ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
33 şehid dualarla anıldı
33 şehid dualarla anıldı
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
HABERLER>GUNCEL
11 Eylül 2009 Cuma - 03:08

Marka çözüm..

Vali Bulut, Erzurum’un kalkınma ve gelişme sorunlarından sıyrılması için, beşeri ve ekonomik değerlerini markalaştırmak durumunda bulunduğunu bildirdi.1990’lı yılların başından bu yana hızla değişen dünya ekonomisinde yeni kavramlar gündeme geldiğini ve önem kazandığını aktaran Erzurum Vali Sami Bulut, bu kavramlardan birisinin de, “Kalite ve İmaj” olduğunu ifade etti.

Marka çözüm..

BULUT ERZURUM’U TANITTI
Özel bir Tv kanalının programına konuk olan Bulut, tarihi Çifteminareler önünde Erzurum’u tanıttı. Erzurum’da markalaşma sürecinin, son 10 yıl içerisinde artış gösterse de, bu olgunun ekonomiye katkısının büyük ölçekli olmadığını söyleyen Vali Bulut, marka oluşumu için halkın ilgisi ve desteğinin de, şart olduğunu kaydetti.
MÜZE KENT
Erzurum’un, sahip olduğu köklü tarihi ve zengin kültürüyle yalnız Anadolu’nun değil, insanlık tarihinin de müstesna bir kenti olduğunu vurgulayan Vali Bulut, tarih boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapan şehirde, markalaşma olgusundan tam anlamıyla istifade edilemediğini belirtti.
MARKALAŞMADA ÖNCELİKLİ SEKTÖRLER
Erzurum’da sanayi üretiminin az olduğunu, tarımsal bazda ise organik üretimin ön plana çıktığını dile getiren Vali Bulut, markalaşma sürecinde ise en hızlı ilerleyen sektörlerin; eğitim, sağlık, kültür ve kış turizmi olarak belirlendiğini kaydetti. Bulut, “ Tortum Şelalesi, Narman Peri Bacaları, İspir Elmalı Mağarası, Pasinler, Ilıca ve Köprüköy kaplıcalarıyla ve en önemlisi Palandöken Kış Turizm Merkezi doğal yapısı, otel ve mekanik tesisleriyle, Türkiye’de ve dünyada markalaşmaya değer ekonomik potansiyellerimizden bazılarıdır.” dedi. 
SPORTİF GELECEĞİMİZ
Bulut, “Bölgemize getirmeye başladığı ekonomik canlılıkla 2011 Universiade Kış Oyunları; ilimizin, bölgemizin ve ülkemizin kış turizmi potansiyelinin ortaya çıkarılmasını sağlayan iyi bir markadır. Aynı zamanda, köklü üniversitesiyle, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ambulans helikopteriyle, eğitim merkezleriyle, sağlık ve eğitim sektörleriyle, sosyal-kültürel ve ekonomik bakımdan cazibe merkezi oluşuyla Erzurum bir marka şehirdir.
KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİMİZ
Erzurum’un Anadolu'nun hem demografik hem de coğrafi yapısının bütün özelliklerini taşıdığını ifade eden Vali Bulut, "Erzurum kuzey ve güney ilçeleriyle farklı kültürleri yansıtan bir kültür mozaiği durumunda" ifadelerini kullandı.İlin sahip olduğu kültürel değerleri turizmle birleştirmesi gerektiğini ifade eden Bulut, kentin coğrafi yapısının hem yayla turizmine, hem de kış turizmine önemli bir potansiyel oluşturduğuna dikkati çekti.
TARİHİ DEĞERLERİMİZ
Bulut, programda Erzurum'un tarih, kültür ve bölgenin turizm merkezi olduğunu belirterek, "Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi'nin önemli bir merkezi konumunda. Bu hem şu anki durumu itibariyle, hem de Cumhuriyet'in kuruluş yıllarındaki yaşanan süreçte ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün burada başlattığı istiklal meşalesinin yakılması, 23 Temmuz Erzurum Kongresi'nde alınan kararlar nedeniyle önemli bir merkez. Osmanlı dönemine önemli tarihi eserlerin var olduğu bir müze konumunda Erzurum. Bütün bunların yanında bir kültür merkezi Erzurum" dedi.
TURİZM POTANSİYELİMİZ
Erzurum'un Anadolu'nun hem demografik hem de coğrafi yapısının bütün özelliklerini taşıdığını ifade eden Vali Bulut, "Erzurum kuzey ve güney ilçeleriyle farklı kültürleri yansıtan bir kültür mozaiği durumunda" ifadelerini kullandı. İlin sahip olduğu kültürel değerleri turizmle birleştirmesi gerektiğini ifade eden Bulut, kentin coğrafi yapısının hem yayla turizmine, hem de kış turizmine önemli bir potansiyel oluşturduğuna dikkati çekti.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Terör' Protestosu
Tüm Şehit Ailelerine Hizmet Derneği (TÜMŞAHDER) üyesi bir grup, terör ...
Alican Kapısı tepkisi
Türkiye ile Ermenistan arasındaki Alican Sınır Kapısı’nın açılma tartışmalarını ...
Gözyaşları sel oldu
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde Lala Deresi'nin taşması sonucu sel sularına ...
 
Ulaşımda değişim
Şehir içi ulaşımda yeni bir dönem başlıyor. Erzurum’da toplu taşım yapan ...
Akdağ'a 'hemşericilik' eleştirisi
ANKA/CHP Konya Milletvekili Atilla Kart AKP iktidarları döneminde kamu ...
Memur-Sen’den Terör Kınaması
Memur-Sen Erzurum İl temsilcisi Dursun Mehmet Dindi, Siirt’in Eruh ilçesinde ...
 
“Yoksulları ev sahibi yaptılar”
Erzurum’un Şenkaya ilçesinde, dul, yoksul ve bakıma muhtaç vatandaşlara ...
Zabıta 183 yaşında
Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Erzurum ...
Karatepe görevine başladı
Tekman ilçesi Kaymakamlığına atanan Cahet Karatepe göreve başladı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva