ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Keçiörengücü: 1 - Altay: 1
Trendyol 1. Lig: Keçiörengücü: 1 - Altay: 1
Trendyol 1. Lig: Giresunspor: 1 - Ümraniyespor: 2
Trendyol 1. Lig: Giresunspor: 1 - Ümraniyespor: 2
3.6 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi
3.6 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi
Başıboş köpek kazaya sebep oldu
Başıboş köpek kazaya sebep oldu
Aranan 8 kişi yakalandı
Aranan 8 kişi yakalandı
HABERLER>TÜRKİYE
12 Eylül 2015 Cumartesi - 03:53

‘Bir olacak, iri olacak, diri olacağız’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bir olacak, iri olacak, diri olacağız. Söğüt şenliklerinde Ertuğrul Gazi’nin huzurunda 'ahlakın, irfanın, nizamın sözcüleri' olmak üzere her yıl milletçe yapılan ahdin yılmaz takipçileri olacağız'' dedi.

‘Bir olacak, iri olacak, diri olacağız’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bir olacak, iri olacak, diri olacağız. Söğüt şenliklerinde Ertuğrul Gazi’nin huzurunda 'ahlakın, irfanın, nizamın sözcüleri' olmak üzere her yıl milletçe yapılan ahdin yılmaz takipçileri olacağız'' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, hiçbir dönem kavmiyet davasına prim verilmemiş bu topraklarda nifak tohumlarının kök salma şansı bulunmadığını belirterek, "İhanet şebekeleri, saçtıkları nifak tohumlarıyla böyle yekvücut olmuş bir milletin bütünlüğüne halel getiremezler. Kan ve şiddetten beslenenler, umutlarımızı kırmak isteyenler büyük Türkiye’nin önünü kesemeyecektir" dedi.

BAŞBAKAN’IN MESAJI

Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri dolayısıyla mesaj yayımlayan Başbakan Davutoğlu, 7 asır önce ecdadın aşk, ilim ve irfanla mayalanan engin ruhuyla farklı inanç ve kavimleri barış içinde bir arada yaşatan büyük bir medeniyetin temellerini attığını belirtti.

ECDADIMIZDAN TEVARÜS ETTİĞİMİZ DEĞER

Mesajında, "Söğüt’te Ertuğrul Gazilerin, Hayme Anaların, Şeyh Edebalilerin toprağa saçtıkları tohum, kısa zaman içinde üç kıtaya kök salan ulu bir çınar haline geldi" ifadesini kullanan Davutoğlu, şunları kaydetti:"Kafkasya’dan Balkanlara, Hicaz’dan Mağrip ülkelerine kadar gittikleri her yerde sevginin, hoşgörünün, adaletin taşıyıcılığını yapmış bir devletin ilk mimarları oldular. Söğüt, tarihe yön veren o büyük devlet ve medeniyet idealinin kökü, kuruluşun toprağıdır. Türkiye Cumhuriyeti devleti bugün, Söğüt’ten yükselen bu büyük devlet ve medeniyet idealini sahiplenerek yürüyüşüne devam etmektedir. Ecdadımızdan tevarüs ettiğimiz değer ve ideallerle her açıdan güçlü ve lider bir Türkiye’nin inşasını gerçekleştirmenin mücadelesi içindeyiz.

734 SENELİK GELENEK

734 senedir devam eden bu anlamlı şölen, her zaman olduğu gibi birlik ve şuurumuzu pekiştiren bir sembol olmaya devam edecektir. Küçük beyliklerden bir cihan devletinin yolunu açan o dayanışma ve diriliş ruhunun hiçbir güç tarafından zedelenmesine izin verilmeyecektir. Birliğimize kasteden, gücümüzü kırmak isteyen bütün o kirli oyunlar beyhudedir. Allah’ın izniyle hiçbir ihanet şebekesi bu milletin başını önüne eğdirmeye muktedir olamayacaktır. Kendi ruh kökümüzden kopmadan, ecdadımızın bize bıraktığı bu aziz vatanı geçmişteki bütün birikimiyle milletçe geleceğe taşıyacağız."

"KAN VE ŞİDDETTEN BESLENENLER, BÜYÜK TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ KESEMEYECEKTİR"

Başbakan Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti olarak, bütün kurumlarla hukukun, adaletin, kardeşliğin sesinin yükseltilmesi gereken bir dönemden geçildiğine işaret ederek, "Hiçbir dönem kavmiyet davasına prim verilmemiş bu topraklarda nifak tohumlarının kök salma şansı yoktur. İhanet şebekeleri, saçtıkları nifak tohumlarıyla böyle yekvücut olmuş bir milletin bütünlüğüne halel getiremezler. Kan ve şiddetten beslenenler, umutlarımızı kırmak isteyenler büyük Türkiye’nin önünü kesemeyecektir. İhtilaf ve gerilim alanlarını derinleştirmeye çalışanlara karşı milletçe kardeşlik ve adaletten yana olacak, bizi tek millet haline getiren kutlu değerlere dört elle sarılmaktan vazgeçmeyeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Milli birliğe yönelik tuzaklara karşı asla gaflete ve rehavete kapılmayacak ve kardeşliği ebediyen baki kılacaklarını belirten Davutoğlu, "Bir olacak, iri olacak, diri olacağız. Söğüt şenliklerinde Ertuğrul Gazi’nin huzurunda 'ahlakın, irfanın, nizamın sözcüleri' olmak üzere her yıl milletçe yapılan ahdin yılmaz takipçileri olacağız. Ertuğrul Gazi’nin başlattığı hak, adalet ve büyük devlet yürüyüşünü, milletçe tam bir inanç ve vakar içerisinde devam ettireceğiz. Söğüt’teki kutlu ahitleşmenin sancaktarlığını yapan milletimizin bahtı açık olsun. Allah, birlik ve bütünlüğümüzü ilelebet payidar kılsın" ifadelerini kullandı.

 
Emniyet'ten gürültü kirliliği uyarısı
 
‘Önce kardeşlik, önce beraberlik’
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu coğrafyada yaşamak bir nimettir
Başbakan Davutoğlu, "Bu coğrafyada yaşamak bir nimettir ama bu nimetin ...
“Hepimiz Kardeşiz”
Ülke genelinde son zamanlarda artan terör olayları ve yaşanan gerilimler ...
"Gün komşuna sarılma günü"
Hisarcıklıoğlu, yaşanan son terör olaylarına ilişkin, “Çağrımız 78 milyon ...
 
“Türk Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir”
Bir tarafta Bitlisliler bir tarafta Erzurum Oltulular, Polis merkezinin ...
Mehmetçik Vakfı bağış bekliyor
Kesimlerin yapılacağı merkezler; Adıyaman, Bilecik, Diyarbakır, Erzurum, ...
‘Eşkıyaya göz yumulmayacak’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, A Haber televizyonunun canlı yayınında Murat Akgün'ün sorularını cevapladı
 
Tekeli hainleri hak ettiğini buldu
Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Tekeli köyü mezrasında 3'ü kadın 7 PKK'lı ...
Altınok'tan 'Cizre' açıklaması
Altınok, Cizre’de olan HDP heyetiyle ilgili, “Cizre’ye varmaları durumunda ...
Başkent şehidini uğurladı
Dağlıca'daki hain saldırıda şehit düşen Astsubat Üstçavuş Okan Taşan için ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva