ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Şehir Hastanesi TRSM’de el sanatları sergisi açıldı
Şehir Hastanesi TRSM’de el sanatları sergisi açıldı
Erzurum’da uyuşturucu ile mücadelede kararlılık
Erzurum’da uyuşturucu ile mücadelede kararlılık
19 Mayıs Gençlik haftası başladı
19 Mayıs Gençlik haftası başladı
Doğu Anadolu Kitap Fuarında geri sayım
Doğu Anadolu Kitap Fuarında geri sayım
Çakmak Özel Gereksinimli Öğrencilerle Buluştu
Çakmak Özel Gereksinimli Öğrencilerle Buluştu
HABERLER>BÖLGEDEN
29 Ocak 2014 Çarşamba - 00:49

Doğu’nun her yerinde kar var..

Doğu Anadolu Bölgesi’nde yoğun kar yağışı bazı illerde hayatı durma noktasına getirirken, Erzurum kent merkezinde henüz beklenen düzeyde yağış gözlenmedi. Hakkari’de toplu taşıma araçları kar yağışı sebebiyle hizmet veremedi, esnaf kepenk kapattı.

Doğu’nun her yerinde kar var..

Doğu Anadolu Bölgesi’nde yoğun kar yağışı bazı illerde hayatı durma noktasına getirirken, Erzurum kent merkezinde henüz beklenen düzeyde yağış gözlenmedi. Hakkari’de toplu taşıma araçları kar yağışı sebebiyle hizmet veremedi, esnaf kepenk kapattı.
Erzurum’da kar yağışı Cuma gününden itibaren etkisini yitirecek.  Hava sıcaklık değerleri ise en yüksek 2, en düşük ise 8 derece olarak seyredecek. Cuma gününden itibaren kent merkezinde yoğun sis etkili olacak, hava sıcaklık değerleri ise düşüş kaydedecek.
AĞRI’DA KAR YAĞIŞI
Ağrı’da iki gündür aralıklarla devam eden kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi.
Kent merkezinde iki gündür aralıklar devam eden kar yağışı dün gece saatleri itibarıyla etkisini iyice artırdı. Ağrı’yı etkisi altına alan kar yağışı şehri beyaza bürürken, vatandaşlar uzun bir süre sonra yağan karın altında dolaşarak çıkardı. Karın yağmasıyla havadaki kuru soğuğun bir nebzede olsa etkisini yitirdiğinin belirten Yılmaz Artus, “Uzun zamandır Ağrı’ya kar yağmıyordu. Bu karın yağması hem havadaki soğuğu aldı hem de en azından kartopu oynayabileceğiz. Yaklaşık olarak iki yıldır Ağrı’dayım, ama ilk kez ilk karın yağmasının ardından ikinci kar bu kadar geç yağdı” dedi.
Çiftçilikle uğraşan insanların bu kar yağışını dört gözle beklediğini ifade eden Kahar Doğan ise, “Beklediğimiz kar sonunda geldi. Ağrı’nın geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olduğu için bu kar yağışını dört gözle bekliyorduk. Eğer kar yağmasaydı, ekinlerimizden gereken verimi alamayacak ve geçimimizi sağlayamayacaktır. Ağrı havası, bacalardan çıkan dumanlardan dolayı kirleniyor. Bu kar yağışıyla beraber havamız temizlenecek. Özellikle Ağrı’da birkaç kayak merkezi var. Bu kayak merkezlerimizde kar oranı azalmıştı. İnsanlarımız sporlarını yapamıyorlardı. Kar yağışıyla birlikte insanlarımız sporlarını artık daha rahat yapabilecekler” şeklinde konuştu.
YAĞIŞLAR BİNGÖL’DE ZARARA YOL AÇTI
Bingöl’ün Genç ilçesinde son günlerde etkili olan yağışlardan dolayı caddeler göle dönerken, ilçedeki birçok yerleşim yeri sular altında kaldı.
Genç ilçesinde kar ve yağmur nedeni ile caddeler su altında kaldı. Yağışlardan en fazla etkilenen Bingöl Süt Entegre Tesisleri’nde ise binlerce liralık zarar oluştuğu belirtildi. Yaşanan durumdan dolayı ilgili kurumları defaten aramalarına rağmen tesise gidip incelemelerde bulunulmadığını belirten tesis sahibi Ramazan Sarı, yetkililere ateş püskürdü. Yağışlardan dolayı, tesiste bulunan dinamolarının, kompresör cihazı ile elektrik tesisatının hasar gördüğünü belirten Sarı, aynı şekilde ekili alanların da zarar gördüğünü söyledi. Sarı “Tesisimiz Genç-Bingöl karayolu 1. kilometresinde bulunmaktadır. Genç’in dağlarında eriyen karlar ya da yağan yağmurlardan dolayı bu bölgeler su altında kalıyor. Bu su baskınından dolayı şu an binlerce liralık zararım söz konusu. Durumu defaten bildirdiğim yetkililer her defasında tamam gelip bakacağız demelerine rağmen gelmedi" dedi.
BİTLİS'TE 117 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Bitlis'te etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor.
Bitlis kent merkezinde kar kalınlığı 35 santimetreyi aşarken bölgede 117 köy yolu ulaşıma kapandı. Dün geceden beri etkili olan kar yağışı Bitlis'te hayatı durma noktasına getirdi. Kar nedeniyle şehir içi ve şehirlerarası ulaşım güçlükle sağlanıyor. Kar kalınlığı Bitlis'te 35 santimetreyi aşarken, 117 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, köy yollarını açmak için yoğun bir şekilde çalışmalarını yürütüyor.
ELAZIĞ’DA 26 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Elazığ’da, kar yağışı nedeniyle 26 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, kar yağışı nedeniyle il genelinde 26 köy yolunun ulaşıma kapandığını açıkladı. Bilginoğlu, “Devam eden kar yağışı nedeniyle Baskil’de 1 köyde 7 kilometre, Karakoçan’da 3 köyde 9 kilometre, Kovancılar’da 6 köyde 23 kilometre, Palu’da 7 köyde 44 kilometre, Sivrice’de 9 köyde 51 kilometre olmak üzere 26 köyümüzün 134 kilometre yolu ulaşıma kapanmıştır. Kapalı olan köy yollarımızı yeniden ulaşıma açmak üzere İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği karla mücadele ekipleri yol açma çalışmalarını aralıksız olarak devam ettirmektedirler” dedi.
YÜKSEKOVA KARA TESLİM
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle 59 köy yolu ulaşıma kapanırken, Yüksekova-Esendere karayolunda ise onlarca TIR ve kamyon mahsur kaldı.
İlçede etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçe merkezine bağlı 59 köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı. Kapalı yolların ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi Yüksekova Şantiye Şefliği ekipleri, aralıksız çalışmalarını sürdürürken, kar yağışı ve tipi nedeniyle Yüksekova-Esendere ve Yüksekova-Şemdinli karayollarında ulaşım güçlükle sağlanıyor. Yüksekova-Esendere karayolunun Dilezi Geçidi’nde onlarca TIR ve kamyon mahsur kaldı. Yüksekova-Şemdinli karayolunun 2110 rakımlı Haruna Geçidi’nde ise sürücüler çığ tehlikesi nedeniyle zor anlar yaşıyor. Karayolları 117’nci Şube Şefliği, mahsur kalan araçların kurtarılması ve kardan kapanan yolların açılması için temizleme ve tuzlama çalışması başlattı. Yüksekova Kaymakamı Yasin Tikdağ, dün akşamdan beri etkili olan kar yağışının 59 köy yolunu kapattığını belirterek, karla mücadele ekiplerinin 59 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
HAKKARİ KARA GÖMÜLDÜ
Hakkari’de etkili olan kar yağışı nedeniyle il geneli tamamen kara gömüldü.
Akşam saatlerinde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle il genelinde 132 köy ve 376 mezra yolu ulaşıma kapanırken; Hakkari-Van, Hakkari-Çukurca ve Hakkari-Şırnak karayolları da ulaşıma kapandı. Hakkari Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkilileri, şehir merkezinde kar kalınlığının 60 santimetreyi, yüksek kesimlerde ise 1,5 metreyi bulduğunu belirttiler.
Araçların kara gömüldüğü Hakkari’de, kar yağışı belirli aralıklarla etkisini sürdürürken, birçok vatandaş ise sabah saatlerinden itibaren karla kaplanan toprak evlerinin damlarını temizleme telaşına düştüler. Bazı aileler meyve ağaçlarının kardan dolayı zarar gördüğünü belirterek, ağaçlardaki karları temizlemeye çalıştılar. Hakkari’de kar esareti nedeniyle kapanan 15 ayrı mahalle yolunun yeniden açılması içinde belediye ekibi de seferber oldu.
KARDAN DOLAYI ESNAF KEPENK, TAKSİCİLER DE KONTAK KAPATTI
Hakkari’de etkili olan kar yağışı nedeniyle birçok esnaf kepenk, bazı taksiciler ise kontak kapatmak zorunda kaldı. Dün akşam saatlerinden itibaren etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle birçok esnafta kepenk açamazken araç trafiği ise durma noktasına geldi. 15 mahalle yolunun kapalı olması nedeniylede araçları kara gömülen ticari taksi sürücüleri ise çalışamaz duruma gelerek kontak kapattı. Her defasında toplumsal olaylar nedeniyle kepenklerin kapandığı Hakkari’de bu defa ise kar nedeniyle kepenkler açılmadı. Şehrin en işlek caddelerinden olan Bulvar ve Cumhuriyet caddeleri sessizliğe büründü. Köy ve mezra yollarının ulaşıma kapalı bulunduğu Hakkari il genelinde kar esareti halen etkisini sürdürüyor. Araçları kara gömülen vatandaşlar ise, küreklerin yardımıyla karı temizlemeye çalıştılar. Adana ilinden Hakkari’ye gelen iki vatandaş da, kar altında kalan araçlarını çıkartmaya çalışırken ilk defa karla tanıştıklarını söylediler. İlk defa böyle bir doğa olayına şahitlik ettiklerini belirten Adanalı vatandaşlar, şaşkınlıklarını gizleyemediler.
Birçok vatandaş ise, suların akmadığı, elektriklerin kesildiği ve yolların geçit vermediği Hakkari’de tamamen hapis kaldıklarını ifade ettiler.  Yolların yeniden açılması içinde karla mücadele ekiplerinin çalışma başlattığı belirtildi.
KARS’TA 101 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Kars’ta iki gündür etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Gece sabaha kadar aralıklarla yağan kardan dolayı 101 köy yolu ulaşıma kapandı.
Kars’ta önceki gün başlayan ve etkili olan kar yağışı gece sabaha kadar devam etti. Giderek etkisini artıran kar yağışından dolayı il genelinde 101 köy yolunun kent merkeziyle bağlantısı kesildi.
Kars İl Özel İdaresi’ne ait karla mücadele ekipleri, kapalı bulunan köy yollarını açma çalışmalarına başladı. Görüş mesafesinin bazı bölgelerde 10 metreye düştüğü kentte trafik ekipleri de sürücüleri yola hazırlıklı çıkmaları konusunda uyardı. Kent merkezinde kar kalınlığı 30 santimi bulurken, Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 90 santim olarak ölçüldü.
MALATYA’DA KAR NEDENİYLE 45 KÖY YOLU KAPALI
Malatya’da, kar nedeniyle 45 köy yolunun kapalı olduğu bildirildi.
İl Özel İdaresi’nden alınan bilgiye göre merkez 1, Akçadağ 15, Arapgir 2, Arguvan 1, Doğanyol 5, Hekimhan 13, Kale 4 ve Pütürge ilçesi 4 olmak üzere toplam 45 köy ile irtibat kesik durumda. İl Özel İdaresi’ne ait 25 ekibin, kardan kapalı yolları açma çalışmalarını sürdürdükleri bildirildi. Geçtiğimiz gece karla karışık yağmur yağmasıyla birlikte köylere kar olarak düştüğü ve özellikle yüksek kesimlerde bulunan köylerde karın etkili olduğu kaydedildi.
MUŞ-KULP KARAYOLU YOL GÜVENLİĞİ NEDENİYLE ULAŞIMA KAPATILDI
Muş’ta etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, 37 köy yolunun da ulaşıma kapandığı bildirildi.  Muş’ta kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Sabah saatlerinde başlayan ve öğlenden sonra etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle valilik tarafından Muş-Kulp karayolu ulaşıma kapatıldı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kentte kar yağışının ardından 37 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi. Yaşanabilecek olumsuzluklar için ekiplerin hazır bekletildiğini bildiren Yentür, “Sabahtan bu yana etkili olan yağışın ardından yüksek kesimlerde bulunan 37 köy yolu ulaşıma kapandı. Acil durumlar için ekipleri hazır bekletiyoruz. Şu anda hiçbir sıkıntı söz konusu değil ve çalışmalarımız devam etmektedir” diye konuştu.
KARAYOLLARI EKİPLERİ ÇIĞ ALTINDA KALDI
Van-Bahçesaray karayolunda meydana gelen çığ düşmesi sonucu mahsur kalan vatandaşları kurtarmaya giden ekiplerin üzerine çığ düştü.Dün akşam saatlerinde etkili olan yağmur, yüksel kesimlerde yerini kar yağışı ve tipine bıraktı. Yoğun kar yağışı ve fırtınadan dolayı Van-Bahçesaray karayoluna çığ düştü. Çığ düşmesi sonucu yolda mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğü'ne bağlıyı 111. Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Gece 00.00 sıralarına kadar yapılan çalışmalar sonucu mahsur kalan vatandaşları kurtararak Bahçesaray ilçesine gönderdi. Karayolları ekipleri, Görentaş şantiyesine dönüş yaptıkları sırada çığın altında kaldılar. Çığ altında kalanlar kendi imkanları ile karların altından çıkarak yetkililere haber verdiler. Mahsur kalan ekipleri kurtarılmak için karayolları ekipleri seferber oldu.
VAN'DA MAHSUR KALAN İŞÇİLER KURTARILDI
Van-Bahçesaray karayolunda meydana gelen çığ düşmesi sonucu mahsur kalan işçiler kurtarıldı.
Dün akşam saatlerinde etkili olan yağmur, yüksel kesimlerde yerini kar yağışı ve tipiye bıraktı. Yoğun kar yağışı ve fırtınadan dolayı Van-Bahçesaray karayoluna çığ düşmesi sonucu karayolları ekipleri mahsur kalmıştı. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Çatak ve Bahçesaray tarafından yol açma çalışmalarına başlayarak yaklaşık 5 saatin ardından mahsur kalan ekibi kurtardı.
 

 
Kılıç istifa olayını değerlendirdi
 
‘30 Mart seçimleri milli irade için dönüm noktası’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kar ve tipi trafik kazalarına neden oluyor
Kar ve tipi nedeniyle yollarda buzlanmanın oluştuğu Ardahan’ın Posof ilçesindeki ...
Otobüs kazasında şoför uyudu iddiası
Sivas yolunda meydana gelen otobüs kazasında yaralanan yolcular, otobüs ...
Kazım Karabekir Paşa saygı ve şükranla anıldı
Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa, vefatının 66. yılında Kars'ta ...
 
Kazazedeler gözyaşlarıyla uğurlandı
Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Kayak Merkezi'ne giderken Bayburt'ta geçirdikleri ...
Yiğittaşı köy yolunda kaza: 4 yaralı
Pasinler karayolu Yiğittaşı Köyü mevkinde meydana gelen kazada 4 kişi yaralandı.
TÜİK’ten kurumsal işbirliği
TÜİK Erzurum Bölge, kurumsal işbirliği ziyaretlerini Bayburt’ta sürdürdü
 
Gara Yanvar katliamına tepki
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) ve ...
Bayburt yolunda 371 kilo 660 gram esrar yakalandı
Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ...
Doğu kar bekliyor..
Doğu Anadolu Bölgesinde hava şartlarının mevsim normalleri dışında gelişmesi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva