ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
HABERLER>EKONOMİ
7 Mayıs 2015 Perşembe - 05:49

Akdağ teşvikleri değerlendirdi

Erzurum’un, hayvancılık, sağlık, turizm, eğitim ve hizmet sektörü alanlarında potansiyeli olduğunu ifade eden Akdağ, her bir sektörde ulaşabilecek en iyi noktaların hedef olarak belirlenmesi gerektiğini söyledi

Akdağ teşvikleri değerlendirdi

- Eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’na (ETSO) nezaket ziyaretinde bulundu.  ETSO’da, Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan eski bakan Akdağ, iş dünyasının temsilcileriyle bir süre sohbet etti. Yönetim Kurulu Salonu’nda düzenlenen ve Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Sedat Özaras, TÜMSİAD Başkanı Cafer Burucu’nun da katıldığı toplantıda, ETSO yöneticilerini dinleyen Akdağ, Erzurum’un potansiyellerine ve teşvik sisteminde yatırımcıların ihtiyacına cevap verecek düzenlemeler yapılmasının önemine vurgu yaptı. Erzurum’un, hayvancılık, sağlık, turizm, eğitim ve hizmet sektörü alanlarında potansiyeli olduğunu ifade eden Akdağ, her bir sektörde ulaşabilecek en iyi noktaların hedef olarak belirlenmesi gerektiğini söyledi. Özellikle hayvancılık sektöründe, endüstriyel hayvancılık konusunun ön plana çıkarılmasının gerektiğini anlatan Prof. Dr. Akdağ, Erzurum’un her sektördeki hedefini, Türkiye’nin 2023 vizyonuna entegre etmesi gerektiğini belirtti.

“TEŞVİKLER DAHA UZUN VADELİ OLMALI”

Konuşmasında teşvik uygulamalarına da değinen Akdağ, teşviklerin 5 yıl gibi kısa süreli değil, 20 yıl veya daha fazla süreli olmasının yatırımcılara daha cazip geleceğini dile getirdi. Bakan Akdağ şunları söyledi; “Teşvik uygulamalarını yatırımcıların talepleri doğrultusunda yapmamız veya revize etmemiz şart... Buralara yatırım getirecek düzenlemeler neyse onun yapılması lazım. Bunun da, iş adamlarımızla, yatırımcılarımızla kafa yorarak yapılması gerekiyor. Kısaca, şehirlerin coğrafi ve sosyal açıdan dezavantajları neyse onları bertaraf edecek şekilde düzenlemeler yapılması gerekiyor. Yoksa elbette şimdiye kadarki teşvik uygulamalarının yatırımcılarımıza faydası oldu, ancak dezavantajlarımızı ortadan kaldıracak şekilde tezahür etmedi. ETSO’dan da teşvik uygulamalarıyla ilgili taleplerini ve önerilerini almak, doğru adımlar atılması konusunda çok faydalı olacaktır.”

Kamu yatırımları noktasında Erzurum’da önemli işler yapıldığının altını çizen Prof. Dr. Akdağ, bu anlamda farklı taleplerin de değerlendirileceğinin altını çizdi.

“ÖZEL TEŞVİK ŞART, YATIRIMCI ZORLA GELMEZ”

Toplantıda daha sonra konuşan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Her bir sorunun çözülmesinin Erzurum’u bir adım daha ileriye taşıyacağına dikkati çeken Başkan Yücelik, bu noktada birlikte hareket etmenin önemini vurguladı. Bölgenin, Marmara Bölgesi arasındaki uçurumun 4-5 katına çıktığını ileri süren Başkan Yücelik, bölgeden sermaye ve insan göçünün önlenmesinin hayati önem taşıdığını söyledi. Yatırımcının bölgeye mevcut teşvik koşullarıyla, hatır gönülle veya zorla getirilmesinin mümkün olmadığını savunan Başkan Yücelik, bu anlamda bölgeye has bir teşvik uygulamasının getirilmesi gerektiğini her ortamda dile getirdiklerini hatırlattı. Bölgenin yatırım ortamının iyileştirilmesinin ve yatırımcıya bölgeyi daha cazip kılacak imkanlar sunulmasının önemini anlatan Yücelik, bu konudaki taleplerini hükümet yetkililerine ilettiklerini kaydetti.

Bölgenin kalkınmasına ön ayak olması için hayata geçirilen Doğu Anadolu Projesi’nin (DAP) kurumsal anlamda bütçesinin çok kısıtlı olduğuna işaret eden Başkan Yücelik, “DAP Başkanlığı’nın bütçesi 2 milyon 900 bin lira… Bu parayla ancak bir ilçeye okul yapılabilir. Bizler bu bütçenin artırılmasını ve DAP’ın bölgedeki müteşebbisin ufkunu açacak, yatırım alanlarını belirleyecek çalışmalar yapmasını ve projeler geliştirmesini istiyoruz” dedi.

Bölgede ferdi sermayelerin kısıtlı olduğunu ve sermaye birlikteliklerine ihtiyaç duyulduğunu anlatan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik, bunu Aşkale Çimento’da başardıklarını ve bu birlikteliğin iyi bir model olarak gösterildiğini ifade ederek, “Sen-ben kavgası yapmadan birlikte hareket etmeliyiz. Güçlü sermaye yapıları oluşturarak, işinin ehli profesyonel ekiplerle başarılı ortaklıklar kurulmalıdır. Erzurum’da bunu özellikle gıda ve inşaat sektörlerinde başarabiliriz ” diye konuştu.

 
Taşkesenlioğlu Uzunderelilere müjde verdi
 
‘Allah sizden razı olsun’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TKDK muhtarları bilgilendirdi
TKDK Erzurum İl Koordinatörlüğü Muhtarlara Yönelik 14.Çağrı Dönemi Tanıtım ...
‘Erzurum’dan 4 proje var’
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından Uzman Ahmet Yaşar Şagban SANTEZ ...
DAİB, Ürdün’e açıldı
Ekonomi Bakanlığı ile Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği tarafından Amman-Ürdün ...
 
Ortaklık Kültürü Bölge ekonomi gündeminde
Garanti Bankası, Garanti Anadolu Sohbetleri’nin 98. toplantısını, Muş’ta ...
Dadaş Seracı’dan ilgi çekici yaklaşım
Erzurum’da seracılık yapan Necati Yıldızel, kar suyuyla ürettiği sebzeleri ...
Erzurum çiftçisine hibe müjdesi
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma ...
 
Türkiye Erzurum’u konuşuyor
MAHMUT AKDAĞ-Ocak, şubat, mart aylarında yıllık enflasyonun en düşük olduğu ...
Veriler, ‘Erzurum büyüyor’ diyor
MAHMUT AKDAĞ-FİNTÜRK 2014 verileri Erzurum ekonomisindeki büyüme ve gelişmeyi ...
Tarımsal Yatırım destek süreci başladı
Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi projesinin 10.Etap başvuruları başladı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva