ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
HABERLER>TÜRKİYE
22 Temmuz 2013 Pazartesi - 21:34

Elveda’ya doğru…

Doğu Anadolu Bölgesinin tüm illerinde Ramazan ayı dayanışma ve yardımlaşma yoğunluğu içinde idrak ediliyor. İftar sofraları gönülleri buluşturuyor, birlik ve beraberlik mesajları içeriyor.

Elveda’ya doğru…

Doğu Anadolu Bölgesinin tüm illerinde Ramazan ayı dayanışma ve yardımlaşma yoğunluğu içinde idrak ediliyor. İftar sofraları gönülleri buluşturuyor, birlik ve beraberlik mesajları içeriyor. Erzurum’da kent meydanında ve ilçelerde belediyelerce düzenlenen Ramazan etkinlikleri kimi kesimlerce eleştirilirken, kimi kesimlerce de rağbet buluyor.

KEÇİÖREN BELEDİYESİ SERHATLAR İLE FAS’I BULUŞTURDU
5.Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nin on üçüncü gecesi serhatlar diyarı Kars, Ardahan ve Iğdır ile Fas’ı bir araya getirdi. Kars, Ardahan, Iğdır ve Fas Gecesi, Kalaba Spor Tesisleri etkinlik alanındaki Kars, Ardahan, Iğdır Kültür Evi ile Fas Kültür Evi’nin açılışı ile başladı. Kültür evlerinin açılışını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, Iğdır Valisi Ahmet Pek, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Fas Büyükelçisi Lotfi Aouad ve Kars, Ardahan, Iğdır Serhatlar Birliği Başkanı Erdoğan Yıldırım birlikte yaptı.
“Kars’ın dağlarının rüzgarını, yaylalarının kokusunu, insanının şefkatini ve tüm Karslıların selamını getirdim” diyen AK Parti Kars Milletvekili Kılıç, Türkiye’nin çok güzel kültürel değerlerinin olduğunu belirterek “Bu değerlerin yaşatılması için öncülük edilmesi lazım. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak buna çok güzel öncülük ediyor. Bu gece hemşehrilerimiz Keçiören’de, Kars, Ardahan, Iğdır özlemini gideriyorlar” dedi. Iğdır Valisi Pek ise, Ramazan ayının kardeşliğe, birlik beraberliğe ve barış içerisinde yaşamaya vesile olan aylardan biri olduğunu ifade ederek “Kars, Ardahan, Iğdır Ankara’ya çok uzak olan illerimiz. Buradaki hemşehrilerimize ve tüm Keçiörenlilere oradakilerin selamlarını getirdim. Bu güzel etkinliğin hazırlanmasından ötürü Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ı tebrik ediyorum. Çok güzel bir çalışmaya vesile oluyorlar” diye konuştu.
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da, bu gece Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nde sınırları aşan kardeşliğin güzel bir örneğini yaşadıklarına dikkat çekerek şunları söyledi: “Kars, Ardahan, Iğdır ve Fas’ı birlikte misafir ediyoruz. Bizim coğrafyamızın batısında bulunan Fas, sınırımızın en uç noktasındaki Iğdır ile buluşuyor. Bereketin, kardeşliğin, paylaşmanın en yükseğe çıktığı mübarek bir aydayız. Cenab-ı Allah bizleri birlik ve beraberlik içerisinde binlerce yıl yaşatsın. Acı çeken Müslüman ülkelerin Allah yardımcısı olsun, dualarımız onlarla birlikte. Keçiören’de Ramazan bir başka yaşanıyor. Hepiniz eviniz Keçiören’e hoş geldiniz.”
Müslüman Fas halkının İslami ve kardeşçe selamını getirdiğini belirten Fas Büyükelçisi Aouad ise, “Coğrafi uzaklığımızı saymazsak Fas ve Türkiye’nin manevi, kültürel, dini anlamda ortak değerleri vardır. İki ülke arasındaki ilişkiler her geçen gün gelişiyor. Bunun en önemli göstergesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen ay Fas’a gerçekleştirdiği resmi ziyarettir. Birçok alanda anlaşmalar imzalandı” dedi. Büyükelçi, Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’ne katılmaktan duydukları mutluluğu dile getirirken, “Her sene Ramazan ayında bu etkinliğe büyük bir istekle katılıyoruz. Bu etkinliğin mimarı olan Belediye Başkanı Mustafa Ak’a şükranlarımı sunuyorum. Farklı coğrafyalardan ülkeleri biraraya getirdiği için çok teşekkür ediyorum. Keçiören zaten ileride, ama daha da ileriye gideceği günler diliyorum. Keçiören’e her geldiğimde ne kadar ilerlediğini ve geliştiğini görüp mutlu oluyorum. Bu mübarek Ramazan ayında Başkan Ak’a ve Keçiörenlilere sağlık, mutluluk diliyorum” diye konuştu.
Bakan Yardımcısı Etyemez de, Kars Çıldır’da yediği ekmeğin vefası olarak bu geceye katıldığını kaydederken, “Bu güzel etkinlikler birlik ve kardeşliği artırıyor. Bu tür faaliyetleri düzenlediği için Belediye Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Bize uzakları yakın eden bu anlayışı kutluyorum” dedi. Kars, Ardahan, Iğdır Serhatlar Birliği Başkanı Yıldırım ise, etkinlik alanını dolduran kalabalığa baktığında Türkiye’yi gördüğünü söyleyerek, “Doğduğumuz yer Kars, Ardahan, Iğdır olabilir ama, doyduğumuz yer Ankara. Kars, Ardahan, Iğdır olarak ülkemizin birlik ve beraberliği için her zaman sizlerin emrindeyiz. Bize desteklerini esirgemeyen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a teşekkür ediyorum. Allah Ramazan-ı Şerif’inizi mübarek eylesin” mesajını verdi.
Konuşmaların ardından Başkan Ak, Fas Büyükelçisine ve Erdoğan Yıldırım’a vazo, Ahmet Pek, Yunus Kılıç, Tülay Selamoğlu ve Halil Etyemez’e ise porselen işlemeli tabak hediye etti. Büyükelçi ve Yıldırım ise Başkan Ak’a plaket takdim etti.
Gecede söz yerini saza bırakınca coşku doruğa çıktı. Türk Halk Müziği sanatçıları Mine Kuş ve Yalçın Şengül seslendirdikleri birbirinden güzel türkülerle Keçiörenlileri mest etti. Hareketli türküler eşliğinde çekilen halaya Belediye Başkanı Mustafa Ak da katıldı ve Keçiörenliler ile birlikte halay çekti. Mustafa Aydın, Şeref Taşlıova, Muhlis Denizer, İsmail Aladağlı ve Veysel Yıldızer adlı aşıklar ise sazları ile Keçiörenlilerin gönüllerine hitap ettiler.

DAK HER GÜN 10 BİN KİYE İFTAR YEĞİ VERİYOR
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan Türkiye İran sınırındaki Gürbulak sınır kapısında bekleyen şoförlere Doğubayazıt Arama Kurtarma (DAK) ekibi tarafından iftar yemeği dağıtıldı.
Türkiye’den İran’a transit geçiş yapan onlarca araç, yaklaşık 15 günden beri Gürbulak gümrük kapısında bekliyor. Ramazan olması sebebiyle özellikle oruçlu olan sürücüler iftarda yemek sıkıntısı çektiğini öğrenen DAK ekibi, az da olsa yardımcı olabilmek amacıyla iftar saatinden önce kuyrukta bekleyen sürücülere yemek dağıtımında bulundu. Onlarca TIR’ın beklediği sınır kapısına giderek yemek dağıtımında bulunan DAK ekibine teşekkür eden sürücüler, kendilerini düşünüp buraya gelen ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.
Arama kurtarma ekip lideri Nuri Tunç yaptığı açıklamada, “Her yıl Ramazan boyunca ilçede iki ayrı yerde aşevi kurup günde yaklaşık 10 bin kişiye yemek dağıtımı yapmaktayız. Gürbulak sınır kapısında sürücü arkadaşların 10-15 günden beri burada beklediklerini duyduk. Aşevlerimizde hazırlattığımız sıcak yemekleri derneğimizin araçları ve gönüllü üyeleri ile buraya getirdik ve iftardan önce sürücü arkadaşlara sıcak yemek dağıtmak istedik. Yaklaşık bin kişi var burada. Biz hepsine yemek dağıtmak çabasındayız. 15 kilometreyi aşan bir kuyruk var burada ve imkanlar kısıtlı” dedi.

BEÜ, PERSONELİ İLE İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU
Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) ve Eren Holding tarafından üniversite personeline iftar yemeği verildi.
Tarihi El Aman Hanı Kültür Merkezi’ndeki iftar yemeğine tüm üniversite personeli katılırken, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, yemeğe katılımlarından dolayı Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, BETAV Yönetim Kurulu üyeleri ile akademik ve idari personele teşekkür etti.

OSMANLI ŞERBETİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLUYOR
Bitlis Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Ramazan etkinliklerinden olan Osmanlı şerbeti dağıtımı TOKİ, Mermutlu Camisi ve Çam Sitesinde bulunan camilerde gerçekleşti.
Çam sitesinde bulunan camide teravih namazı sonrası şerbet dağıtımına Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Bitlis İl Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç ve Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay katıldı.
Bitlis’te Ramazan-ı Şerif’in tüm güzelliği ile devam ettiğini belirten Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, “Belediye başkanlığımızın öncülüğünde çok değişik programlar yapılıyor. İftarlar, sahurlar, gençlere ve hanımlara yönelik programlar yapılıyor. Bugün de bu camimizde geleneğimiz olan Osmanlı şerbeti ikram ediliyor. Teravih sonrası vatandaşların serinlemesi için güzel bir çalışma olmuş. Ben İl Valisi olarak belediye başkanımızı tebrik ediyorum. Bu ve buna benzer faaliyetlerin devamını diliyorum” dedi.
Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ise yaptığı konuşmada, “Bitlis’te yeni bir gelenek daha başlattık. Her gün teravihlerimizi farklı camilerde kılarak teravih namazı sonrası cemaatimize Osmanlı şerbeti dağıtıyoruz. Böyle güzellikleri hemşerilerimizle paylaşıyoruz. İstanbul gibi büyük şehirlerde teravih namazı sonrası limonata ve soğuk şerbetler dağıtılıyor. Bu uygulamayı da Bitlis’e kazandırdık ” dedi.

VANLI GAZETECİ, YAZAR, ŞAİR VE OZANLAR SAHİLDE İFTAR AÇTI
Van’da bulunan gazeteci, yazar, şair ve ozanların üye olduğu Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) Van Şubesi, Ayanıs sahilinde iftar programı düzenledi. İftar sonrası denizde yüzen dernek üyeleri, semaver çayı faslının ardından ozanların okuduğu türkülerle güzel saatler yaşadı.
Van’daki tarihi turistik bölgeleri gezerek tanıtan ABYB Van Şubesi, 2013 yılının Ramazan ayının bir iftarını Van Gölü sahilinde açtı. Yaklaşık 50 kişinin iştirak ettiği Ayanıs sahilindeki iftar programı oldukça renkli geçti. ABYB Van Şube Başkanı Bişar Ulutaş, amaçlarının kentin güzelliğini gezerek tanıtmak olduğunu ifade etti. Daha önce Van Sanatçılar Derneği olarak, son üç yıldır ise ABYB olarak ilin ve bölgenin tarihi turistik bölgelerinin tanıtımını yaptıklarını dile getiren Ulutaş, aynı zamanda diğer bölgelerin de tanıtımını yapmaya çalıştıklarını söyledi.
“TARİHİ TURİSTİK BÖLGELERİ GEZEREK TANITIYORUZ”
Söz konusu gezi programına yaklaşık elli kişinin katıldığını belirten Bişar Ulutaş, “Bu tür gezi programlarımız 7-8 yıldır devam ediyor. 2005 yılından 2010 yılına kadar bu gezileri Van Sanatçılar Derneği olarak organize ediyorduk. 2010 yılından sonra ise kurduğumuz ABYB Van Şubesi olarak organize etmeye başladık. Bugüne dek Van’da; Akdamar Adası, Adır Adası, Çarpanak Adası, Gevaş İnköy, Altınsaç, Keşiş Gölü, Yeşilsu ve Ayanıs olmak üzere çok sayıda tarihi turistik yerleri dolaştık. Ahlat, Adilcevaz, Nemrut Krater Gölü, İshak Paşa Sarayı gibi bölgedeki tarihi turistik yerleri gezdik. Yine dernek üyelerimizi Erzurum, Erzincan, Gümüşhane, Giresun, Trabzon, Rize, Samsun, Ordu, Tokat, Amasya gibi illere götürdük. Bu gezilerimiz medya aracılığıyla kamuoyuna yansıdı. Dolayısıyla bir anlamda buradaki güzelliklerin de tanıtımını yapmış olduk” ifadelerini kullandı.
Ayanıs iftar programının oldukça güzel geçtiğine işaret eden Ulutaş, “2013 yılının Ramazan Ayı’nın 13’üncü iftarını farklı bir ortamda açmak için bugün Ayanıs’a geldik. Tarihi Ayanıs Kalesi eteklerinde, Van Gölü sahilinde oldukça güzel bir iftar programımız oldu. İftar sonrası denizde yüzüldü ve semaver çayı içildi. Van’ın ozanları; Mehmet Akçay, Kazım Gülle, Yusuf Sahik, Nurhan Atmaca ve Ali Gündüz okudukları türkülerle dernek üyelerine güzel saatler yaşattı. Bu tür gezilerimizi Allah izin verirse devam ettirmeyi düşünüyoruz. Ben buradan emeği geçen tüm dostlarımıza, ağabeylerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Dernek üyelerini İran, Irak, Gürcistan, Ermenistan ve Azerbaycan gibi yakın ülkeler başta olmak üzere yurt dışı gezilere de götürmeyi hedeflediklerini söyleyen ABYB Van Şube Başkanı Bişar Ulutaş, bu tür programların gerçekleşebilmeleri için çeşitli projeler hazırlamayı düşündüklerini belirtti.

GURBETTEKİ ERZİNCANLILAR İFTARDA BULUŞTU
Erzincan Dernekleri Federasyonu organizasyonu ile bir araya gelen 15 sivil toplum kuruluşu’nun da destek verdiği İftar yemeğinde Erzincanlılar birbirleriyle hasret giderdi.
Erzincanlı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı iftar yemeğinde konuşan Erzincan Dernekleri Federasyonu Başkanı Selahattin Ayvaz birlik ve beraberliğin önemine değinerek, “Ramazan ayının manevi iklimi bizleri bir araya getirdi. Bu güzel akşamda bir arada olmaktan hepimiz çok mutluyuz. Günlük hayatın koşuşturması içinde bazen birbirimizi ihmal ediyoruz. Ziyaret ve görüşmeleri erteliyoruz. Çoğumuz dostlarımızla ortak anılarımızı, duygularımızı paylaşamıyoruz. Derneklerimizin düzenlediği bu tip toplantılar buluşmamıza vesile olmaktadır. Bu nedenle Erzincan sivil toplum kuruluşları dediğimiz dernek ve vakıflar hayatımızda önemli bir yer tutmaktadır. Hemşerilerimizi bir araya getirmek, dayanışma ve yardımlaşmayı sağlamak derneklerimizin amaçlarından biridir. Bunların yanında derneklerimiz yaşadığımız bölgeye ve doğduğumuz Erzincan’a karşı da sorumluluklarımızı yerine getiren çalışmalar yapmaktadır. Bugün Ankara’da 35 bin hemşerimiz yaşamaktadır. Hemşerilerimiz tarafından kurulan Köy, ilçe ve il derneğimiz 17’dir. Bu derneklerin toplam üye sayısı 2 bin 500 civarındadır. Hemşerilerimizin yüzde 10 u bile derneklerimize üye olmamıştır. Bu durumdan dernek yöneticileri kadar hemşerilerimizde sorumludur. Derneklerimizin bazı eksiklikleri olabilir, hataları da olabilir. Ancak bu eksiklikler ve hatalar üye olarak, çalışmalara katkıda bulunarak giderilebilir. Unutmamalıyız ki; günümüz demokratik toplumları gelişen STK na sahip toplumlardır. Hemşeri dernekleri de etkili STK içindedir. Derneklerimiz bir yandan hemşerilerimizin hizmetine devam ederken, diğer yandan Erzincan’ın gelişmesi ve tanıtılması içinde çaba harcamaktadır. Bunun son örneği Kemaliye Kültür ve Kalkınma Vakfı’nın geçtiğimiz ay yaptığı “Erzincan Kemaliye (Eğin) Uluslararası Kültür ve Doğa Sporları Şenliği” dir. Bu büyük organizasyon Erzincan’ı, Kemaliye’yi uluslararası düzeyde doğa sporları merkezi haline getirmeye gayret ediyor” diye konuştu.
Konuşmaların ardından gece geç saatlere kadar sürdü.

VARTOLU FIRINCILARIN SICAKLA MÜCADELESİ
Muş’un Varto ilçesindeki fırıncılar, Ramazan ayının yaza denk gelmesi nedeniyle zorlu bir mücadele veriyor. Varto ilçesinde sıcak havalardan en çok etkilenenlerin başında fırıncılar geliyor. Sabah erken saatlerde işe başlayan fırın ustaları, ocağın yanmasıyla çok zor anlar yaşıyor. Fırının içinde 230 dereceye varan sıcağa rağmen yoğun bir tempoyla çalışan fırıncılar, vatandaşlara ekmek yetiştirebilmek için uğraş veriyor. Halkın ekmek ihtiyacını karşılamak için sıcakla mücadele eden fırıncılardan bazıları orucunu tutabiliyor, bazıları ise tutamıyor. Fırın sahibi Zafer Aydemir, sıcaklara rağmen vatandaşın ekmek ihtiyacını karşılamak için çalıştıklarını söyledi. Aydemir, "Havalar çok sıcak, işçiler çok zor şartlarda çalışıyor. Dayanılacak gibi değil, fırının içi 220 derece bazen de 230 dereceyi buluyor. İçeriye klima koyamıyoruz. Hamur için iyi değil. Çalışanlarımız Ramazan ayında hayli zorlanıyorlar. Sabahları Ramazan nedeniyle saat 08.00'de iş başı yapıyoruz” dedi.
16 senedir fırıncılık işinde çalıştığını belirten Cahit Ördek ise, zorlandıklarını ancak yine de oruçlu olduklarını söyledi. Ördek, "Dışarıda olanlar için Ramazan iyidir ancak fırın içinde çalıştığımız için çok zor geçiyor. Sabah saat dörtte geliyoruz, akşam yedi gibi eve gidiyoruz. Burada ekmek yapıyoruz, millete hizmet etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

HACİVAT-KARAGÖZ GÖSTERİSİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Malatya’da, Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen Hacivat-Karagöz gösterisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Malatya Park alış veriş mağazası tarafından geleneksel Ramazan etkinlikleri kapsamında Hacivat-Karagöz gösterisi sunuldu. Fuaye alanında gerçekleştirilen etkinliği çocuklar büyük bir dikkatle izledi. Hacivat-Karagöz gösterisiyle keyifli vakit geçiren çocuklara, alış veriş mağazası tarafından çeşitli hediyeler de verildi.

MEV, ÖĞRENCİ VE AİLELERİNE İFTAR VERDİ
Malatya Eğitim Vakfı (MEV) Malatya Gençlik Kolları tarafından eğitim gören öğrenci ve ailelerine iftar yemeği düzenlendi.
Melekbaba Mahallesi Semt Konağında verilen iftar yemeğinde konuşan MEV Malatya Gençlik Kolları Başkan Arif Aksoğan, “Ramazan ayı nedeniyle dostluk ve kardeşliğin pekiştiği bir günde bizlerde, bu güzel toplumu kin ve düşmanlıktan uzaklaştırmasını şefkat ve merhamet duygusunu daha da arttırmasını diliyoruz. Bu vesileyle bizler de MEV ailesi olarak; her ramazan ihtiyacı olan vatandaşlarımızla bir arada olmaktan mutluluk duyduk. Topluma karşı olan sorumluluğumuzu bu bağlamda bir kez daha gösterebilmenin gurunu, bu Ramazan da hep birlikte yaşadık. Bireylerin toplumun bir parçası olduklarını hissetmelerini sağlayan, toplumsal dayanışma ve yardımlaşmaya fırsat veren nice ramazanlarda birlikte olmak dileğiyle” dedi.

EMRAH GÜNEŞ, İLAHİ KONSERİYLE MEST ETTİ
Aspuzu’da Ramazan Geceleri etkinlikleri kapsamında ilahi konseri veren İlahi Sanatçısı Emrah Güneş, Malatyalıları mest etti.
Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından organize edilen Aspuzu’da Ramazan Geceleri etkinlikleri kapsamında ilahi sanatçısı Emrah Güneş, Malatyalılara ilahi konseri verdi. Konseri; Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Selim Çağlar ve Murat Turgut, Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı ve çok sayıda vatandaş izledi.
Konser sonrası ilahi sanatçısı Emrah Güneş’e kristal kayısı plaketi ve kayısı takdim eden Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yaptığı konuşmada, “Malatya’mız Ramazan ayını dolu dolu yaşıyor. Şerbet Çeşmemizden her akşam vatandaşlarımıza şerbet ikram ediyoruz. 24. Dini Yayınlar ve Kitap Fuarımız çok güzel bir ilgi görüyor. İftar çadırımızda her akşam bin 500 kişiye iftar yemeği veriyoruz. Aş TIR’ımız her gün bir mahallemizde iftar yemeği veriyor. Ramazan ayının güzelliklerini hep birlikte idrak ediyoruz” dedi. Çakır, Ramazan’ın en iyi şekilde idrak edilmesinin yanı sıra yardıma muhtaç ailelerin gözetilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

BAŞKAN ÇAKIR, VATANDAŞLARA ŞERBET İKRAMINDA BULUNDU
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, vatandaşlara şerbet ikramında bulundu.
Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından organize edilen faaliyetler kapsamında PTT önünde bulunan Şerbet Çeşmesinden şerbet akıtıldı. Etkinliğe katılan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, vatandaşlara şerbet ikramında bulundu.
Şerbet ikramının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ramazan ayının Malatya’da coşkulu geçtiğini belirtti.
Malatya Belediyesi olarak vatandaşların Ramazan’ı en iyi şekilde idrak edebilmesi amacıyla birçok çalışma yaptıklarını kaydeden Çakır, “Malatya, gece yaşayan bir şehir. Türkiye’nin çoğu yerinde göremezsiniz. Malatya, gecenin geç saatlerine kadar yaşayan, herkesin dışarıda olduğu ve bayanların rahat gezebildiği bir ortama sahip. Buna uygun şekilde sokak ve caddelerin aydınlatılması yapıldı. Şehrimizin 17 noktasına çeşme yaptık. Merkezde bulunan Şerbet Çeşmemizden Ramazan ayında ve kandillerde şerbet akıtıyoruz. Ramazan ayında her akşam 1,5 ton şerbet ikramı yapıyoruz. Vatandaşlarımızda şerbet ikramına büyük bir ilgi gösteriyor” dedi.
Çakır, vatandaşlarla bir araya gelerek, şerbet ikramında bulunduklarını sözlerine ekleyerek, şunları ifade etti:
“Şerbet Çeşmemizin önü her akşam dolu dolu oluyor. Buda bizi mutlu ediyor. Tabi bunun yanında Aspuzu’da Ramazan Geceleri kapsamında birçok etkinlik vatandaşlarımızla buluşuyor. Her akşam farklı etkinlikler yapılıyor. İftar çadırımızda büyük bir canlılık var. Aş tırımızla da mahallelerimizde iftar yemeği veriyoruz. Her anlamıyla Malatya’da Ramazan ayı canlı ve hareketli geçiyor.”
Başkan Çakır, şerbet ikramı sonrası vatandaşlarla bir araya gelerek, uzun süre sohbet etti.

ULAŞTIRMA MEMUR-SEN İFTAR VERDİ
Ulaştırma Memur-Sen Malatya Şubesi tarafından iftar yemeği verildi.
Çırağan Düğün ve Mevlit Salonu’nda verilen iftar yemeğine; Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, Memur-Sen Malatya Temsilcisi Kerem Yıldırım, Türk-iş Malatya Temsilcisi Nurettin Öndeş, Ulaştırma Memur-Sen Malatya Şube Başkanı Mustafa Adak ve sendika üyeleri katıldı.
İftar yemeği sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, Ulaştırma Memur-Sen olarak sorun ve sıkıntıları masaya taşıyacaklarını kaydetti.
Cankesen, 5 milyon insanın sorun ve sıkıntısını gündeme getireceklerini ifade ederek, “Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı 11 hizmet kolundan bir tanesiyiz. 11 hizmet kolundan 10’unda Memur-Sen yetkili. Bu sene masaya, Ulaştırma Memur-Sen’de yetkili sendika olarak oturacak. 38 bin çalışanın birçok sorunu var. Bu sorun ve sıkıntıları da masaya taşımanın gayreti içerisindeyiz. Devlet Demir Yolları, Devlet Hava Meydanları, taşra ve merkez çalışanlarının birikmiş bir sürü sorunu var. Çalışandan emekliye kadar herkesin sorunu bulunuyor. 5 milyon insanın sorun ve sıkıntısı 1 Ağustos’tan itibaren masada konuşulmaya başlanacak. Sorunların çözümü adına elimizden geleni yapacağız” dedi.
Gezi parkı eylemlerinin ülkeyi karıştırmaya yönelik eylemler olduğunu savunan Cankesen, “Son dönemlerde ülkemiz kötü günlerden geçmektedir. Gezi Parkı eylemlerine baktığımızda, belirli marjinal gruplar ülkemizi karıştırmaya çalıştı. Çok şükür insanlarımız buna prim vermedi. Sağduyu hakim geldi” diye konuştu.
Cankesen, Mısır ve Doğu Türkistan’da yaşanan olayları da kınayarak, “Mısır’da çok büyük bir katliam yaşanıyor. Günde 50 kişinin can verdiği, insanların üzerine kurşunların yağdırıldığı, seçilmiş bir iktidarın alaşağı edildiğini görüyoruz. Orada bir ihtilal yapıldı. Diğer büyük devletler tarafından darbe bile denilemediği bir ortam içerisinde Mısır halkı zulüm çekiyor. Mısır halkına karşı yapılan darbe komşu Filistin ve Gazze’ye gidecek yardımların dahi önünü kesmiştir. Mısır’da darbe yapılması manidardır. Öte yandan Doğu Türkistan’da da kardeşlerimize yönelik zulüm vardır. Bunların artık son bulmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
Memur-Sen Malatya Temsilcisi Kerem Yıldırım ise Memur-Sen’in yetkili ve etkili bir sendika olduğunu kaydederek, “Bu tür programlar birlik ve beraberliğimize katkıda bulunmaktadır. Memur-Sen olarak Malatya’da 12 bin 500 üye ile yetkili ve etkili sendikayız. İnşallah sendikalarımızın bundan sonrada farklı programları devam edecektir” ifadelerini kullandı.
Ulaştırma Memur-Sen Malatya Şube Başkanı Mustafa Adak da, geleneksel iftar yemeklerine bir yenisini daha eklediklerini ifade etti.

MİLLETVEKİLİ ŞAHİN’DEN RAMAZAN ZİYARETİ
AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, iftar ile sahur arası gerçekleştirdiği Ramazan ziyaretlerine devam ediyor.Milletvekili Şahin, teşkilat mensuplarıyla birlikte iftar programlarının yanı sıra her akşam farklı mahallede toplantılar yapıp, sorun dinleyerek, hükümetin icraatlarını anlatıyor.
Beraberinde Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti İl Başkan Yardımcısı İdris Boztaş, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Mehmet İlbak ve partililerle birlikte Battalgazi merkez camisinde teravih namazı kılan Milletvekili Mustafa Şahin, ilçe merkezindeki çay bahçesinde vatandaşlarla bir araya gelip uzun süre sohbet etti.
Ramazan ayı boyunca teşkilat mensuplarıyla birlikte gündüz sivil toplum kuruluşları ve esnafları ziyaret edip iftar sonrası ise her akşam farklı bir mahallede vatandaşlarla bir araya gelerek toplantılar gerçekleştirdiklerini söyleyen Şahin, bu ziyaretleri Ramazan ayı boyunca devam ettireceklerini söyledi.

YAZ KURSU, İFTAR YEMEĞİ İLE TAMAMLANDI
Malatya'da Tecde Eğitim ve Kültür Derneği (TECDER) yaz kursu öğrencilerine iftar verdi.
Tecde Mahallesi Şentepe kanal üstünde bulunan dernek binasında verilen iftar yemeğinde konuşan TECDER Başkanı İshak Güven, her yıl okulların kapanmasıyla birlikte dernek binasında öğrencilere yönelik yaz kursu düzenlediklerini söyledi.
Güven, yaz kursuna yaklaşık 150 öğrencinin katıldığını ifade ederek, öğrencilere Kur'an-ı Kerim dersinin yanı sıra, fıkıh bilgileri, hadis yarışmaları, bilgi yarışması, spor müsabakaları, gezi turları, yüzme gibi faaliyetlerinin verildiğini belirtti. Güven, yaz kursunun sona ermesinin Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle dernek olarak yaklaşık 200 kişiye iftar yemeği vererek kursun tamamlandığını kaydetti.

SURİYELİLERE ‘RAHMET ELİ’ DESTEĞİ
Van Rahmet Eli Gıda Bankası, Suriye’den iç savaş nedeniyle kaçarak Van’a sığınan Suriyelilere Ramazan paketi dağıtıyor.
Van Rahmet Eli Gıda Bankası, Ramazan ayında gıda yardımı vermeyi hedeflediği 2 bin aileye ulaşmak için çalışmalarına hız verdi. Kurulduğu günden bu yana yaptığı yardımlarla halkın teveccühünü kazanan Van Rahmet Eli Gıda Bankası, Ramazan ayı faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Bu yardımlar kapsamında 30 ekipten oluşan onlarca üye ve gönüllünün yaz sıcağına aldırış etmeden yaklaşık 200 aileye yardımlarını kapıda teslim ettiğini belirten Rahmet Eli Gıda Bankası Yardım Komisyon Başkanı Yalçın Tay, “Rahmet Eli olarak yılın on iki ayı düzenli olarak 300 aileye yardım yapıyoruz. Bunun dışında Ramazan ayına has yardım kampanyası başlattık. Ramazan ayına 10 gün kala başlayan yardım çalışmaları kapsamında şimdiye kadar bin ailemize Ramazan paketi dağıttık. İnşallah Ramazan ayı sonuna kadar hedeflediğimiz 2 bin ailemize ulaşacağız” dedi.
Suriye’deki iç savaş nedeniyle Van’a sığınan Suriyeli muhacirlere de yardım eli uzattıklarını anlatan Tay, “Suriye’deki iç savaş nedeniyle buralara kadar gelen yaklaşık 30 Suriyeli muhacir ailesine ulaştık. Bu ailelerimize imkanlarımız çerçevesinde ev tuttuk. Daha sonra kendilerine battaniye, yatak, yorgan temin ettik. Bununla birlikte her ay bu ailelerimize de düzenli olarak yardım paketi dağıtıyoruz” ifadelerini kullandı.
Şimdiye kadar kendilerine yaklaşık 5 bin ailenin başvurduğunu ve bu başvuruları birebir gidip tespit ettiklerini dile getiren Tay, “Şu ana kadar bize 5 bin aile başvurdu. Biz bu aileleri birebir tespit ediyoruz. Şu ana kadar sadece 200 ailemiz kalmış. Bununla birlikte başka ailelerin tespiti içinde çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Ben bu vesileyle şimdiye kadar bizlerden yardımlarını esirgemeyen tüm Van esnafı ve Van halkına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

GÜMÜŞHANELİ DAĞCILAR İFTARDA BULUŞTU
Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular, aileleriyle birlikte bu yıl 5.si düzenlenen geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldi.
Kulüp üyesi sporcular, eş ve çocukları ile toplam 44 kişiden oluşan grup, merkeze bağlı Gümüşkaya köyünde Alaattin Çiçek’e ait bahçede iftar yaptı. Çocukların doyasıya oyun oynadığı, sporcu eşlerinin bir araya gelerek sohbetler ettiği programı bu yıl 5.kez düzenlediklerini ifade eden kulüp başkanı Mustafa Akbulut, birlik ve beraberliği vurgulamak amacıyla düzenledikleri etkinlikte yılda bir kez de olsa sporcuların eş ve çocuklarıyla bir araya geldiğini söyledi.
Kelkit, Şiran ve merkezde ikamet eden sporcuların oluşturduğu kalabalık gruba etkinlik için hem bahçelerini hem de gönüllerini açan Ernail ve Rıfkı Çiçek ile Çiçek ailesine de teşekkür eden Akbulut, “İmece usulü ile 5 yıldır yaptırdığımız özel yemeğin yanında Çiçek ailesinin hanımlarının yaptığı ev yapımı tatlı ve su böreğinin de tadına baktık. İftar yemeğimiz artık geleneksel hale geldi. Katılan tüm sporcularımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

 
Ramazan, fasıl geceleriyle renkleniyor
 
Erzurum fark attı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘İnşallah Gezi Parkı’nda da sohbet yaparız’
Erdoğan, “Ben Üsküdar’da bir parktaydım, vatandaşlarla sohbet ettim. Çay ...
Ramazan huzurunda gönüller buluşuyor
Camilerinde mukabelelerin okunduğu bölge illerinde, iftar sofralarında ...
‘Biz kardeşlik istiyoruz’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Allah’a hamdolsun 7 aydır Türkiye’de terör ...
 
Başbakan'dan Çarpıcı Açıklamalar!
Başbakan Tayyip Erdoğan Kastamonu Havaalanı'nın resmi açılış töreninde ...
Polise silahlı saldırı!
Yüzleri maskeli iki kişi tarafından Diyarbakır'da polis ekiplerine uzun ...
Başbakan Büyükelçiler iftarında konuştu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Dış İlişkiler Başkanlığı'nın düzenlediği ...
 
Beklenen Düzenleme Geliyor
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İnternet kafelere getirilecek ...
Fenerbahçeliler Çok Mutlu
Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarından men cezasının yürütmesi CAS tarafından durduruldu..
İlginç Yasak!
Güney Kore'de 2014 yılından sonra ‘ampül' üretimi ve ithalinin sonlandırılacağı duyuruldu.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva