ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu Çayının debisi yükseldi
Oltu Çayının debisi yükseldi
 ETSO’da, ‘Dijitalleşme ile Ticaretin Geleceği’ gündemi
 ETSO’da, ‘Dijitalleşme ile Ticaretin Geleceği’ gündemi
Meteorolojiden kar ve yağmur uyarısı
Meteorolojiden kar ve yağmur uyarısı
Erzurumlu masterler Bakü’de yarıştı
Erzurumlu masterler Bakü’de yarıştı
MİT’ten sınır ötesinde nokta operasyon
MİT’ten sınır ötesinde nokta operasyon
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
15 Eylül 2011 Perşembe - 20:55

Sağlık sektörü, istihdam oluşturuyor

Türkiye'nin en büyük insan kaynakları platformu Kariyer.net tarafından açıklanan ağustos ayı istihdam endeksi verilerine göre, yeni iş ilanları sayısında bir önceki aya kıyasla yüzde 3'lük artış yaşanırken, toplam 12 bin 164 yeni iş ilanı yayınlandı.

Sağlık sektörü, istihdam oluşturuyor

MEHMET ALİ DAĞ(İHA) - Türkiye'nin en büyük insan kaynakları platformu Kariyer.net tarafından açıklanan ağustos ayı istihdam endeksi verilerine göre, yeni iş ilanları sayısında bir önceki aya kıyasla yüzde 3'lük artış yaşanırken, toplam 12 bin 164 yeni iş ilanı yayınlandı. Yaklaşık 40 bin kişiye yeni iş fırsatının doğduğu ağustos ayında, sağlık sektörü yüzde 26'ya varan artış oranları ile istihdamı en hızlı artan sektör oldu. Tekstil de ağustos ayında en çok iş fırsatı sunan sektör oldu.
Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, sağlık sektörünün ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 26'lık rekor artış gösterdiğini ve toplam 2 bin 800 kişi için yeni iş imkanı sunduğunu belirtti.
Azoz, "Tekstil, yüzde 8 artışla inşaat'ı geride bırakarak ağustos'ta en çok iş fırsatı yaratan sektörlerin başında yer aldı. Sağlık'taki yüzde 26'lık önemli artışa, Ağustos ayı içinde Van ve Uşak'ta yeni açılan hastanelerin katkıda bulunduğu görülüyor" dedi.
TALEP ARTIŞI
Ağustos ayında en çok eleman talebi gelen sektörler ve aranan kişi sayıları şöyle sıralanıyor: tekstil 5000, inşaat 4600, bilişim 3300, sağlık 2800, otomotiv 2500, gıda 2300, üretim 2000, turizm 1600, telekom 1500, finans 800. Sağlık sektöründeki yeni iş ilanı sayılarında son beş yılda yaşanan istikrarlı yükseliş eğilimi devam ediyor. Kariyer.net'in istihdam endeksi verilerine göre özel sağlık sektörünün, personel talebinde 2008'e göre yüzde 143; 2009'a göre yüzde 117; 2010'a göre yüzde 60 artış yaşandığı görülüyor. Özellikle ülke geneline yayılan özel hastane yatırımları, mobil sağlık ve evde bakım hizmetleri gibi yeni uygulamaların sağlık sektörünü istihdam açısından lokomotif sektörlerden biri haline getirdiğini belirten Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, "Sağlık sektörü son dönemde insan kaynağı politikalarındaki yeni düzenlemelerle gündemde. Bunun yanı sıra sağlık turizmi açısından Türkiye çok büyük bir potansiyele sahip. Gelecek 5 yıllık dönemde sağlık sektörünün istihdam hacminin büyük artışlar sergileyeceğini tahmin ediyoruz" dedi.
"PERSONEL TALEBİ KATLANARAK ARTIYOR, DENEYİM DEĞERLENİYOR"
Sağlığın en çok artış gösteren sektörler içinde yer aldığını belirten Azoz, "Özel sağlık sektörü, son dört yıldır çok büyük bir atılım içinde. Yabancı hastane zincirlerinin yatırımları, Anadolu'da hızla artan özel hastaneler ve sağlık turizmiyle desteklenen bu trend sayesinde sektör istihdam hacmini sürekli artırıyor. Bunun sonucu olarak sektördeki nitelikli personel sıkıntısı da kendini daha net bir şekilde göstermeye başladı. Önceleri teknik personel, fizyoterapist gibi uzmanlıklarda kendini gösteren
bu sıkıntı, son yıllarda özellikle Anadolu'da doktor ve hemşire pozisyonlarında da göze çarpıyor" şeklinde konuştu.
KARİYER.NET VERİ TABANI
Kariyer.net veri tabanında özel sağlık sektöründen gelen iş ilanlarında en sık tekrarlanan kriterin "deneyim" olması dikkat çekerken, Azoz, sektörde iş gücü pazarının da bir denge bulma sürecinde olduğunu söyledi. Yetişmiş personel sıkıntısının özellikle Anadolu'da bazı pozisyonların çok değerlenmesine neden olduğunu söyleyen Azoz, sektörün, çeşitli eğitim kurumlarıyla işb irliğine giderek açığı kapatacak personeli yetiştirmek için projeler geliştirdiğini belirtti.

EN ÇOK HEMŞİRE ARANIYOR
Kariyer.net istihdam endeksi verilerine göre verilerine sağlık sektöründe en çok aranan pozisyonlar şöyle sıralanıyor: "Hemşire, uzman doktor, hasta danışmanı, teknisyen, fizyoterapist, muhasebe uzmanı/yöneticisi, sekreter / asistan, İK uzmanı / yöneticisi, bilgi işlem uzmanı/yöneticisi ve hastabakıcı."
Sağlık sektöründe en çok aranan pozisyon olarak hemşirelik öne çıkıyor. Başhemşirelik gibi yönetici pozisyonların yanında en çok ameliyat hemşiresi, yoğun bakım hemşiresi, yenidoğan hemşiresi, diyaliz hemşiresi, kemoterapi hemşiresi ve tüp bebek hemşiresi gibi alanlarda talep yoğunlaşıyor.
Kariyer.net verilerine doktorlarda en çok talep edilen uzmanlık alanları ise sırasıyla pratisyen, diş hekimi, çocuk sağlığı ve hastalıkları, kadın doğum, anestezi ve reanimasyon, göz hastalıkları, ortopedi, kardiyoloji, nöroloji, genel cerrahi, plastik cerrahi ve üroloji olarak sıralanıyor.
"KURUMSALLAŞMA SEKTÖRÜN GÜNDEMİNDE"
Sektörden gelen iş ilanları içinde insan kaynakları ve bilişim alanlarının ilk 10'da yer alması, kurumsallaşma yönünde önemli adımların atıldığına işaret ediyor. Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, "Hızlı büyüyen birçok sektör gibi sağlık da kurumsallaşma yolundaki adımlarını hızla atıyor. Birçok özel hastane profesyonel yöneticilerle çalışmayı tercih ediyor. İnsan kaynağının birinci derecede önem taşıdığı sektörde, birçok kurum İK departmanlarını kuruyor ve bu departman sayesinde eğitim ihtiyaçlarını
ve çalışanların performanslarını etkin bir şekilde takip ediyor. Bir yönüyle teknolojiyle de iç içe olan sağlık sektörünün süreçlerini bilişim uygulamalarıyla standartlaştırdığını, daha hızlı ve daha verimli yönettiğini görüyoruz. Tüm bunlar ülkemizdeki sağlık hizmetlerinin kalitesini de artırıyor. Ayrıca sektör sağlık personelinin yanında muhasebe, sekreterlik gibi pozisyonlara olan talebiyle de istihdamda lokomotif rolünü sürdürüyor" diye konuştu.
SEKTÖRDE ÖZEL MESLEKLER DEĞERLENİYOR
Kariyer.net'te yayınlanan ilanlar incelendiğinde, sağlık personelinin yanı sıra sektöre özel uzmanlıklara da yoğun talep görülüyor. Hasta ilişkileri sorumlusu, medikal danışman, tıbbi sekreter gibi pozisyonların yanı sıra medikal muhasebe uzmanlığı için yoğun talep bulunuyor. Yusuf Azoz, bu alanlarda kendini geliştiren profesyonellerin giderek daha da değerli hale geldiğini ve gelecekte de iyi koşullarla istihdam olanakları bulabileceklerini belirtti.
ANADOLU'DA DA İSTİHDAM ARTIYOR
2011'in ilk 8 ayında Kariyer.net veritabanında sağlık sektörü ile ilgili yayınlanan ilanlara bakıldığında, en çok eleman talebi gelen iller sıralamasında İstanbul ilk sırada yer alıyor. Diğer iller ise; Ankara, İzmir, Bursa, Diyarbakır Adana, Van, Antalya, Elazığ ve Malatya olarak sıralanıyor. Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, sağlık sektöründeki yatırımlar sürdükçe Anadolu'daki istihdamın da aynı hızda artacağını ifade etti.
"KRİZ BEKLENTİSİ İSTİHDAMI ETKİLEMEDİ"
Ekonomi gündeminde önemli yer tutan global krizin sinyallerine, ülkemizdeki istihdam rakamlarında rastlamadıklarını belirten Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, genel tabloyu şöyle değerlendirdi:
"Daha önceki ekonomik krizlerin istihdama yansımasını istihdam endeksimizden çok net bir şekilde görebildik. 2008'deki krizde iş ilanların sayısında önce bir duraklama, ardından da hızlı bir düşüş meydana geldi. Ancak şu an istihdam, mevsimsel trendlere uygun şekilde, hızlı olmasa da yükselişini sürdürüyor. Yıllık kıyaslamalarda Ağustos 2011'deki yeni iş ilanları sayısı Ağustos 2010'a göre yüzde 26, Ağustos 2009'a göre ise yüzde 86 artış sergiliyor. Ancak istihdam trendini gelecek aylarda da dikkatle gözlemlemek gerekiyor."
Kariyer.net istihdam endeksi verilerine göre, her zaman en çok aranan pozisyon olan satış, ağustos ayında yeni bir rekora imza attı. Satış temsilcisi ilanları, ağustos ayında en yakın takipçisi mühendislik ilanlarına yüzde 30 varan oranlarda fark atarak 7 bin 200'e ulaştı. Bu artışın ülke ekonomisindeki hızlı büyüme trendiyle bağlantılı olabileceğini kaydeden Yusuf Azoz, "Birçok şirket büyüyen ekonomi ortamında cirosunu artırabilmek için satış kadrosunu genişletiyor" şeklinde konuştu.

 
Amatörlere saha desteği
 
Engelsiz ATM hizmete girdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir yandan ayı, diğer yanda domuz..
Erzurum İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü, domuz saldırılarına karşı ...
Uzmanlardan ikiz sahibi ailelere uyarı
İkizler diğer kardeşlerden farksızdır, fiziksel olarak ayrı beden ve beyne ...
Çeşme kültürü yaygınlaştırılacak
Şehrin muhtelif noktalarına çeşmeler kurulması ve suları akmayan tarihi ...
 
Dağ başında yalnız yaşam
Terör örgütü PKK üyeleri tarafından 15 yıl önce iş makinesi yakılan kişi, ...
Katil ayı sakat çıktı
Erzurum'un İspir İlçesi'ne bağlı Yeşilyurt Köyü'nde saldırdığı 2 kişiyi ...
Katil ayı boş durmuyor..!
Erzurum'da koyun sürüsüne saldıran ayı 70 koyunu telef etti, 26 sını da ...
 
Yaşlı kadını vatandaşlar kurtardı
Yakutiye Belediyesinin Erzincan kapı semtinde başlatmış olduğu yol çalışmalarında ...
Ayı saldırısına bakanlık soruşturması
Vali Öztürk, Erzurum'da son günlerde yaşanan ayı saldırıyla ilgili olarak, ...
Tek derdi boyuna uygun eş bulmak
Erzurum'un Şenkaya ilçesine bağlı Kömürlü köyünde ikamet eden 1.30 boyundaki ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva