ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
 Atatürk Üniversitesi’nde 23 Nisan gündemi
 Atatürk Üniversitesi’nde 23 Nisan gündemi
Küçük başkan halkın beklentisini seslendirdi
Küçük başkan halkın beklentisini seslendirdi
Oltu’da Milli coşku doruktaydı
Oltu’da Milli coşku doruktaydı
Tanfer: ‘TBMM egemenliğimizin kalesidir’
Tanfer: ‘TBMM egemenliğimizin kalesidir’
HABERLER>EKONOMİ
28 Kasım 2016 Pazartesi - 16:05

Aydemir’den Yerel Proje ve Kredi Bankası önerisi

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2017 Bütçe görüşmelerinde, Erzurum’la ilgili 2 önemli talebi gündeme taşıdı.

Aydemir’den Yerel Proje ve Kredi Bankası önerisi

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2017 Bütçe görüşmelerinde, Erzurum’la ilgili 2 önemli talebi gündeme taşıdı.
Erzurum tarım ve hayvancılığının hızlı şekilde gelişimini sağlamada ön şartın yeterli finansman bulmak olduğunu vurgulayan Milletvekili Aydemir, finansman desteği için Yerel Proje ve Kredi Bankası kurulmasını önerdi.


İLLER BANKASI MODELİ
Milletvekili Aydemir, Plan ve Bütçe Komisyonu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2017 Bütçesi görüşmelerinde yaptığı değerlendirmede, ‘14 ilimizi kapsayan Doğu Anadolu Projesi’yle 2019 yılı sonuna kadar 2,3 milyon dekar araziyi daha sulamaya açmayı hedefliyoruz. Bu hedefe ulaşmamız hayati önem taşıyor. Erzurum tarım ve hayvancılığının hızlı şekilde gelişimini sağlamanın ön şartı, elbette, yeterli finansman bulmaktır. Bunun için yerel proje ve kredi bankası kurulmasını teklif ediyorum. “ dedi.


AYDEMİR ÖNERİ GEREKÇESİNİ AÇIKLADI
Önerisinin gerekçesini paylaşan Milletvekili Aydemir, ‘Çünkü, şehrimizde tarım ve hayvancılıkla uğraşanların kişi başına kullandıkları krediler yetersizdir. Ziraat Bankası merkezî yapısı çiftçiye ayırdığı kaynak itibarıyla yeterli olmaktan uzaktır. Tarım kredi teşkilatları da finansman gücü ve yapılanma şekliyle tarım kesiminin ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Çiftçinin ürün planlaması, yerel markalaşma, alternatif ürün seçimi, ürünlerin ambalaj ve pazarlanması, kredi ihtiyaçlarının giderilmesi, son teşvik yasasına uygun projelerin üretilmesi konularında hem planlama yapacak hem proje hazırlayacak hem projeyi takip edecek ve hem de kredilendirme yapacak bir yerel kalkınma bankasına ihtiyacımız vardır. Böyle bir bankanın örgütlenme ve hizmet mantığı yeniden yapılandırılan İller Bankası modeli şeklinde olabilir. ‘ kaydını düştü.


HAYVAN HASTANESİ ÖNERİSİ
Plan ve Bütçe Komisyonunda Erzurum’un önemli bir diğer beklentisini de dile getiren Komisyon üyesi Milletvekili Aydemir, ildeki Hayvan Hastanesinin yeniden faaliyete geçirilmesini talep etti. Hayvan Hastanesinin besicilikte cazibe merkezi olan Erzurum için hayati önemde olduğunu vurgulayan Milletvekili Aydemir, ‘Daha önce bizim Erzurum’da bir hayvan hastanesi vardı, nasıl olduysa bir şekilde bu kapanmış. Şimdi özellikle ziraat odası yetkililerinden aldığım, mütemadiyen her gittiğimde bana söyledikleri, buranın yeniden hayatiyet bulması şeklinde. ‘ dedi.


YENİ PARADİGMA
Gıda ve Tarım Bakanlığı Komisyon görüşmelerinin son bölümünde, Türkiye’nin Tarımsal Alanda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Yatırım Hamlesi ile yeni bir paradigma kazandığına işaret eden Milletvekili Aydemir, Toprak, Tohum ve Vatan kavramlarının millet için ifade ettiği yüksek manaya değindi. Milletvekili Aydemir, ‘Tarım alanında ülkeye yeni bir vizyon kazandıran Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Sayın Bakanımıza minnettarlığımızı bir kez daha vurguluyoruz. Tarımda kaydedilen ak yatırımların bereket bereket tüm Anadolu’yu sarmasını niyaz ediyoruz ve sözümüzü millî amentümüz İstiklâl Marşı’mızdan; “Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda, şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda. Canı, cananı bütün varımı alsın da Hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.” kıtasıyla tamamlıyorum. Bütçemiz mübarek olsun, bereketli olsun inşallah. “ dedi.

Etiketler:
 
Erzurum Çocuk Evlerinden sanat etkinliği
 
Curlingte milli başarı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
29 Kasım 2016 Salı 13:21

Allah ın adı ile Rahman Rahim. İslam Alemi için,Türkiye için, Erzurum için canla başla çalışan her Şahıstan, Allah Teala razı olsun. Türkiye Ekonomisini ve İlimiz Ekonomisini canlandırmak hatta ayağa kaldırmak için, en önemli tedbir. - Küçük Esnaf ve Küçük Çiftçiye, Bürokratik engel çıkarmadan, çok kolay ulaşılır krediler sağlamak. - Zengini daha da zengin eden ve haksız kazanç sağlayan, Hibeleri kaldırmak. Bu Tedbirler hem üretimi arttırır, hem fakiri zengin eder.

Yorumu oyla      6      4  
Abdusselam EFE 29 Kasım 2016 Salı 10:40

Allah ın adı ile Rahman Rahim. Allah Razı olsun, çok güzel bir öneri, ancak hem hayata geçmesi lazım ve hemde, Devlet her alan da çiftçi ile sözleşmeli üretim yaptırması lazım. şayet, Finansman sağlanır, Üretim arttırılırsa, ihraç yapılamadığı zaman, çiftçi yine mağdur olur. Kaymakamlıklar bünyesinde, Çiftçi ürünleri alım satım büroları kurulmalı ve çiftçinin ürününü sübvansiyonlu olarak almalı ve satmalıdır. Çünkü çiftçi, Patateste bile yeterli pazar payı bulamamaktadır.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum ekonomisinde cazibeli gündem
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO) Kasım ayı meclis toplantısında, ...
ESOB'tan TL kullanma çağrısı
TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve ESOB Başkanı Rasim Fırat, Dolar ve Euro’daki ...
Cazibe Merkezi talep süreci başladı
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde 23 ili kapsayan ve yatırımcılara ...
 
"Dövizini Türkiye için boz"
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği "dövizini Türkiye için boz" kampanyası ...
Aydemir: ‘Biz niye yapmayalım?..’
Aydemir, ‘Doğu Anadolu, gıda sanayimizin bereketli havzası, Erzurum da ...
Aydemir: ‘Milli Tarım Projesi tarımda milattır’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘AK ekonomi modeliyle çiftçimiz ...
 
Teşvikte radikal yaklaşım
Başbakan Yıldırım, 'Doğu ve Güneydoğu’daki 23 ilimizin cazibe merkezi ...
Kırsalda kaçak elektriğe karşı atlı ekip
Doğu Anadolu Bölgesinde özellikle kış mevsiminde merkezlere uzak köy ve ...
İstanbul’daki Dadaşlardan tanıtım hamlesi
Erzurum adına önemli faaliyetler gerçekleştirerek adından sıkça söz ettiren ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva