ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yaşlı Destek Programı  başvuruları başladı
Yaşlı Destek Programı başvuruları başladı
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
KKKA! Erzurum 8 il içinde
KKKA! Erzurum 8 il içinde
Erzurum’da terör operasyonu
Erzurum’da terör operasyonu
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
20 Kasım 2014 Perşembe - 06:37

EDT’den Çıkmaz Sokak Çocukları

Erzurum Devlet Tiyatrosu sahnesinde bu hafta Çıkmaz Sokak Çocukları sahnelenecek.

EDT’den Çıkmaz Sokak Çocukları

Erzurum Devlet Tiyatrosu sahnesinde bu hafta Çıkmaz Sokak Çocukları sahnelenecek. Lyle Kessler’in yazdığı, Ali Halim Neyzi’nin çevirdiği Kuvvet Yurdakul’un yönettiği Oyun, 20 Kasım Perşembe 19:30, 21 Kasım Cuma 19:30, 22 Kasım Cumartesi 14:00, 19:30, 27 Kasım Perşembe 19:30, 28 Kasım Cuma 19:30, 29 Kasım Cumartesi 14:00, 19:30 tarihlerinde seyirciyle buluşacak.
Sisteme rağmen hayata tutunmaya çalışan 3 yetimin  ‘Amerikan Rüyası ve yaşadıkları trajikomik hallerin anlatıldığı oyunda Emrah Keskin, Levent Aras, Sezai Yılmaz rol alıyor.
MASKELİLER
Kasım ayında EDT sahnesinde sergilenecek bir diğer oyun ise Maskeliler. Ilan Hatsor’un yazdığı, Nebi Tarhan’ın çevirdiği  ve Yunus Emre Bozdoğan’ın yönettiği Maskeliler 28 Kasım Cuma 19:30, 29 Kasım Cumartesi 19:30, 29 Kasım Cumartesi 14:00’te Erzurumlu tiyatroseverlerle buluşacak. Burak Altay, Kuvvet Yurdakul ve A.Raif Atalay’ın rol aldığı oyunda, savaşın ortasındaki Filistin de üç erkek kardeşin ihanet, bağlılık, güven, yaşama amacı ve aile bağları ile gerçeğin çatışmasını; ülkesi ve ailesi arasında kalan kardeşlerin hesaplaşmaları çarpıcı bir dille anlatılıyor. Savaşın, kardeşlik bağlarını bile koparan ezici baskısına, insanları nefret ve şiddet içinde birbirlerinden uzaklaştırmasına çok iyi bir örnek olarak ve ilk kez bir “karşı bakışla” işlenerek sahneleniyor.
YAŞLI KUKLACI
EDT sahnesinde Kasım ayında sahnelenecek olan diğer iki oyun ise Karagöz’ün Rüyası ve Yaşlı Kuklacı.
EDT Sahnesinde 2 Kasım ve 9 Kasım Pazar günü de sahnelenen, 23 kasım Pazar günü 14’te seyircisiyle yeniden buluşacak olan  Ahmet Somers’in yazdığı, Levent aras’ın yönettiği Yaşlı Kuklacı oldukça büyük ilgi görüyor. 1 perdelik oyunun konusu, “Bir kukla tiyatrosundaki birbirinden tatlı ip kuklaları, oynatıcıları olmadan, bulundukları çantanın içinde canlanıp oyunu kendi başlarına oynamaya çalıştıkları, komik ve büyüleyici serüvenlerine katılmaya ne dersiniz? İyi seyirler.’ İfadeleriyle aktarılıyor  Oyunda  Ömer Menteşe, Taner Köse, Melike Durak, Emre Yılmaz, Cihat Faruk Sevindik, Kübra Tığtepe, Sinan Kaya ve Samet Talayman  rol alıyor.
KARAGÖZ’ÜN RÜYASI
  EDT Sahnesinde 2 kasım ve 9 Kasım Pazar günü 14:00’te sahneye konan Karagöz’ün Rüyası adlı oyun 30 Kasım Pazar 14:00’te yeniden sahnelenecek. Ömer Naci Topçu’nun yazıp Mustafa Mutlu’nun yönettiği oyunda Emre Yilmaz, Taner Köse, Samet Talayman ve Ömer Mente rol alıyor.
  Oyunun konusu ise şöyle: Yıllardır büyüklerimizden dinlediğimiz, onların anlatımlarında hüzünlendiğimiz gölge oyunumuzun kahramanları, Karagöz ve Hacivat’ın başından geçen olayları, onların büyülü dünyalarından izlemeye ne dersiniz? Karagöz, Hacivat’tan kendisi için iş bulmasını ister. Hacivat bu isteğini kabul eder ve Karagöz’e iş bulur. Fakat işler düşünüldüğü gibi gitmez...
80 GÜNDE DEVRİ ALEM
Erzurum Devlet Tiyatrosu aralık ayına ise 80 Günde Devri alem oyunuyla giriyor. Jules Verne’nin yazıp Başak Othan’ın çevirdiği, Mark Brown’un oyunlaştırıp Gökhan Kocaoğlu’nun yönettiği 80 Günde Devri Alem 04 Aralık Perşembe 19:30, 05 Aralık Cuma 19:30, 06 Aralık Cumartesi 14:00, 19:30’da izleyici karşısına çıkacak. Mehmet Yıldız, Sezai Yılmaz, Salih Bayraktar, Emrah Keskin, Yağmur Uzun Demirci, Yiğit Yıldız rol aldığı 2 perdelik oyunun konusu ise şöyle:
‘1872 Londra... Tam bir İngiliz centilmeni olan eksantrik Bay Phileas Fogg, dünyanın etrafını 80 günde gezebileceğine dair bir bahse girer ve bu uğurda elinde avcunda ne varsa ortaya koyar. Bu çılgın macerada kendisine sadık hizmetkarı Passepartout eşlik etmektedir. Birlikte 3 kıta ve 4 okyanus aşacak, Londra'dan Vahşi Batı'ya uzanan olağanüstü bir yolculuğa çıkacaklardır. Trenlerden gemilere koşturacak hatta bir fille bile seyahat edeceklerdir! Ne var ki zamana karşı yarışırken karşılarında farkında olmadıkları  bir engel vardır: Fogg'un bir kanun kaçağı olduğuna kendini inandırmış Detektif Fix peşlerindedir ve bu yolculuğu engellemek için elinden geleni yapmaktadır. Fogg'u ise bu yolculukta hayatında hiç bilmediği başka bir macera beklemektedir: Aşk...
 5 oyuncunun düzinelerce farklı role hayat verdiği bu sürükleyici, eğlenceli ve çılgın macera sizleri de içine çekecek ve dünya etrafında fantastik, tehlikeli ve sürprizli bir yolculuğa çıkaracak.’
 

 
Mindivanlı öğrenciler destek bekliyor
 
AK Parti milletvekilinden Erzurum önerisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nehir, Osmanlı arşivciliğini anlattı
Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi’nce 15 günde bir düzenlenen “Söylenecek ...
‘Yalan söylemezdi, haram yemezdi’
Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin (ADOB) Aşık Veysel'in "Dostlar Beni ...
Türk Dünyasının Değerleri Rahmetle Anıldı
Uluslararası Türk Akademisi Başkanı DarhanKıdırali başkanlığında Barış ...
 
İstanbul'daki Erzurumluların isyanı
İstanbul'da yayınlanan ERZURUM HABER Gazetesinin gündeme getirdiği "Erzurum ...
Erzurumlu Kadınlar’dan birlik etkinliği
Erzurum Kadın ve Gençleri Destekleme Derneği tarafından, birlik ve beraberlik yemeği düzenlendi.
‘Cirit marka sporumuz’
Altıparmak Cirit’in geleneksel Türk Sporlarının en önemli dallarından birisi olduğunu söyledi.
 
Erzurum cirit şöleni yaşadı
Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ...
Abdullahfard Şirazi’yi anlattı
Pouneh Abdollahıfard, Asya ve Avrupa edebiyatında derin izler bırakmış ...
‘İlçelerde Tiyatro’ gösterileri başladı
Büyük Şehir Belediyesince organize edilen ‘İlçelerde Tiyatro Gösterisi’ ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva