ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden İsrail’e tepki
Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden İsrail’e tepki
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
BEÜ öğrencilerinden, Filistin için oturma eylemi
BEÜ öğrencilerinden, Filistin için oturma eylemi
ATAUNİ’de Eğitimde Kalite gündemi
ATAUNİ’de Eğitimde Kalite gündemi
HABERLER>SPOR
20 Temmuz 2010 Salı - 01:03

Futbol köyü başarıyla tamamlandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Genel Direktörlüğü’nün Ülker işbirliği ile “HERKESiçinFUTBOL” kapsamında hayata geçirdiği ve 80 çocuğun katıldığı TFF-Ülker Erzurum Futbol Köy’ünde eğitim sona erdi.

Futbol köyü başarıyla tamamlandı

Türk futbolun geleceği için atılan en önemli adımlardan biri olan TFF- Ülker Futbol Köyleri projesi ile 240’ı kız toplam 560 öğrenci; Kocaeli, Malatya, Sakarya, Sivas, Sinop, Trabzon ve Erzurum’da açılan futbol köylerinde, hem futbolunu hem de kendini geliştirme fırsatı buldu. Erzurum ve çevresindeki illerden 80 çocuğun katıldığı Erzurum’daki Futbol Köyü de eğitim çalışmalarını başarıyla tamamladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Genel Direktörlüğü’nün Ülker işbirliği ile “HERKESiçinFUTBOL” kapsamında hayata geçirdiği ve 80 çocuğun katıldığı TFF-Ülker Erzurum Futbol Köy’ünde eğitim sona erdi.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen çocukları futbol çatısı altında birleştirerek, sosyal-kültürel-kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı hedefleyen proje kapsamında 240’ı kız, 320’si erkek olmak üzere 12 yaşındaki 560 çocuk eğitim gördü. Erkek köyleri Sakarya, Sivas, Erzurum ve Sinop illerinde, kız köyleri ise Kocaeli, Trabzon ve Malatya illerinde gerçekleştirildi.

Türkiye’nin 81 illinde gelerek erkek köylerinde 7 gün, kız köylerinde 9 gün boyunca eğitim olan çocuklar unutulmaz anılarlar evlerine döndüler. Futbolun yanı sıra ilk yardım, çevre, afet yönetimi, satranç gibi farklı konularda eğitim gören çocuklar aynı zamanda, projeye bu yıl dahil olan Dr. Yasemin Bradley’den dengeli beslenmenin kurallarını öğrendiler ve usta sanatçı Ayla Algan yönetimindeki Ekol Drama’dan yaratıcı drama dersleri aldılar.

Futbol köylerinde çocukların sadece futbol yeteneklerini geliştirmekle kalmayıp futbolun özünde var olan kardeşlik, centilmenlik, paylaşma ve dayanışma ruhunu da keşfettiklerini belirten Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Genel Direktörü Ersun Yanal, “Çocuklarımıza sunduğumuz eğitim olanaklarının hem gelişimlerinde hem de hayatlarında önemli bir fark yaratacağına inanıyoruz” dedi. Yanal, projenin öncelikli hedefinin profesyonel futbolcu yetiştirmek olmamasına rağmen Futbol Köyleri sayesinde yetenekli çocukların genç milli takımlara kadar yükselebildiğini de sözlerine ekledi.

Yıldız Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker, yıllardır sporun içinde yer alan bir marka olarak Türk sporunun geleceği olan çocuklara yönelik projelere destek vermeyi çok önemsediklerini vurguladı. Şeker: “Çocuklarımızın; eğitim almalarına, sosyalleşmelerine olanak sağlayan, ülkemizdeki potansiyelin verimli bir şekilde değerlendirilmesine ve yetenek havuzunun genişletilmesini sağlayan bu projeye 4 yıldır destek veriyoruz. Çocuklarımıza burada futbol dışında sunduğumuz eğitim olanaklarının hayatlarında önemli bir fark yaratacağına inanıyoruz. Daha çok çocuğun spor yapabilmesi amacıyla Türkiye Futbol Federasyonu ile işbirliği içerisinde hayata geçirdiğimiz HERKESiçinFUTBOL projeleriyle, şu ana kadar 50 bin çocuğa ulaştık. Hedefimiz bu sayıyı 100 bine ulaştırmak” dedi.

İlki 2007 yılında Van’da düzenlenen Futbol Köyleri’nde, bu yıl 64 antrenör eşliğinde toplamda 192 saat futbol antrenmanı ve kampın 6. gününden itibaren şenlik formatında düzenlenen turnuva organizasyonunda 28 maç yapıldı. Futbol eğitiminin yanı sıra 25.5 saat satranç, 55 saat yaratıcı drama çalışması gerçekleştirildi.

Uzmanlar eşliğinde düzenlenen eğitim programlarının uygulandığı TFF-Ülker Futbol Köyleri aracılığıyla 2007’den bu yana toplam 2 bin 640 çocuğa ulaşıldı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hancı Kardeşler Milli Takım’da
Engel tanımayan Hancı Kardeşler, Milli Takım’ seçildiler. Doğan Hancı ...
Kick Boksçular başarıyla döndüler
Erzurumlu Kick Boksçular, Elazığ’da yapılan Kick Boks Türkiye Şampiyonasından ...
Milli Takım kampta
Short track Milli takımı, 31 Temmuz’da yapılacak olan uluslararası yarışlar için kampa girdi.
 
Karakucak’ta Pasinler Damgası
MURAT ÇANKAYA(İHA) - Pasinler ilçesinde düzenlenen “7 Hafta Karakucak ...
500 sporcu kupa için yarıştı
RECEP DAĞ/ERZURUM gazetesi 7. Geleneksel Palandöken Kupası Karate Şampiyonası Erzurum'da yapıldı.
Kandilli, ilk sınavını veriyor
Esalettin Gül (CİHAN)- Erzurum'da düzenlenecek 25. Dünya Üniversiteler ...
 
Hazar Spor Şenlikleri tamamlandı
Elazığ'ın Sivrice İlçesi'den 2'nci Uluslararası Hazar Spor Şenlikleri ...
Filistin'e destek için Türkiye turuna çıktı
HANİFİ ÖZER (İHA) - Suriye'nin Halep Üniversitesi Sanatçısı Yahya Kakeh, ...
4. Uluslararası Rafting Şenliği başladı
ÖMER FARUK ZENGİNAL (İHA) - Doğu Karadeniz Doğa Sporları Kulübü (DOKADAK) ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva