ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Engelli gençlerin askerlik heyecanı
Engelli gençlerin askerlik heyecanı
7. Dede Korkut Günleri başladı
7. Dede Korkut Günleri başladı
Edebük şehitlerine vefa
Edebük şehitlerine vefa
Engellilere istihdam için eğitim desteği
Engellilere istihdam için eğitim desteği
Son bir haftada 47 terörist etkisiz hale getirildi
Son bir haftada 47 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>GUNCEL
11 Eylül 2009 Cuma - 03:57

“Erzurum tarih kenti”

Erzurum’un Anadolu'nun hem demografik hem de coğrafi yapısının bütün özelliklerini taşıdığını ifade eden Vali Bulut, "Erzurum kuzey ve güney ilçeleriyle farklı kültürleri yansıtan bir kültür mozaiği durumunda" ifadelerini kullandı.

“Erzurum tarih kenti”

Erzurum Valisi Sami Bulut, tarihi Çifte Minareli Medrese önünde Erzurum'da Ramazan ayını anlattı.Özel bir televizyon kanalı tarafından hazırlanan ve canlı olarak yayınlanan "Ramazan" programına konuk olan Vali Sami Bulut, Ramazan ayının dini ve sosyal yaşamda önemli bir yeri olduğunu belirtti.
RAMAZAN VE YARDIMLAŞMA OLGUSU
Ramazan ayında insani ve ahlaki değerlerin daha güçlü yaşanarak hayata yansıdığını ifade eden Vali Bulut, bu ayda kamu kurumları arasında da dayanışmayı artırdığının altını çizdi. Erzurum’da ikinci Ramazan ayını geçirmenin hazzını yaşadığını söyleyen Vali Bulut, “Bu kutsal ayın gerçekten Erzurum’da bir başka anlam taşıdığına ve dolu dolu yaşandığına şahit oldum. Bu mübarek ayın gönüllere bahşetmiş olduğu tüm manevi güzellikler, bu şehirde daha da belirginleşiyor ve insanımızın, muhtaç vatandaşlarımıza fedakarca yapmış olduğu yardımlarla da taçlandırılıyor” dedi.
SEVGİ VE SAYGI YOĞUNLAŞMASI
Özellikle Ramazanda insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günler olduğuna dikkat çeken Vali Bulut, “Ramazan ayı; dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği müstesna zamanlardır. Ramazan ayı süresince ekonomik durumları iyi olan vatandaşlarımız adeta bir hayır yarışına girmiş ve muhtaçlarımıza, Dadaşa yakışır bir mertlik ve olgunlukla yardımlarını yapıyorlar.” diye konuştu.
Vali Sami Bulut, programda Erzurum'un tarih, kültür ve bölgenin turizm merkezi olduğunu belirterek, "Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi'nin önemli bir merkezi konumunda. Bu hem şu anki durumu itibariyle, hem de Cumhuriyet'in kuruluş yıllarındaki yaşanan süreçte ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün burada başlattığı istiklal meşalesinin yakılması, 23 Temmuz Erzurum Kongresi'nde alınan kararlar nedeniyle önemli bir merkez. Erzurum yine Selçuklu ve Osmanlı döneminde üstlendiği fonksiyonlar dönemiyle de önemli bir merkez. Erzurum bugün özellikle Selçuklu döneminin tarihi eserlerini yansıtmasıyla Yakutiye Medresesi, Çifte Minareli Medrese, Türbeler ve Hamamları ile adeta bir açık hava müzesi durumunda. Osmanlı dönemine ait Lala Paşa Camii ve tabyalar gibi önemli tarihi eserlerin var olduğu bir müze konumunda Erzurum. Bütün bunların yanında bir kültür merkezi Erzurum" şeklinde konuştu.
KÜLTÜR MOZAİĞİ
Erzurum'un Anadolu'nun hem demografik hem de coğrafi yapısının bütün özelliklerini taşıdığını ifade eden Vali Bulut, "Erzurum kuzey ve güney ilçeleriyle farklı kültürleri yansıtan bir kültür mozaiği durumunda" ifadelerini kullandı.
Erzurum'un sahip olduğu kültürel değerleri turizmle birleştirmesi gerektiğini ifade eden Bulut, kentin coğrafi yapısının hem yayla turizmine, hem de kış turizmine önemli bir potansiyel oluşturduğuna dikkati çekti.
KALKINMADA ÖNCELİKLER
Erzurum'un sosyoekonomik kalkınmasında öncelikli sektörlerden birisinin de tarım ve hayvancılık olacağını anlatan Sami Bulut, "Erzurum'da tarım ve hayvancılık en yaygın sektörlerden biri. Hizmet sektörünün dışında kalan nüfusun büyük bir çoğunluğu bu sektörün içerisinde. Özellikle kuzey ilçelerimizde meyvecilik projesi geliştirmek istiyoruz. Önümüzdeki yıllardan itibaren Kuzey ilçelerimizde meyve üretimini artırmaya yönelik çalışmalara ağırlık vereceğiz. Bunun dışında güney ilçelerimizde süt koyunculuğu için uygun şartlar var." dedi.
Öte yandan tarihi Çifte Minareli Medrese önünde gerçekleşen programı izlemek için çok sayıda vatandaş alana akın etti. Bu sırada trafikte seyir halindeki bazı araç sürücülerinin de duraksayarak programa bakmaları üzerine trafikte aksamalar yaşanmasına neden olundu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
özkan 11 Eylül 2009 Cuma 21:44

"Erzurum kuzey ve güney ilçeleriyle farklı kültürleri yansıtan bir kültür mozaiği durumunda" değildir. Yani Erzurum Anadoludur. Kurtuluş Mücadelesinin başladığı, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı, insanlarına Dadaş denilen kentdir.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“2011 markadır”
Erzurum Valisi Sami Bulut, “Bir ülke projesi olan “2011 Universiade Kış ...
Kaymakam Altıner göreve başladı
Oltu Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Olur ilçesine yeni atanan Kaymakam Yunus ...
Marka çözüm..
Vali Bulut, Erzurum’un kalkınma ve gelişme sorunlarından sıyrılması için, ...
 
'Terör' Protestosu
Tüm Şehit Ailelerine Hizmet Derneği (TÜMŞAHDER) üyesi bir grup, terör ...
Alican Kapısı tepkisi
Türkiye ile Ermenistan arasındaki Alican Sınır Kapısı’nın açılma tartışmalarını ...
Gözyaşları sel oldu
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde Lala Deresi'nin taşması sonucu sel sularına ...
 
Ulaşımda değişim
Şehir içi ulaşımda yeni bir dönem başlıyor. Erzurum’da toplu taşım yapan ...
Akdağ'a 'hemşericilik' eleştirisi
ANKA/CHP Konya Milletvekili Atilla Kart AKP iktidarları döneminde kamu ...
Memur-Sen’den Terör Kınaması
Memur-Sen Erzurum İl temsilcisi Dursun Mehmet Dindi, Siirt’in Eruh ilçesinde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva