ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
29 Ocak 2016 Cuma - 08:18

Erzurum tam not aldı

Ömeroğlu, Türkiye’nin, hiçbir şekilde din, dil, ırk, mezhep ve siyasi bir ayrım yapmadan kapısını herkese açtığını, bugün Türkiye’de Suriyelilerle birlikte yaklaşık 4,5 milyon mültecinin yaşadığını, bunun dünyanın hiçbir ülkesinde görülmediğini söyledi.

Erzurum tam not aldı

Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu, Türkiye’nin, hiçbir şekilde din, dil, ırk, mezhep ve siyasi bir ayrım yapmadan kapısını herkese açtığını, bugün Türkiye’de Suriyelilerle birlikte yaklaşık 4,5 milyon mültecinin yaşadığını, bunun dünyanın hiçbir ülkesinde görülmediğini söyledi.

Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Yozgat’a geldi. Mültecilerin yaşam koşullarını yerinde inceleyen Başdenetçi Ömeroğlu, daha sonra Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı’yı makamında ziyaret etti. Valilikte bir açıklama yapan Ömeroğlu, Yozgat’ta Mülteci Kabul ve Barınma Merkezini ziyaret ettiklerini belirterek, “Orada kalanlarla ayrı ayrı hiçbir idareci olmadan yalnız görüştük. Ben öncelikle Yozgat’a adım attığımızdan itibaren Sayın Valimiz ve arkadaşların çok yakın ilgisini gördük. Çok çalışkan, çok güzel işler yapmış. Kendisini içten tebrik ediyorum” dedi.

YOZGAT MÜLTECİ MİSAFİRHANELERİ TAM NOT ALDI

Bir hafta önce diğer denetçilerin Erzurum Aşkale’yi ziyaret ettiğiri ifade eden Ömeroğlu, “Bugün de Yozgat’ımıza geldik. Tek merkez burada Kabul ve Barınma Merkezi. Burada uluslararası mültecilik statüsünü almak için 3-5 yıl bekliyorlar. Birleşmiş Milletler bunları inceliyor, inceledikten sonra artık mülteci statüsüne alıyorlar ve istedikleri ülkeye gidebiliyorlar. Uluslararası mülteci statüsü isteyenler Türkiye’nin her yerinde barınabiliyorlar. Burada daha çok muhtaç olanlar ve çoğu kadın ve çocuklardan oluşuyor. Doğrusu benim görebildiğim kadar gerçekten hem hijyen, temizlik şartları hem kaldıkları yatak odaları hem de mümkün mertebe sosyal imkanlarını gayet iyi gördüm. Devlet bunlardan hiçbir para almadan, hiçbir ücret talep etmeden, genel ihtiyaçlarını çok rahat bir şekilde karşılıyor. Sağlık hizmetleri bakımından Türk vatandaşlarında olduğu gibi herhangi bir ücret talep edilmeden kamu hastanelerinde ve anlaşmalı özel hastanelerden giderebiliyorlar. 1 ve 2 Şubat tarihlerinde de 2 geçici barınma merkezini ziyaret edeceğim. Bunlardan bir tanesi Kilis Öncüpınar konteyner yeri, bir diğeri de Gaziantep İslahiye çadır kent. Daha önce uluslararası kuruluşlarda denetlerdiler. Son derece olumlu raporlar verdiler. Özellikle hem Göç İdaresi Genel Müdürlüğümüzün ve AFAD’ın çok güzel işler yaptığını bizzat gözlemledim. Allah devletimize zeval vermesin” diye konuştu.

Osmanlı döneminden beri bu ülkenin herkese kapısını açtığına değinen Ömeroğlu, “Ülkemizde Suriyeliler dışında da mülteciler bulunuyor. Ülkemiz 4,5 milyon civarında bir mülteci barındırıyor. Bu dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir şey yoktur. Göçler 1492 lerden başlamış ve ilk göç 500 bin Yahudiyi İspanya’da katledilmeden kurtarmış Osmanlı ülkesi bunları misafir etmiştir. Daha sonra kafkaslardan, balkanları almış, uzak doğudan almış, bugün Suriye’den almaktadır. Bu 16 Mart’ta da İspanya’dan ulusal ombusmanı gelecek, Gaziantep’te ziyaretlerde bulunacak.Bildiğiniz gibi her şeye rağmen hiçbir din, ırk, mezhep, siyasi bir ayrım yapmadan herkese kapısını açmıştır” ifadelerini kullandı.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ziyaretçilerinden dolayı Baş Denetçi Ömeroğlu’na teşekkür ederek, “Kamu denetçiliği kurumu başkanımız aynı zamanda baş ombudsman sayın Nihat Ömeroğlu bugün çalışma arkadaşlarıyla birlikte ilimize ziyaret gerçekleştirdiler. Başta Kabul ve Barınma Merkezi olmak üzere Yozgat’ta yaşayan ve ağırlıklı olarak Afganistan, Suriye ve Iraklı olmak üzere bir takım incelemelerde bulundular” dedi.

 
Sekmen’den Erzurumspor’a moral destek
 
Ölçek’te ilginç görüntü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkez’in tespitleri gündem oluşturdu
Türkiye’nin bilimsel yayın sayısı bakımından yüz akları arasında bulunan, ...
Alaca sansar koruma altında
Erzurum’dan sonra Ardahan'da da ilk defa rastlanan Alaca Sansar koruma altına alındı.
‘Medeniyet Köprüsü Beş Şehirli’
Tarihi Yakutiye Medresesinde “Medeniyet Köprüsü Beş Şehirli” adlı panel düzenlendi
 
KUDAKA’dan bilgilendirme açılımı
KUDAKA’nın Erzurum ili tarımsal destekler rehberi yayınlandı.
Aile Eğitiminde Erzurum farkı
Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü Abdullah Yurt, Aile Eğitim Programı ...
Erzurum’un trafik karnesi açıklandı
EMRE GÜNEŞ-Erzurum Emniyet Müdürlüğü 2015 yılında trafikte yapılan denetimler ...
 
Kadın Haklarına ‘Büyük Yaklaşım’
Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle kamuoyunun dikkatini çeken ...
Akbaba Karakoç ve Diriliş Nesli’ni anlattı
Karakoç’un kitabını ilk kez Erzurum İmam-Hatip Lisesi’nde okuduğunu anlatan ...
Aziziye’de proje başarısı
Kaymakam Zafer Öz, “Geçen yıl oluşturduğumuz Aziziye Kaymakamlığı Proje ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva