ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>GUNCEL
27 Şubat 2015 Cuma - 04:32

Yükümüzü kamu çekiyor

M.AKDAĞ-Erzurum’da ocak ayı bazında kişi başına düşen kamu harcaması tutarı KUDAKA ve Kuzeydoğu Anadolu istatistik ile Doğu Anadolu Bölgesi ortalamasının üstünde çıktı.

Yükümüzü kamu çekiyor

Erzurum’da ocak ayı bazında kişi başına düşen kamu harcaması tutarı KUDAKA ve Kuzeydoğu Anadolu istatistik ile Doğu Anadolu Bölgesi ortalamasının üstünde çıktı. Ocak bazlı kişi başına kamu harcaması Erzurum’da 310.6, KUDAKA istatistik Bölgesi’nde 317.6, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesinde 284.5, Doğu Anadolu’da ise 304 TL olarak kaydedildi.
ERZURUM OCAK 2015
Erzurum’da ocak ayında ekonomik iş ve hizmetler için 25.3 milyon, Çevre için 85 bin, İskan ve toplum refahı hizmetleri için 144 bin, sağlık hizmetleri için 26.8 milyon, din ve kültür hizmetleri için 12.4 milyon, eğitim hizmetleri için 95.3 milyon, sosyal yardım ve dayanışma hizmetleri için ise 8.5 milyon TL olmak üzere toplam 244.0 milyon TL kamu harcaması yapıldı.
BÖLGELER KAMU HARCAMALARI
Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü ocak ayı kamu harcamaları iller dağılımını açıkladı. Dönemde kamu harcaması tutarı Erzurum’da 244.0 milyon, KUDAKA istatistik Bölgesinde 351.3 milyon, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde 625.5 milyon, Doğu Anadolu Bölgesinde 1.7 milyar, Türkiye’de  36.3 milyar TL olarak aktarıldı.
ERZURUM VE BÖLGELER SAĞLIK, EĞİTİM HARCAMALARI
Ocak 2015 döneminde Erzurum’da 26.8 milyon, KUDAKA istatistik Bölgesinde 39.1 milyon, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesinde 67.5 milyon, Doğu Anadolu Bölgesinde 175.4 milyon TL sağlık hizmetleri; Erzurum’da 95.3 milyon, KUDAKA istatistik Bölgesinde 133.7 milyon, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesinde 234.2 milyon, Doğu Anadolu’da ise 596.7 milyon TL tutarında eğitim harcaması gerçekleştirildi.
ERZURUM’UN PAYI
Erzurum’un kamu harcaması tutarı payı KUDAKA istatistik bölgesinde yüzde 69,5, Kuzeydoğu Anadolu İstatistik Bölgesinde yüzde 39, Doğu Anadolu’da yüzde 13,57, Türkiye’de yüzde 0,67; sağlık giderleri payı KUDAKA istatistik bölgesinde yüzde 69,23, Kuzeydoğu Anadolu İstatistik Bölgesinde yüzde 39,7, Doğu Anadolu’da yüzde 14,8, Türkiye’de yüzde 1,3; eğitim hizmetleri gideri payı KUDAKA istatistik bölgesinde yüzde 71,4, Kuzeydoğu Anadolu İstatistik Bölgesinde yüzde 40,5, Doğu Anadolu’da yüzde 15,9, Türkiye’de yüzde 1,47 olarak hesaplandı.
BÖLGE İLLERİ KAMU HARCAMALARI
Ocak 2015 döneminde en yüksek tutarda kamu harcaması Van’da kaydedildi, Erzurum ikinci sırada yer aldı. Ocak ayında kamu harcaması tutarı Van’da 288.9, Erzurum’da 244.0, Elazığ’da 233.6, Malatya’da 214.3, Hakkari’de 142.7, Ağrı’da 104.5, Kars’ta 88.9, Bitlis’te 87.1, Bingöl’de 83.3, Muş’ta 83.1, Erzincan’da 78.2, Tunceli’de 67.2, Iğdır’da 49.4, Ardahan’da 31.2 milyon TL olarak bildirildi.
BÖLGE İLLERİ SAĞLIK HARCAMALARI
Yılın ilk ayında en yüksek tutarda sağlık hizmeti harcaması Malatya’da gerçekleşti, Erzurum ikinci sırada kaldı. Ay içinde sağlık hizmetleri harcaması tutarı Van’da 21,5, Erzurum’da 26,8, Elazığ’da 21,1, Malatya’da 28,8, Hakkari’de 6,8, Ağrı’da 10,8, Kars’ta 8,6, Bitlis’te 9.1, Bingöl’de 10,1, Muş’ta 9.1, Erzincan’da 8,4, Tunceli’de 4,9, Iğdır’da 5,1, Ardahan’da 3.7 milyon TL olarak kaydedildi.
BÖLGE İLLERİ EĞİTİM HARCAMALARI
Ocak ayında en yüksek tutarda eğitim hizmeti harcaması Van’da gerçekleşti, Erzurum ikinci oldu. Ocak 2015 döneminde eğitim hizmetleri harcaması tutarı Van’da 97,8, Erzurum’da 95,3, Elazığ’da 65.4, Malatya’da 86,6, Hakkari’de 22,4, Ağrı’da 40,6, Kars’ta 30,4, Bitlis’te 31,7, Bingöl’de 25,1, Muş’ta 35,3, Erzincan’da 26,8, Tunceli’de 9,4, Iğdır’da 17,9, Ardahan’da 11,5 milyon TL olarak açıklandı.
İL GİDERLERİNDE 18’İNCİ OLDUK
Maliye Bakanlığı verilerine göre, Erzurum il giderleri ocak ayı iller sıralamasında 18’inci oldu. Ocak’ta kamu harcama tutarının en yüksek olduğu iller, Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Konya, Diyarbakır, Antalya, Mersin, adana, Samsun, Trabzon, Kayseri, Kocaeli, Van, Balıkesir, Hatay, Şanlıurfa ve Erzurum olarak sıralandı.
SAĞLIK’TA 24’ÜNCÜYÜZ
Erzurum sağlık hizmetleri harcaması bakımından Türkiye illeri sıralamasında 24’üncü sırada yer aldı. Sağlık giderlerinin en yüksek olduğu 24 il İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa Konya, Antalya, adana, Mersin, Samsun, Diyarbakır, Manisa, Kocaeli, Kayseri, Balıkesir, Trabzon, Gaziantep, Aydın, Hatay, Malatya, Şanlıurfa, Kahraman Maraş, Denizli, Eskişehir ve Erzurum olarak belirlendi.
EĞİTİMDE 19’UNCUYUZ
Erzurum Ocak 2015 döneminde eğitim harcamaları yüksekliği bakımından Türkiye illeri sıralamasında 19’uncu sırada yer buldu. Eğitim harcamasının en yüksek olduğu iller Ankara, İstanbul, İzmir, Konya, Bursa, adana, Mersin, Diyarbakır, Antalya, Samsun, Şanlıurfa, Kayseri, Kocaeli, Gaziantep, Eskişehir, Hatay, Van, Manisa ve Erzurum olarak aktarıldı.
 

 
Erzurum Bölgede 4, ülkede 32’inci oldu
 
Bergama maçına ulusal hakem
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TESUD’dan Tümgeneral Lapanta’ya ziyaret
Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Erzurum Temsilcisi Emekli Topçu ...
Büyükşehir’den çığ mesaisi
Pasinler ilçesine bağlı Pelitli mevkiinde çığ düşmesi sonucu yola tonlarca ...
Sağlık Sen, beklentilerini seslendirdi
Sağlık-Sen Erzurum Şubesi üyeleri, sağlık çalışanlarının yıpranma payı ...
 
Hınıs Toraman’da hafif şiddetli deprem
Salı günü akşam saat 18.06 sularında merkez üssü Hınıs’ın Toraman Mahallesinde ...
SMMMO’dan vergi bilincine destek
Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Vekili Sefer Demir ve beraberindeki Heyet ...
Erzincan Altıparmak’ı ağırladı
KUDAKA yönetim kurulu üyeleri Taşçı Konağında düzenlenen yemek programında bir araya geldi.
 
Hınıs'ta hafif şiddetli deprem
Hınıs ilçesinde 2,9 büyüklüğünde hafif şiddetli bir deprem meydana geldi.
Altıparmak'tan vergi bilinci vurgusu
Altıparmak vergi vermenin kutsal bir vatandaşlık görevi olduğuna vurgu ...
New City’de yeni süreç
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, inşaatı durdurulan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva