ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
18 Kasım 2014 Salı - 12:18

İstanbul'daki Erzurumluların isyanı

İstanbul'da yayınlanan ERZURUM HABER Gazetesinin gündeme getirdiği "Erzurum Günleri"ne ilişkin gelişmeler İstanbul'daki Erzurumlular Dernek ve Vakıf yöneticilerini isyan ettirdi."Fiyaskoyu tahmin ettik" diyen yöneticiler Büyükçekmece Erzurumlular Dernek Başkanı Adem Karslı'ya tepki gösterdiler.

İstanbul daki Erzurumluların isyanı

Beşiktaş, Maçka Küçük Çiftlikpark’ta Erzurum Günleri adıyla düzenlenen etkinliğin yeterince ilgi görmemesi çeşitli tepkilere sebep oldu. Erzurum adını başarısız çalışmalarla yıpratmaya kimsenin hakkının olmadığını dile getiren Erzurum’lular organizasyonu gerçekleştiren temsilcilerin bir daha böyle çalışmalara yeltenmemeleri konusunda ciddi uyarıda bulundular.

Sebepleri çok ama en önemlisi İstanbul’da faaliyet gösteren Erzurum vakıflarının ve derneklerin desteklerini almadan, iki dernek temsilcisi tarafından girişilen böylesi büyük bir organizasyon, Erzurum adına başarısızlıkla sonuçlanmış oldu.

Yer tercihi yanlış düşünüldü, her ilin hemşeri günleri Feshane’de yapılırken, oldukça zor ulaşılabilen bir adres yani, Beşiktaş Maçka Küçük Çiftlikpark tercih edildi. Dolayısıyla da yeterince ziyaretçinin katılım sağlayamadığı gibi stand kirası ödeyen esnaflar zarar ettiklerini belirttiler.

Dernek yöneticisi olduğunu belirten Büyükçekmece Erzurumlular Dernek Başkanı Adem Karslı ve Dünya Erzurumlular Platformu Temsilcisi olduğunu belirten Recai Acar isimli iki kafadarın gerek İstanbul’daki Erzurum vakıf ve dernek temsilcilerinin gerekse Erzurum’daki kamu kurum temsilcilerinin uyarılarını dikkate almayarak giriştikleri bu etkinlikte Erzurum adına başarısızlıkla sonuçlanmış oldu.

Seven, Gönül isterdi ki; hiç bir hemşehrimiz mağdur olmasın!

İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakıf Başkanı Mehmet Sabri Seven, İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı ile birlikte; Maltepe Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, Beyoğlu Erzurumlular Vakfı, Kartal Erzurumlular Vakfı ve İstanbul Erzurumlular Dernekler Federasyonuyla eş zamanlı olarak yaptığımız basın açıklamalarında: Recai Acar- Âdem Karslı ve Rüştü Görenli isimli şahısların bu organizasyon daha oluşmamışken kendileri de ziyarete geldiler, yapacakları programı anlattılar, ama gerek ben ve gerekse diğer vakıf başkanı olan arkadaşlarıma bir güven telkin edilmediği için konuya sıcak bakılmadığını ve bu programda olmadığımızı defalarca yazılı ve görsel basına yaptığımız açıklamalarla dile getirdik.


Son bir kaç gündür gerek vakfımıza gelen telefonlar ve gerekse yazılı basında sizlerin yazdığı olumsuzlukları okuyup hemşehrilerimizin sıkıntılarını görünce zamanında yaptığımız uyarıların büyük ölçüde dikkate alındığını görmek bizleri mutlu etti.

Ama sizlerden duyduğumuz , erzurumlu bazı esnafların mağdur olduğu haberlerine hepimiz üzüldük. Gönül isterdi ki; hiç bir hemşehrimiz mağdur olmasın zor durumda kalmasın ve Erzurumumuzun adı yerlerde sürünmesin… “ dedi.

Dengizek, bu arkadaşlar hangi yüzle bakacaklar!

Maltepe’de faaliyet gösteren Erzurumlular Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Vakıf Başkanı Süha Dengizek, “Erzurum adına üzüntü verici bu durumdan çok rahatsız olduk, Vakıflar olarak halk bizlere tepki gösteriyor, fakat bizler bu arkadaşları defalarca uyardık, bu başarısız çalışmayı hangi sıfatla yaptınız, Erzurum’a bu kadar zarar verilmez, bu gibilere bir daha fırsat verilmemeli. Bunun için bizlerde vakıflar ve dernekler olarak üzerimize düşen sorumluluğu derhal yerine getirerek önümüzdeki dönem için çok güzel bir organizasyon hazırlıklarını şimdiden yapacağımızın bilgisinide vereyim.

Konser taahhütleri yerine getirilemedi.

Konser iptal oldu! İbrahim Erkal Konseri iptal edildi.

Taahhütlerini yerine getriemediği gerekçesiyle iki kez ertelenen İbrahim Erkal konseri iptal edilmek zorunda kaldı. Sanatçı tarafından yapılan açıklama da; “İstanbul Maçka Küçük Çiftlik Parkta Erzurum Günlerini düzenleyen Organizasyon Firması, Görenli Etkinlik Danışmanlık Hizmetleri ve sorumlu dernekler Dünya Erzurumlular Platformu ile Büyükçekmece Erzurumlular Derneği, yükümlülüklerini yerine getirmediklerinden dolayı İbrahim Erkal Konseri iptal edildi. Erzurum adına üzüntü duymaktayım. Sevgilerimle “ dedi.

Ankara’da da Erzurum Günleri etkinliği yapıldı, hemde gayet başarılı organizasyon oldu. Çünkü Ankara’da ESAV öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının ve bürokrasinin desteği alınarak yapıldı. Bu sebeple başarılı oldu.

Esnaf, "Böyle rezalet görmedik!"

Esnaf mağdur edildi, Erzurum’dan kalkıp İstanbul’da stand açmak için gelen esnafların mağduriyeti ise işin ayrı bir boyutu. Görüştüğümüz esnaflar mağduriyetlerini dile getirdiler. Kadayıfçı Muammer Usta, “ En az 15 Bin adet kadayıfımız bozuldu, noter huzurunda tespitlerimizi yaparak çöpe dökmek zorunda kaldık. Dava açarak şikayetimizi hukuksal boyutta arayacağız. Lanet olsun bu gibi insanlara. Organizasyonu yapanlar hiç bir taahhütlerini yerine getiremedikleri gibi birde stand açan firmalardan zorla para tahsil etme cüreti gösteriyorlar. Başbakan, İçişleri Bakanımız, Valimiz, Belediye Başkanlarımızın katılıcağını belirttiler, ayrıca sanatçıların konserler vereceğini taahhüt etmişlerdi, lakin hiç biri gelmedi. Esnaf hem mağdur olmuş, malını satamadığı gibi birde özel güvenlik görevlileri baskısıyla zorla stand ücretlerini tahsil etme girişiminde bulunuyorlar. Böyle rezalet görmedim.

Ne organizasyonu üstelenenler, ne stand kiralayan esnaflar, ne Erzurumlular, hiç ama hiç kimse memnun olamadı bu işten. Bu konuyla ilgili olarak herkesin ortak görüşü; Erzurum adını kullanarak böyle başarısız çalışmalara yeltenenlere asla bir daha fırsat verilmemelidir. Çünkü bu tür başarısız ve kısır çalışmalar, Erzurum’un ülkemiz ve milletimiz nezdindeki yüksek itibarına zarar vermektedir.

KAYNAK: http://www.erzurumhabergazetesi.com/54118-istanbulda-erzurum-gunleri-fiyaskosu 

 
Sürgündeki Ahıska Türkleri Vatan Ziyaretinde
 
KAÜ’de 2. Özcan dönemi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HABER 21 Kasım 2014 Cuma 10:48

İstanbul'da düzenlenen 'Erzurum Günleri'ne katılan Ünlü bir kadayıfçı, fuar beklenen ilgiyi görmeyince elinde kaldığı için küflenen 15 bin kadayıf dolması tatlısını yakarak imha etti.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurumlu Kadınlar’dan birlik etkinliği
Erzurum Kadın ve Gençleri Destekleme Derneği tarafından, birlik ve beraberlik yemeği düzenlendi.
‘Cirit marka sporumuz’
Altıparmak Cirit’in geleneksel Türk Sporlarının en önemli dallarından birisi olduğunu söyledi.
Erzurum cirit şöleni yaşadı
Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ...
 
Abdullahfard Şirazi’yi anlattı
Pouneh Abdollahıfard, Asya ve Avrupa edebiyatında derin izler bırakmış ...
‘İlçelerde Tiyatro’ gösterileri başladı
Büyük Şehir Belediyesince organize edilen ‘İlçelerde Tiyatro Gösterisi’ ...
12 takım cirit şöleninde yarışıyor
Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ile Erzurum Büyükşehir Belediye ...
 
‘Aşure birliğin sembolü’
Muharrem ayı vesilesiyle Aziziye Kaymakamlığınca Ilıca ve Dadaşkent’teki ...
Büyükşehir’den ‘Tiyatro Her Yerde’
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen projeyle kent merkezi ...
Ecdad için saygı nöbeti tuttular
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Dağcıları, bir gece Ecdada Saygı nöbeti tuttu.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva