ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yaşlı Destek Programı  başvuruları başladı
Yaşlı Destek Programı başvuruları başladı
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
KKKA! Erzurum 8 il içinde
KKKA! Erzurum 8 il içinde
Erzurum’da terör operasyonu
Erzurum’da terör operasyonu
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
HABERLER>GUNCEL
13 Temmuz 2022 Çarşamba - 04:39

Erbaş: 'Hac, ümmet bilincinin ilanıdır'

Erbaş, Hac ibadetinin, İslam düşüncesinin ve Müslüman hayatının temel ilkelerini bünyesinde toplayan büyük bir ibadet olduğunu belirtti

Erbaş:  Hac, ümmet bilincinin ilanıdır

 Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın daveti üzerine “İslam Ülkeleri Hac Organizasyon Başkanları Bayramlaşma Buluşması” 40’a yakın ülke temsilcisinin katılımıyla Mekke’de yapıldı.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın daveti üzerine “İslam Ülkeleri Hac Organizasyon Başkanları Bayramlaşma Buluşması” Mekke’de yapıldı.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, katılımlarından dolayı davetlilere teşekkür ederek, “Yüce Allah haclarımızı makbul ve mebrur eylesin” niyazında bulundu.
Hac ibadetinin, İslam düşüncesinin ve Müslüman hayatının temel ilkelerini bünyesinde toplayan büyük bir ibadet olduğunu belirten Başkan Erbaş, şöyle konuştu:
“Hac ibadeti, ulusal ve uluslararası etkileriyle kardeşlik ve birliktelik ruhunu dinamik biçimde yaşatan bir ibadettir. Müslümanların bilgi alışverişinde bulundukları dünya çapında bir kongre özelliğine sahiptir. Hac ibadeti sayesinde Müslümanlar arasında, ortak bir zeminde ve evrensel düzeyde bir bütünleşme ve kaynaşma gerçekleşir. Bu kaynaşmayla İslam mensuplarının bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunarak, sorunlarını birlikte çözmeye çalışmaları, aralarındaki imani bağın kuvvetini ortaya koyması bakımından da oldukça önemlidir. Bütün bu evrensel yönleriyle hac, ümmet bilincinin, kardeşlik ruhunun yeryüzüne ilanıdır.”

“Kardeşliğimize zarar verecek hiçbir şeye fırsat vermemeliyiz”
Başkan Erbaş, Müslümanlar arasındaki kardeşlik bağına zarar verecek hiçbir şeye fırsat vermemeleri gerektiğine vurgu yaparak, “Coğrafyamızda özellikle ırk, mezhep, meşrep ve ideoloji üzerinden fitne ve tefrika çıkartılarak bu kardeşliğin zayıflatılmasına müsaade edemeyiz. Aynı inancın mensupları olarak omuz omuza saf tutan, aynı kıbleye yönelen, yan yana kıyama duran, aynı duygularla başını secdeye koyan insanların birbirlerine karşı fitne ve tefrikanın unsuru olmalarını nasıl düşünebiliriz? Sizler de takdir edersiniz ki, İslam coğrafyası dünyanın en nezih coğrafyası olabilir. İslam ümmeti, dünyanın imreneceği bir bağlılığı ortaya koyabilir. Bütün sorunlarının üstesinden gelebilir. Bu da ancak bizlerin gayretleriyle gerçekleşecektir” diye konuştu.

“Hac, vahdet ahlakına çağırıyor”
Haccın, kardeşlik bilincine, karşılıklı samimiyet ve güven bilincine davet ettiğinin altını çizen Başkan Erbaş, “Hac, Allah’a kullukta buluşulacak tevhit inancına ve İslam kardeşliğinde buluşulacak vahdet ahlakına çağırmaktadır. Müslümanlar için daha huzurlu bir hayat ve daha güvenli bir gelecek ancak bu iki ilkeyi, tevhit ve vahdet bilincini hakkıyla hayata hakim kılmakla mümkün olabilecektir” ifadelerini kullandı.

“İslam düşmanlığı faaliyetlerine karşı beraberce mücadele etmeliyiz”
Başkan Erbaş, inancı, mukaddes değer ve kavramları istismar edenlere karşı dayanışma içinde hareket edilmesi gerektiğini vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti:
“Dünyanın belirli merkezlerinde üretilen İslam düşmanlığı faaliyetlerine karşı beraberce mücadele etmeliyiz. Etnik, mezhebi ve meşrebi farklılıklar üzerinden fitne üretilerek müminlerin bölünüp parçalanma girişimlerine karşı hep birlikte önlem almalıyız. Bunun için, Müslüman ülkelerin ve toplulukların dini kurumları ve kuruluşları olarak daha yakın ilişki içinde bulunmamız gerekir. Daha çok bir araya gelerek tecrübe paylaşımı ve ortak çalışmalar yapmamız gerekir. Din eğitimi, din hizmeti alanında yaptığımız ortak çalışmaları en güçlü hale getirmemiz gerekir. Güncel dini meselelere çözüm üretme çabamızı birleştirmemiz gerekir. Her alanda işbirliği ile hizmetimizi ve gücümüzü büyütmemiz gerekir. İnanıyorum ki, yüce Rabbimiz bu çabalarımızı bereketli kılacak, destekleyecek ve bizleri nice güzel ve hayırlı işler yapmaya muvaffak kılacaktır.”
Konuşmasının sonunda temsilcilerin Kurban Bayramını tebrik eden Başkan Erbaş, “Bayramınızın birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin pekişmesine, bütün insanlık için barış, güven ve huzura vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum” dedi
Ülkeleri temsilen konuşan Cezayir Evkaf ve Din İşleri Bakanı Dr. Yusuf Belmehdi ise davetinden dolayı Başkan Erbaş’a teşekkür ederek, İslam aleminin Kurban Bayramını tebrik etti.
Davete, Filistin, Pakistan, Sudan, Suriye, Irak, Kuveyt, Rusya, İran, Yemen, Çad, Tayland, Fildişi Sahili, Cezayir, Kazakistan’ın da aralarında olduğu 40’a yakın ülkeden temsilci katıldı.

 
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay evleniyor
 
Erzurumspor Kongresi 17 Ağustos'ta yapılacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali Memiş: 'Kurban bayramımız kutlu olsun'
Erzurum Valisi Okay Memiş, Kurban bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
'Zulmün boyutları dünyadan gizleniyor'
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Urumçi Katliamı ile ilgili açıklamalarda ...
‘Çocuklar İçin Mavi Kurdele Tak’
Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği ( UCİM) ‘in Çocuk ...
 
2 yıllık hasret sona erdi
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş 2 yıllık hasretten sonra yeniden ...
Başbağlar şehitleri dua ve gözyaşlarıyla anıldı
Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 5 Temmuz 1993 tarihinde ...
Erzurum Milli Coşku yaşadı
Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzurum’a gelişinin ...
 
Milletvekili Aydemir: ‘Erzurum bir şehirden fazlasıdır’
Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘3 Temmuz milli kıyamın Erzurum’da tescili, ...
Erdoğan’dan asgari ücret müjdesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Asgari ücret Temmuz ayından geçerli ...
Haziran ayı en’leri açıklandı
Haziran ayının en çok konuşulan haber başlıkları çıkarıldı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva