ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Judo’da ETÜ farkı
Judo’da ETÜ farkı
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum çiftçisine makine desteği
HABERLER>SİYASET
4 Temmuz 2015 Cumartesi - 17:47

‘Erzurum’a yatırım yapacaklar’

Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen: ‘Önümüzdeki haftalarda Suudi Arabistanlı işadamları Erzurum’a geliyor. Burada bir iki gün kalacaklar. Daha sonra da inşallah Erzurum’a yatırım yapacaklar” dedi

‘Erzurum’a yatırım yapacaklar’

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum İl Müftülüğü ile birlikte sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine “İyilik Sofrası” adlı iftar programı düzenledi. Müceldili Konağı’nda gerçekleştirilen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Diyanet İşleri Başkanlığı Program Geliştirme Daire Başkanı Cafer Tayyar Doymaz, İl Müftü Vekili Celal Büyük ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, burada yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Başkan Sekmen, “Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın ‘Vakit iyilik vaktidir’ programı çerçevesinde bu organizasyonu birlikte yaptık. Program beraber tertip edildi, hep beraber bir aradayız. Bu şehrin değişik alanlarında hizmet veren sivil toplum kuruluşları olarak bir arada bulunuyoruz. Bu şehirle ilgili olarak hepimizin, hepinizin görüşleri, fikirleri, ön görüleri var. Bu şehir hepimizin, sizlerin güzel önerileriyle inşallah daha güzel günlere ulaşacağız. Bu şehri daha ne kadar geliştirebilirsek, güzelleştirebilirsek o zaman hepimiz çok daha mutlu olacağız. Bunun için böyle mübarek bir ayda, böylesine güzel bir iftar programında, bu şehrin gelişmesine katkı sağlayan, fikri olan, görüşü olan siz sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileriyle bir araya gelmek istedik” diye konuştu.

ARABİSTANLI İŞ ADAMLARI ERZURUM’A GELİYOR

Konuşmasında Erzurum’un manevi iklimine vurgu yapan Sekmen, “Maneviyatımız yaşamımıza birçok güzellikler kazandırıyor. Bilindiği gibi Erzurum’da Ramazan ayı manevi atmosferine uygun olarak yaşanıyor. Bakınız önümüzdeki haftalarda Suudi Arabistanlı işadamları Erzurum’a geliyor. Burada bir iki gün kalacaklar. Daha sonra da inşallah Erzurum’a yatırım yapacaklar” şeklinde konuştu. Büyükşehir Belediyesi’nin Hayır Çarşısı hakkında da bilgi veren Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu çarşımızda bir tarafta verenler olacak, bir taraftan da alanlar olacak. Biz, hayır sahipleri ve ihtiyaç sahiplerini birbirlerini görmeden Hayır Çarşısı’nda buluşturuyoruz. Kullanılabilecek durumda olup da kullanmadığınız erkek, kadın, çocuk giysilerini, koltuk, kanepe ve beyaz eşya gibi ev eşyalarını alıyoruz. Bu yardımları gözden geçirdikten sonra ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Zaman zaman özellikle de büyük tekstilcilerimizde olan ihracat fazlası gibi ürünler de hayır çarşımızda toplanacak ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.”

SEKMEN, KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ANLATTI

Belediye çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Başkan Sekmen, altyapı çalışmalarına başladıklarını ve atık su tesisini bitirdiklerini kaydetti. Programda kentsel dönüşümü de anlatan Sekmen, “Şehrimizde kentsel dönüşümü başlattık. TOKİ evleri başladı, şimdi de belediyemiz konut yapımına başlıyor. Yakın bir gelecekte şehirde, ‘Eski Erzurum’ diyebileceğimiz Mahallebaşı, Gölbaşı, Şehitler, Abdurrahman Gazi gibi bu çevrelerde de modern bir yapılaşmayı devreye sokacağız. Tarihi mekânların bulunduğu kale çevresinde de seneye bu iftara geldiğiniz zaman çok farklı bir projeyle karşılaşacaksınız. Bütün bu tarihi özelliği olmayan eski binalar yıkılmış, tarihi eserler gün yüzüne çıkarılmış, yeni peyzajlar yapılmış modern bir çevre düzenlemesiyle karşılaşacaksınız” dedi. İftara katılanların Ramazan ayı, Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı’nı da tebrik eden Başkan Sekmen, “Bu mübarek gün ve gecelerin, gerek Dünya insanlığının barışına, gerekse de Müslüman ülkelerdeki Ümmet-i Muhammed’in birlik ve beraberliğine, sulh ve sükuna kavuşmasına, ülkemizin siyasi istikrara kavuşmasına vesile olmasını diliyorum” temennisinde bulunarak davete icabet eden sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine teşekkür etti.

 
Bayburt Grup Erdal İşkar'la anlaştı
 
Kaşgarlı’nın ruhu mahzun…!
YORUMLAR
 Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Her Halükarda AK Parti'li bir hükümet olacak’
Davutoğlu, "Türkiye'de şu anda meşru bir hükümet vardır. Ülke çıkarı neyi ...
AK Parti’den ‘Ahde Vefa’
AK Parti Erzurum İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 2. Geleneksel Ahde ...
‘Kapımızı mazluma kapatmayacağız’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Nasıl propaganda ...
 
‘Hayırlı olsun’
Başbakan Davutoğlu, Meclis Başkanlığı seçimlerine ilişkin, "TBMM Başkanlık ...
‘Yapacak çok işimiz var’
Meclis Başkanı İsmet Yılmaz, "Bu yüce Meclis'e başkan seçerek omuzlarıma ...
Koalisyon mu, erken seçim mi?
Erzurum Sivil Toplum Platformu Mustafa Güvenli, Ülkede yaşanacak erken ...
 
‘Okumamışlar ki manasını anlasınlar’
Eğilmez, HDP Milletvekillerinin İstiklal Marşı’nı okumamalarına tepki ...
Bulutlara Pankartla Teşekkür
Palandöken İlçesi Müftü Solakzade Mahallesi sakinleri, mahallede yapılan ...
Elektrik Mühendisleri sandığa gitti
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Erzurum Temsilciliği, yeni temsilcisini ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva