ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
KOM’dan sahte içki operasyonu
KOM’dan sahte içki operasyonu
Jandarma’dan duygu yüklü 'Anneler Günü' klibi
Jandarma’dan duygu yüklü 'Anneler Günü' klibi
Anneler gününde evlat yolu gözlediler
Anneler gününde evlat yolu gözlediler
 Meteoroloji kuvvetli yağış uyarısı yaptı
 Meteoroloji kuvvetli yağış uyarısı yaptı
Gür gözyaşlarıyla uğurlandı
Gür gözyaşlarıyla uğurlandı
HABERLER>BÖLGEDEN
9 Ocak 2012 Pazartesi - 07:23

‘Fransa elindeki kanı silsin’

Iğdır Üniversitesi Öğretim Görevlisi Akyıldız, Ermeni diasporasının Türkiye'yi suçlamaya, dünya kamuoyunu etkilemeye devam ettiğini belirterek, "Bu ülkelerin başında da Amerika, Fransa, İngiltere gelmektedir. Fransa, Cezayir de yaptığı katliamları görmüyor, kendi elindeki kan ve kiri silmeden, yapmadığımız bir olaydan dolayı bizi suçluyor. İran'da bile Ermeniler Türkiye aleyhinde faaliyet sürdürüyor" diye konuştu.

‘Fransa elindeki kanı silsin’

BÜLENT MAVZER(İHA) - Iğdır Üniversitesi Öğretim Görevlisi Aslantürk Akyıldız, "Ermeni diasporasının hedefi '4 T' projesini hayata geçirmektir. Bu '4 T', tanıtım, tanınma, tazminat ve topraktır" dedi.
Türkiye Küçük Millet Meclisi (TKMM) Iğdır Forumu Ocak 2012 toplantısı yapıldı. Iğdır Sanayi ve Ticaret Odası Meclis Salonu'nda düzenlenen, "1915'te Ne Oldu" başlıklı toplantıda, "soykırım" iddiasına ilişkin aldığı karardan ötürü Fransa Parlamentosu kınandı .
FRANSA ELİNDEKİ KANI SİLSİN
Toplantıda bir konuşama yapan Iğdır Üniversitesi Öğretim Görevlisi Aslantürk Akyıldız, Ermeni diasporasının Türkiye'yi suçlamaya, dünya kamuoyunu etkilemeye devam ettiğini belirterek, "Bu ülkelerin başında da Amerika, Fransa, İngiltere gelmektedir. Fransa, Cezayir de yaptığı katliamları görmüyor, kendi elindeki kan ve kiri silmeden, yapmadığımız bir olaydan dolayı bizi suçluyor. İran'da bile Ermeniler Türkiye aleyhinde faaliyet sürdürüyor" diye konuştu.
Ermeni diasporasının "4 T"yi hayata geçirmeyi hedeflediğini savunan Akyıldız, "Bu '4 T'den kastım; tanıtım, tanınma, tazminat ve topraktır. Yani, sözde Ermeni sorunu, tüm dünyada terör yoluyla 'tanıtılacak', sözde iddialar dünya kamuoyunca kabul edilip Türkiye'ce tanınacak, sözde soykırımdan dolayı Türkiye'den 'tazminat' alınacak ve 'Büyük Ermenistan' rüyasını gerçekleştirmek için gerekli 'toprak' Türkiye'den koparılacaktır. Bunun için uyanık olmalıyız, 5 milyon Türk yurt dışındadır, 1 milyon Ermeni'ye karşı Türk diasporasını oluşturamıyoruz. Bunun nedenini de araştırmamız şart" ifadelerini kullandı.
TÜRKLERİ KATLETTİLER
Ermeniler'in Iğdır ve çevresinde çok katliam yaptığını söyleyen Akyıldız, "Bu nedenle uyanık ve dikkatli olmamız gerekir. Ermenilerin gerçek yüzlerini, her zaman her yerde anlatmamız gerekmektedir. Ermeniler; Türklerin Anadolu topraklarına girmelerinden sonra, Türk milletinin adaletli, hoşgörülü, birleştirici ve insan sevgisi anlayışından yararlanmışlardır. Ermeniler; Osmanlı Devleti'nin gayretli, çalışkan, dürüst ve başarılı her vatandaşına sağladığı fırsat ve imkanlardan, gayrimüslimler içinde en fazla yararlananlar olmuştur. Ermeniler, askerlikten ve kısmen de vergiden muaf tutulurken, çiftçilikte, zanaatta, ticarette ve devlet yönetiminde yükselme fırsat ve imkanını elde etmişlerdir. Devlete bağlı, milletle anlaşmış ve kaynaşmış olduklarından dolayı Ermeniler millet-i sadıka olarak kabul görmüşlerdir. Bu güven sayesinde iş hayatında olduğu gibi, kamu hizmetlerinde de önemli yerlere gelmişlerdir. Ancak, Osmanlı Devleti'nin zayıfladığı dönemlerde hemen her konuda baş gösteren Avrupa devletlerinin müdahaleleri sonucunda Türk-Ermeni ilişkileri de bozulmaya başlamıştır. Sömürgeci güçlerin, özellikle din adamı kisvesinde Osmanlı Devleti'ne gönderdiği kışkırtıcıların etkinlikleriyle sosyal, kültürel, ticari, dini ve siyasi açılardan Türk milletinden uzaklaştırılmaya çalışılmıştır. Doğu Anadolu'da başlatılan ve İstanbul'a kadar yaygınlık gösteren Ermeni ayaklanmalarında binlerce Türk ve Ermeni hayatlarını yitirmiştir. Osmanlı Devleti isyancı ve düşmanla iş birlikçi Ermenilerin ihanetleri karşısında, ordunun güvenliği ile ikmal yollarının güvenliğini sağlamak amacı ile 27 Mayıs 1915 tarihli sevk ve iskan kararını almak zorunda kalmıştır" şeklinde konuştu.

 
ERGİAD vizyon büyüttü
 
Sporda ilk 10’a girdik
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şeker iş eyleme gitti
Şeker-İş Sendikası Erzincan Şubesi Cumhuriyet Meydanı'nda bir basın açıklaması ...
Bu da ‘Gariban Snowboard’ı
Tatvan ilçesindeki çocuklar, naylon veya plastik parçalardan yaptıkları ...
Bir zenaat daha teknolojiye yenildi
Kars'ta uzun yıllardan beri yaygın bir meslek dalı olan lavaş fırınları ...
 
ŞT, doğu turnesinde
Erzurum Şehir Tiyatrosu “Ele Avuca Sığmaz” adlı oyunu Ardahan’da sahneledi.
Jandarma öğrencileri sevindirdi
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı tarafından şehit ve gazi çocukları ile ...
Şehitler için Bayrak-Toprak buluşması
Bisiklet İstanbul İl Temsilciliği'nin faaliyet programında yer alan "Sarıkamış ...
 
Donan gölde atlı kızak keyfi
Ardahan Valiliği tarafından donan Çıldır Gölü üzerinde atlı kızaklarla ...
Kar eğitimi durdurdu
Ardahan'ın Posof ilçesinde etkili olan kar yağışı ve tipi eğitime ara ...
Müftülükten şehit ve gazi çocuklarına burs
Bingöl İl Müftülüğü, üniversitede okuyan 23 şehit ve gazi çocuğuna 1 defaya mahsus burs verecek.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva