ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum vergi tahsilatında liderliğini korudu
Erzurum vergi tahsilatında liderliğini korudu
Erzurum bölgede 3, ülkede 56’ıncı sırayı aldı
Erzurum bölgede 3, ülkede 56’ıncı sırayı aldı
Gümrük'ten 'rekor' yakalama
Gümrük'ten 'rekor' yakalama
UAD’da Ermenistan-Azerbaycan davası başladı
UAD’da Ermenistan-Azerbaycan davası başladı
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
HABERLER>GUNCEL
1 Temmuz 2022 Cuma - 18:34

Erdoğan’dan asgari ücret müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Asgari ücret Temmuz ayından geçerli olmak üzere yüzde 30 oranında bir ara artış yapıyoruz. Buna göre yeni asgari ücret net 5 bin 500 lira olacaktır. İşçi başına devletimiz işverenlere de 100 lira destek verecektir” dedi.

Erdoğan’dan asgari ücret müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Asgari ücret Temmuz ayından geçerli olmak üzere yüzde 30 oranında bir ara artış yapıyoruz. Buna göre yeni asgari ücret net 5 bin 500 lira olacaktır. İşçi başına devletimiz işverenlere de 100 lira destek verecektir” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde asgari ücrete yapılan ara zamla ilgili açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzde 30 oranında zam yapılan asgari ücretin 5 bin 500 lira olarak belirlendiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bilindiği gibi Türkiye bir süredir maruz kaldığı ekonomik tuzaklara karşı kendi geliştirdiği yeni bir programı uygulamaktadır. Bu programı başarıyla yürütürken, önce virüs, sonra Rusya-Ukrayna savaşının bozduğu ekonomik dengeler sebebiyle yeni durumla karşı karşıya geldik. Kurdaki ve enflasyondaki yükseliş olarak yaşadık, enflasyon sadece ülkemizin değil gelişmiş devletler başta olmak üzere bütün dünyanın en öncelikli sorunudur. Bizim kendi gerçeklerimiz ve alışkanlıklarımız sebebiyle ülkemizde enflasyon rakamları farklı tezahür etmektedir. Fiyat artışlarının oranı değişik olsa da ekonomik işleyişe ve hayata etkisi vardır. Dünyadaki her gelişmeyi takip ederken asıl dikkati ve önceliğimiz kendi vatandaşlarımızın sorununun çözümüne verdik. 4 yıldır uyguladığımız ekonomik programını önceliğimiz insanlarımızı işlerinin, aşlarının, huzurlarının korunması ve geliştirilmesi olmuştur. Bunu da bir yandan ülkemizi terör örgütlerinden kalıcı bir şekilde kurtararak diğer yandan yatırım, istihdam, üretim ihracat ve cari fazla yoluyla büyüme esasına dayalı Türkiye ekonomi programıyla yapıyoruz. Terörle mücadelede çok iyi bir seviyeye geldik. Ekonomi programımızı kararlılıkla uygulayarak küresel fırtınadan ülkemizi en az kayıpla çıkarmak için uğraşıyoruz. Salgın döneminde bu yaklaşımın faydalarını dünyadan pozitif olarak ayrıştırarak gördük. Türkiye kendi ihracatını karşılayan hem de ihracatla elindekileri paylaşan ülke olarak önce çıkmıştır. Karadeniz kuzeyinde savaşın tüm taraflarıyla barışa katkı verme politikasıyla ülkemizi yine pozitif olarak ayrıştırmayı başardık. Vatandaşlarımızın günlük hayatlarında enflasyon sebebiyle yaşadığı sıkıntıları asla görmezden gelmedik. Çalışanlarımız başta olmak üzere her vatandaşımızın refahını çözmek için tedbirler aldık, almaya devam ediyoruz. Her alanda üretimi destekledik. İstihdamın 30.5 milyona yaklaşması, ihracatın 250 milyar dolar eşiğine gelmesi bu çabaların ürünüdür. Sosyal destek programlarımızın kapsamını geliştirmek miktarını artırmak suretiyle hiç kimseyi yalnız bırakmadık. Engelliden yaşlıya, kimsesizden ihtiyaç sahibine kadar bütün kesimlerin üzerine titriyor, hepsine gözümüz gibi bakıyoruz” dedi.
“YENİ ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 30 ZAM YAPARAK 5 BİN 500 LİRA OLARAK BELİRLEDİK”
Temmuz ayında asgari ücrete yapılan ara zammı açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir diğer tedbirimiz çalışanları enflasyona ezdirmemekle kalmayıp hayat pahalılığı karşısında daha güçlü bir şekilde desteklemektir. Bu amaçla yılbaşında hem asgari ücret hem memur maaşında çok ciddi artışlar yapmıştık. Asgari ücret tespit komisyonu takdire şayan çabalarıyla emekçilerimizin yüzde 50 gibi tarihi bir artış gerçekleştirdi. Asgari ücret yükseltirken yapılan artışın getirdiği yükün tamamını da işverene yıkmadık. Devlet olarak çok ciddi fedakârlıkta bulunarak tüm maaşların asgari ücret vergilerden vazgeçtik. Ancak geçtiğimiz Aralık, Ocak aylarının enflasyonda yol açtığı kamburun bu artışların bir süre sonra yetersiz olduğunu da tespit ettik. Bunun üzerine gereken hazırlıklarını yapmaya başlamalarını istedik. Kamu çalışanlarımızın ve tüm emeklilerimizin maaşlarına yüzde 40 üzerinde bir enflasyon farkı artışı zaten yapılacak. Asgari ücretlilerimizin kayıplarını telefi etmemiz gerektiğini gördük. Bakanlığımız talimatımızla hemen asgari ücret komisyonunu toplantıya çağırdı. Bakanlığımız tüm taraflarla görüşlerle yürüttüğü çalışma sonunda yeni bir asgari ücret rakamı belirledik. Şimdi sizlere yeni asgari ücreti açıklıyorum. Asgari ücret Temmuz ayından geçerli olmak üzere yüzde 30 oranında bir ara artış yapıyoruz. Buna göre yeni asgari ücret net 5 bin 500 lira olacaktır. İşçi başına devletimiz işverenlere de 100 lira destek verecektir. Yeni asgari ücret tüm çalışanlara geliri buna endeksli bütün kesimlere hayırlı olmasını diliyorum. Bu bir ara artıştır. Asıl asgari tespitinin inşallah yılbaşında yeniden gerçekleştireceğiz. Diğer yandan yılbaşında devreye aldığımız gelirin vergi dışı kalması sebebiyle kamu çalışanlarına ve emeklilere bu artış ortalama 300 lira olarak yansıyacaktır. Bu artışın herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum. Türkiye büyüdükçe geliştikçe hedeflerine doğru ilerledikçe elindeki imkanları milletimizin her ferdiyle paylaşmayı sürdürecektir” diye konuştu.

 
DAP BKİ’den hayvancılığa destek
 
ATAUNİ’de öğretim programları güncellendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Haziran ayı en’leri açıklandı
Haziran ayının en çok konuşulan haber başlıkları çıkarıldı.
'Terörle mücadelede Türkiye’ye tam destek'
Stoltenberg, Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında imzalanan ortak memorandum ...
‘Kara Kuvvetleri Türk Milletinin gurur kaynağı’
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Kara Kuvvetlerinin 2231’inci kuruluş ...
 
Türk Kadınlar Birliğinden Ayrımcılıkla Mücadele projesi
Erzurum’da ‘’Eşitliğe Ulaşmak ve Ayrımcılıkla Mücadelede Güvencelerimiz" ...
Atatürk Üniversitesinde mezuniyet coşkusu
2021-2022 eğitim-öğretim yılında tüm programlarda yüz yüze eğitime başlayan ...
Erbaş Dekanlara seslendi
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ordu Üniversitesi ev sahipliğinde ...
 
Memiş: ‘Türk Milleti asker bir millettir’
Kolluk gözetim komisyonu farkındalık eğitimi Erzurum’da başladı.
Algül Erzurum DHMİ Başmüdürlüğüne atandı
Milas - Bodrum Havalimanı’na Başmüdür olarak atanan Yücel Karadavut görevine ...
Ulaş’tan Fitnelere karşı dinin esaslarına dayanmak vurgusu
DİYANET HABER - Erzurum İl Müftülüğünce "Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva