ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
31 Ağustos 2012 Cuma - 07:22

Erdoğan ve Fatih’in kader bağı

İstanbul haritasındaki Fatih Sultan Mehmet siluetini keşfeden Araştırmacı Yazar Ferdi Yılmaz yeni kitabı “Kutsal Şehir İstanbul ve 29 Mucizesi”nde büyük bir iddiayı gündeme getirdi.

Erdoğan ve Fatih’in kader bağı

HATİCE ÇEKER-AHMET FARUK SARIKOÇ
İSTANBUL (İHA) - İstanbul haritasındaki Fatih Sultan Mehmet siluetini keşfeden Araştırmacı Yazar Ferdi Yılmaz yeni kitabı “Kutsal Şehir İstanbul ve 29 Mucizesi”nde büyük bir iddiayı gündeme getirdi. Yılmaz, Osmanlı İmparatorluğu ve Türklerin kaderinin 29 sayısı ile şifrelendiğini ve bu sayının etkisinin en çok Fatih Sultan Mehmet ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan üzerinde görüldüğünü savundu.
Araştırmacı Yazar Ferdi Yılmaz “Kutsal Şehir İstanbul ve 29 Mucizesi” isimli kitabında, Osmanlı İmparatorluğu ve Türklerin kaderinin 29 sayısı ile şifrelendiğini ve bu sayının etkisinin en çok Fatih Sultan Mehmet ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan üzerinde görüldüğünü söyledi. Çalışmalarına İstanbul’un yapısını ve tarihini inceleyerek başladığını belirten Araştırmacı Yazar Ferdi Yılmaz, “2005 yılından beri İstanbul ile ilgili yaptığımız araştırmalarda ilk önce İstanbul haritasında Fatih sultan Mehmet siluetini keşfettik. Bu keşiften sonra yaptığımız araştırmalarda İstanbul’un 29 sayısı ile şifrelendiğini, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u 29’un hükmüyle fethettiğini keşfettik. 29 sayısının anlamı şudur. Kuran-ı Kerim’in 48. suresi olan Fetih suresi 29 ayettir. Yüce Allah Fetih Suresini Türklerin kader suresi yapmıştır. 29 sayısı ile Osmanlı İmparatorluğu’nun birçok fethini gerçekleştirmiştir. 29’un hikmeti ilk önce Fatih Sultan Mehmet Han üzerinde çok etikli bir şekilde görülmektedir. Bugünün tarihine baktığımız zaman Başbakan Recep Tayip Erdoğan üzerinde etkisini görmekteyiz” dedi.
Recep Tayyip Erdoğan’ın kaderinin de Fatih Sultan Mehmet gibi 29 sayısı ile şifrelendiğini savunan Ferdi Yılmaz, “Başbakanın başarılarına baktığımız zaman niçin bu kadar başarılı olduğu Yüce Allah’ın desteği sayesinde başarılı olduğunu anlayabilmekteyiz. İstanbul’la ilgili ilk hadis İstanbul mutlaka fetih olunacaktır. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandan. Onu fetheden ordu ne güzel ordu bunu demiştir peygamber efendimiz. 29’un hükmüyle İstanbul fetih olunmuştur. Bugün ikinci fetih hadisi vardır. İstanbul ahir zamanda manen fethi olunacaktır. Aynı 29’lar bugün de fetih adresiyle beraber vuku bulmaktadır. 29’un hükmü şu an devam etmektedir” diye konuştu.
Dünya tarihine damgasını vuran iki liderin ortak kader noktasının İstanbul olduğunu ifade eden Yılmaz, “Fatih’i Fatih yapan, cihan imparatorluğun sağlayan İstanbul’un fethidir. Bugün Başbakanın da dünya lideri yapan da İstanbul’dur. Başbakan 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştur. Üzerine 29 yıl eklediğiniz zaman 2023 yılıdır. Bu da Başbakanımızın 2023 hedefidir. Başbakanın başbakan olduğu tarih 2003 yılıdır. 2003 yılının üzerine 29 yıl eklediğimiz zaman 2032 yılı yapmaktadır. 2032 yılı da Hicri olarak 1453 yılıdır. Yani İstanbul’un fethi yılıdır. Bu yıl hiçbir zaman daha gelmeyecektir. Şu an yeni bir fetih hareketi başlamıştır” şeklinde konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 sayısının hayatının önemli günlerini şekillendirdiğini ileri süren Ferdi Yılmaz sözlerine şöyle devam etti:
“29 sayısı ile Osmanlı İmparatorluğu ve Türklerin kader sayısının 29 olduğuna birkaç örnek vermek gerekirse, Kuran-ı Kerim’in 148. suresi olan fetih suresi 29 ayettir. 29 Mart 1432 yılında Fatih sultan Mehmet doğmuştur. 29 Mayıs İstanbul’un fethi, İstanbul’un fethinin rakamlarının toplamı 29’dur. İstanbul 28 defa kuşatılmıştır. 29. kuşatmada Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethetmiştir. Fatih Sultan Mehmet İstanbul’un 7. padişahıdır. Osmanlı’da toplam 36 padişah vardır. Arkasından 29 padişah gelmiştir ve Osmanlı sonlanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti 29 Ekim’de kurulmuştur. Başbakan Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti’nin 29. başbakanıdır. Recep Tayyip Erdoğan ilk seçime girdiği 2003 yılında almış olduğu oy oranı 34.29’dur. Kişi başına almış olduğu oy sayısı 10 milyon 808 bin 229’dur. Başbakanın Davos’taki ‘One minute’ zirvesi 29 Ocak’ta gerçekleşmiştir. Başbakanın torunlarının doğumundan, babasının, ağabeyinin vefatına kadar hepsi 29 ile şifrelenmiştir. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, 29. Genelkurmay Başkanı’dır.”
Değişen dünyada yeni Fatih’in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu dile getiren Ferdi Yılmaz, “Fatih Sultan Mehmet 29 Mart 1432 yılında dünyaya gelmiştir. Fatih Sultan Mehmet Osmanlı İmparatorluğu’nun 7. padişahıdır. Ondan sonra 29 tane padişah gelmiştir. Fatih’in görev süresi 29 yıldır. Fatih’in babası 2. Murat 29 yıl görev yapmıştır. Fatih Sultan Mehmet ilk tahta çıktıktan sonra ikinci kez tahta 29 ay sonra çıkmıştır. Fatih’in çocuklarının, torunlarının doğum tarihi 29’la şifrelenmiştir. Bugün ise 29’un hikmeti Başbakan Erdoğan’ın üzerinde inanılmaz bir şekilde kendini göstermektedir. Recep Tayip Erdoğan’ın üzerinde 29 şifresinin görülmesinin sebebi 2. fetih hadisinden dolayıdır. İstanbul yeni bir fetih dönemine girmiştir. Türkler çok yakında dünyaya ikinci kez hükmedecektir. 2032 yılında dünyanın bir numaralı gücü Türkiye olacaktır. Fetih hareketi gerçekleşmiştir. Fatih’i fatih yapan, cihan imparatorluğu yapmasını sağlayan İstanbul’dur. Bugün Başbakan Erdoğan’ı İstanbul’un ve dünyanın t,yeni fatihi yapacak olan da yine İstanbul’dur. İki liderin ortak kader noktası İstanbul’dur. Yeni Fetih hareketi İstanbul’da gerçekleşecektir. Bu fetih hareketinin lideri de Başbakan Erdoğan olacaktır. Yani dünyanın yeni fatihi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olacaktır” ifadelerini kullandı.

 
Kılıç’tan 30 Ağustos mesajı
 
Şenkaya’da milli coşku
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yildirim Denizli 1 Eylül 2012 Cumartesi 00:12

Bu kitabi muhakkak edinmem lazim.Büyük bir mizah ustasiyla karsikarsiyayiz.Bununla Mizahi yazima ilimsel disiplinde karismis oldu, valla bravo. Her dört yilda bir olusan 29 subata ait bir aciklamada varmi acaba ? Benim dogum günümde ondan soruyorum. Y. Denizli - Düsseldorf

Yorumu oyla      6      4  
yoncalik, 31 Ağustos 2012 Cuma 12:41

Adamin biri vardi, biseyleri toplayip, bölüp, cikarip 40 sayisina ulasmisti...Bi seyi sipat etmis gibide sonunda haykirmisti, iste 40, iste 40...Yazininda bu mantiktan farki yok..

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sigarada GPS takibi başlıyor
Sağlık Bakanı Akdağ, tütünle mücadelede yeni uygulamalar yapıldığını belirterek, ...
Aliyev'den ASİMDER’e övgü
Azerbaycan'ın Iğdır Konsolosu Asiman Aliyev’den, Uluslararası Asılsız ...
Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz’
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, "Ülkemizin birliği, ...
 
2 evladını daha askere gönderecek
Anne Necmiye Çetin'in, "İki oğlum daha var. Hüseyin’imin intikamı için ...
Yerköy şehidini uğurladı
Yozgatlı Şehit Piyade Uzman Çavuş İbrahim Yıldız, memleketi Yozgat’ın ...
BİŞHAK terörü lanetledi
Gaziantep’te 9 kişinin hayatını kaybettiği, 69 kişinin de yaralandığı ...
 
TÜİK Bilişim Araştırması açıklandı
Erzurum, Erzincan, Bayburt, Ağrı, Kars, Iğdır ve Ardahan’ın yer aldığı ...
Elçibey rahmetle anıldı
Türkiye Azerbaycan Derneği (TAD) Iğdır Şubesi, Azerbaycan’ın eski Cumhurbaşkanı ...
Akdağ taziye verdi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva