ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi Erzurum orman varlığını değerlendirdi
Çiftçi Erzurum orman varlığını değerlendirdi
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı
Nafiz Kotan’a vefa
Nafiz Kotan’a vefa
Ilıcalı Ailesi yasta
Ilıcalı Ailesi yasta
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
HABERLER>TÜRKİYE
27 Temmuz 2023 Perşembe - 07:40

Erdoğan’dan Mescid-i Aksa mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Mescid-i Aksa başta olmak üzere kutsal mekanların tarihi statükosunun değiştirilmesine yönelik eylemleri kabul etmemiz mümkün değildir.” dedi.

Erdoğan’dan Mescid-i Aksa mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Mescid-i Aksa başta olmak üzere kutsal mekanların tarihi statükosunun değiştirilmesine yönelik eylemleri kabul etmemiz mümkün değildir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Türkiye olarak Filistin halkıyla dayanışmamızı, Filistin davasına desteğimizi en güçlü şekilde sürdürüyoruz, sürdüreceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ı Ankara'da misafir etmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve heyetine "hoş geldiniz" dedi.

ERDODĞAN’IN AÇIKLAMASI

Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın son olarak Ağustos 2022'de Türkiye'yi ziyaret ettiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "O günden bu yana kendisiyle olan yakın temasımızı farklı vesilelerle devam ettirdik. Ülkemizdeki son seçim sürecinde Filistin halkının tüm kesimlerinin desteğini, duasını yanımızda hissettik. 28 Mayıs gecesi Ankara ve İstanbul başta olmak üzere ülkemizin dört bir yanında yaşanan coşkuya Kudüs'te, Ramallah'ta, Gazze'de şahit olduk. Aziz kardeşim Sayın Abbas'ın şahsında tüm Filistin halkına, sevincimize ortak oldukları için şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Milletimizle birlikte İslam dünyasının farklı köşelerindeki yüz milyonlarca kardeşimizin de güvenini inşallah boşa çıkarmayacağız" ifadelerini kullandı.

“ADİL VE KALICI BARIŞIN TEK YOLU, İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM”

Bugünkü görüşmelerde Filistin'deki gelişmeleri ayrıntılı şekilde ele aldıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "İlişkilerimizin daha da geliştirilmesine yönelik atılabilecek adımları, ikili görüşmemizde, heyetler arası görüşmelerde değerlendirme imkanımız oldu. Filistin devletinin kapasitesinin güçlendirilmesine, Filistin halkının mevcut koşullarının iyileştirilmesine desteğimizi teyit ettik. Filistin meselesinin uzun bir süredir uluslararası toplumun gündeminde hak ettiği ilgiyi toplamadığı, toplayamadığı bir vakadır. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası camianın Filistin meselesine güçlü şekilde angaje olması mühimdir. Türkiye olarak Filistin halkıyla dayanışmamızı, Filistin davasına desteğimizi en güçlü şekilde sürdürüyoruz, sürdüreceğiz.”

“Filistin'deki gelişmeleri bu minvalde yakından takip ediyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Gün geçtikçe artan can kayıplarından, yıkımlardan, yasa dışı yerleşimlerin genişletilmesinden ve yerleşimci şiddetinden derin endişe duyuyoruz. Bu vesileyle hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, Filistin devleti ve halkına baş sağlığı diliyorum. Bölgede adil ve kalıcı bir barışın tek yolu, iki devletli çözüm vizyonunu savunmaktan geçmektedir. Mescid-i Aksa başta olmak üzere kutsal mekânların tarihî statükosunun değiştirilmesine yönelik eylemleri de kabul etmemiz mümkün değildir. Filistinli kardeşlerimiz arasındaki birlik ve uzlaşı bu süreçteki temel unsurlardan biridir. Bu alanda üzerimize düşen her türlü desteği sağlamaya hazır olduğumuzu değerli kardeşimle bir kez daha paylaştım."

“FİLİSTİN HALKININ GÜVENLİĞİNİ ARTIRMAYA YÖNELİK HER GAYRETİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

TİKA, Türk Kızılay ve Türk sivil toplum kuruluşlarının Filistin'e yönelik insani ve kalkınma yardımlarını sürdürdüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Faaliyetlerine büyük önem atfettiğimiz Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na katkılarımız da önceki yıllarda olduğu gibi devam edecektir" dedi.

Görüşmelerde ikili münasebetlerin yanı sıra bölgesel gelişmeler hakkında da görüş alışverişinde bulunulduğunu bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Filistin davasını en güçlü şekilde savunmaya, Filistin halkının güvenliğini ve refahını artırmaya yönelik her gayreti tüm gücümüzle desteklemeye devam edeceğiz. Birleşmiş Milletler parametreleri temelinde 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasının tüm bölgemizin barış ve istikrarı için bir şart olduğunu ifade etmek istiyorum. Buradan tüm Filistin halkına ve Ramallah'ta bir meydana adımın verilmiş olmasından duyduğum memnuniyeti de özellikle ifade etmek istiyorum."

ABBAS: “TÜRKİYE'NİN FİLİSTİN HALKININ BAĞIMSIZLIĞI İÇİN VERDİĞİ DESTEĞİ ÖNEMSİYORUZ”

Filistin Devlet Başkanı Abbas da konuşmasında, "Türkiye'nin Kudüs'ü savunarak, Filistin halkının bağımsızlığı için verdiği desteği önemsiyoruz" ifadesini kullandı.

Filistin Devlet Başkanı Abbas, "Sizlere, Türk devletine ve Türk halkına, Filistin davasının yanında yer aldığınız için minnettarlığımızı ifade ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Filistin Devlet Başkanı Abbas, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Ramallah'ta bir meydana Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isminin verildiği belgeyi takdim etti.

ERDOĞAN, FİLİSTİN DEVLET BAŞKANI ABBAS VE HENİYYE İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki görüşme, basına kapalı gerçekleşti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca konuya ilişkin olarak bir açıklama yapıldı. Açıklamada; ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile görüşmesinde, Filistin halkının birlik ve beraberliğinin önemine dikkati çekerek Filistinliler arasındaki bölünmüşlüğün, barış sürecini baltalamak isteyen aktörlerin işine yaradığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abbas ve Heniyye'yi Ankara'da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Filistin'in, Türk halkının gönlünde müstesna bir yere sahip olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, İsrail güvenlik güçlerinin ve yerleşimcilerin saldırıları sonucu şehit olan Filistinliler’e Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin halkının birlik ve beraberliğinin önemine dikkati çekerek Filistinliler arasındaki bölünmüşlüğün, barış sürecini baltalamak isteyen aktörlerin işine yaradığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'ye uygulanan ablukayı kabul etmediklerini belirterek Doğu Kudüs ve Mescid-i Aksa'daki gelişmeleri yakından takip ettiğini vurguladı. ‘ denildi

 
Erdoğan’dan terörle mücadele vurgusu
 
Orta Vadeli Program hedefleri açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan’dan terörle mücadele vurgusu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye'ye uzanan kirli elleri nerede ...
Erdoğan’dan Yeni Anayasa vurgusu
Erdoğan, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını darbe anayasasıyla karşılamış ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından "Millete ...
 
Erdoğan’dan milli dava vurgusu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'ın ana vatana katılmasının 84'üncü ...
'Ülkemizin kazanımlarını tahkim edeceğiz'
Erdoğan,” Bölgemizde barışın, istikrarın, güvenliğin tesisi için sahada ...
‘Kıbrıs Türk'ü yalnız değildir’
Tatar, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Töreni’nde yaptığı açıklamada, ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tarihi vurgu
"20 Temmuz, Kıbrıs Türk Halkı'nın barış ve huzur özlemi doğrultusunda, ...
Türkiye’den KKTC’ye yatırım köprüsü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ercan Havalimanı Yeni Terminal ve Pisti'nin açılış ...
‘Hicri Yılbaşını bir vesile bilmeliyiz’
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, milletin ve tüm İslam aleminin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva