ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Bayraktar maden sahasında incelemede bulundu
Bayraktar maden sahasında incelemede bulundu
FETÖ firarisi 2 kişi tutuklandı
FETÖ firarisi 2 kişi tutuklandı
MİT'ten Süleymaniye’de nokta operasyon
MİT'ten Süleymaniye’de nokta operasyon
Snowboard’da Erzurum 2’inci oldu
Snowboard’da Erzurum 2’inci oldu
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
HABERLER>TÜRKİYE
18 Ocak 2021 Pazartesi - 00:35

Erdoğan: 18 yıldır kararlılıkla yürüyoruz

Erdoğan, 'Türkiye’nin tökezlemesini, krize ve kaosa sürüklenmesini umanlara inat ülkemizi aydınlık bir geleceğe hazırlıyoruz. Ne yapıyorsak tüm Türkiye için yapıyoruz; 83 milyon insanımızın huzuru, güvenliği, refahı için yapıyoruz” dedi.

Erdoğan: 18 yıldır kararlılıkla yürüyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisa Enerji ve Tabii Kaynaklar Projeleri Toplu Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin tökezlemesini, krize ve kaosa sürüklenmesini umanlara inat ülkemizi aydınlık bir geleceğe hazırlıyoruz. Ne yapıyorsak tüm Türkiye için yapıyoruz; 83 milyon insanımızın huzuru, güvenliği, refahı için yapıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Manisa’ya yapılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının yatırımlarının toplu açılış törenine canlı yayınla bağlanarak katılımcılara hitap etti.

Manisa’ya ve tüm Manisalılara selamlarını göndererek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen ay Akhisar Çevre Yolu’nun son bölümünü şehrin istifadesine sunduklarını bugün de Manisa’ya, enerji alanında kazandırdıkları yatırımların açılış heyecanını yaşadıklarını söyledi.

“2021’DE DE DOĞAL GAZ YATIRIMLARIMIZI ARTIRARAK SÜRDÜRECEĞİZ”

Toplam bedeli 1,37 milyar dolara ulaşan dört enerji tesisinin hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, termik ve jeotermal enerji alanındaki bu yatırımların, Türkiye’nin enerji arzına önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

Bugün Soma ve Kırkağaç ilçelerinin doğal gaza kavuşacağını, vatandaşların doğal gazın konforundan, temizliğinden ve rahatlığından yararlanabileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’deki doğal gaz kullanımına ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Bunun için toplam 29,5 milyon lira yatırım yaparak, 45,2 kilometre uzunluğunda doğal gaz hattı döşedik. Göreve geldiğimizden bu yana, Türkiye genelinde doğal gaz dağıtımına yapılan yatırım toplamda 27 milyar lirayı buldu. Bizden önce sadece beş büyükşehrimizde doğal gaz varken, biz bu imkânı 81 şehrimizin tamamına yaygınlaştırdık. 2020 sonu itibariyle, 153 bin kilometre dağıtım şebekesi uzunluğuna ulaşarak, 589 yerleşim yerine doğal gaz arzı sağladık. Bugün 54,5 milyon vatandaşımız doğal gazın konforundan yararlanıyor. Doğal gazın ulaştığı toplam nüfusumuz ise yaklaşık 68 milyondur. Tüm dünyada kamu yatırımlarının durma noktasına geldiği 2020’de de doğal gaz yatırımlarımıza ara vermedik. Salgına rağmen 39 ilçe ve beldemizi doğal gaza kavuşturduk. İnşallah 2021’de de doğal gaz yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz. Enerji yatırımlarımızla beraber doğal gazın da ecdat yadigârı Manisa’ya hayırlı olmasını diliyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İmam Şafi Hazretlerine atfedilen “Allah yolundaysan koş. Koşmak zor geliyorsa hızlıca yürü, o da zor geliyorsa sadece yürü. Olmuyorsa sürün, fakat asla geri dönme!” sözünü dile getirerek, “Bizler de Hakk’ın ve halkın rızası için çıktığımız bu kutlu yolda, önümüze çıkan engellere, yolda karşılaştığımız zorluklara aldırmadan, hamdolsun tam 18 yıldır kararlılıkla yürüyoruz. Ülkemizi hedefleri ve hayalleriyle kucaklaştırmak için gece gündüz demeden koşuyor, koşturuyor, ter döküyoruz” diye konuştu.

“MÜMKÜN OLDUĞU KADAR YERLİ KAYNAKLARIMIZA DAYALI BİR ENERJİ SEKTÖRÜ KURMAYI AMAÇLIYORUZ”

Bugüne kadar Cumhuriyet mitinglerinden Gezi olaylarına, 17-25 Aralık girişiminden 15 Temmuz kanlı darbe teşebbüsüne kadar envai çeşit saldırıya uğradıklarını, sadece medyayla, çetelerle, teröristlerle değil; aynı zamanda 80 senedir Türkiye’nin başına musallat olan "takoz” muhalefetle de mücadele ettiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vatan yansa ateşinde ısınacak kadar gözü kararmış bu güruha rağmen, hamdolsun, Türkiye’ye, Cumhuriyet tarihinin en başarılı 18 yılını yaşattık. Sadece yatırımlarda değil; diplomaside, demokraside, özgürlüklerde de sessiz bir devrime imza attık. Çünkü biz, muhalefet gibi yalan, iftira ve bühtanla günü kurtarmaya çalışmıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

“Türkiye’nin tökezlemesini, krize ve kaosa sürüklenmesini umanlara inat, ülkemizi aydınlık bir geleceğe hazırlıyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne yapıyorsak tüm Türkiye için yapıyoruz; 83 milyon insanımızın huzuru, güvenliği, refahı için yapıyoruz. Tüm dünyada yatırımların durma noktasına geldiği şu salgın döneminde de asla rehavete kapılmadık. Sağlıktan ulaşıma, tarımdan sanayii, enerji, çevreye kadar her alanda projelerimize hız verdik. Ardı ardına hizmete açtığımız hastaneler, barajlar, sulama tesisleri, millet bahçeleri, ulaşım ve enerji yatırımları, eser ve hizmet siyasetimizin yeni sembolleri olarak ülkemizin dört bir yanında yükseliyor” dedi.

“YERLİ VE YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINI ETKİN ŞEKİLDE KULLANMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz’deki 405 milyar metreküplük doğal gaz keşfinin ardından, enerji yatırımlarını özellikle yoğunlaşmaya başladıklarının altını çizerek, “Bağımsız Enerji, Güçlü Türkiye diyerek mümkün olduğu kadar yerli kaynaklarımıza dayalı bir enerji sektörü kurmayı amaçlıyoruz” dedi.

Soma’nın, Türkiye’nin en büyük ikinci yerli linyit yataklarına ev sahipliği yaptığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Bugün hayata geçireceğimiz 510 megavat gücündeki Soma Kolin Termik Santrali, yerli kömürün yüksek teknolojiyle buluştuğu güzel bir örnektir. Bu projeyle, yıllık 4,7 milyon ton linyiti işleyerek enerjiye dönüştüreceğiz. Maden sahası ve santralle birlikte yatırım tutarı 1,1 milyar doları bulan projeyle, yıllık yaklaşık 150 milyon dolarlık gaz ithalatını engelleyeceğiz. Toplam bin 500 insanımıza istihdam sağlayan bu yatırım, tek başına Manisa’nın elektrik tüketiminin dörtte üçünden fazlasını üretecek kapasiteye sahiptir. Açılışını yaptığımız tesisimiz Türkiye’de ve Avrupa’da belirlenen karbon emisyon değerlerini karşılayacaktır. Bu tesis, son teknoloji kömür yakma teknolojisinin yanı sıra baca gazı arıtma sistemiyle de temiz kömür teknolojilerinde örnek olacaktır. Açılışını yaptığımız toplam 266 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçen SANKO Salihli JES-2 ve JES-3 ile MASPO Ala-2 jeotermal enerji santralleri toplam 84,5 megavat kurulu güce sahiptir. Bu santrallerimiz, enerji üretim kapasitelerinin yanı sıra sağladıkları yüksek istihdamla Manisa’yı bir cazibe merkezi hâline getirecektir. Resmî açılışını yaptığımız tesislerimizde üreteceğimiz elektrikle inşallah 2,5 milyon hanemizin ihtiyacını karşılayacağız. Yine bu yatırımlarla işletme aşamasında yaklaşık bin 700 vatandaşımıza istihdam imkânı oluşturacağız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, elektrikte kurulu gücü Türkiye’nin büyümesi için olmazsa olmaz gördüklerini belirterek bu gücü 18 yılda üçe katlayarak 96 bin megavata ulaştırdıklarını kaydetti.

Özellikle yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarını etkin şekilde kullanmaya çalıştıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün, kurulu gücümüzün yüzde 63,5’ini yerli kaynaklardan oluşuyor. Bu oranın yüzde 51,7’si ise yenilenebilir kaynaklara aittir. Yani temiz enerji. 2002’de sadece 18 megavat olan jeotermal kurulu gücümüz, bugün bin 613 megavata ulaşmıştır. Bu rakamla Türkiye, jeotermalde Avrupa’da ilk, dünyada dördüncü sıraya yükselmiştir” bilgisini paylaştı.

Tüm dünyanın salgınla mücadele ettiği 2020’de de enerji yatırımlarına devam ettiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl 4 bin 900 megavatlık ilave kurulu gücü daha devreye aldıklarını ve bu gücün neredeyse tamamı yenilenebilir kaynaklardan oluştuğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece üretimde değil, yenilenebilir enerji teknolojilerinde de merkez ülke olmayı hedeflediklerini belirterek, “Bu amaca ulaşmak için yerli araştırma-geliştirme, yerli insan kaynağı ve yerli üretim temeline dayanan bir gelecek tasavvur ediyoruz. Böylece üretimin başından sonuna kadar ‘Türk Malı’ damgasını gururla taşıyan bir enerji üretim zincirini ilmek ilmek örüyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan toplam tutarı 1,37 milyar dolar olan dört enerji tesisinin Manisa’ya ve tüm vatandaşlara hayırlı olmasını temenni ederek, “Türkiye’nin büyümesi, gelişmesi, kalkınması için alın teri döken, emek veren, gayret gösteren özel sektörümüze şahsım, milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Tüm bu yatırımların Manisa’mıza kazanılmasında emeği geçen bakan ve bakanlık personelimize teşekkür ediyor, sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Manisa’daki tören alanında hazır bekleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Salihli ve Alaşehir’deki tören alanlarında hazır bulunan yetkililere enerji tesislerinin açılış kurdelesini kesme talimatı verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra da Soma ve Kırkağaç’a doğal gaz arzının sağlanması dolayısıyla düzenlenen tören alanındaki yetkilere seslenerek ilçelere doğal gazın verilmesi yönünde talimatlarını iletti.

KAYNAK: HABER METNİ CUMHURBAŞKANLIĞI KURUMSAL WEB SİTESİNDEN ALINMIŞTIR

 
‘Çok yaşasın Türkiye- Azerbaycan kardeşliği’
 
3 yılda 10 milyon sorgulama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Çok yaşasın Türkiye- Azerbaycan kardeşliği’
Bahçeli, ‘Farabi diyor ki; ‘Düşünmek ruhun kendi kendisiyle konuşmasıdır.’ ...
“Evvel Allah sapsağlamım”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, soru üzerine yaptırdığı CoronaVac aşısının herhangi ...
Erdoğan’dan kararlılık vurgusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde siber vatana hem teknik altyapımızı ...
 
Keşmirli kardeşlerimizin arkasındayız’
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Keşmirli kardeşlerimizin arkasında ...
‘Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalmalı’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vatandaşlarımızın can ve mal emniyetine gösterdiğimiz ...
Denktaş’a vefa
KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, 9. vefat yıldönümünde mezarı başında anıldı.
 
‘Böyle bir şeye asla müsaade etmeyiz’
Erdoğan: “Bazı üye ülkeler Türkiye ile ikili problemlerini AB koridorlarında ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Kültürü vurgusu
Ankara Geleneksel Sporlar Tesisinin açılışına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Hepsine hazırlıklıyız’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Büyük ve güçlü Türkiye’nin silueti belirgin hale ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva