ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Engelli gençlerin askerlik heyecanı
Engelli gençlerin askerlik heyecanı
7. Dede Korkut Günleri başladı
7. Dede Korkut Günleri başladı
Edebük şehitlerine vefa
Edebük şehitlerine vefa
Engellilere istihdam için eğitim desteği
Engellilere istihdam için eğitim desteği
Son bir haftada 47 terörist etkisiz hale getirildi
Son bir haftada 47 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
18 Eylül 2011 Pazar - 19:07

Dünya Türkiye’yi konuşuyor’

Sağlık Bakanı Akdağ, dünyanın Türkiye'nin sağlıkta yaptığı yapısal dönüşümü konuştuğunu söyledi. AK Parti iktidarının son 9 sene içerisinde Başbakan Recep Erdoğan'ın iradesi ve basiretiyle önemli çalışmalar yaptığına dikkati çeken Akdağ, "Sağlık bunların en önemlilerinden biri oldu. Bugün artık Avrupa ve dünyada uluslararası örgütler nezdinde, sağlık kuruluşları nezdinde Türkiye'nin sağlıkta bu yapısal dönüşümü nasıl gerçekleştirdiği nasıl bir model olduğu konuşuluyor" dedi.

Dünya Türkiye’yi konuşuyor’

ERZURUM
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, dünyanın Türkiye'nin sağlıkta yaptığı yapısal dönüşümü konuştuğunu söyledi.Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kahramanmaraş Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nin açılışı törenine katıldı.
AKDAĞ’IN KONUŞMASI
Törende konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kentte düzenlenen "Ortak akıl" toplantısı ile sağlıkla ilgili sorunları masaya yatırarak makul talepleri de aldıklarını ifade etti.
AK Parti iktidarının son 9 sene içerisinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iradesi ve basiretiyle önemli çalışmalar yaptığına dikkati çeken Akdağ, "Sağlık bunların en önemlilerinden biri oldu. Bugün artık Avrupa ve dünyada uluslararası örgütler nezdinde, sağlık kuruluşları nezdinde Türkiye'nin sağlıkta bu yapısal dönüşümü nasıl gerçekleştirdiği nasıl bir model olduğu konuşuluyor" dedi.
DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM SÜRECİ
Kahramanmaraş'ta çok büyük yapısal değişim gerçekleştireceklerini anlatan Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu şehirde Allah'a hamt ediyorum 400'e yakın uzman hekimimiz toplamda 500 uzman hekimimiz var. Üniversite ve devlet hastanelerinde çalışan doktorlarımızın hiçbirinin özel muayene ile hiçbir ilişkisi yok. Oysa bundan 9 sene önce annelerimiz ve ninelerimiz ameliyat olacağı zaman bir muayene kapısına taşınmak zorundaydık. Demek ki yapabiliyormuşuz, böyle büyük yapısal bir değişimi gerçekleştirdiğimize göre bunlardan daha büyüğünü de Allah'ın izniyle gerçekleştiririz."
Kahramanmaraş'ta iktidarları döneminde önceki döneme göre 16 kat daha fazla yatırım yaptıklarını kaydeden Akdağ, "Bundan sonra Kahramanmaraş'ta büyük bir şehir hastanesi kampüsü inşa ediyoruz. Mevcut yapılan hastanemiz programında 400 yataklı ama bu hastanemiz çok rahat bir şekilde 500 yatakla ihtiyaç duyulduğunda 600 yatakla hizmet edebilir durumda. Biz bu hastanenin yanına yapacağımız bir kadın doğum ve çocuk hastanesi, ruh sağlığı hastanesi, fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi ile toplamda 1000 yatak civarında büyük bir şehir hastanesi inşa ediyoruz. Böylece bir şehrin doğusunda ve batısında çok önemli iki hastane olmuş olacak. Şehir merkezinde de hastane hizmetlerini en mükemmel bir şekilde devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.
AKDAĞ’IN GÖZYAŞLARI
"Şehirlerin kaderleri ve ruhları vardır. Ben Erzurumluyum ama Kahramanmaraş, Kayseri ve Konya'nın Selçukludan bize emanet edilen bütün şehirlerin ortak kader ve ruhu var" diyen Bakan Akdağ, "Biz bir birimize o kadar çok benziyoruz ki AK Parti'ye verdiğimiz oylar da bunun bir göstergesidir. Benim neslim Necip Fazıl Kısakürek'ten çok şey öğrendi. Onun için siz Necip Fazıl'ın memleketinin insanlarısınız. Bizim başımızın üstünde yeriniz var. Ne istiyorsanız makul çerçevede yerine getirme sözü veriyorum" dedi.Bakan Akdağ'ın, Kısakürek'ten bahsederken gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI BAYRAKTAR
Ardından konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise, "Bizim bakanlığımız Türkiye Cumhuriyeti'nin geldiği konumun tezahürüdür. Gösterdiği gelişmişliğinin medeni dünya ile örtüşmenin medeni dünyayı yakalamanın gerekliliğinin bir tezahürüdür" dedi.
"Çok güzel bir çalıştay geçirdiklerini" ve Kahramanmaraş'ı yakından tanıdıklarını ifade eden Bayraktar, "Türkiye Cumhuriyeti, Türkiye milleti çok şerefli bir kalkınma ve gelişme içerisindedir. Buna destek veren herkese Allah razı olsun diyorum" diye konuştu.
AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı tarafından 3 gün boyunca devam eden"Ortak akıl" toplantısını değerlendiren AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Sayın bakanımızın gözündeki yaşları gördüğümde demek ki bizim daha yapacak çok işimiz var diye düşündüm. Çünkü inancımız var imanımız var, derdimiz var ve bu dertlerin omuzumuza yüklediği sorumluluklarımız var. Şehirlerin ruhu vardır. Şehirleri şehir yapan o ruhtur. O ruhta o şehirde yaşayan insanların kendi ruhlarından o şehre kattıkları yaşanılmışlıklardır. Anılar ve hatıralardır" dedi."Biz Kahramanmaraş'ı yeniden hayal etmek derken Kahramanmaraş'ı her şekilde hayal edelim dedik" diyen Ünal, şöyle konuştu:

"Bu çalışma bir milattır ve başlangıçtır. Çünkü bu çalışmaların devamı gelecek. Bu çalışmaların kültürü, çevresi ve içişleri devam edecektir. Bu çalışmayı kitap haline getireceğiz. Bu çalışma 5 yıl boyunca ne iş yaptık neyi erteledik neyi şimdi yapmamız lazım bu şekilde bu çalışmaları bir kitap haline getireceğiz. Bu kitapçığı en kısa zaman sizlerle paylaşacağız. Yapacaklarımız belli ve yapacaklarımızın arkasına koyduğumuz siyasi iradedir. O da hamdolsun buradadır. Birlik ve beraberliğimiz hamdolsun yerinde."Konuşmaların ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a plaketleri takdim verildi.
Daha sonra Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi. Programın ardından AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Vatandaş İşleri Platformu'nun açılışını gerçekleştirdi.
 

 
‘Bu vatan ortak tapumuzdur’
 
‘Güneş Doğudan Doğar’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yakutiye’de mesire yatırımı
Yakutiye Belediyesi tarafından Dumlu mahallesinin girişinde Karasu kenarında ...
Pasinler’de aşılama seferberliği
Erzurum’un Pasinler İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 2011 Haziran ...
Yayla göçü başladı
Oltu, Olur, Şenkaya ilçelerine bağlı köyler ve Paşalı beldesinden birçok ...
 
Sağlık sektörü, istihdam oluşturuyor
Türkiye'nin en büyük insan kaynakları platformu Kariyer.net tarafından ...
Bir yandan ayı, diğer yanda domuz..
Erzurum İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü, domuz saldırılarına karşı ...
Uzmanlardan ikiz sahibi ailelere uyarı
İkizler diğer kardeşlerden farksızdır, fiziksel olarak ayrı beden ve beyne ...
 
Çeşme kültürü yaygınlaştırılacak
Şehrin muhtelif noktalarına çeşmeler kurulması ve suları akmayan tarihi ...
Dağ başında yalnız yaşam
Terör örgütü PKK üyeleri tarafından 15 yıl önce iş makinesi yakılan kişi, ...
Katil ayı sakat çıktı
Erzurum'un İspir İlçesi'ne bağlı Yeşilyurt Köyü'nde saldırdığı 2 kişiyi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva