ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
33 şehid dualarla anıldı
33 şehid dualarla anıldı
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
HABERLER>GUNCEL
11 Eylül 2009 Cuma - 03:36

“2011 markadır”

Erzurum Valisi Sami Bulut, “Bir ülke projesi olan “2011 Universiade Kış Oyunları”nı, bir marka olarak görüyorum.” dedi.

“2011 markadır”

Erzurum Valisi Sami Bulut, “Bir ülke projesi olan “2011 Universiade Kış Oyunları”nı, bir marka olarak görüyorum.” dedi.
Erzurum Valisi Sami Bulut, Erzurum ve markalaşma konusunu değerlendirdi. Erzurum’da markalaşma sürecinin, son 10 yıl içerisinde artış gösterse de, bu olgunun ekonomiye katkısının büyük ölçekli olmadığını söyleyen Vali Bulut, marka oluşumu için halkın ilgisi ve desteğinin de, şart olduğunu kaydetti.
TARİHİ MARKALAŞTIRMAK ZORUNLULUĞU
Erzurum’un, sahip olduğu köklü tarihi ve zengin kültürüyle yalnız Anadolu’nun değil, insanlık tarihinin de müstesna bir kenti olduğunu vurgulayan Vali Bulut, tarih boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapan şehirde, markalaşma olgusundan tam anlamıyla istifade edilemediğini belirtti. Vali Bulut, “Sanayi üretiminin az olduğu, tarımsal bazda organik üretimin ön plana çıktığı Erzurum’da, markalaşma sürecinde en hızlı ilerleyen sektör; eğitim, sağlık, kültür ve kış turizmi olarak belirlenmiştir.” diye konuştu. 
MARKALAŞMA İÇİN İL KAYNAKLARI ÇOK İYİ İRDELENMELİ…
1990’lı yılların başından bu yana hızla değişen dünya ekonomisinde yeni kavramlar gündeme geldiğini ve önem kazandığını aktaran Erzurum Vali Sami Bulut, bu kavramlardan birisinin de, “Kalite ve İmaj” olduğunu ifade etti. Küresel ekonomide sürdürülebilir ve istikrarlı bir ekonomik yapıya kavuşma ve kalkınma sürecinin, ancak markalaşmayla gerçekleşebildiğine dikkati çeken Vali Sami Bulut, “Bir ülke sahip olduğu markalar kadar zengin olduğu gibi, bir şehir de sahip olduğu markalar kadar zengindir. Bundan hareketle, işadamlarımız ürettikleri özgün markalarla, uluslararası pazarlarda ülkemize zengin bir zemin hazırladıkları gibi, Avrupa Birliği ile bütünleşme hedefine de önemli katkıda bulunmaktadırlar. Eğitimden sağlık sektörüne, turizmden sanayiye kadar her alanda bölge ve ilimiz kendi markasını oluşturmak zorundadır. Markaya yöneliş ve çağdaş marka yönetimini gerçekleştirdiğimizde, ilimiz ve bölgemizde bütün alanlarda kalite ve verimlik artacak, dolayısıyla refah düzeyi de yükselecektir. Markalaşma için ilk olarak il ve bölge kaynaklarının iyi irdelenerek, özgün ekonomik değer ve potansiyelin belirlenmesi, öncelikle rekabet edilebilir alanlarda markalaşma tercihinin yapılması gerekmektedir. Marka oluşumu için üretilen mal ve hizmetlerin kaliteli olması yanında, üretim bölgesi alanındaki halk tarafından benimsenerek desteklenmesi de, mutlak gerekli unsurlardandır.” ifadelerini kullandı.
MARKALAŞMADA EN HIZLI İLERLEYEN SEKTÖRLER
Erzurum’da sanayi üretiminin az olduğunu, tarımsal bazda ise organik üretimin ön plana çıktığını dile getiren Vali Bulut, markalaşma sürecinde ise en hızlı ilerleyen sektörlerin; eğitim, sağlık, kültür ve kış turizmi olarak belirlendiğini kaydetti. Vali Bulut, “Örneğin; oluşu bakımından ikinci ve yüksekliği bakımından dünyada üçüncü olan Tortum Şelalesi, Narman Peri Bacaları, İspir Elmalı Mağarası, Pasinler, Ilıca ve Köprüköy kaplıcalarıyla ve en önemlisi Palandöken Kış Turizm Merkezi doğal yapısı, otel ve mekanik tesisleriyle, Türkiye’de ve dünyada markalaşmaya değer ekonomik potansiyellerimizden bazılarıdır.” dedi. 
2011 KIŞ OYUNLARI BAŞLI BAŞINA BİR MARKADIR 
Her insan her grup ve hatta her devletin tek başına ele alındığında bir marka olduğuna işaret eden Bulut, bu bağlamda Erzurum’da gerçekleştirilecek ve bir ülke projesi olan “2011 Universiade Kış Oyunları”nı da bir marka olarak gördüğünü ifade etti. Erzurum Valisi Sami Bulut, şunları kaydetti: “Bölgemize getirmeye başladığı ekonomik canlılıkla 2011 Universiade Kış Oyunları; ilimizin, bölgemizin ve ülkemizin kış turizmi potansiyelinin ortaya çıkarılmasını sağlayan iyi bir markadır. Aynı zamanda, köklü üniversitesiyle, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ambulans helikopteriyle, eğitim merkezleriyle, sağlık ve eğitim sektörleriyle, sosyal-kültürel ve ekonomik bakımdan cazibe merkezi oluşuyla Erzurum bir marka şehirdir. İlimizin bu kaynak ve değerlerini öne çıkararak Erzurum’u hak ettiği yere getirecek kalkınma hızını, gelir düzeyi ve refahı yakalayacağımız inancındayım. Ancak gerek yöneticiler olarak bizler ve gerekse iş adamlarımız, sivil toplum örgütleri ve ilimiz dışında yaşayan iş adamı hemşerilerimizin bu konuda çaba göstermeleri gerekmektedir.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaymakam Altıner göreve başladı
Oltu Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Olur ilçesine yeni atanan Kaymakam Yunus ...
Marka çözüm..
Vali Bulut, Erzurum’un kalkınma ve gelişme sorunlarından sıyrılması için, ...
'Terör' Protestosu
Tüm Şehit Ailelerine Hizmet Derneği (TÜMŞAHDER) üyesi bir grup, terör ...
 
Alican Kapısı tepkisi
Türkiye ile Ermenistan arasındaki Alican Sınır Kapısı’nın açılma tartışmalarını ...
Gözyaşları sel oldu
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde Lala Deresi'nin taşması sonucu sel sularına ...
Ulaşımda değişim
Şehir içi ulaşımda yeni bir dönem başlıyor. Erzurum’da toplu taşım yapan ...
 
Akdağ'a 'hemşericilik' eleştirisi
ANKA/CHP Konya Milletvekili Atilla Kart AKP iktidarları döneminde kamu ...
Memur-Sen’den Terör Kınaması
Memur-Sen Erzurum İl temsilcisi Dursun Mehmet Dindi, Siirt’in Eruh ilçesinde ...
“Yoksulları ev sahibi yaptılar”
Erzurum’un Şenkaya ilçesinde, dul, yoksul ve bakıma muhtaç vatandaşlara ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva