ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Şehit Yaşar törenle memleketine uğurlandı
Şehit Yaşar törenle memleketine uğurlandı
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
542 düzensiz göçmen yakalandı
542 düzensiz göçmen yakalandı
Eğitimci Samancı: 'Aile herşeydir'
Eğitimci Samancı: 'Aile herşeydir'
Erzurum’da son 15 yılda 3 bin 382 şirket kuruldu
Erzurum’da son 15 yılda 3 bin 382 şirket kuruldu
HABERLER>TÜRKİYE
22 Temmuz 2023 Cumartesi - 03:52

‘Kıbrıs Türk'ü yalnız değildir’

Tatar, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Töreni’nde yaptığı açıklamada, “1974 sabahı Barış Harekatı ile Girne sahillerinde barış güneşi doğdu” ifadelerini kullanarak, “Bugün bir savaşın değil Kıbrıs Adası'nda insanca yaşamanın yıl dönümüdür” dedi.

‘Kıbrıs Türk ü yalnız değildir’

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Töreni’nde yaptığı açıklamada, “1974 sabahı Barış Harekatı ile Girne sahillerinde barış güneşi doğdu” ifadelerini kullanarak, “Bugün bir savaşın değil Kıbrıs Adası'nda insanca yaşamanın yıl dönümüdür” dedi.
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, başkent Lefkoşa’da Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kapsamında Kıbrıs Barış Harekatı'nın 49. yılının kutlandığı törende konuştu. Tatar, konuşmasına Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, silahlı kuvvetlere ve tüm konuklara selamlarını ileterek başladı. Tatar, “Kıbrıs Türk halkını özgürlüğe ve bağımsızlığa kavuşturan 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 49. yıl dönümünü ortak acımız 6 Şubat depremi sebebiyle buruk şekilde idrak ettik” ifadelerini kullanarak, Şampiyon Melekler takımına ve hayatını kaybeden tüm vatandaşlara Allah’tan rahmet diledi.
20 Temmuz Barış Harekatı’nın Kıbrıs Türkü ile Türkiye’nin her türlü zorluğa göğüs gereceğinin en önemli örneği olduğunu dile getiren Tatar, “Bugün bir savaşın değil Kıbrıs Adası'nda insanca yaşamanın yıl dönümüdür” dedi.
Cumhurbaşkanı Tatar, 20 Temmuz 1974 yılının barışın en önemli miladı olduğuna işaret ederek, “28 Mayıs tarihindeki seçimlerinin ardından ilk ziyaretinizi bize yapmanız ve bugünde bizlerle olmanız tüm dünyaya Kıbrıs türkü yalnız değildir mesajıydı” dedi.
“1974 SABAHI BARIŞ HAREKATI İLE GİRNE SAHİLLERİNDE BARIŞ GÜNEŞİ DOĞDU”
Tatar, "Kıbrıs Türkleri, egemen eşit kurucu ortağı olduğu Kıbrıs Cumhuriyeti’nden silah zoruyla dışlanırken, açlık ve yoksulluğa itilmiş ancak direnmiştir. Mücadele ederek Türklüğün onurunu çiğnetmemiş ezan sesini susturmamıştır. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerim. Kıbrıs’ı Yunanistan’a eklemek hedeflerindeydi, 1974 sabahı Barış Harekatı ile Girne sahillerinde barış güneşi doğdu. Kıbrıs meselesi Türkiyesiz olamaz. Garantör ülke olarak Türkiye’nin tek taraflı garantörlük hakkına sahip çıkan Adnan Menderes’i rahmet ve minnetle anarken Kıbrıs davamıza sahip çıkan Bülent Ecevit’i de saygı ile yad ederim” dedi.
“EGEMENLİĞİMİZİ RUM TARAFINA ASLA TESLİM ETMEYECEĞİZ”
Rum-Yunan ikilisinin Annan Planı referandum görüşmelerinde yaşananlar, Kıbrıs’ta federal çözümün mümkün olmadığını gözler önüne serdiğini hatırlatan Tatar, “Egemen eşit çözüm şeklini gündeme getirirken bu çözüm şeklimiz Türkiye ile 2021 yılında da sunulmuştu. Müzakere masasına bu olmadan oturmayacağımızı her zaman söylüyoruz. 0 asker 0 garantör söylemleri ile Türk askerini buradan uzaklaştırmak ve Kıbrıs Türk halkını ezerek federal müzakereye zorlama dönemi tamamen bitmiştir. Egemenliğimizi Rum tarafına asla teslim etmeyeceğiz. Adil bir çözüm ancak 2 devletin ortak anlaşması ile olabilir. Kıbrıs’ta 1974 ten beri devam eden barış ve kalıcı çözüme her zaman hazırız. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan sesimiz ve nefesimiz oldunuz, sizlere minnettarız” dedi.
“KIBRIS TÜRK TARAFI VE RUM TARAFI EŞİT STATÜDEDİR”
İki devlet arasında iş birliği mekanizması kurulması için çok mücadele ettiklerini ifade eden Tatar, “Rum liderine günlük yaşamı kolaylaştıracak olan konularda görüşlerimizi ifade ettik. Rum tarafından henüz bunlara yanıt gelmedi. Bunlar aynı zamanda bir samimiyet testi. Kıbrıs Türk tarafı ve Rum tarafı eşit statüdedir” dedi.
“KKTC GÜÇLÜ BİR KONUMA GELME YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLEMEKTEDİR”
Türkiye’den getirilen suyun tarımsal alanda da kullanılması için çalışmalar devam ettiğini aktaran Tatar, “Enterkonnekte çalışmaları da devam ederken 18 Temmuz’da bir mutabakat metni imzalandı. 1974’ten 49 yıl sonra bu ülke birçok alandaki gelişmeleri ile bilişim ve teknoloji üreten bir ülke haline gelmeye başlamıştır. KKTC güçlü bir konuma gelme yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Bu gelişmeler halkımızın refahını artırmaktadır” dedi.
Ercan Havalimanı’nın KKTC’nin ne kadar güçlendiğini gösterdiğini ifade eden Tatar, “Kıbrıs adasının en büyük havalimanı olan bu proje KKTC’nin cazibe merkezi olmasına katkı sağlayacaktır. Kıbrıs Türkü büyük bir azim ve kararlılıkla kendi devletini kurma beceresini göstermiştir” dedi.

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tarihi vurgu
 
'Türkiye Yüzyılını mutlaka gerçekleştireceğiz'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tarihi vurgu
"20 Temmuz, Kıbrıs Türk Halkı'nın barış ve huzur özlemi doğrultusunda, ...
Türkiye’den KKTC’ye yatırım köprüsü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ercan Havalimanı Yeni Terminal ve Pisti'nin açılış ...
‘Hicri Yılbaşını bir vesile bilmeliyiz’
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, milletin ve tüm İslam aleminin ...
 
'Savaşın kazananı, barışın kaybedeni olmaz’
Erdoğan, Rusya-Ukrayna arasındaki çatışmaların daha fazla yıkıma, gözyaşı ...
Yılmaz: ’Türkiye Yüzyılı’ndan vazgeçmeyeceğiz'
Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Biz bu dünyada milletin gücünün ...
Uraloğlu: ’Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz’
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün ...
 
Fidan: Dünyayı FETÖ'ye dar etmeye devam edeceğiz 
Fidan, 'Bugün buradan, Jakarta'dan ilan etmek istiyorum. Yeni dönemde ...
'15 Temmuz İstiklal beyannamesidir'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı’nın Kahramanları 15 Temmuz Demokrasi ...
'O gece, Rabbimizin yardımı yine bizimleydi'
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Bundan tam yedi yıl önce ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva