ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
5’inci Bölge Teşvik verileri açıklandı
5’inci Bölge Teşvik verileri açıklandı
Erzurum’dan ihracatta sektörel rekabet arttı
Erzurum’dan ihracatta sektörel rekabet arttı
81 ilaç geri ödeme listesine alındı
81 ilaç geri ödeme listesine alındı
TESK’ten Perakende Yasası çağrısı
TESK’ten Perakende Yasası çağrısı
Şimşek’ten enflasyonla mücadele vurgusu
Şimşek’ten enflasyonla mücadele vurgusu
HABERLER>EKONOMİ
19 Ekim 2012 Cuma - 02:34

Göğermiş peynir marka oldu

Erzurum Ticaret Borsası (ETB), Coğrafi İşaretli Ürünler kervanına “ Erzurum Göğermiş Peyniri”ni de ekleyerek, Erzurum’a özel ürünlerin korunmasına destek sağladı.

Göğermiş peynir marka oldu

ERZURUM (İHA) - Erzurum Ticaret Borsası (ETB), Coğrafi İşaretli Ürünler kervanına “ Erzurum Göğermiş Peyniri”ni de ekleyerek, Erzurum’a özel ürünlerin korunmasına destek sağladı.
Erzurum Ticaret Borsası’nın yaklaşık iki yıldan beridir, devam eden çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. Erzurum iline özel bir peynir çeşidi olarak ön plana çıkan “ Erzurum Göğermiş Peyniri “ Türk Patent Enstitüsü (TPE) Başkanlığı tarafından, Erzurum Ticaret Borsası adına tescil edildi.
“Erzurum Göğermiş Peyniri”nin Erzurum’a ait bir kalem olarak tanınması için çalışan ve bu çalışmalar sonucu Türk Patent Enstitüsü (TPE) Başkanlığı’na yapılan başvurunun kabul edilmesinin ardından verilen Coğrafi İşaret Belgesinin kendilerini, memnun ettiğini belirten Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İ.Hakkı Hınıslıoğlu, “Yapılan çalışmalar sonucu Erzurum’a özgü özel bir ürün olan “Erzurum Göğermiş Peyniri”nin Coğrafi İşaret Belgesini Erzurum’a kazandırmış olduk. Bir nevi doğal bir antibiyotik olan “Erzurum Göğermiş Peyniri” nin, Civil Peynir ile Lor Peynirinin karışımından elde edilerek bidonlara veya tulumlara basılarak suyundan arındırılması sonucu elde edilen Göğermiş peynirinin bundan sonraki aşamalarının ve tanıtımının daha sağlıklı yapılabilecek” dedi.
ETB Başkanı Hınıslıoğlu, “Erzurum’a özgü bir ürün olan ve ili ile özdeşleşmiş “Erzurum Göğermiş Peyniri”nin Erzurum’un geçmişinden bugününe kadar yerli ve yabancı kişiler tarafından tanınması ve tüketilmesi bizleri fazlası ile memnun etmektedir. İnşallah bundan sonraki süreçte “Erzurum Göğermiş Peyniri”nin üretim ve pazarlama sürecinde de daha iyi bir hizmetin sunulması için her türlü destekleyici adımların atılacağına inanıyoruz” diye konuştu.
Borsa Başkanı Hınıslıoğlu daha sonra şunları kaydetti; ”Erzurum Ticaret Borsası olarak geçtiğimiz yıllarda Civil Peynir , Kadayıf Dolması ve son olarak da Göğermiş Peynirini İlimizin hizmetine sunmaktan gurur duymaktayız. Yine Erzurum Ticaret Borsası olarak Türk Patent Enstitüsü (TPE) Başkanlığı’na müracaatlarını yaptığımız ve değerlendirme aşamasında bulunun Demir Tatlısı ve Oltu taşı gibi ürünlerin de Coğrafi işaretlerini almak için yaptığımız çalışmalarız devam etmektedir.”
 

 
ATAÜNİ En İyi 2000 içinde
 
Ayık kararı tahkimden döndü
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ejder tepesi 19 Ekim 2012 Cuma 15:38

Beyefendi unutmayınız ki küçük şeylere fazla önem verenler,ellerinden büyük şeyler gelmeyenlerdir.Büyük insanlar fikirlerle,vasat insanlar da olaylarla uğraşırlar.Sanki benim başıma,yıllarca çalışılıp uğraşılıp bir teknolojik eserin patentini almış,bunu teknolojik bir esere dönüştürüp satmış,milyar dolarları ülkeye veya bu güzel şehire getirmiş.Bu şehrin refahına büyük bir katkı sağlamış.Aldığın bir peynir.Hani derler ya "gittiğin Antep,yediğin pekmez" diye.Daha ne övünüyorsun?Siz 6 tır o marka dediğiniz peynirden satsanız ya birkaç koli iPad yada iPhone bilgisayar alabilirsiniz.Soğana, sarmısağa,peynire zaman harcanmamalı. Teknolojide artık arkadan giden ülke olmamalıyız.Teknolojide,bilişimde milyar dolarlar havada uçuşurken peynirle uğraşmak ne kadar acizliktir. El adamı,her gün yeni bir teknoloji, yeni bir proje ile kasalarını doldururken biz halen peynirle uğraşıyoruz.Ne kadar basiretsizlik. Hani"Vermemiş Mabut,neylesin Mahmut"derler ya.Kapasite bu. Yorumculara teşekkürler.

Yorumu oyla      6      4  
MÖKKEM DADAŞ 19 Ekim 2012 Cuma 11:05

:)) TİCARET SANAYİ ODASI BAŞKANI BENDE ZANNETİM Bİ FABRİKA AÇILDI PATENTİ MARKASI BİZE TESCİLLENDİ HANİ SANAYİ ODASI YA RAHMETLİK REYHANİ ESKİDEN DERDİYA EL ALEM AYA YAKLAŞTI BİZDE HELE HO BABAM HO GİDİYORUZ

Yorumu oyla      6      4  
dadaş kartal 19 Ekim 2012 Cuma 09:29

elalem nelerle uğraşıyor biz neyle milleti güldürmeyin küflü peynir marka olsa ne olur olmasa ne olur başka şeylerde marka olalım bırakın pryniri meyniri

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜMSİAD’tan ATAÜNİ'ye tanıtım turu
Kısa adı TÜMSİAD olan Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği’nin Erzurum Şube ...
‘Üniversite, ekonomide ufuk çizgisi’
Atatürk Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. M. Suphi Orhan, “Dünyadaki ...
Tohumculukta Erzurum damgası
Çakal, "33 çeşit tohumu Öncelikle Orta Asya Cumhuriyetleri olmak üzere, ...
 
Kutlu'ya ‘Yılın Genel Müdürü’ Ödülü
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Abdullah ...
Girişimcilere uygulamalı eğitim
29 Ağustos - 12 Eylül 2012 tarihleri arasında Erzurum Ticaret Borsası ...
Traktör sayısında 42'inciyiz
Erzurum 13 bin 805 traktör varlığıyla, Türkiye iller sıralamasında 42, ...
 
Besicilere düve desteği
Erzurum İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce, Aziziye ilçesi Beypınarı ...
Kurban Timi iş başında
Büyükşehir Belediyesi, kaçan kurbanlık boğaların yakalanması için 'Boğa ...
Vergide ülke payımız artışta
Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2012 yılı Ocak-Eylül dönemi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva