ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Judo’da ETÜ farkı
Judo’da ETÜ farkı
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum çiftçisine makine desteği
HABERLER>GUNCEL
3 Mart 2015 Salı - 15:49

‘Gelin atalarınızın vahşetini Alaca’da görün’

Ermeni Diasporası'na seslenen Başkan Sekmen, "Bu anlamlı tören vesilesiyle bir kez daha Ermeni Diasporası'na sesleniyoruz; her fırsatta tarihi kaynakları reddeden sizler, gelin atalarınızın Anadolu’da yaptığı vahşeti bizzat İspir’de, Aşkale’de, Alaca’da, Pasinler’de, Erzurum’da görün. "dedi

‘Gelin atalarınızın vahşetini Alaca’da görün’

AŞKALE’DE MİLLİ COŞKU
Erzurum’un Aşkale ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü, gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle, coşkulu bir şekilde kutlandı.
Hükümet Konağı önünde düzenlenen ve renkli görüntülere sahne olan kutlamalara Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ilçe Kaymakamı Mustafa Fırat Taşolar, ilçe Belediye Başkanı Enver Başaran, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda Aşkaleli katıldı.
SEKMEN ERMENİ ZULMÜNÜ VURGULADI
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekmen, yaptığı konuşmada, kurtuluş etkinliklerine gösterdikleri büyük ilgiden dolayı Aşkale halkına teşekkür ederek, "Bugün burada Erzurum’un şirin ilçesi Aşkale’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümünün coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Aşkale'mize ve bütün milletimize hayırlı olsun. Bugün, Aşkale'mizde yaptığımız bu kurtuluş törenlerinin büyük bir anlamı var. Aşkale'de hiçbir aile yoktur ki Ermeni zulmüne maruz kalmamış olsun. Bilindiği gibi Ermeni katliamını toprağının her bir parçasında yaşayan ilçemizde 97 yıl önce, Cinis Köyü’nde 587 sivil ahali Şükrü Efendi'nin konağında ve köy camisinde toplanarak yakılmış, katliam ve acıların en büyüğü bu topraklarda yaşanmıştır." dedi.
ERMENİ VAHŞETİ
Konuşmasında, Erzurum'da Ermeniler tarafından gerçekleştirilen vahşeti dile getiren Başkan Sekmen, "Hınçak ve Taşnak Cemiyetleri sadece Cinis’te değil aynı zamanda Yeniköy, Tazegül, Pırnakapan, Karahasan, Abdalcık gibi köylerde de kadın-çocuk demeden Müslüman ahaliyi katletmiştir. Ermeniler tarafından Erzurum’da gerçekleştirilen bu vahşet, insanlık tarihinin kara lekesi olarak tarihi vesikalarda yerini almıştır."dedi.
Ermeni Diasporası'na da seslenen Başkan Sekmen, "Bu anlamlı tören vesilesiyle bir kez daha Ermeni Diasporası'na sesleniyoruz; her fırsatta tarihi kaynakları reddeden sizler, gelin atalarınızın Anadolu’da yaptığı vahşeti bizzat İspir’de, Aşkale’de, Alaca’da, Pasinler’de, Erzurum’da görün. Şehit kanıyla örülü bu topraklarda 97 yıl önce yaşanan vahşetin izlerini, şehrin halen daha yaşayan izlerinden, tanıklarından gelin öğrenin." diye çağrıda bulundu.
Önce Ruslara, ardından Ermenilere karşı vatan toprağını koruyan Erzurumluların, kahraman milletimizin sarsılmaz iradesini, vatan ve bayrak sevgisini, Dadaşın üstün cesaret ve kahramanlığını bir kez daha tarihe altın harflerle yazdırdığını vurgulayan Başkan Sekmen, "Türk milli birliğine, 'Vatan bir bütündür, parçalanamaz' ana fikirli egemenlik ruhuna o gün sunulan katkıyla milletimizin kaderi değişmiştir. Esaret ve karanlık dolu günlerde ezanı, bayrağı, namusu ve toprağını koruyan Aşkale, düşmana asla geçit vermemiştir. Bu nedenle 3 Mart, serhat ilçemiz, gözbebeğimiz Aşkale’nin esaretten hürriyete, ölümden hayata kavuştuğu gündür. Milli birlik ve beraberliğimizin doruğa ulaştığı bu kurtuluş gününde aranızda olmaktan ötürü duyduğum memnuniyeti ifade ederek, sizlere en kalbi muhabbetlerimi sunuyorum. Ve sonsöz olarak şunu söylüyorum; Yüce Allah milletimize bir daha böyle esaret dolu günler yaşatmasın." dedi.
Aşkale'nin düşmandan kurtarılışının temsili olarak canlandırıldığı törende, yöresel oyunlar da sergilendi. Kutlamalarda, halkın büyük ilgi gösterdiği Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı, seslendirdiği marşlarla törene katılanları adeta coşturdu.
 

 
Erzurum'da Çiftçi destekleme ödemeleri başladı
 
‘Hedefimiz 77 milyonun gönlüne girmek’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fotoğrafçılar’dan tünel sistem tepkisi
Türkiye Fotoğrafçılar Derneği Başkanı İbrahim Gök, Bölgedeki fotoğrafçılarla ...
Baro Bakan Bozdağ’ı ağırladı
Palandöken’deki HSYK’nin Genel Kurulu’na katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ...
Pasinler'de 6 bin paket sigara ele geçirildi
Pasinler ilçesinde emniyetçe yapılan aramalarda 6 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.
 
Kudzmanas Palandöken’e hayran kaldı
Litvanya’nın Ankara Büyükelçisi Kestutis Kudzmanas, Erzurum Valiliğini ...
Erzurum bir alemi uğurladı..
Erzurum’da önceki gün hakkın rahmetine kavuşan Erzurum ulemasından Yunus ...
Şehidin Baba Ocağına ateş düştü
Ağrı Doğubayazıt’ta nöbet tutan askerin cinnet getirmesi sonucu silahından ...
 
Erzurum yasta..
Erzurum ulemasından Yunus Kaya Hocaefendi hakka yürüdü. Erzurum eski ...
Yükümüzü kamu çekiyor
M.AKDAĞ-Erzurum’da ocak ayı bazında kişi başına düşen kamu harcaması tutarı ...
TESUD’dan Tümgeneral Lapanta’ya ziyaret
Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Erzurum Temsilcisi Emekli Topçu ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva