ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
542 düzensiz göçmen yakalandı
542 düzensiz göçmen yakalandı
Eğitimci Samancı: 'Aile herşeydir'
Eğitimci Samancı: 'Aile herşeydir'
Erzurum’da son 15 yılda 3 bin 382 şirket kuruldu
Erzurum’da son 15 yılda 3 bin 382 şirket kuruldu
Erzurum Karşılıksız Çek’te 33’üncü sırada
Erzurum Karşılıksız Çek’te 33’üncü sırada
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
22 Ağustos 2013 Perşembe - 17:03

Eren’den BTK yorumu

Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, Azerbaycan’ın Gebele kentinde düzenlenen Türk Konseyi Üçüncü Zirve Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün açıklamalarının Türk dünyasına umut verdiğini söyledi.

Eren’den BTK yorumu

ANKARA (İHA) - Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, Azerbaycan’ın Gebele kentinde düzenlenen Türk Konseyi Üçüncü Zirve Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün açıklamalarının Türk dünyasına umut verdiğini söyledi.
Eren, Cumhurbaşkanı Gül’ün zirvede yaptığı konuşmadaki, ’’Bugün bizleri aynı milletin mensubu yapan değerler, sadece ortak dilimiz, ortak dinimiz, ortak tarihimiz, ortak kültürümüz veya ata yurdumuz değil, parlak bir geleceği hep birlikte inşa etme arzu ve irademizdir’’ şeklindeki sözlerinin Türk dünyasında sevinçle karşılandığını belirtti.
Hikmet Eren, yaptığı yazılı açıklamada, Zirvede özellikle ele alınan ve ‘Modern İpek Yolu’ olarak tanımlanan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesinin küresel arenada ‘oyun değiştirici ve stratejik bir proje’ olacağına inancının tam olduğunu vurguladı.
Küresel ekonomik ağırlık merkezinin, Atlantik’ten Asya-Pasifik’e kaydığının artık bir vakıa olduğunu, bunun da Türk Dünyası’nın jeo-ekonomik önemini artırdığını belirten Eren, şunları kaydetti: “Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettikleri gibi Türkiye, Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan, Kazakistan ve Özbekistan’ın ekonomik ve demografik potansiyeli toplamda; 4,8 milyon kilometre karelik yüzölçümüyle dünyada 7. sırada; 140 milyonluk nüfusla 9. sırada; 1,5 trilyon dolarlık milli hasıla ile 13. sıradadır.
Söz konusu sıralamadan da kolaylıkla görüleceği üzere, Türk dünyası küresel ölçekte sahip olduğu coğrafi ve demografik ağırlığın altında bir ekonomik performans sergilemektedir. Bu da, ekonomik kalkınma hamlelerimize aralıksız devam etmemiz gerektiğine işaret etmektedir. Tarihe baktığımızda, Türk devletlerinin güçlü ve etkili olduğu dönemlerin, İpek Yolu’nun dünya ticaretinin ana güzergâhı olduğu dönemler olduğunu görüyoruz. Türk Dünyası, küresel ekonominin ve dünya ticaret yollarının dışında kaldığında ise, siyaset ve medeniyet sahasında ağırlığı da azalmıştır. Bu bir vakıadır. Tarihi okuyan, bilen herkes bunu görmektedir. Bu anlamda İpek Yolu, Türk Dünyası’nın ekonomik refahının ve siyasi etkinliğinin anahtarıdır. Dolayısıyla İpek Yolu’nu yeniden diriltmek bizim açımızdan stratejik bir öncelik olmalıdır. Modern anlamdaki İpek Yolu, tarihi İpek Yolu’nun bu sefer geniş tren ağlarıyla, ulaşım hatlarıyla, enerji koridorlarıyla, doğalgaz boru hatlarıyla örülmesi demektir”
PROJE TÜRK DÜNYASINI BİRBİRİNE BAĞLAYACAK
Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, Türkiye’nin bir süredir Doğu ile Batı arasındaki mevcut hatlara alternatif ve güvenli demiryolları güzergâhları üzerinde çalıştığını hatırlattı.
Eren, Azerbaycan ile birlikte yürütülen Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi’nin bu anlamda çok önemli olduğunu ifade etti. Hikmet Eren, sözlerini şöyle sürdürdü:
’’Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi bölgedeki dinamikleri değiştirecek çapta bu dev projedir. Söz konusu demiryolu hattı, Türk Konseyi üyesi ülkeler arasında kesintisiz ve hızlı ulaşım imkânları sağlayarak, ekonomik ve ticari ilişkilerimizin geliştirilmesine büyük katkı yapacaktır. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesinin en kısa zamanda tamamlanması için büyük gayret sarf ediliyor. Bunu takdirle karşılıyoruz. Bu projenin doğal uzantıları olan Bakü Limanı ile Kazakistan’ın Aktau ve Türkmenistan’ın Türkmenbaşı Limanları arasındaki mevcut feribot bağlantılarının geliştirilmesi projelerinin hızla tekemmül ettirilmesinin çok önemli olduğu kanaatindeyim.”

 
'Sisi ve Esed'i alkışlamak alçaklıktır'
 
ETÜ’den derslik açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
12 çocuğu da sirozdan öldü
Tekman ilçesine bağlı Körsu köyünde yaşayan Necmettin-Hasbike Bozkurt’un ...
ASİMDER’den Sisi’ye tepki
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı ...
Erzurumlu çiftçilere müjde
Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olan ve belirlenen şartları sahip olan ...
 
Görmez’den gündeme dair önemli açıklamalar...
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, TRT Türk ekranlarında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
Kentsel dönüşüm sürecek
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor.
14 yıllık acı dinmiyor
17 Ağustos depreminin yıldönümü dolayısıyla İMO Erzurum Şubesince basın açıklaması yapıldı.
 
“Muş’taki ermeni oyununu bozacağız”
Uluslar arası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Güney ...
1071 Alparslan Malazgirt’te...
Anadolu’nun kapılarının Türklere açıldığı 1071 yılında yapılan Malazgirt ...
İŞKUR’dan TYÇ açılımı
İŞKUR Erzurum İl Müdürlüğünce yürütülen Toplum Yararına Çalışma Programı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva