ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
TCMB faizi sabit tuttu
TCMB faizi sabit tuttu
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
HABERLER>GUNCEL
22 Eylül 2010 Çarşamba - 04:21

Esnaf, yabancı dile kayıtsız

İngiliz Kültür Derneği Yabancı Dil Kursu Erzurum Koordinatörü Abdulmennan Aksakal, “Erzurum’da yabancı dile ilgi gösterilmemesi bir duyarsızlık sorunu değil, tam tersine turizmle ilgili bir sorundur.” dedi.

Esnaf, yabancı dile kayıtsız

İngiliz Kültür Derneği Yabancı Dil Kursu Erzurum Koordinatörü Abdulmennan Aksakal, “Erzurum’da yabancı dile ilgi gösterilmemesi bir duyarsızlık sorunu değil, tam tersine turizmle ilgili bir sorundur.” dedi.
Yabancı dil eğitimcisi Abdulmennan Aksakal, Erzurum’da yabancı dil kurslarına ilgi gösterilmemesi konusuna farklı bir boyuttan yaklaştı. “Bir lisan, bir insan” şeklinde tarif edilen yabancı dil gerekliliğinin, esasen bir ihtiyaca işaret ettiğini vurgulayan İngiliz Kültür Derneği Yabancı Dil Kursu Erzurum Koordinatörü Abdulmennan Aksakal, “Yabancı dil bilmek, aslında ihtiyaçtan doğan bir gerekliliktir. Akademisyenler yabancı dil eğitimine ilgi gösterir, çünkü bir ihtiyaçtır. Öğrenciler yabancı dil eğitimi almak ister, çünkü bu bir ihtiyaçtır. Erzurum’daki yerel halkın, esnaf ve ticaret kesiminin, girişimcilerin ve çalışanların yabancı dil öğrenme noktasındaki ilgisizliği bir duyarsızlık olarak kesinlikle algılanmamalıdır. Bu bir turizm sorunudur; turizm potansiyellerinin şehre bir türlü yansıtılamaması sorunudur.” diye konuştu.
//YABANCI DİLE EĞİLİM
Tüm kesimleriyle şehirde yaşayan insanların yabancı dile ilgi duyabilmesi için öncelikle bir lüzumun görülmesi gerektiğini vurgulayan Aksakal, “Erzurum’da turizm sektörü bugüne kadar hep Palandöken dağı ve kayak tesisleriyle sınırlı tutulmuştur. Buraya gelen yabancı turistlerin neredeyse tamamına yakın bir bölümü şehir merkezini bile görmeden Erzurum’dan ayrılmıştır. Kısaca şehir turizmden ve turistlerden istifade edememiştir. Bugün herhangi bir esnafımız yabancı dile ilgi duymuyorsa, bu onun duyarsız olduğunu göstermez. Çünkü esnafın bakış açısına göre, yabancı dil öğrenmesini gerektiren bir durum da yoktur, ortam da yoktur.” ifadelerini kullandı.
//PROBLEMLERİ FIRSATA DÖNÜŞTÜREBİLMELİYİZ
2011 Kış Oyunları’nın, Erzurum’un bugüne kadar ev sahipliği yapmış olacağı en büyük turizm organizasyonu olacağına vurgu yapan Koordinatör Aksakal, “Erzurum tarihi boyunca yöre halkı belki de ilk kez bu kadar yoğun bir turist akınıyla karşılaşacak. İletişim ve diyalog konusunda kuvvetle muhtemeldir ki, çeşitli sorunlar da yaşanacak. Ancak olaya bir sorun gözüyle bakmak yerine, şimdiden problemleri fırsata dönüştürebilmeliyiz.” diye konuştu.
Erzurum’da turizm sektörüne yön veren, başta şehrin yöneticileri olmak üzere tüm kesimlerin, turizmi şehrin geneline yayma ve yansıtma noktasında stratejiler belirlemeleri gerektiğini vurgulayan Aksakal, “Turizmi artık Palandöken dağının sınırlarından ibaret tutmamalıyız. Şehir merkezini de, yabancı turistler için bir cazibe merkezi haline getirmeliyiz. Erzurum denilince akıllara sadece kış turizmi gelmemeli; bunun içerisine tarih turizmi, doğa turizmi, spor turizmi ve inanç turizmini de dahil edebilmeliyiz. Bu ortam oluşturulduktan sonra bu kez ortaya ihtiyaç çıkacaktır. Esnafımız da, girişimcimiz de, ticaretçimiz de, yabancı dile bir ihtiyaç gözüyle bakacak ve gerekeni kendisi zaten yapacaktır.” dedi.
(

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tuğba 22 Eylül 2010 Çarşamba 17:36

Abdulmennan bey gerçekten çok doğru söylemiş. Ancak fırsatlar birilerinden beklenmemeli. Herkes bu konuda kendini sorumlu hissederek, üzerine düşeni yapmalı diye düşünüyorum. Örneğin; bir lokantacı "ben yabancı dil öğreneyim" bir turist geldiğinde de reklamımı direkt ben yaparım,direkt iletişimimi ben kurarım demeli. erzurumun zaten bir istanbul, bir izmir gibi şehirlerden farkı bu ne yazıkki. Burada herkes ya birbirinden ya da devletten birşeyler bekliyor. Oysa bir mısır çarşısı esnafının yanına gitseniz, çok iyi olmasa bile 1-2 dilde turistlerle çat pat konuşabilecek durumda olduğunu görürsünüz. Zaten turist de karşısındaki esnafın profesyonel konuşmasını beklemiyor....

Yorumu oyla      7      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TURKUAZ Erzurum semalarında
Turkuaz Havayolları’nın Ankara-Esenboğa merkezli Erzurum, Diyarbakır, ...
Erzurum 2011 vizyonu kazanıyor
Erzurum 2011 Kış Oyunları için geri sayım başladı. Kış oyunları öncesinde, ...
EGC, yükselen değer..
Erzurum Gazetecileri Cemiyeti (EGC) Yönetim Kurulu, resmi ziyaretler kapsamında ...
 
Şehit Kızı olmanın gururuyla yaşıyor
TSK Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilciliği, 1994’de teröristlerle girdiği ...
Dernekler denetimden geçirilecek
ERZURUM(GHA) - Erzurum’da ‘kamu yararına çalışan’ 44 dernek şubesi, denetimden ...
ESKİ, asıl ihbarlardan şikayetçi
Büyükşehir Belediyesi ESKi Genel Müdürlüğü'ne bağlı Su ve Kanalizasyon ...
 
Biri yapıyor, diğeri bozuyor..
Erzurum’da tamamlanmamış alt yapı belediyelere yük getiriyor. Yakutiye ...
Aziziye markalaşma seyrinde
Aziziye kentsel dönüşüm ve termal köy projeleriyle ilgili olarak Kaymakam ...
Narman esnafı sinyalizasyon istiyor
Erzurum’un Narman ilçesinde artan araç sayısına bağlı olarak trafik akışının ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva