ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi Erzurum orman varlığını değerlendirdi
Çiftçi Erzurum orman varlığını değerlendirdi
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı
Nafiz Kotan’a vefa
Nafiz Kotan’a vefa
Ilıcalı Ailesi yasta
Ilıcalı Ailesi yasta
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
HABERLER>TÜRKİYE
14 Eylül 2015 Pazartesi - 16:45

Emine Erdoğan’dan ‘Barış iklimi vurgusu’

Erdoğan, ‘Allah birlik ve beraberliğimizin yeniden tesisinde bizlere yardımcı olsun, barış ve huzuru üzerimizden hiç eksik etmesin. İnanıyorum ki, bu barış ikliminin yeniden tesisine ve Türkiye’nin 2023’e uzanan millî hedeflerinin gerçekleşmesine, bu ülkeyi seven herkes katkıda bulunacaktır” dedi.

Emine Erdoğan’dan ‘Barış iklimi vurgusu’

Erdoğan, ‘Allah birlik ve beraberliğimizin yeniden tesisinde bizlere yardımcı olsun, barış ve huzuru üzerimizden hiç eksik etmesin. İnanıyorum ki, bu barış ikliminin yeniden tesisine ve Türkiye’nin 2023’e uzanan millî hedeflerinin gerçekleşmesine, bu ülkeyi seven herkes katkıda bulunacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi, Emine Erdoğan, İstanbul’da Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi bünyesinde bitkilerle tedavi alanında bilimsel çalışmalar yapmak üzere kurulan Fitoterapi Merkezi’nin açılış törenine katıldı.

Merkezin açılış töreninde; Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rümeysa Kazancıoğlu, Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Akça, Tıp ve Eczacılık Fakülteleri dekanlarının yanı sıra çok sayıda bilim adamı ve davetli de hazır bulundu. Emine Erdoğan, törende bir konuşma yaptı.

ERDOĞAN’IN KONUŞMASI

Konuşmasına, terör saldırılarında şehit düşenler için Allah’tan rahmet, geride kalan aile ve yakınlarına sabır dileyerek başlayan Emine Erdoğan, “Barış iklimini tatmışken, tüm vatandaşlarımızla huzur içinde hep bir arada yaşamanın zeminini inşa etmişken, terörü kendine yol olarak seçen zihniyeti lanetliyorum. Allah birlik ve beraberliğimizin yeniden tesisinde bizlere yardımcı olsun, barış ve huzuru üzerimizden hiç eksik etmesin. İnanıyorum ki, bu barış ikliminin yeniden tesisine ve Türkiye’nin 2023’e uzanan millî hedeflerinin gerçekleşmesine, bu ülkeyi seven herkes katkıda bulunacaktır” dedi.

“BİTKİLERLE TEDAVİ DERSLERİ TIP FAKÜLTELERİNDE OKUTULMALI”

Türkiye topraklarının bitki çeşitliliği bakımından başka coğrafyaları kıskandıracak bir zenginlikte olduğunu dile getiren Emine Erdoğan, bitkilerle tedavi konusunda bilimsel çalışmalar yapacak bir kurumun temellerinin atılmış olmasının, zengin bitki çeşitliliğine sahip Türkiye için bir zaruret olduğunu söyledi. Millî serveti korumaya ve tabiatın şifa kaynaklarından yararlanmaya dikkat çeken Emine Erdoğan, 4 yıl önce Sağlık Bakanlığı bünyesinde, Fitoterapi biriminin de olduğu Geleneksel, Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Uygulamaları Daire Başkanlığı’nın kurulduğunu hatırlatarak, bu alandaki çalışmaların artırılması, eczacılık fakültelerinde olduğu gibi tıp fakültelerinde de bitkilerle tedavi derslerinin okutulması gerektiğini belirtti.

Bitkilerle tedavi konusunda insanlık tarihinin köklü birikiminin bilimsel metotlarla bugüne taşınması ve suiistimal edenlerin eline bırakılmaması gereğine vurgu yapan Emine Erdoğan, “Nasıl modern tıpta bir ilacın tıbba kazandırılması yılları alan keşif, inceleme, onay gibi uzun süreçler gerektiriyorsa; bitkisel tedavi de benzer bir süreci ve disiplinler arası çalışmaları gerektiriyor. İdeal olan ise tıbbi bitkisel ürünlerin fitoterapi eğitimi almış hekimlerce önerilmesi icap ediyor” şeklinde konuştu.

 ‘KİTAB-ÜL CAMİ FİL-EDVİYET-ÜL MÜFREDE’NİN TÜRKÇEYE KAZANDIRILMASI

Emine Erdoğan konuşmasında, eczacılık ve tıp tarihi açısından çok önemli bir eserin dilimize kazandırılması çalışmasını himaye ettiğini; 13. yüzyılda yaşamış, botaniğin babası kabul edilen, Ortaçağ’ın tıp, eczacılık ve botanik bilgini İbn Baytar’ın ‘bitkilerle tedavi’ alanındaki meşhur eseri ‘Kitab-ül Cami Fil-Edviyet-ül Müfrede’nin (Müfredat-ı İbn Baytar) Türkçeye kazandırılması için bir çalışma yaptırdığını da açıkladı. Emine Erdoğan bu çalışma ile ilgili yaptığı açıklamasına şu cümlelerle devam etti: “Buradaki uzmanların çok iyi bildiği üzere İbn Baytar, İslam dünyasında botanik ve eczacılığa ilişkin bilgilerin sistemleştirilmesinde öne çıkan çok önemli bir bilim adamı. Müfredat-ı İbn Baytar, Osmanlı döneminde yapılan çalışmalara da kaynaklık etmiş çok mühim bir klasik eser. Fakat ne yazık ki, şimdiye kadar kısa bölümler dışında bir bütün olarak dilimize çevrilmemiş. Onu bizden çok önce batılılar keşfetmiş. 1840 yılında bir Alman botanikçi bu önemli eseri titiz bilimsel eklemelerle genişleterek Arapçadan Almancaya tercüme etmiş. Geçmişte bu kitap Almanya’daki Tıp Fakülteleri’nde okutulmuş. İslam Ortaçağının yıldız ismi İbn Baytar’ın bu klasik eserini, 1840’larda yapılmış bilimsel ilavelerle birlikte Almancadan Türkçeye çevirmek üzere inşallah himayemde bir çalışma başlatılacak ve ilim dünyasına sunulacak.”

‘İlim Müslümanın yitik malıdır, onu nerede bulursa alır’ hadisine atıfta bulunan Emine Erdoğan, attıkları bu adımın, dilimize kazandırılmayı bekleyen diğer eserler için de bir vesile olacağını düşündüğünü ifade ederek, “ Zengin bir Türkçe fitoterapi külliyatının oluşmasını, gönülden istiyorum” diye konuştu.

“TABİATIN ŞİFA KAYNAKLARINA YÖNELMELİYİZ”

İnsana emanet olan bedeninin doğal dengesini bozmadan, hastalıklardan korunmak ve hastalıkları tedavi etmek üzere, tabiatın şifa kaynaklarına yönelmek sorumluluğunda olduğumuza değinen Emine Erdoğan, “Ben bu şifa kaynaklarını kullanma konusunda bugünü ülkemiz için bir milat kabul ediyorum. İnşallah bu merkezde çok önemli çalışmalar yapılacak ve bizler bundan sonra, bitkisel tedavilere gönül rahatlığı ile başvurabileceğiz” ifadelerine yer verdi.

Konuşmasının sonunda Fitoterapi Merkezi’nin açılışında emeği geçenleri kutlayan ve kendilerine teşekkür eden Emine Erdoğan, açılış töreninden sonra, merkezin kurucu müdürü Prof. Dr. Murat Kartal’ın rehberliğinde merkezi ziyaret etti ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

 
Şehit Babasından milli mesaj
 
Bölücü hainlerden kirli tezgah..!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taksim, Dadaş Sesiyle inledi
İstanbul'da Erzurumlular İstiklal Caddesi’nde basın açıklaması yaparak terörü lanetledi
AK Parti MYK Üyeleri açıklandı
AK Parti’nin yeni sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısı sonrası yeni MYK üyelerini açıkladı.
‘Bu ışık hiç sönmeyecek’
AK Parti’nin 5. Olağan Kongresi’nde, AK Parti’nin Kurucu Başkanı, halk ...
 
‘Bir olacak, iri olacak, diri olacağız’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bir olacak, iri olacak, diri olacağız. Söğüt ...
Bu coğrafyada yaşamak bir nimettir
Başbakan Davutoğlu, "Bu coğrafyada yaşamak bir nimettir ama bu nimetin ...
“Hepimiz Kardeşiz”
Ülke genelinde son zamanlarda artan terör olayları ve yaşanan gerilimler ...
 
"Gün komşuna sarılma günü"
Hisarcıklıoğlu, yaşanan son terör olaylarına ilişkin, “Çağrımız 78 milyon ...
“Türk Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir”
Bir tarafta Bitlisliler bir tarafta Erzurum Oltulular, Polis merkezinin ...
Mehmetçik Vakfı bağış bekliyor
Kesimlerin yapılacağı merkezler; Adıyaman, Bilecik, Diyarbakır, Erzurum, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva