ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu Çayının debisi yükseldi
Oltu Çayının debisi yükseldi
 ETSO’da, ‘Dijitalleşme ile Ticaretin Geleceği’ gündemi
 ETSO’da, ‘Dijitalleşme ile Ticaretin Geleceği’ gündemi
Meteorolojiden kar ve yağmur uyarısı
Meteorolojiden kar ve yağmur uyarısı
Erzurumlu masterler Bakü’de yarıştı
Erzurumlu masterler Bakü’de yarıştı
MİT’ten sınır ötesinde nokta operasyon
MİT’ten sınır ötesinde nokta operasyon
HABERLER>SPOR
19 Temmuz 2010 Pazartesi - 03:58

Hazar Spor Şenlikleri tamamlandı

Elazığ'ın Sivrice İlçesi'den 2'nci Uluslararası Hazar Spor Şenlikleri Cumartesi günü Hazar Gölü kıyısında yapıldı. Plaj voleybolu ve hentbolu, oryantiring ve kros yarışları yapıldı. Bay ve bayan kategorilerinde yapılan yarışmalara, 7 ülkeden 15'i yabancı olmak üzere toplam 73 yerli ve yabancı sporcu katıldı. Yarışlar sonunda dereceye girenleri ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Hazar Spor Şenlikleri tamamlandı

//ERZURUMLU SPORCULAR ŞENLİKLERE KATILDI
Sivrice İlçesi'ndeki Hazar Gölü Kıyısı'nda buyıl 2'ncisi düzenlenen Uluslararası Hazar Spor Şenlikleri, dün yapıldı. Macaristan, Rusya, ABD, Belarus, Kenya, Moldova, Bulgaristan ve Fransa'dan 15 ile Türkiye'den de Kocaeli, Van, Aksaray, Diyarbakır, Ankara, İstanbul, Mardin, Erzurum, Eskişehir, Muş, Bitlis, Kütahya, Karabük ve Konya'dan 48'i erkek, 25'i bayan olmak üzere toplam 73 sporcu katıldı.
Hazar Gölü Kıyısı'nda yapılan şenliklerde, plaj voleybolu ve plaj hentbolu büyük ilgi gördü. Yarışlar öncesi konuşan Sivrice Kaymakamı Suat Yıldız, Elazığ'ın ve bölgenin terörle anıldığını hatırlatarak, "Buraya yurt dışından onlarca sporcu geldi. Korkulacak bir yer yok. İşte burada turizm de olur, sanayi de olur, her şey de olur. Bunu katılamaktı amacımız. Küçük ilçemiz Sivrice'de böyle bir imkan var. Daha iyisini yapacağız" dedi.
//HAZAR ŞENLİKLE TANITILIYOR
Belirlenecek bazı günleri dalış günleri olarak ilan etmeyi düşündüklerini belirten Kaymakam Yıldız, dalış sporunu ve Hazar Baba tesisleriyle kayak sporunun ilçede daha da gelişmesini hedeflediklerini söyledi.
Daha sonra oryantiring yarışı yapıldı. geçildi ve toplam 23 sporcu ellerine verilen harita ile 2 kilometrelik alanda saklananları bularak varış noktasına en kısa sürede getirmeye çalıştı. Yarış sonunda büyükler kategorisinde Fatih Turgut birinci, Murat Şeker ikinci, Erdal Demir ise üçüncülüğü elde etti.
Son 3 Olimpiyat yarışmalarında Macaristan'ı temsil eden eski Avrupa Kros Şampiyonası 3'üncüsü, bu yıl da Avrupa Şampiyonası'nda ülkesinin formasını giyecek olan Aniko Kalovics, çok güzel bir ambians yaşadıklarını belirterek, insanların dostça davrandığını söyledi. Amerika koşularında defalarca derece elde eden, uluslararası ve Avrupa Şampiyonaları'nda koşan Kuzey Karolina Üniversitesi'nden Kristina Vegh ve eşi Avrupa takımlararası, Gençlerarası ve Dünya Şampiyonası'nda ülkesinin formasını giyen Macar Atlet Tibor Vegh, Moldovya'yı 2004 Atina Olimpiyatları'nda temsil eden Svetlana Shepeleva, Hazar Gölü ve çevresindeki güzelliklerden duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Aslen Etyopyalı olan ve Türk Vatandaşlığına geçtikten sonra Meryem Erdoğan adını alarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adına yarışan sporcu da Elazığ'a ikinci kez geldiğini anlattı. Birinci gelişinde Türk Vatandaşlığına daha geçmediği için yırşmaya dahil olamadığını anlatan Meryem Erdoğan, röportaj sırasında şimşek çakması ile korkulu anlar yaşadı. Meryem, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı başarılı bulduğu için Türk Vatandaşlığı'na geçerken onun soyadını aldığını anlattı.
Erkekler kategorisinde yapılan kros yarışmasında birinciliği AksarayÆdan Murat Ertaş, ikinciliği Kenyalı Moses Too ve üçüncülüğü de KonyaÆdan Fatih Bilgiç aldı. Bayanlarda ise birinciliği KocaeliÆden Meryem Erdoğan, ikinciliği Macaristanlı atlet Aniko Kakovics, üçüncülüğü ise İstanbulÆdan katılan Bahar Doğan elde etti.
Elazığ Valisi Muammer ErolÆun da katıldığı Sivrice Hükümet Konağı bahçesindeki madalya töreninde yarışmada derece elde eden tüm atletlere madal ve ötülleri verildi. Şenlikler, akşam saatlerinde başlayan ve gece geç saalere kadar devam eden mahalli sanatçıların vkonseriyle sona erdi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Filistin'e destek için Türkiye turuna çıktı
HANİFİ ÖZER (İHA) - Suriye'nin Halep Üniversitesi Sanatçısı Yahya Kakeh, ...
4. Uluslararası Rafting Şenliği başladı
ÖMER FARUK ZENGİNAL (İHA) - Doğu Karadeniz Doğa Sporları Kulübü (DOKADAK) ...
Erzurum’u Belçika’da temsil edecek
İLHAMİ İBİŞ/ERZURUM gazetesi - Erzurumlu İzci Lideri Esra Erdoğan başarı ...
 
Palandöken Karate Şampiyonası başlıyor
RECEP DAĞ/ERZURUM gazetesi - Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ...
Yüksel Erzurum’u sevindirdi
RECEP DAĞ/ERZURUM gazetesi - Erzurum’un kayakla atlama dalında yetiştirdiği ...
Genç Sporcunun Milli Gururu
ERZURUM (İHA) - Katıldığı uluslararası birçok turnuvada Bozüyük'ün ismini ...
 
BESTDER’den sert tepki
ERZURUM (İHA) - Büyük Erzurumspor Taraftarlar Derneği (BESTDER) yönetimi, ...
Karateciler Palandöken’de enerji depoluyor
ERZURUM (İHA) - Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından ...
Öztürk futbolcu adaylarını ödüllendirdi
RECEP DAĞ/ERZURUM gazetesi - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Köyü ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva