ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
HABERLER>TÜRKİYE
21 Temmuz 2013 Pazar - 17:14

Ramazan huzurunda gönüller buluşuyor

Camilerinde mukabelelerin okunduğu bölge illerinde, iftar sofralarında yaşanan dayanışma teravih namazlarına yansıyor. Omuz omuza, saf saf namazlarını eda eden müminler Ramazanın taşıdığı mesaj ve mana etrafında gönüllerini buluşturuyor.

Ramazan huzurunda gönüller buluşuyor

Doğu Anadolu Bölgesi’nde Ramazan ayı ortak bir coşku ve heyecanla idrak ediliyor. Camilerinde mukabelelerin okunduğu bölge illerinde, iftar sofralarında yaşanan dayanışma teravih namazlarına yansıyor. Omuz omuza, saf saf namazlarını eda eden müminler Ramazanın taşıdığı mesaj ve mana etrafında gönüllerini buluşturuyor.

ŞEHİT AİLESİNİN EVİNDE İFTAR YEMEĞİ
Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, 2011 yılında Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Er Vefa Çelik'in baba ocağında iftarını açtı.  İl Jandarma Komutanı Albay Derviş Ahmet Güllerci ve İl Emniyet Müdürü Bayram Çoşkun ile birlikte şehit ailesini ziyaret eden Vali Tekinarslan, şehidin babası Neman Çelik ve annesi Hüsna Çelik’le sohbet etti. Devletin ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getiren şehit babası Neman Çelik, “Bir acı yaşadık. Allah kimseye göstermesin. Bu acılar bir daha olmasın. Barış olsun. Oğlumuzun şehit olmasından bu yana başta sayın valimiz olmak üzere ilgili bütün kurumlar bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Her konuda yardımcı oldular” dedi. Anne Hüsna Çelik ise, “Büyük bir acı yaşadık. Ama oğlumuz şehitlik mertebesine ulaştı. Vatanı için canını verdi. Allah bu acıyı hiçbir anneye yaşatmasın” ifadelerini kullandı.
DEVLET MİLLETİ İÇİN VAR

Devletin millet için var olduğunun altını çizen Vali Tekinarslan, “Allah rahmet etsin. Allah geride kalanlara sabır versin. Hepimizin ortak acısıdır. Umudumuz bundan sonra bu tür hadiselerin yaşanmamasıdır. İnşallah ülkemize barışın, sükunun, huzurun olduğu bir ortamı hep birlikte oluşturacağız. Onun için çalışacağız” diye konuştu.
Şehidin ailesini ihtiyaç ve isteklerini soran Vali Tekinarslan, “Devlet olarak bütün vatandaşlarımızın yanındayız. Fırsat buldukça yanlarında olmaya çalışıyoruz. Kapımız da her zaman herkese açık. Biz milletimiz için varız” şeklinde konuştu.
Vali Tekinarslan ve beraberindekiler daha sonra aileyle birlikte iftarını açtı.

AĞRI PROTOKOLÜ KAHVEHANEDE VATANDAŞLARLA ÇAY İÇTİ
Ağrı protokolü teravih namazı sonrasında esnaf ziyareti sonrasında kahvehanede vatandaşlarla birlikte çay içti. Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, AK Parti Milletvekili Mehmet Kerim Yıldız, MHP Eski Milletvekili Nidai Seven, Belediye Başkanı Hasan Arslan ve beraberindekilerle Cumhuriyet Caddesindeki esnafları ziyaret etti. Daha sonra Eski Van Caddesi’nde bir kahvehanede vatandaşlarla çay içen Vali Tekinarslan ve beraberindekiler, vatandaşların sorunlarını dinledi. Vatandaşlar, yetkililerin halkın içinde olmasından duydukları memnuniyeti dile getirirken, Abdulbaki Demir isimli bir vatandaş, “Sayın valimizi sürekli olarak halkın içinde görmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bugün valisi, milletvekili, belediye başkanı, iktidarı, muhalefeti bir arada ve halkın içinde. Bu çok güzel bir tablo. Allah bozmasın” dedi.
Devletin milleti için var olduğunu söyleyen Vali Tekinarslan, “Elbette birlikte olacağız, yanınızda olacağız. Biz sizlere hizmet etmek için buradayız” diye konuştu.
Vali Tekinarslan, gece saatlerine kadar boyacılık yapan çocukları yanına çağırarak kendilerine harçlık verdi. Çocuklarla bir süre sohbet eden Vali Tekinarslan, kendilerini evlerine gönderdi. Daha sonra Erzurum Caddesini gezen protokol üyeleri gece saatlerine kadar çarşıyı gezdiler.

HİZAN İLÇE EMNİYET AMİRLİĞİ’NDEN İFTAR YEMEĞİ
Bitlis’in Hizan İlçe Emniyet Amirliği tarafından iftar yemeği verildi.
Hizan Emniyet Amirliği, Hizan Öğretmenevi’nde mahalle muhtarlarına, esnaflara ve ilçenin önde gelenlerine iftar yemeği verdi. İftar yemeğine katılan Bitlis İl Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç de Hizanlı vatandaşla oturarak sohbet etti.
İftar yemeğine Hizan Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serdar Atakan, Hizan Ziraat Odası Başkanı Erkan Durmaz, Hizan Milli Eğitim Şube Müdürü Mithat İzsiz, mahalle muhtarları, esnaflar ve ilçenin önde gelenleri katıldı.

İL MÜFTÜSÜ AKIN’DAN PLAKET VE TEŞEKKÜR BELGESİ
Ardahan İl Müftüsü Galip Akın, Ardahan’da minaresi olmayan 9 köy camisinin minare yapımına katkıda bulunanlara plaket verdi.
Akın, Merkez köylerinde bulunan camilerin estetik güzelliklerini sağlamak amacıyla minaresiz camilerimizin minareye kavuşması için destek veren Din görevlileri ile köy muhtarları ve hayırsever vatandaşları makamında kabul etti.
İl Müftüsü Galip Akın yaptığı açıklamada, ’’İlimiz merkez köylerinden dokuz köyümüz caminin minaresi yoktu veya estetik görünümde değildi. Biz yaptığımız çalışmalar ile sekiz köyümüzün Camii’ni minareye kavuşturduk. Minareye kavuşan köy camilerimiz, Balıkçılar, Altaş, Ölçek, Gürçayır, Sarıyamaç, Alagöz, Çalabaş ve Sugöze Köyü Camilerin minareleri din görevlilerimiz, köy muhtarlarımız, köylü vatandaşlarımız ve hayırsever vatandaşlarımız tarafından yaptırılmıştır. Minaresi olmayan camimiz Yaylacık Köyü Camisidir. İnşallah Yaylacık Köyü de köy halkı, Muhtar ve Din görevlimizin katkılarıyla minareye kavuşacaktır. Köy camilerimiz hayırsever vatandaşlar ve köy halkı tarafından yaptırılan minareler ile Estetik bir görünüm kazandı. İnşallah başlattığımız bu çalışmalar ile minaresiz camimiz kalmayacaktır’’ dedi.Daha sonra İl Müftüsü Akın, maddi ve manevi katkılarını esirgemeyen vatandaşlara plaket verdi.

BELEDİYE MECLİS ÜYESİNDEN İFTAR YEMEĞİ
Elazığ’ın Kovancılar İlçe Belediye meclis üyesi ve işadamı Hasan Aydın tarafından iftar yemeği verildi.
Kovancılar Gökdelen Dinlenme Tesisleri’nde düzenlenen iftara AK Parti Elazığ Milletvekili Faruk Septioğlu, Kancılar kaymakamı Esengül Çiçekli Korkmaz, Ak Parti Elazığ İl Başkanı Ejder Açıkkapı, Ak Parti Kovancılar İlçe Başkanı Nusret Demirkıran, muhtarlar, belediye meclis üyeleri, il meclis üyeleri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ak Parti Elazığ Milletvekili Faruk Septioğlu iftarın ardından yaptığı konuşmada mübarek ramazan ayı münasebetiyle bir arada olduklarını söyledi. İftar öncesinde muhtarların sorunlarını da dinlediğini belirten Septioğlu, sorunların mümkün olduğu en kısa sürede çözüleceğini kaydetti. Septioğlu, “Bilindiği üzere önümüzde bir seçim süreci var. Buna da en iyi şekilde hazırlanmak durumundayız. Bu organizeyi yaparak bizleri bir araya getiren Hasan Aydın’a teşekkür ederim” dedi.Belediye meclis üyesi ve işadamı Hasan Aydın, yemekte yaptığı açıklamada davetini kırmayarak gelen herkese teşekkür etti.

ELAZIĞ VALİLİĞİ'NDEN GÖNÜL ELÇİLERİNE İFTAR YEMEĞİ
Elazığ Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından verilen iftar yemeği ile kurumun koruması altında kalan engelli ve bakıma muhtaç çocuklar ile Gönül Elçileri Projesi'ne destek veren aileler bir araya geldi.  Elazığ Paşa Konağı’nda gerçekleştirilen iftar yemeğine Vali Muammer Erol ve eşi Nazmiye Erol, Vali Yardımcıları Tarık Bahadır ve Mesut Gençtürk, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Orhan Yavuz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı kurumlarda kalan engelli ve bakıma muhtaç çocuklar ile koruyucu ve gönüllü aileler katıldılar. Gönül Elçileri Projesi ile sayıları merkez ve ilçelerde toplam bin 203’e ulaşan gönül elçisi ailelerden iftara katılanlar programda koruyucusu ya da gönüllü ailesi oldukları çocuklar ile iftar yaptılar. Programın sonunda Vali Muammer Erol gönüllü ailelerle ile bir süre sohbet ederek Gönül Elçileri Projesi hakkında görüşlerini aldı.

ELAZIĞ KÜRSÜBAŞI EKİBİ, ADIYAMAN’DA SAHNE ALDI

Adıyaman Belediyesi’nin geleneksel Ramazan etkinlikleri her akşam teravih namazından itibaren gece geç saatlere kadar büyük bir coşkuyla devam ediyor. Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikler, bir taraftan Demokrasi Parkı’nda, diğer taraftan mahallelerde yapılıyor. Demokrasi Parkı’nın etkinlik alanında sahne alan Elazığ Kürsübaşı ekibi, birbirinden güzel türküler okuyarak Adıyamanlılara keyifli dakikalar yaşattı.

Türk Halk Müziği alanında kendini kanıtlamış Elazığ’ın Ahmet Yüce yönetimindeki Kürsübaşı ekibi, gecenin ilerleyen saatlerine kadar kimi zaman hoyrat, barak ve duygusal ezgiler okudu, kimi zaman hareketli parçalar seslendirerek müzikseverlere unutulmaz anlar yaşattı. Yöresel kıyafetleriyle sahnede yer alan ekip, genelde Elazığ, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Şanlıurfa yörelerine ait parçalara yer everdi. Sahneye davet edilen Belediye Başkan Danışmanı İskender Korkut, Başkan Büyükaslan adına gecenin anısına Kürsübaşı Ekibi Yöneticisi Ahmet Yüce’ye bir buket çiçek ve Cendere köprüsü figürü hediye ederek, başarılar diledi.

Demokrasi Parkı’nın yanı sıra mahalle etkinliği de Bilgi Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlendi. Belediye Başkanı Necip Büyükaslan’ın da katıldığı mahalle etkinliğinde, çocuklara yönelik birbirinden güzel oyunlar sergilendi.

Etkinlikte konuşan Başkan Büyükaslan, “Öncelikle hepinizin Mübarek Ramazan-ı Şerif’ini kutluyor ve bu mübarek günlerin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ramazan ayının başlamasıyla birlikte her yıl olduğu gibi bu yıl yine etkinlikler düzenliyoruz. Etkinliklerimizi sadece Demokrasi Parkı’nda değil, aynı zamanda mahallelerde de tertip ediyoruz. Her akşam farklı bir mahallede yapıyoruz.

Bugün Bilgi Anadolu Lisesi’nin bahçesinde sizlerle birlikte olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Buradaki etkinliklerimizin tamamı Belediyemizin konservatuar birimi öğrencileri tarafından icra edilmektedir. Bu tür programlarımız Ramazan boyunca devam edecektir. Buraya kadar gelip katılım sağlamış olmanızdan dolayı hepinize şükranlarımı sunuyor, ayrıca birbirinden güzel oyunlar sergileyen konservatuar öğrencilerimize teşekkür ediyor ve hepinize hayırlı akşamlar diliyorum” dedi.

KARS SULTAN ALPARSLAN KOLEJİ BASINLA İFTARDA BULUŞTU
Kars Özel Sultan Alparslan Koleji, geleneksel hale getirdiği basınla iftar buluşmasını bu yıl da gerçekleştirdi. İftar topunun ezanlar eşliğinde atılması, dua ve iftar yemeğinin ardından İnternet ortamında izlenme rekorları kıran Erzurumlu Canan Nine’nin gençlere verdiği öğütlerin yer aldığı slayt izletildi. Slaytta en çok dikkati çeken Canan nine şükür aşkı oldu. İzleyenlere ve dinleyenlere şükretmeleri adeta yalvaran Canan ninenin mesajları akıllarda uzun süre çıkmayacak şekilde yer etti.
Gazetecilerin ilgiyle dinlediği Canan Nine’nin izlenmesinin ardından Sultan Alparslan Koleji Müdürü Fatih Akaslan bir konuşma yaptı.
Akaslan; “Ramazanın kendine has güzellikleri vardır. Bu güzelliklerden biriside paylaşmaktır. İlimizde görev yapan gazetecilerimiz ile böyle bir günde bir araya gelerek iftar yapmakta bu güzelliklerden bir tanesindir. Ramazanın güzelliklerini birlikte paylaşmak bize gurur vermektedir. Okulumuz olarak da Kars gençliğine sahip çıkmak ve onlara çok güzel bir şekilde eğitim vermek bizleri son derece mutlu etmektedir. Bu nedenle bu iftar sofrasında gazeteci ağabeylerimiz ve kardeşlerimle olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Bizleri kırmayıp iftar davetimize katıldığınız için çok teşekkür ederim” dedi.
Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yücel Sezer de Okul Müdürü Fatih Akaslan ve okul idarecilerine iftar yemeği için teşekkür etti.
Sultan Alparslan Koleji idarecilerinin sık sık gazeteciler ile bir araya geldiklerini de hatırlatan Sezer; “Sultan Alparslan Koleji sadece çocuklarımıza güzel ve faydalı eğitim vermekle kalmıyor aynı zamanda toplumun bazı sorunlarıyla da ilgileniyorlar. Kars’ta görev yapan gazetecilerimizde Kars’ın her türlü sorunu için canla ve başla çalışıyorlar. Her 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü, Ramazanlarda olduğu gibi sizlerle sık sık bir araya gelmek bizleri son derece mutlu ediyor” diye konuştu.

AK PARTİLİLERDEN ANLAMLI ZİYARET
AK Parti Kars Teşkilatı Milletvekilleri, Belediye Başkanı ve Merkez İlçe Başkanıyla birlikte İftar sonrası yaşlı çifti evinde ziyaret etti. AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç, Ahmet Arslan, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, Merkez İlçe Başkanı Özgür Turhan, Saltan ve Mustafa Kaya çiftini evlerinde ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler.
Milletvekilleri, belediye başkanı ve partilileri karşılarında gören yaşlı çift, duygusal anlar yaşadı. Saltan ve Mustafa Kaya, çiftini evlerinde ziyaret ederek akşam çayını Kaya ailesiyle birlikte içen AK Parti Kars Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç ve Ahmet Arslan, her zaman Karslılarla birlikte olduklarını, zaman zaman Belediye Başkanı İl Başkanı ve Merkez İlçe Başkanıyla birlikte ev ziyaretleri yaptıklarını, bu ziyaretinde normal ziyaretlerden birisi olduğunu kaydettiler.
Gece geç saatlere kadar süren ziyarette neşeli amlar yaşandı. Vekiller ile birlikte olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Saltan Mustafa Kaya, çiftinin mutlulukları gözlerinden okundu.

KARS EMNİYET MÜDÜRÜ MESAİ ARKADAŞLARIYLA İFTAR YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ

Kars İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, polis memurları ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

Polis evinde düzenlenen yemeğe, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak’ın yanı sıra İl Emniyet Müdür Yardımcıları da katıldı. Yemek sonrası bir konuşma yapan Çakmak, Ramazan ayının insanlar arasındaki bağların geliştirilmesi ve güçlendirilmesi açısından büyük önem arz ettiğini vurguladı.

Emniyet teşkilatı olarak insan odaklı bir hizmet anlayışı uyguladıklarını ve Kars polisi için hizmet kalitesinin, vatandaşın duyduğu memnuniyetle paralel olduğunun altını çizen İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, özetle şunları söyledi:

“Gerek sosyal projelerimiz ile insanlarımız arasındaki kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma duygularının geliştirilmesine katkı sunmanız, gerek se güvenlik tedbirleri açısından, sizlerin sergilediği görev anlayışı ve iş ahlakı sayesinde bu serhat şehrimizin ülkenin en huzurlu şehirlerinden biri olmasındaki olağanüstü gayretleriniz takdire şayandır. Bu başarılı ve özverili çalışmalarınızın devam etmesini diliyor, hepinize teşekkür ediyorum.”

İl Emniyet Müdürü Çakmak ayrıca yemek sonrası, yaklaşık 5 yıldır Kars polisevi sorumlusu olarak görev yapan ve Kafkas Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak yeni görevine başlayacak olan Serdar Uçar’a teşekkür plaketi takdim ederek, bundan sonraki yaşantısında sağlık ve başarı temennisinde bulundu.

 ASPUZU’DA RAMAZAN GECELERİ
Yazar Mehmet Paksu, Ramazan ayının insan hayatında önemli bir yerinin olduğunu kaydederek, “Biz şuanda neye sahipsek, neyimiz varsa, bizi feyizlere ve nurlara ulaştıran ne varsa hepsi Peygamberimizin bereketi hürmetinedir” dedi.
Aspuzu’da Ramazan Geceleri etkinlikleri kapsamında, “Hz. Peygamber ve Ramazan” konulu bir konferans veren Paksu, “Ramazan bizi kendisine benzetiyor. Zamanlarımızı değiştiriyor. Kahvaltımız oldu sahur, akşam yemeğimiz oldu iftar. Yatsı namazlarımız oldu teravih. Namazlarımız ayrı bir güzel. Bütün bu değişiklikleri bize lütfeden ve bağışlayan güzeller güzeli Hz. Peygamberimizdir. Biz şuanda neye sahipsek, neyimiz varsa, bizi feyizlere ve nurlara ulaştıran ne varsa hepsi Peygamberimizin bereketi hürmetinedir. Onun için biz ne kadar şeref duysak, ona minnet borcumuzu dile getirsek yine de azdır. Onun bizdeki minnetini ödeyemeyiz” dedi.
Peygamber Efendimiz için Ramazan ayının ayrı bir öneminin olduğuna dikkat çeken Paksu, “Peygamber Efendimizin Ramazan’ı çok farklıydı. Çünkü Ramazan, Peygamberimizin hayatından Kuran-ı Kerim’in iniş yıldönümüdür. Kuran bu ayda inmiştir. Bin aydan daha hayırlı bir geceye doğru adıma adım ilerliyoruz” ifadesini kullandı.

ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ MEHTERAN GÖSTERİSİ YAPTI
Malatya’da, anaokulu öğrencileri tarafından gerçekleştirilen mehteran gösterisi büyük alkış aldı.
Malatya Belediyesi Fuarcılık A.Ş. tarafından organize edilen Aspuzu’da Ramazan Geceleri kapsamında anaokulu öğrencileri, Malatya Belediyesi Fuarcılık A.Ş. Mehteran Takımı ile birlikte mehteran gösterisi yaptı. Etkinlikte, Türkiyem Şarkısını Mehteran Takımı ile birlikte çalan minik eller, kendilerini izlemeye gelenlerden büyük alkış aldı.

HAYIRSEVERLER PLAKETLE ÖDÜLLENDİRİLDİ
Küçük Mustafa Paşa Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin faaliyetlerine katkıda bulunan hayırseverlere plaket takdim edildi.  Plaket töreninde konuşan Küçük Mustafa Paşa Mahallesi Muhtarı ve Dernek Başkanı Zafer Hasdemir, “Derneğimiz 2003 yılında yardım amaçlı kurulmuştur. Kurulduğu günden bu yana Ramazan aylarında gıda yardımı yapmaktadır. Derneğimize kurulduğu günden bu yana destek veren herkese teşekkür amaçlı plaket vermek istedik. Bu anlamda bizlerden desteğini esirgemeyen esnaf Nihat İncekara, Hasan Kaynar ve Celal Arslan’a, İstanbul Dershaneleri Müdürü Hasan Özkan ile mahalle sakinimiz Bayram Vanlıoğlu’na teşekkür ediyoruz” dedi. Hasçelik’in konuşmasının ardından derneğe katkıda bulunanlara plaket verildi.

HASTA YAKINLARINA HER GÜN İFTAR VERİYORLAR
Malatya Meşale Derneği her akşam 500 kişiye İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Konukevi’nde iftar yemeği veriyor. Turgut Özal Tıp Merkezi’ndeki yasta yakınlarına yönelik olarak 4 yıldan beri iftar yemeği veren Meşale Derneği, bu yılda aynı hizmeti sürdürüyor.
Meşale Derneği Yöneticisi Haşmet Yiğit, veren el ile alan el arasında köprü görevi yaptıklarını belirterek, “2009 yılından beri geleneksel olarak Malatya Araştırma Hastanesi’nde yatan hasta ve hasta yakınlarına yönelik sürdürdüğümüz geleneksel iftar yemeklerine katkı veren sivil toplum kuruluşlarına ve hayırseverlerimizden Allah razı olsun. Onların desteği ile bu kardeşlerimize sıcak bir yemek ikram edebiliyoruz” dedi.

MİLLETVEKİLİ ŞAHİN’DEN RAMAZAN ZİYARETLERİ
AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Ramazan programları kapsamında gerçekleştirdiği ziyaretlere devam ediyor.  Ramazan ayı çalışmaları kapsamında Hanımınçiftliği beldesine giden Milletvekili Mustafa Şahin, burada vatandaşlarla biraraya gelerek sohbet etti.
Milletvekili Şahin, "Bu ülkede eğer birtakım şahısların ciddi rahatsızlıkları varsa bu ülkenin gerçek, asli sahipleri olan sizlerin evlatlarınızın, kardeşlerinizin iş başına gelmesindendir. İş başına gelenlerin bu ülkenin asli unsurlarıyla hiçbir zaman için bağdaşmayacak hayat tarzı içerisinde olan kesimler olduğuna şahitlik ettik. Hamdolsun artık insanlarımız da o bilinci elde ettiler" dedi.
Şahin şu şekilde konuştu: "Siz 2002 yılından itibaren iktidara gelmişsiniz. Hemen akabinde alaşağı etmek için yargıya, darbecilere, şunlara bunlara davetiye çıkarmışlar, başarılı olamamışlar. Her seferinde insanlarımız inadına yüzde 34'ten yüzde 54'lere getirmiş desteklerini. Bu destek birtakım kesimleri rahatsız etmiş. Bizim dönemimizde hırsızlık var mıydı? 2002den önceki hükümetlere bakın. 1999’da 3 koalisyonla iktidara gelen dönemler vardı. Ondan önceki dönemlere bakın. Avrupa’da ufaktan bir esinti olsa buradakiler zatürree oluyorlardı. Ekonomimiz çöküyordu. Ama şu anda orada gerçekten komaya girmiş bir ekonomileri varken bizim ekonomimiz hamdolsun dimdik ayakta. Artarak seyrini sürdürmeye devam ediyor. Burada ekonomik yönden bir sıkıntımız yok. İnsan hakları noktasında sıkıntımız yok. Özgürlüklerin kullanılması noktasında sıkıntımız yok."
Sohbet toplantısına AK Parti İl Başkan Yardımcısı Nadir Çalık, Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, Hanımınçiftliği Belde Belediye Başkanı Abdulvahap Şerefhanlı ile partili yöneticiler katıldılar.

KÖYDE TOPLU İFTAR VERİLDİ
Doğanşehir ilçesine bağlı Altıptop köyünde toplu iftar yemeği verildi.  Doğanşehir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından verilen Doğanşehirli iş adamları tarafından desteklenen iftar yemeğine, köyde oturan vatandaşlar ile AK Parti İlçe Başkanı Murat Kavuncuoğlu, Doğanşehir Sulama Birliği Başkanı Abuzer Toprak, Doğanşehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ercan Aslan, işadamı Vahap Küçük ve Köy Muhtarı Mehmet Toprak katıldı.

MALATYA’DA RAMAZAN ETKİNLİKLERİ
Malatya’da Ramazan etkinlikleri kapsamında birbirinden farklı etkinlikler, vatandaşların büyük ilgisini çekiyor. Malatya Park alış veriş mağazası tarafından geleneksel Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında farklı etkinlikler düzenleniyor. Vatandaşların Ramazan ayını en güzel şekilde geçirmesi amacıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında fuaye alanında gerçekleştirilen canlı heykel ve uçan kadın gösterisi izleyenleri şaşkına çevirdi.
Etkinlikler kapsamında canlı heykel, yaklaşık 10 dakika hiç kıpırdamadan sahne üzerinde durdu. Gösteriyi izlemeye gelen çocuklar canlı heykelin yanında durarak fotoğraf çektirdi. Çocuklardan bazıları canlı heykelin yanına yaklaşmaya çekinirken, aileler çocuklarının fotoğrafını çekebilmek için büyük çaba harcadı. Ramazan etkinlikleri kapsamında en çok ilgiyi ise “Uçan Kadın” gösterisi çekti. Muhteşem bir dans şovuyla başlayan gösteride, havada asılı duran kadını görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi. 30 dakika boyunca havada kalan uçan kadın, gösteriyi izlemeye gelen vatandaşlardan büyük alkış aldı.

AK PARTİ MAHALLELERDE İFTAR YEMEĞİ VERMEYE DEVAM EDİYOR
AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, partisinin il başkanlığı tarafından bu yıl başlatılan “Her Mahallede Gönül Sofrası” etkinliklerine katılarak mahalle sakinleriyle bir araya geldi.
Ramazan ayının ilk haftasında meclisteki Torba Yasa görüşmeleri nedeniyle sahur vakitlerine kadar yoğun mesai harcayan milletvekilleri, meclisin kapanmasıyla birlikte soluğu Van halkının yanında aldı. AK Parti Van İl Başkanlığı’nın bu yıl Ramazan ayında başlattığı Her Mahallede Gönül Sofrası programlarına da katılan milletvekilleri, mahalle sakinleriyle birlikte iftar yapıp, talep ve görüşlerini almaya devam ediyorlar. Milletvekili Burhan Kayatürk de, Şabaniye ve Buzhane mahallelerinde kurulan gönül sofralarına katılarak, mahalle sakinleriyle birlikte iftar yaptı. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği iftar buluşmasında selamlama konuşmasını yapan İl Başkanı Abdullah Aras’ın ardından konuşan Kayatürk, vatandaşların Ramazan ayını tebrik ederek, her mahallede yapılan gönül sofrası etkinliğinin Ramazana çok özel bir renk kattığını ve bu sayede mahalleliyle çok daha anlamlı bir buluşma fırsatını yakaladıklarını söyleyerek, bu etkinliği başlatan İl Başkanı Aras ve teşkilat üyelerine teşekkür etti. Yılın 365 günü Van’a hizmet ve yatırım getirdiklerini belirten Kayatürk, deprem sınavını başarıyla verdikten sonra şimdiki hedeflerinin Van’ı hızlı bir şekilde kalkındırmak ve dünya şehri konumuna ulaştırmak olduğunu kaydetti. Kayatürk, bu hedef etrafında birleşmenin son derece önemli olduğunu ve ayırımsız herkesin desteğinin lazım olduğunu söyledi.Mahalle sakinleriyle iftar sonrası çay sohbeti de yapan Milletvekili Kayatürk, İl Başkanı Aras ve partililerle birlikte vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyerek notlarını alırken, gerekli ilgi ve alakayı mutlaka göstereceklerini söyledi.Şabaniye ve Buzhane mahalle sakinleri de; Milletvekili Kayatürk, İl Başkanı Aras ve partililere teşekkür ederek, etkinlikten son derece memnun olduklarını söylediler.

MÜSİAD’TAN GELENEKSEL İFTAR YEMEĞİ
Van’da Müstakil İş adamları Derneği (MÜSİAD) tarafından geleneksel iftar yemeği verildi.
Rescate Hotel’de verilen iftar yemeğine Van Valisi Münir Karaloğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Burhan Kayatürk, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Genel Başkan yardımcısı Avukat Mehmet Mehdi Oğuz, MÜSAİD Van Şube Başkanı İsmail Say, kamu kurum ve kuruluş amirleri STK temsilcileri, kanaat önderleri ve iş adamları katıldı. Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan program, yenilen iftar yemeği ile devam etti. Slayt gösteriminin ardından açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Van Şube Başkanı İsmail Say, MÜSİAD olarak Ramazan ayında iftar vesilesi ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. MÜSİAD’ın parası olan zenginlerin bir araya gelip kurduğu zenginler kulübü olmadığına dikkat çeken Say, “MÜSİAD, erdemin, yüksek ahlakın ve helal kazancın kıymetli olduğu, insanın makineden değerli olduğu ve en önemlisi de toplumsal sorumluluk bilinci ve endişesi olan tacirlerin bir araya geldiği güzel bir Dar’ül Erkam’dır” dedi.
MÜSİAD’ın ekonomik, sosyal yaşam ve diğer konularda yaptığı çalışmalar ile her zaman idarecilerin ve toplumun rehberi olmaya çalıştığını ifade eden Say, “İlk Anayasa raporunu sunarak; müreffeh bir toplumun önce yasal zeminin sağlam olması gerektiğinin önemine dikkat çekmiştir. Yine MÜSİAD, dünya ve ülke ekonomisinin çok büyük sıkıntılardan geçtiği günlerde yapmış olduğu tespit ve raporlamalar ile adeta fırtınalı denizde gemiye ışık tutan bir deniz feneri olmuştur” ifadelerini kullandı.
Programda bir konuşma yapan AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise, Gezi Parkı olaylarına değindi. Gezi Parkı olaylarının iyi gidişattan hoşnut olmayan birileri tarafından başlatıldığını dile getiren Kayatürk, “Yeşil ile çevre duyarlılığı ile başlayan olaylar, daha sonra Türkiye için çok önemli olan üçüncü köprü ve yeni havaalanını istemediklerini söylediler. Bizim bu gelişmemizi bu büyümemizi istemeyen bazı Avrupa devletleri gibi içimizden de istemeyenler var” dedi.
Van’ın deprem sonrasında kısa sürede toparlandığını belirten Kayatürk,”Depremin yaralarını hızlı bir şekilde sardık. Bundan sonra önümüze bakacağız. Geçmişlerimizin Van’a uygun gördüğü ilimizin medeniyetin tekrar Van’a hızlı bir dönüş yapması için canla başla çalışacağız” şeklinde konuştu.
MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD olarak, Türkiye’nin dört bir tarafında dostluk sofralarını bir araya getirerek kardeşlik ikliminin gelişmesi için mesajlarımızı vermeye devam ediyoruz. Bu vesileyle bizi bu gün bir arada toplayan Van Şubesi başkan ve yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.
Yıllardır Ramazan ayına buruk girdiklerine dikkat çeken Olpak, “Önce Gazze ile hatırladık. Somali, Suriye derken bu Ramazanda da acılarımız tekrar depreşti. Bu gün Mısır’da yaşananlar gözler önündedir. Seçimle göreve gelen bir iktidarın ancak yine seçimle iş başından gidilebileceğini bir defa daha hatırlatıyoruz” ifadelerine yer verdi.
Program, MÜSİAD’a katılan yeni üyelere rozetlerinin takılması ile son buldu.

KAĞIZMAN’DA İFTAR YEMEĞİ
Kağızman İlçe Emniyet Müdürlüğü çalışanlarınca bütün resmi kurum çalışanları ve ilçe halkına iftar yemeği verildi. İftar yemeğine Kağızman Kaymakamı Şuayip Gürsor, Garnizon Komutanı Binbaşı Murat Evren, İlçe Emniyet Müdürü Talat Arslan, Kağızman Devlet Hastanesi Müdürü Fesih Altay katıldı.
İftar çadırında organize edilen yemekte konuşan Kağızman İlçe Emniyet Müdürü Talat Arslan, Ramazanlar dostlukların kardeşliklerin pekiştiği kırgınlıkların ortadan katlığı mübarek bir aydır. Kağızman polisi olarak bütün ilçeye ve ülkemize ramazanın huzur ve bereket getirmesini dilerim.” dedi.

 
Cezaevi firarisi, el bombası ile yakalandı
 
Görmez’den ‘Ramazan Dersi’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Biz kardeşlik istiyoruz’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Allah’a hamdolsun 7 aydır Türkiye’de terör ...
Başbakan'dan Çarpıcı Açıklamalar!
Başbakan Tayyip Erdoğan Kastamonu Havaalanı'nın resmi açılış töreninde ...
Polise silahlı saldırı!
Yüzleri maskeli iki kişi tarafından Diyarbakır'da polis ekiplerine uzun ...
 
Başbakan Büyükelçiler iftarında konuştu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Dış İlişkiler Başkanlığı'nın düzenlediği ...
Beklenen Düzenleme Geliyor
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İnternet kafelere getirilecek ...
Fenerbahçeliler Çok Mutlu
Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarından men cezasının yürütmesi CAS tarafından durduruldu..
 
İlginç Yasak!
Güney Kore'de 2014 yılından sonra ‘ampül' üretimi ve ithalinin sonlandırılacağı duyuruldu.
Türk Ordusunu Sarsan Ölüm
İZMİR'in Konak İlçesi'nde, bir dönem Türk Yıldızları'nda pilot olarak ...
'Erzurum var...'
Erdoğan, "Mısır halkı sessiz ve tepkisiz kalmadı. Çıktı meydana, 'peki ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva