ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>EĞİTİM
11 Temmuz 2018 Çarşamba - 18:26

Erzurum’un gururu oldular

Özel Bilge Koleji Ortaokulu kuruluşunun birinci yılında büyük bir başarıya imza atarak 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı Liselere Giriş Sınavında 369.199 Okul Ortalama Puanı ile Erzurum birincisi oldu.

Erzurum’un gururu oldular

Özel Bilge Koleji Ortaokulu kuruluşunun birinci yılında büyük bir başarıya imza atarak 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı Liselere Giriş Sınavında 369.199 Okul Ortalama Puanı ile Erzurum birincisi oldu.

Özel Bilge Koleji öğrencileri Erzurum’un gururu oldular. Dört yıl önce kurulan Erzurum Özel Bilge Anadolu Lisesinin yeni eğitim yuvası, Özel Bilge Ortaokulu 2017-2018 eğitim öğretim yılında faaliyete başladı. Ülkesinin birliği, dirliği, yüce milletimizin temel menfaatlerini göz önünde tutup Eğitim - Öğretim faaliyetlerinin hedef noktasına koyan Bilge gençler eğitim faaliyetlerinin ilk yılında Erzurum birinciliğiyle; öğretmenlerinin ve ailelerinin gurur kaynağı oldular.

Bilge Çocukların bu başarısı Türkiye’de yaklaşık 40 bin özel okul ve devlet ilk ve ortaokul düzeyinde eğitim veren okul içerisinde çok yüksek bir Türkiye sıralamasına sahip olarak, Erzurum’un eğitimdeki başarı sıralama tarihini değiştirdiler. Aslında Bilge çocukların çok başarılı olacakları yıl içerisindeki hazırlamış oldukları TÜBİTAK projeleri ile kendini göstermişti. Bilge Koleji öğrencileri 2017-2018 eğitim-öğretim yılı içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından düzenlenen ‘’Bu Benim Eserim” adlı proje yarışmasında ‘’Ozonun Kahramanı Ceviz Ağacı’’ projesi ile Fizik branşında bölge sergisine davet edilip projesini bölge sergisinde sergileme şansı buldular.

Dünya’yı kurtarabilecek proje olarak ifade edilebilecek olan ceviz ağacının salgılamış olduğu sülfür gazının ozon gazı ile tepkimesi sonucunda ozon tabakasındaki seyrelen alanları yoğunlaştırarak küresel ısınmanın önüne geçilecek bir proje ile TÜBİTAK bilim tarihine adlarını yazdırdılar.

Bilge çocuklar aslında bilge geçler olan abi ve ablaların izinden yürüdüler. Gerek 2017 yılında gerekse 2018 yılında Ortaöğretim öğrenciler arasında düzenlenen TÜBİTAK araştırma proje yarışmasında Bilge gençlerden oluşan Özel Bilge Anadolu Lisesi öğrencileri iki yıl üst üste Erzurum bölgesinde TÜBİTAK projesi onaylanan tek özel okul olmanın haklı gururunu yaşıyor.

Özel Bilge Anadolu Lisesi’nin üç yıldır mezunları gururla Türkiye’nin en öncü Üniversitelerinde eğitimlerini sürdürüyorlar. 2017 yılında Özel Bilge Anadolu Lisesi öğrencisi Gökay Bağrıyanık kendi alanındaki bütün sorulara doğru cevaplayarak yüzde yüz başarıya imza atmıştı.

Özel Bilge Koleji Kurucu Müdürü Abdullah Samancı, öğrencilerinin göstermiş olduğu bu büyük başarılarından ve gururundan dolayı öğrencilerine, öğrenci velilerine ve öğretmen kadrosuna teşekkür ettiğini, Bilge Koleji olarak her daim bu yüce milletin hizmetkarı olacaklarına bu yüce milletin menfaatlerini her ne pahasına olursa olsun savunacaklarını milletimizin bize emanet ettiği evlatlarının en iyi başarı noktalarına gelmeleri için yorulmadan canla başla çalışacaklarını bu milletin kaderinin bilimle, yerli üretimle değişeceğinin, gelişeceğine inançlarının tam olduğunu, Bilge Koleji eğitim felsefesinin temelinde bilim insanı yetiştirmenin olduğunu söyledi.

Samancı; yirmi yıllık özel okul tecrübeleriyle eğitim faaliyetlerini yürüttükleri bu süreçte bizleri bir an bile yalnız bırakmayan kıymetli velilere sonsuz teşekkür ettiğini yaptıkları çalışmaların çok daha büyük başarıların müjdecisi olacağını ifade etti.

 
Jandarma takipte
 
Bakü’de Tek Millet buluşması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’den robotik kodlama yaz kursu
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin teknoloji ve bilim yatırımlarından biri ...
13 üniversiteye yönelik karar Resmi Gazete’de
Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak enstitü, fakülte ve yüksekokul ...
e-Twinning Ulusal Kalite Etiketi’ne layık görüldüler
Erzurum’da görev yapan 2 öğretmen ve okullarına eTwinning Ulusal Kalite Etiketi Ödülü verildi.
 
ATAUNİ’de dört mevsim eğitim
Atatürk Üniversitesinde, lisans ve önlisans programları için 2017-2018 ...
Öğrenciler içerde, velileri dışarda ter döktü
Bu yıl ilki gerçekleştirilen YKS’nin ilk oturumu saat 10:15 itibariyle başladı.
Valilikten YKS açıklaması
2018 Yükseköğretim Kurumları (YKS) Sınavı Erzurum’da hafta sonu 3 oturum halinde yapılacak.
 
Erzurumlu Töre Muğla MEM’e atandı
Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Erzurumlu Pervin Töre atandı.
Çomaklı ATAUNİ vizyonunu paylaştı
Atatürk Üniversitesi dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
"Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi"
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yaz Kur'an kurslarını birçok açıdan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva