiş. Buranın proje çalışmalarını Süleyman Demirel yürüttü diyor. İş Abdülmecid’e dayanıyor. Biz arşivlerden çıkararak bu projeyi hayata geçiriyoruz. Temel atmasından tut bitişine kadar Marmaray’ı bitirdik. Ben Ekmel Bey’e teşekkür ediyorum. Hiç olmazsa buradan istifade etti. Ama diğerleri edemedi. Önümüzdeki yıl inşallah iki katlı tüp geçidi de inşa ediyoruz. Yavuz Sultan Selim Han Köprüsü de bitiyor. Bu icraatların takipçisi olacağız. Bu süreç sizlerin desteğiyle devam edecek. Türkiye hep ileri gidecek. Seçilmiş bir cumhurbaşkanı ve seçilmiş bir başbakan ile ileriye gideceğiz. Hiçbir iş yarım kalmayacak. Türkiye’yi hep birlikte zirveye taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

“SİZE ACEMİ BİRLİĞİ YAKIŞMAZ, USTA BİRLİĞİ YAKIŞIR. USTALARA USTA YAKIŞIR”

Yozgat mitinginde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Size acemi birliği yakışmaz, usta birliği yakışır. Ustalara usta yakışır" dedi.

 Yozgat'ta halka hitap eden Başbakan Erdoğan, “Son 12 yılda Yozgat’ı tarihinde görmediği yatırımlarla buluşturduk. Okullarımıza 10 bin 33 adet bilgisayar gönderdik. Bin 500 öğrencili bir imam hatip lisesi kazandırıyoruz. İnşallah en kısa zamanda çok farklı bir proje göreceksiniz. Yozgat Bozok Üniversitesi’ni biz kurduk. Şu anda 10 bin öğrenci okuyor. Neredeydiniz bizden öncekiler? 12 yıl boyunca yaptığımız eserlerin tamamını tek tek anlatmaya zaman yetmez. Fakat şu mübarek Ramazan inşallah bereketlendirir bunu. Cumhurbaşkanı'nın yolla, suyla ve elektrikle ne ilgisi var? Size acemi birliği yakışmaz. Usta birliği yakışır. Ustalara usta yakışır. Öyle bakın bu işe. Cumhurbaşkanı temsil makamı olmaz böyle bir şey. Biz bu millete hizmetkar olmaya geldik. Deyim yerindeyse halktan kaçan, halkıyla bütünleşemeyen bir Cumhurbaşkanı olmaz. Biliyorum ki milletimin gönlünde de böyle bir Cumhurbaşkanı yatmıyor. Cumhurbaşkanı millete hizmet yolunda koşmalı ve terlemeli. Kumsalların partisi, siyasi Türkçülük yapan parti ve siyasi Kürtçülük yapan parti var. Ama biz bu ülkede 77 milyonu kucaklayarak yola çıktık. Yaradılanı Yaradan'dan ötürü seviyoruz” diye konuştu.

 
Hınıs Yamanlar Karataş’a ağlıyor
 
‘Yaptığımız karınca misali ateşi söndürecek suyu taşımaktır…’
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ak yıllar 11 Temmuz 2014 Cuma 13:56

İsrail Devleti'nin güvenliği ve tanınmış sınırlar içinde yaşama hakkına sahip olması Türkiye'nin Orta Doğu politikasının değişmez önceliklerindendir. "Abdullah GÜL"

Yorumu oyla      7      4  
ses siz 11 Temmuz 2014 Cuma 13:34

ben lafa değil icraata bakarım sadece konuş ...

Yorumu oyla      7      4  
ejder tepesi 11 Temmuz 2014 Cuma 10:27

Bu zulme sessiz kalmak ancak çatıcıların işidir.Hadis-i Şerif'te" Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir" mübarek sözünü unutup tarafsız olmak lazım diye fetva verenler,bu mübarek söze ve onun sahibine karşı bayrak açmışlardır.Müslümanlar bir vücudun azaları gibidir.Birisi rahatsız olunca diğerleri de rahatsız olurlar.Bu ince özellikleri bilmeyenler bunu nasıl ifade edebilirler ki? Masonların direktifleriyle hareket edenler,böyle söylemek mecburiyetindedirler. Zaten bunlardan taraf olmak da beklenemez ki.

Yorumu oyla      7      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ekmeleddin İhsanoğlu Erzurum'a geliyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) ...
‘Biz milletin tarafıyız’
Erdoğan, “Kimse kusura bakmasın, tarafsızlık adı altında siyaset üstü ...
‘77 milyon bizden bunu bekliyor’
Erdoğan ‘Pazar günü Erzurum'daydım. Erzurum 30 Mart'ta yüzde 59'la paralel ...
 
‘Siyaset insan yönetme sanatının adıdır’
Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa Kemal Atatürk’ün ...
‘Bu bir veda, bitiş değil, açılıştır’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu bir veda değildir, bir kapanış, bir ...
Güllüce, BM Çevre Meclisinde konuştu
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Kenya’nın Nairobi kentinde Birleşmiş ...
 
İşte Erdoğan’ın seçim logosu
AK Parti Cumhurbaşkanı adayı gösterilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ...
Devlet ve millet kucaklaşacak
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni Türkiye'nin, büyük Türkiye'nin inşası ...
Diyanet’ten Ramazan için akıllı telefon uygulamaları
Diyanet İşleri Başkanlığı, Ramazan ayı için akıllı telefonlara yönelik ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva