ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sağlıkçılardan Filistin için sessiz yürüyüş
Sağlıkçılardan Filistin için sessiz yürüyüş
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
HABERLER>SPOR
4 Mart 2014 Salı - 17:06

EYOF Heyeti'nden Erzurum'a övgü

EYOF Komite Başkanı Jazef Liba, 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için Erzurum'a yapılan tesislere hayran kaldı. Liba, bu tesislerin, EYOF 2019'aaday olan Erzurum için yeterli olacağını söyledi.

EYOF Heyeti nden Erzurum a övgü

 ERZURUM (İHA) - Avrupa Gençlik Kış Oyunları (EYOF) Değerlendirme Komisyonu heyeti üç kişilik ekiple Erzurum’a çıkarma yaptı. Toplantıda Erzurum’un 2019 EYOF Başvurusu öncesinde bilgilendirme toplantısı yapıldı.

LİBA TESİSLERE HAYRAN KALDI

EYOF Komite Başkanı Jazef Liba, 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için Erzurum'a yapılan tesislere hayran kaldı. Liba, bu tesislerin, EYOF 2019'aaday olan Erzurum için yeterli olacağını söyledi.

 Temmuz Ayında EYOF’a 2019 dosyasını teslim etmeye hazırlanan Erzurum, EYOF Komitesini ağırladı. Palandöken Kayak Merkezi'ndeki Xanadu Snow White Otel'de düzenlenen 'European Youth Olympic Winter Festival (EYOWF) Komite' toplantısına Başkan Jazef Liba ile birlikte EYOF Komite yöneticileri Katerina Nyhova, Guro Lium, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar Daire Başkanı Hayrullah Ozan Çetiner ile Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy ile diğer yetkililer katıldı. Erzurum 2019 Avrupa Gençlik Kış Oyunları'na ön adaylık için başvuruda bulunduğunu ve bu nedenle geldikleri kentte 2 gün boyunca incelemelerde bulunacaklarını söyledi.

 ERZURUM’U TESTTEN GEÇİRDİLER

 Erzurum 2019 Gençlik Kış Oyunları organizasyonu ile ilgili tüm testlerden en iyi şekilde geçeceğine inandığını söyleyen Liba, "2011 Üniversiade için yapılan dünya standartlarındaki bu tesisler EYOWF için yeterli olacağına inanıyorum. Şu ana kadar aday ülke sayısı belli değil ama Erzurum'un şansı çok iyi" dedi.

 2011 yılında Trabzon'da yapılan yaz oyunlarının 2019 yılında kış versiyonunu Erzurum'da yapmak için daha şimdiden hazır olduklarını ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy, "2011 gibi büyük bir organizasyonu başarıyla yaptık. Sırada EYOWF 2019 var. Bu konuda Bakanlığımızın büyük desteği var. EYOF 2019 yüzde 99 Erzurum'da yapılacak. Tek eksiğimiz sporcu. Bu anlamda çok ciddi elit sporcular yetiştirmemiz lazım. Beş yılımız var. Bunuda başaracağımıza inanıyorum. Soçi Olimpiyatları için sporcular burada hazırlık yaptı. Kazakistan Short Track Milli Takımı, Biatlon Ukrayna Milli Takımı burada hazırlandı. Yine çok sayıda ülkeden kamp için talep var" diye konuştu.

 ARISOY: OYUNLAR BİZE ÖNEMLİ BİR KAZANÇ SAĞLAYACAK

 Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy, 2011 Üniversiade’da tecrübe kazanan Erzurum’un EYOF’u alması durumunda oyunların şehre önemli bir kazanç sağlayacağını ifade etti. Arısoy, “Şu ana kadar bir çok uluslar arası organizasyona ev sahipliği yaptık. 7-9 Mart tarihleri arası Dünya Gençler Short Track Yarışlarına ev sahipliği yapacağız. Yaz ve kış sporlarında önemli bir yüksek irtifa kamp merkezi olan Erzurum’da EYOF’u en güzel bir şekilde hem ülke hem de şehir olarak yaparız. Biz buna hazırız. Erzurum olarak biz EYOF’u istiyoruz. Biz bu oyunlara deneyimli personelimizle hazırız” dedi.

 TESİSLERDE HİÇ BİR SIKINTI YOK

 EYOF Komite Üyeleri ve Türk yetkililer daha sonra 2011 Spor Tesislerini gezdi. Komite üyeleri Erzurum’a ve şehirdeki spor tesislerine hayran kaldı. Yoğun kar yağışı altında Palandöken Kayak Merkezinde hatıra fotoğrafı çektiren Türk ve yabancı heyet Açıklamaların ardından merkez Aziziye ilçesindeki 3 binlik Buz Arena'yı gezerek yetkililerden bilgi aldı. Burada Erzurum Büyükşehir Belediyesi Buz Hokeyi Takımı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Buz Hokeyi Takım'nın antrenmanlarını izledi. Buz Pateni Salonunu da gezen heyettekilerden Katerina Nyhova'nın, tesisleri cep telefonuna kaydetti. Heyet son olarak Kandilli Kayak Merkezi’nde incelemelerde bulunurken, tekerlekli kayak takımı ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Yerli ve Yabancı yetkililer, Atlama Kuleleri ve Konaklı gezisinin ardından istirahata çekildi. Bu arada Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Spor Koordinatörü Alp Berker’in yaptığı EYOF sunumu da yabancı heyet tarafından beğenildi.

 

 
Horasan'da hafif şiddetli deprem
 
Yavilioğlu’ndan haber bekliyorlar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum EYOF 2019’a aday oldu
Erzurum, 2019 Avrupa Gençlik Kış Oyunlarına resmen aday oldu
Büyükşehir'in kaybetme lüksü yok
RECEP DAĞ-Düzyurtspor deplasmanından puanla dönen Erzurum Büyükşehir Belediyespor ...
Kickboks sporda yükselen değer
Erzurum’da düzenlenen Kick Boks Teşvik Müsabakaları kıran kırana geçti. ...
 
2’inci gurupta zirve karıştı
Spor Toto 3’üncü Lig 2’inci gurupta 24’üncü hafta karşılaşmaları tamamlandı.
Yine bir Yakutiyespor klasiği
RECEP DAĞ-Yakutiyespor Erzurum’da oynadığı Çayelispor maçını 2-1 yenik ...
20 sporcu Erzurum Kızağı’nda yarıştı
Türkiye Geleneksel Spor dalları Federasyonu Başkanlığı tarafından düzenlenen ...
 
Minderde Erzurum Fırtınası
Ata Sporumuz Güreşte, Erzurumlu pehlivanlar üst üste başarılı dereceler ...
Geleneksel Atlı Kızak Türkiye Şampiyonası tamamlandı
Erzurum’da Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından Atlı Kızak Türkiye ...
Krosta Erzurum’un rakibi yok
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva