ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
KOM’dan sahte içki operasyonu
KOM’dan sahte içki operasyonu
Jandarma’dan duygu yüklü 'Anneler Günü' klibi
Jandarma’dan duygu yüklü 'Anneler Günü' klibi
Anneler gününde evlat yolu gözlediler
Anneler gününde evlat yolu gözlediler
 Meteoroloji kuvvetli yağış uyarısı yaptı
 Meteoroloji kuvvetli yağış uyarısı yaptı
Gür gözyaşlarıyla uğurlandı
Gür gözyaşlarıyla uğurlandı
HABERLER>BÖLGEDEN
8 Ocak 2012 Pazar - 14:36

Şeker iş eyleme gitti

Şeker-İş Sendikası Erzincan Şubesi Cumhuriyet Meydanı'nda bir basın açıklaması yaparak Erzincan Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesine tepki gösterdi. Üyeler Erzincan Şeker Fabrikası'nı temsilen sembolik bir tabut önünde gıyabi cenaze namazı kıldı.

Şeker iş eyleme gitti

FATİH GÜLNAHAR
ERZİNCAN (İHA) - Şeker-İş Sendikası Erzincan Şubesi Cumhuriyet Meydanı'nda bir basın açıklaması yaparak Erzincan Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesine tepki gösterdi. Üyeler Erzincan Şeker Fabrikası'nı temsilen sembolik bir tabut önünde gıyabi cenaze namazı kıldı.
TABUTLU PROTESTO
Gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Şeker-İş Sendikası Erzincan Şube Bülent Bulut, "Bugün burada bir kez daha kapitalizme, siyonizm ve sermayeye hayır demek için toplanmış bulunuyoruz. Adına özelleştirme dedikleri sat kurtul, kapat kurtul diye yanlış olduğunu bile bile sermaye karşısında selama durup, insanları köleleştirerek sınıf sınıf bölen, kimine askeri ücretli, kimine 4/C'li, kimine 4/B'li, kimine göre geçici, kimine göre ise daimi diyen ve büyük bir çarkın dişleri arasında ezen törpüleyen sistemle mücadele için buradayız. Hatırlanacağı üzere Şeker-İş Sendikası özelleştirme kapsamında yer alan 10 şeker fabrikasının ihale şartnamesinde üretimin devamlılığının garanti altına alınmadığı gerekçesiyle Danıştay 13'üncü Dairesi'ne yürütmenin durdurulması için dava açmıştı. Bundan iki yıl önce benzer bir davada ise sendikamız itiraz ve talepleri Danıştay 13'üncü Dairesi'nce kabul görmüştü. Ancak bugün, gelinen noktada bütün gerçekler ortada iken dün bizi haklı bulan Danıştay'ın bugün 'Ben yanılmışım. Sen haksızsın' şeklinde sendikamızın itirazlarını gerçekçi bulmayarak, özelleştirme ihalesinde yürütmenin durdurulması talebini ret etmesi bu ülkede hukukun üstünlüğü ilkesini zedeler niteliktedir. Hukuka saygı ve inancımızı kaybetmek istemediğimiz bir noktada Şeker-İş Sendikası, kapalı kapılar ardında önce söylediğini sonra inkar eden bir anlayışla karşı karşıya bırakılarak saf dışı edilmeye çalışılmıştır" dedi.
BULUT: "ÖZELLEŞTİLMENİN ARDINDAN FABRİKALAR KAPANACAK"
Açıklamasına fabrikaların özelleştirilmesinin ardından ne olacağı konusunda devam eden Bulut, "Şeker fabrikaları özelleştirildikten birkaç yıl sonra kapılarına kilit vurulacak. Milyonlarca işsizler ordusuna Erzincan'dan yeni halkalar eklenecek. Bunun örneklerini geçmişte yaşamadık mı? Bakınız; Erzincan İplik Fabrikası özelleştirme diye satıldı ama sonuçta kapandı. Fabrikanın bin çalışanı vardı. Tercan Ayakkabı Fabrikası'nın 300 çalışanı vardı. SEK'i sattınız kapandı. En yakın örneği TEKEL kapandı. Köylüsü ile çalışanı ile kayboldu gitti. Şimdi ise Virjinya tütünü getirip ülkemizde satıyoruz. Yaklaşık bin 200 dönüm arazi üzerinde kurulu olan Erzincan Şeker Fabrikası'nda 2011 yılında 200 bin ton şeker pancarının işlenmesi beklenmektedir. 10 bine yakın çiftçi ailesi ile 700'e yakın işçi ve memurun ekmek yediği fabrikamızın bölge ekonomisine katkısı yıllık 70-80 milyon dolar civarındadır. Bu fabrikalar özelleştirildikten sonra kapatılması halinde sektörden ekmek yiyen işçisinden, çiftçisine, besicisine,
taşıyıcısına kadar yüzbinlerce insana yapılan en büyük haksızlıktır. Onların ekmeğiyle oynamaktır ve en önemlisi Erzincan'a vurulan büyük darbelerden biri olacaktır" şeklinde konuştu.
GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI
Şeker fabrikalarının satılmasının ardından kapatılacağını iddia eden CHP Erzincan Milletvekili Dr. Muharrem Işık ise, "Erzincan'ın geleceği karartılırken biz çalışanlarımızı ve işçilerimizi aramızda göremedik. Bizim bunda hiçbir menfaatimiz yoktur. Tamamen Erzincan'ın geleceği için buradayız. Erzincan'da satılan fabrikalar bir Malatya'nın toprak değerinin sattığının kat ve kat üstündedir. Ekim şartı olmasına rağmen 5 yıl süreyle fabrikaların çalışması mecbur değil. Alan kişi ister çalıştırır ister
çalıştırmaz. Bu fabrikaları alanlar kafasına göre kota verecek. Danıştay 13'üncü Dairesi 2009 yılında bir karar vererek fabrikaların özelleştirmesini durdurdu. Fakat aradan 2 yıl geçmesine rağmen bu karar değişti. Peki ne değişti böyle oldu. Değişen şey ileri demokrasi. 12 Eylül'de getirilen demokrasi sonucu işte bunlar geldi. Bunlar daha başlangıç, bunların daha geleceği de var. Erzincan'da ne kaldı peki ağır bakım fabrikası kaldı. Bu fabrikada Erzurum'a taşınacak. İnsanlar fabrikaların
kapanması ile şehri terk edecek ve asgari ücret ile iş bulup geçim derdine düşecek. Bugün bas bas bağırdığımız Fransa şekeri üretip bize satacak. Tonlarca mısır getiriliyor dış ülkelerden. Bunlardan nişasta bazlı şeker üretiliyor. Bunun sağlığa verdiği zararları herkes biliyor" dedi.
Konuşmaların ardından Şeker-İş Sendikası'na bağlı üyeler Erzincan Şeker Fabrikası yazılı tabut önünde gıyabi cenaze namazı kılarak vatandaşlara şeker dağıttılar.

 
Açlık ve yoksulluk sınırı arttı
 
Göksan, Kıbrıs gündemini değerlendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu da ‘Gariban Snowboard’ı
Tatvan ilçesindeki çocuklar, naylon veya plastik parçalardan yaptıkları ...
Bir zenaat daha teknolojiye yenildi
Kars'ta uzun yıllardan beri yaygın bir meslek dalı olan lavaş fırınları ...
ŞT, doğu turnesinde
Erzurum Şehir Tiyatrosu “Ele Avuca Sığmaz” adlı oyunu Ardahan’da sahneledi.
 
Jandarma öğrencileri sevindirdi
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı tarafından şehit ve gazi çocukları ile ...
Şehitler için Bayrak-Toprak buluşması
Bisiklet İstanbul İl Temsilciliği'nin faaliyet programında yer alan "Sarıkamış ...
Donan gölde atlı kızak keyfi
Ardahan Valiliği tarafından donan Çıldır Gölü üzerinde atlı kızaklarla ...
 
Kar eğitimi durdurdu
Ardahan'ın Posof ilçesinde etkili olan kar yağışı ve tipi eğitime ara ...
Müftülükten şehit ve gazi çocuklarına burs
Bingöl İl Müftülüğü, üniversitede okuyan 23 şehit ve gazi çocuğuna 1 defaya mahsus burs verecek.
Şehitlere vefa nöbeti
Esenler İzci Kulübü, Allahuekber Dağı'na çıkarak şehitlerine karşı vefa ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva