ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>EKONOMİ
8 Mayıs 2015 Cuma - 06:10

Erzurum OOSB'ye kavuşacak

Erzurum’da Oyuncak Organize Sanayi Bölgesi kurulacağının müjdesini veren Sekmen, bunun için 2 bin dönümlük arazi ayrıldığını ifade etti.

Erzurum OOSB ye kavuşacak

Uluslararası Oyun ve Oyuncak Kongresi, Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde Çok Sayıda Bilim İnsanı ve Araştırmacının katılımıyla gerçekleştirildi

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ve İletişim Fakültesi işbirliğinde, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın onursal başkanlığında düzenlenen, Uluslararası Oyun ve Oyuncak Kongresi’nde çeşitli disiplinlerden bilim insanları ve araştırmacılar, “oyun” konusunu değerlendirmek üzere bir araya geldiler. 6-7-8 Mayıs 2015 tarihlerinde Erzurum’da gerçekleştirilecek olan Uluslararası Kongre’nin açılış töreni, yoğun ilgi gördü.

ATÖLYE ÇALIŞMASI

 Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ve İletişim Fakültesi işbirliğinde gerçekleştirilen, Uluslararası Oyun ve Oyuncak Kongresi, 6 Mayıs 2015 tarihinde Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesrin Kalyoncu ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Enformatik Bölümü Öğr. Gör. Salih Akkemik tarafından verilen atölye çalışmaları ile başladı. Kongrenin açılış töreni 7 Mayıs 2015 tarihinde Xanadu Otelde gerçekleştirildi. Uluslararası Kongreye İç İşleri Eski Bakanı Efkan Ala, Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz, dekanlar, müdürler, çok sayıda akademisyen, araştırmacı ve öğrenci katıldı.

OYUN, TOPLUMSALLAŞMANIN TEMEL ARAÇLARINDAN BİRİDİR

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz açılış konuşmasında, insanoğlunun günümüze değin bilfiil aktör olarak aktif rol aldığı tarihsel serüveni içerisinde oyunun, varoluşun, toplumsallaşmanın, etkileşimlerin temel aracı olageldiğini ve insanın olduğu her yerde oyunun izlerine rastlamanın mümkün olduğunu ifade etti. Kongreyi düzenlerken farklı disiplinlerden bilim insanları ve araştırmacıları bir araya getirmeyi hedeflediklerini belirten Yavuz, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu Kongreyi gerçekleştirmek üzere yola çıkarken ve kongremize ilişkin olarak kaydettiğimiz tüm aşamalarda temel hedefimiz, bu konuda yürütülen akademik çalışmaların zenginliğini ortaya koymak, farklı yaklaşımları bir araya getirmek ve ortak çıkarsamalarda bulunmaktı. Gerek kongremize duyulan ilgi gerekse katılımcılarımızın tüm süreçte bizlere yansıttıkları iyi niyetli yaklaşımları, ne kadar önemli ve değerli bir konuyu ele aldığımızı bizlere bir kez daha göstermiş bulunuyor. Kongremizde emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

OYUN, YAŞAMIN HER ANINA EŞLİK EDER

Oyunun, sadece çocukluk dönemiyle sınırlı olmayıp, yaşamın her anında çok farklı kurgulamalar çerçevesinde insanoğluna eşlik eden bir olgu olduğuna işaret eden Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen açılış konuşmasında şunları ifade etti: “Bugün bizleri bir araya getiren Uluslararası Oyun ve Oyuncak Kongresi, insanı, insanı var eden koşulları, insanın yaşam biçimini ve tarihsel süreç içerisinde geçirdiği dönüşümleri anlamak açısından önem taşıyor. Gerek davetli konuşmacılarımızın aktarımları gerekse iki gün boyunca gerçekleştirilecek olan sunumlar, oyun ve oyuncak özel teması üzerinden bizlere insanlığı bir de bu açıdan sorgulama şansı sunuyor. Tüm katılımcılara ve kongrede emeği geçenlere teşekkür ederim.”

ÜNİVERSİTE KURAN ÜNİVERSİTE

“Üniversiteler Kuran Üniversite” adına yakışır biçimde, bilgi birikimine katkıda bulunmayı temel misyon edinmiş Atatürk Üniversitesi olarak, her yıl ulusal ve uluslararası ölçekte sayısız akademik etkinliğe imza atmakta olduklarına işaret edenAtatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, açılış konuşmasında Kongre düzenleme kurulu ve destekçilerine teşekkür ederken şunları kaydetti: “İnsan yaşamının önemli bir parçasını oluşturan ve önemli bir iletişim, etkileşim aracı olan “oyun”u ve insanın oyunlarına eşlik eden, bir kültür, insan zekâsının bir ürünü olan “oyuncak”ı çeşitli boyutlarıyla ele alan bu Uluslararası Kongre’nin de, interdisipliner bağlamda birçok bilim insanının etkileşimini ve bilgi birikimini ortaya koyması bağlamında bir açılım sağlayacağı kanaatindeyiz. Bu bağlamda, birlikteliğimize vesile olan bu etkinliğin değeri tartışılamaz. Şu anda dünyada nefes alıp veren her insan bir oyuncudur. Bu güne kadar yaşayanlar ferdi ve toplumsal olarak oyuncaklar icat edip oyunlar oynadılar.

OYUNCAK, İNSAN ZEKÂSININ BİR ÜRÜNÜ VE KÜLTÜRÜ OLARAK GELECEĞE AKTARILMASIDIR

Oyuncak, insan zekâsının bir ürünü ve kültürü olarak geleceğe aktarılması demektir. Bizde şu anda bunu oynuyoruz ve bizden sonrakilere aktaracağız. Ama geçmişte hangi oyunlar oynandı, neler yapıldı, onları da bilmemiz ve onlardan çıkaracağımız sonuçlar çerçevesinde insanlığa faydalı olmak en önemli unsurdur. Bugün sosyal medyada bazı oyun ve oyuncakların ne kadar zararlı olduğunu görüyoruz. Bunu ortaya çıkarmak ve doğruyu yapmak adına da bilim insanlarına büyük işler düşüyor.  ” OYUNLARIMIZ YAŞAYAN TARİHİMİZDİR

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekmen de açılış konuşmasında “Anadolu’nun diğer vilayetlerinde olduğu gibi örf ve gelenekleri temsil eden oyunlar sosyal doku, toplumsal yaşam, sanat ve kimi zaman da kahramanlık öyküleriyle beslenir. Yüzyıllardan beri süregelen oyunlarımız bizim yaşayan tarihimizdir.” dedi.

ERZURUM’DA OYUNCAK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURULACAK

Erzurum’da Oyuncak Organize Sanayi Bölgesi kurulacağının müjdesini de veren Sekmen, bunun için 2 bin dönümlük arazi ayrıldığını ifade etti. Sekmen: “Dünyanın oyuncak sektörü Çin’de yer alıyor. Hem paramız dışarıya gidiyor hem de sağlıksız ürünler ülkemize geliyor. Biz bunu önlemek için buradayız. Anadolu’nun diğer vilayetlerinde olduğu gibi örf ve geleneklerini temsil eden oyunlar, sosyal doku, toplumsal yaşam, sanat ve kimi zaman da kahramanlık, öykülerle beslenir. Kültür aktarımında çocuk oyunlarının önemi son derece büyüktür. Toplumun yaşadığı, paylaştığı ve zaman içinde geliştirdiği unsur ve kültür, oyun sayesinde geleceğe aktarılmaktadır. Anadolu’da köy ve kent hayatını süsleyen oyun kültürü, gelişen teknolojiyle birlikte yerini oyuncaklara bırakmıştır. Ülkemizdeki oyuncak sektörü, Avrupa’ya nazaran daha az gelişmiştir. İnşallah diğer sektörlerde olduğunu gibi oyuncak sektörü de ülkemizde gelişecektir.”

Kongre açılış töreninde, birbirinden değerli konuklar söz aldı. Kongrede çağrılı konuk olan SOCAR Firması Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, ekonomi ve kültür konuları ile yakından ilgilenen ve İngiltere Loughborough Universitesi’nden katılan Prof. Dr. Graham Murdock, edebiyatçı ve oyuncak koleksiyoneri Yalvaç Ural ile İngiltere’den Play to Connect yapısı altında alana ilişkin seminerler veren Yeşim Kunter, oyun ve oyuncak konularını farklı açılardan ele aldılar. Açılış Töreni Oyuncak Sergisinin açılışı ile sona erdi ve bildirili sunumlara geçildi.

Kongrede, eş zamanlı olarak 6 salonda, 34 oturumda, 172 bildirili sunum gerçekleştirilecek. Birbirinden renkli 10 atölye çalışmasının yürütüleceği programda, 4 oyuncak sergisi düzenlenecek.

 
Fırat’tan termik santral müjdesi
 
Ala: ‘Gönüller yapmaya geldik’
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Çok Bilmiş 8 Mayıs 2015 Cuma 23:15

Oyun tasarlayabilecek gençlerimize sahip çıkın! Bakın o zaman fabrika kurmanıza bile gerek kalmaz. Çin'i geçmek için geç kaldık! Bari teknolojiyi yakalayalım.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sektörlerin ihracat performansları açıklandı
M.AKDAĞ-Erzurum’un nisan ve ocak-nisan dönemleri sektörel bazlı ihracat ...
4 ayda 6.9 milyon dolarlık ihracat
M.AKDAĞ-TİM verilerine göre Erzurum’da nisan ayında 1.3 milyon, bu yılın ...
Akdağ teşvikleri değerlendirdi
Erzurum’un, hayvancılık, sağlık, turizm, eğitim ve hizmet sektörü alanlarında ...
 
TKDK muhtarları bilgilendirdi
TKDK Erzurum İl Koordinatörlüğü Muhtarlara Yönelik 14.Çağrı Dönemi Tanıtım ...
‘Erzurum’dan 4 proje var’
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından Uzman Ahmet Yaşar Şagban SANTEZ ...
DAİB, Ürdün’e açıldı
Ekonomi Bakanlığı ile Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği tarafından Amman-Ürdün ...
 
Ortaklık Kültürü Bölge ekonomi gündeminde
Garanti Bankası, Garanti Anadolu Sohbetleri’nin 98. toplantısını, Muş’ta ...
Dadaş Seracı’dan ilgi çekici yaklaşım
Erzurum’da seracılık yapan Necati Yıldızel, kar suyuyla ürettiği sebzeleri ...
Erzurum çiftçisine hibe müjdesi
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva