ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
TCMB faizi sabit tuttu
TCMB faizi sabit tuttu
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
HABERLER>EKONOMİ
4 Aralık 2016 Pazar - 15:34

ESOB'ta Bilgi gündemi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve ESOB Başkanı Rasim Fırat, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın hayata geçirdiği ‘Esnaf ve Sanatkâr Bilgi Sistemi’ ESBİS’in detaylarını paylaştı

ESOB ta Bilgi gündemi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve ESOB Başkanı Rasim Fırat, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın hayata geçirdiği ‘Esnaf ve Sanatkâr Bilgi Sistemi’ ESBİS’in detaylarını paylaştı. Başkan Fırat, Türkiye’de ki 2 milyon esnafın sicilinin tutulduğu projenin ayrıntılı mikro -makroekonomi sorgulamalar ve raporlarla Türkiye’nin geleceğine ışık tutacağını söyledi.
Esnafın en büyük sorunlarından birinin plansız işyeri açmak olduğunu belirten ESOB Başkanı Rasim Fırat, ESBİS’in hayata geçmesiyle esnafın daha verimli yatırımlar yapacağını ve daha az işyeri kapanacağını dile getirdi. Proje sayesinde yeni iş yeri açacak olan kişi veya kişilerin bir takım verileri önceden temin edebileceğini ve buna göre hareket edeceğini kaydeden Başkan Fırat, mobil uygulamalarla da esnafın müşteriye, müşterinin de esnafa ulaşmasının daha da kolaylaşacağını kaydetti. ESBİS bünyesinde kurulacak olan ‘Coğrafi Bilgi Sistemi’nin mobil uygulama ile destekleneceğini anlatan Başkan Rasim Fırat, bu sayede esnafın yerinin harita üzerinde tek tek belirleneceğini ifade etti.
Bilgilere çok kolay ulaşılacak
Yeni sistem hayata geçtiğinde, işyeri açılışlarında esnafın çok önemli bilgilere ulaşacağının altını çizen Başkan Fırat, “Esnaf gerekli başvuruyu yaptığında, o caddede ve bölgede aynı meslek kolundan kaç işyeri var, bölgenin nüfusu ne kadar, kaç işyeri açılıp kapandı gibi bilgilere ulaşacak. Dolayısıyla iki tane bakkalın olduğu yerde üçüncüsü açılmak istendiğinde sonuçlarının neler olabileceğini esnafımıza anlatacağız. Böylelikle bu işyerini açtığında kendisini de komşusunu da nasıl risklerin beklediğini görmüş olacak” diye konuştu.
ESBİS 2 milyon esnafın sicilinin tutulduğu, bilgilerin doğruluğu ve güncelliğini güvence altına alan bir sistem, ayrıntılı mikro ve makroekonomi sorgulamalar ve raporlarla Türkiye’nin geleceğine ışık tutan bir proje olduğunu ifade eden Fırat, "Esnaf ve sanatkârlar ile meslek kuruluşlarına ilişkin bilgilerin elektronik olarak tutulduğu bir bilgi sistemidir. Bu sistemde, esnaf ve sanatkarlar ile esnaf ve sanatkar meslek kuruluşlarının iş ve işlemleri, elektronik ortamda 2005 yılından beri online olarak gerçekleştirilmektedir. Günün teknolojik yeniliklerini içerecek şekilde güncellenen ESBİS’te; Daha hızlı ve kolay kullanım, Daha esnek raporlama, Verilerin doğruluğunun sağlaması, Kurumlar arası veri alış – verişi ve entegrasyon sağlanması, E-devlet kapısı üzerinden güvenli giriş ve üyelik bilgilerine erişim imkânı sunulması, Bürokratik işlemlerin azaltılması ESBİS’in bir diğer hedefidir. Bu amaçla yenilenen ESBİS sayesinde, ilgili tüm resmi kurum ve kuruluşlarla anlık veri paylaşımı yapılabilmektedir. ESBİS, Maliye Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık idaresi ve Bankalar ile bilgi alışverişi yapabilmekte olup SGK, KOSGEB, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Yerel Yönetimler ile entegre olarak çalışmayı hedeflemektedir. ESBİS, esnaf ve sanatkârlara yönelik olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulacak yeni destek sistemine faydalı bilgiler üreterek katkı sağlayacaktır. Böylece kısa, orta ve uzun vadede esnaf ve sanatkârlara ilişkin değişim ve dönüşüm süreci, etkin bir şekilde yönetilecektir.
2023 vizyonunda, şeffaf ve izlenebilir kurum ve kuruluşlara sahip bir ülke olmayı hedefleyecek olan ESBİS, esnaf ve sanatkarlarımızın bağlı oldukları meslek kuruluşlarıyla yürüttükleri tüm işlemleri kayıt altına alacak e-devlet kapısı üzerinden, bu bilgilere her an her yerden kolaylıkla erişmelerinin önünü açmaktadır. ESBİS, ülkenin yaş ortalaması 28’lerdeyken esnafın yaş ortalamasının niye 45 olduğunun, en çok kapatılan meslek grubu ile en çok açılan meslek grubunun niye hep aynı olduğunun cevabını bulmak için bir fırsattır. ESBİS, tek varlığı emeklilik ikramiyesini, hiçbir getirisi olmayan bir bakkal dükkânına yatırıp, kısa sürede iflas ederek hüsrana uğrayacak olan girişimciyi uyarabilmek için bir dayanak noktasıdır" şeklinde konuştu.

 
Termalspor 2'inci sıraya yükseldi
 
Fethiyespor evinde puan kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir’den Yerel Proje ve Kredi Bankası önerisi
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Gıda, Tarım ve Hayvancılık ...
Erzurum ekonomisinde cazibeli gündem
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO) Kasım ayı meclis toplantısında, ...
ESOB'tan TL kullanma çağrısı
TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve ESOB Başkanı Rasim Fırat, Dolar ve Euro’daki ...
 
Cazibe Merkezi talep süreci başladı
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde 23 ili kapsayan ve yatırımcılara ...
"Dövizini Türkiye için boz"
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği "dövizini Türkiye için boz" kampanyası ...
Aydemir: ‘Biz niye yapmayalım?..’
Aydemir, ‘Doğu Anadolu, gıda sanayimizin bereketli havzası, Erzurum da ...
 
Aydemir: ‘Milli Tarım Projesi tarımda milattır’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘AK ekonomi modeliyle çiftçimiz ...
Teşvikte radikal yaklaşım
Başbakan Yıldırım, 'Doğu ve Güneydoğu’daki 23 ilimizin cazibe merkezi ...
Kırsalda kaçak elektriğe karşı atlı ekip
Doğu Anadolu Bölgesinde özellikle kış mevsiminde merkezlere uzak köy ve ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva