ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Müftü Can’dan Yaz Kur’an Kursları bilgilendirmesi
Müftü Can’dan Yaz Kur’an Kursları bilgilendirmesi
Erzurum eksi 6’yı gördü
Erzurum eksi 6’yı gördü
İbrahim Hakkı’nın 1755’te tespit ettiği gerçek
İbrahim Hakkı’nın 1755’te tespit ettiği gerçek
Tekman’da futbol turnuvası düzenlendi
Tekman’da futbol turnuvası düzenlendi
Lise öğrencilerinden ‘Sabrın İzleri’ filografi sergisi
Lise öğrencilerinden ‘Sabrın İzleri’ filografi sergisi
HABERLER>BÖLGEDEN
16 Ocak 2014 Perşembe - 07:17

Doğu kar bekliyor..

Doğu Anadolu Bölgesinde hava şartlarının mevsim normalleri dışında gelişmesi kuraklık korkusunu da beraberinde getirdi. Ocak ayının üçüncü haftasına girilmesine rağmen kar yağışının beklenen düzeyde olmaması, bölgede kış turizmini olduğu gibi tarım sektörünü de kaygıya düşürdü.

Doğu kar bekliyor..

Doğu Anadolu Bölgesinde hava şartlarının mevsim normalleri dışında gelişmesi kuraklık korkusunu da beraberinde getirdi. Ocak ayının üçüncü haftasına girilmesine rağmen kar yağışının beklenen düzeyde olmaması, bölgede kış turizmini olduğu gibi tarım sektörünü de kaygıya düşürdü.
DOĞU’DA SOĞUK HAVA
Kar yağışının etkisini yitirdiği Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava hüküm sürüyor. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Kars’ta eksi 20 derece olarak ölçüldü. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Karadeniz üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altına giren bölgede soğuk hava etkili oluyor. Gece en düşük hava sıcaklıkları Kars'ta eksi 20, Erzurum’da eksi 8, Ağrı'da eksi 15, Ardahan’da eksi 14, Erzincan'da eksi 4 ve Iğdır'da eksi14 derece olarak kaydedildi. Günün beklenilen sıcaklık değerleri ise; Erzurum'da 0, Erzincan'da 7, Ağrı ve Iğdır'da eksi 2, Kars ve Ardahan'da ekiş 3 derece olarak kaydedildi.
Meteoroloji 12. Bölge Müdürü Uygar Us, bölgede hava tahminlerine göre Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır’da 1 hafta süreyle kar yağışının beklenmediğini belirtti.
Öte yandan Erzurum’da soğuk havayla birlikte Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Mehmet Kavukçu ve öğrencileri tarafından suyla oluşturulan buz kütlesi buzlu sanata dönüştü
KARLIOVANIN KÖYLERİNDE İÇME SULARI BUZ TUTTU
Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı köylerde, soğuk havalar nedeniyle içme suları buz tuttu.
İlçeye 5 kilometre uzaklıkta bulunan 300 haneli Kargapazarı köyünde cami ve okulun şebeke suları dondu. Hava sıcaklıklarının eksi 20’lere kadar indiği köyde, 400 öğrencili Kargapazarı İlkokulu ve köy camisinin suları dondu. Okulda eğitim gören öğrenciler, suyun yokluğundan tuvalet ve lavaboları kullanamıyor.
Aşırı soğuklarla beraber donan şebeke suyu eğitimi sekteye uğrattı. Isınma problemi taşıma suyla çözülmeye çalışılırken, durumdan endişe duyan öğrenci velileri, olası salgından korkuyor. Çocukların sağlık durumundan endişe duyduklarını belirten öğrenci velisi Orhan Avcı, "Böyle giderse çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz. Zaten köyde grip salgını var bundan dolayı çocuklar bu salgına suyun olmamasından dolayı çok rahat bir şekilde yakalanacaklardır" dedi.
Köylüler, yetkililerden yardım beklediklerini dile getirerek, "Bir haftadır sular akmıyor. Hava sıcaklıkları eksilerin altına düştü. Camide suların olmamasından dolayı abdest dahi alamıyoruz. Yetkililerin bu duruma bir çare bulmasını istiyoruz" diye konuştu.
ARTOS DAĞI’NA “2014 KIŞ” TIRMANIŞI
Van'ın Gevaş ilçesinde bulunan 3 bin 537 rakımlı Artos Dağı'na Patika Doğa Sporları Kulübü ile İstanbul Zirve Dağcılık Kulübü üyeleri tarafından “2014 Kış” tırmanışı gerçekleştirildi.
Van Patika Doğa Sporları Kulübü'nün organize ettiği tırmanışa, Van, İstanbul, Tatvan ve Doğubayazıt’tan gelen 30 dağcı katıldı. İstanbul Zirve Dağcılık Kulübü üyeleri ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri’nin de (UMKE) katıldığı tırmanış, Gevaş ilçesi Selimbey Mahalesi’nde start aldı. Tırmanış sırasında 2 bin 250 metrede kamp kurup geceyi geçiren dağcılar, sabah 04:00’da tırmanışa yeniden başladı. Zorlu bir tırmanışın ardından 30 dağcı, 3 bin 537 metre yüksekliğindeki Artos Dağı'nın zirvesine 2 gün sonra ulaştı. Zirveye çıktıkça Van Gölü'nün mavisi ve Artos Dağı'nın karlarla beyaza bürünmüş görüntüsü güzel görüntüler oluşturdu. Tırmanışa rehberlik eden Patika Doğa Sporları Kulübü Başkan Yardımcısı ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Mustafa Bingöl, "Artos Dağı kış tırmanışı için son derece uygun. Amacımız; Türkiye ve dünyadaki dağcıları bu eşsiz manzarayla bir araya getirmek. Zirveye çıktıkça eşsiz bir manzarayla karşı karşıya geliyorsunuz. Bu tüm yorgunluğunuzu alıyor" dedi.
“HİZAN KIŞTA GÜZELDİR” FOTOĞRAF YARIŞMASI DÜZENLENECEK
Bitlis’in Hizan Kaymakamlığı bünyesinde “Hizan Kışta Güzeldir” isimli fotoğraf yarışması düzenleneceği bildirildi.  Kaymakamlıkça yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi. “Yemyeşil dağları, şırıl şırıl akan nehirleri ve el değmemiş doğasıyla her tarafı ayrı bir güzellikle bezenmiş güzel ilçemiz Hizan'da fotoğraf yarışması düzenlenecek. Her mevsimin birbirinden daha güzel yaşandığı Hizan'ın bu güzelliklerini ortaya çıkararak insanların beğenisine sunmak ve ilçemizin tanıtımında kullanmak için profesyonel veya amatör bütün herkese açık olacak bu yarışma 31 Ocak tarihine kadar devam edecek. Dört mevsim Hizan fotoğraf yarışmasının ilki olacak olan “Hizan Kışta Güzeldir” adlı fotoğraf yarışmamıza katılan tüm katılımcılara başarılar dileriz” denildi.
ARDAHAN’DA SOĞUK HAVA
Ardahan'da kar yağışının ardından soğuk hava etkili oluyor.
Ardahan’da etkili olan soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Gece hava sıcaklığının eksi 20 dereceye kadar düştüğü kentte soğuklar nedeniyle birçok aracın mazot deposu dondu. Vatandaşlar, araçlarını başka araçların yardımıyla çalıştırdı. Sanayi esnafından İsmail Kahya, hava sıcaklığının eksi 27 dereceye kadar düşmesinden dolayı, sanayide iş yoğunluğunun arttığını söyledi. Kahya, "Ardahan'da etkili olan kuru ayaz ve soğuk, hava sanayi esnafının işlerini artırdı. Şu sıralar sanayiye genelde sabah soğuktan çalışmayan araçlar gelmekte" dedi.
Hizan Kaymakamlığı tarafından düzenlenecek fotoğraf yarışmasına katılım şartları ise şöyle, yarışma amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçılara açıktır. Bir katılımcı yarışmaya en fazla 10 fotoğraf ile katılabilir. Gönderilecek fotoğraflar son 1 yıl içinde çekilmiş olmalıdır. Her fotoğrafta açıklayıcı bir fotoğraf altı bilgisi olmalıdır. Yarışma renkli ve siyah-beyaz baskı dalında olup, yarışmacılar en çok 10 eserle yarışmaya katılabilirler. Birden fazla fotoğrafın montajlanmasıyla oluşturulan, fotoğrafın orijinalinde olmayan herhangi bir öğe eklenmiş ya da var olan öğelerden herhangi biri silinmiş fotoğraflar kabul edilmez. Fotoğrafın orijinal niteliğini bozmayacak oranda kadrajlanmış, kontrast, aydınlık ve renk ayarı yapılmış fotoğraflar kabul edilir. Ancak fotoğrafların bu tür bir işlemden geçmiş olduğu fotoğraf açıklamasında belirtilmelidir. Yarışmaya eser gönderenler, eserlerin kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılacaklardır. Her fotoğrafa isim verilerek fotoğrafın nerede ve ne zaman çekildiği belirtilmelidir.
Fotoğraflar; hizankaymakamligi@gmail.com adresine gönderilecektir. Proje yarışacak fotoğrafların alındığına ilişkin teyit maili gönderilecektir. Son başvuru tarihi 31 Ocak Cuma günü olup, yapılacak değerlendirme neticesinde ilk 3’ e girenlere tablet bilgisayar verileceği bildirildi.
JCI KIŞ ZİRVESİ ELAZIĞ’DA YAPILACAK
JCI Genç Liderler ve Girişimciler Derneği Elazığ Şubesi tarafından düzenlenen ve 2014 yılının ilk ulusal etkinliği olan JCI Türkiye Kış Zirvesi 17-19 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Program hakkında bilgiler veren JCI Elazığ Başkanı Ufuk Çetinkaya, JCI Türkiye Kış Zirvesi için 3 aydır çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Zirve programlarının yoğun eğitimler ve toplantılar ile geçeceğini belirtren Çetinkaya, “17 Ocak Cuma günü saat 13.00 ile 16.00 arasında networking eğitimi olacak bu eğitim ile sosyal ve iş ağının nasıl kullanılacağı anlatılacak. Yine 17 Ocak Cuma günü programımız da 16.30 ile 18.30 saatleri arasında Akgün Otel Altın Kubbe salonunda Dr. Rıza Kadılar ile satın almanın bilimi konulu seminerimiz gerçekleştirilecektir. Bu seminerimize katılım ücretsiz olup tüm halkımız davetlidir. Program kapsamında Birleşmiş Milletler bin yıl kalkınma hedefleri doğrultusunda yapılan fotoğraf sergisi ve akşam yemeğinde de konuklarımıza Kürsübaşı Gecesi ile kültürümüzü tanıtmayı amaçlıyoruz. Programımızın ikinci gününde 09.30 ile 10.00 saatleri arasında ilimiz protokolünün ve davetlilerin de katılımlarıyla resmi açılış törenimiz yapılacak. İnanıyoruz ki bundan sonra da ilimizde daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapılmaya devam edilir ve şehrimizin gelişimine katkı sağlanır” dedi.
DONAN ŞEBEKEYE DÜDÜKLÜ TENCERELİ ÇÖZÜM
Hakkari’de donan içme suyu şebekesinin düdüklü tencerenin buharıyla açılmaya çalışılması, ilginç görüntülere sahne oldu.
Hakkari il genelinde etkili olan soğuk hava nedeniyle içme suyu şebekelerinin donması üzerine vatandaşlar ilginç yöntemlere başvuruyor. Evli ve 2 çocuk babası Orhan Kutluk, oto yıkamacısı olduğunu ve iş yerine ait suyun donması üzerine kendi imkanları ile itfaiyeden su aldığını, bu suyun da yetmemesi üzerine düdüklü tencereden çıkan buhar yardımıyla donan şebekeyi açmaya çalıştığını söyledi. Kutluk, ”Tek geçim kaynağım oto yıkamacılığıdır. Soğuklar nedeniyle iş yerime gelen su dondu. Bunun üzerine bir süredir itfaiyeden kendi imkanlarımla su getiriyorum ancak bu su yetmiyor. Bazı arkadaşların tavsiyesi ile düdüklü tencerenin buhar düğmesine taktığım hortumla donan suyu açmaya çalışıyorum” dedi.  Öte yandan düdüklü tencere ile donan boruyu açma işlemi, meraklı vatandaşların da adeta ilgi odağı oldu.
HAKKARİ’DE KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI
Hakkari’de karayolları sınırlarında bulunan yol boylarında karla mücadele çalışması başlatıldı.
Hakkari Karayolları 114. Şube Şefliği ekipleri, 6 iş makinesi ve 10 personeli ile kar nedeniyle geçit vermeyen yollarda genişletme çalışmaları başlattı. Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan Dağgöl Mahallesi Medeni Sancar Caddesi üzerinde çalışma başlatan ekipler, yol kenarında biriken kar yığınlarını iş makineleri yardımıyla toplayarak kamyonlarla şehir dışına çıkartılıyor.
Karayolları yetkilileri, kar nedeniyle geçit vermeyen yol kenarındaki kar yığınlarını temizlemek için çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğini belirttiler.
SARIKAMIŞ CIBILTEPE KAYAK MERKEZİ’NDE KAR KALINLIĞI 75 SANTİMETREYİ BULDU
Son kar yağışıyla beraber yakalaşık 75 santim kar kalınlığı bulunan Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi kayak severlerin cazibe merkezi oldu.  Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Türkiye’nin en iyi pistlerinin Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde olduğunu belirterek, kayakseverleri sarıçam ormanları arasında, kristal kar üzerinde kaymaya davet etti.Sarıkamış’ta kaymanın ayrıcalık olduğunu ifade eden, Başkan İlhan Özbilen, “Sarıkamış Türkiye’nin en güzel pistlerine sahip kayak merkezlerinden birisidir. Özellikle insanlar sarıçam ağaçlarının arasında kristal kar üzerinde kaymanın ayrıcalığı mutlak yaşamalıdır. Biz bütün kayak severleri ilçemize davet ediyoruz” dedi.Başkan Özbilen, “Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde şuan da bütün pistlerimizde kayak yapılıyor. Kar kalınlığı resmi ölçülere göre 75 santim. Pistlerimiz gayet güvenli sarıçamlar arasında kaymayı en güzel şekilde sağlayan kristal ve toz kar özelliği mevcut. Buradan Türkiye’deki bütün kayakseverlere şunu demek istiyorum. Ankara Kars arası 1 saat 15 dakikada uçak ile geliniyor. Sarıkamış Kars arası 54 kilometre duble yol yani 2 saat içerisinde her hangi bir dağı tırmanmadan kayak merkezine ulaşabilirsiniz. Ve kayak takımlarınızı alarak hemen kaymaya başlarsınız. Türkiye’nin hiçbir yerinde bu kadar kısa sürede kayak merkezine ulaşılmaz. İşte Sarıkamış’ın ayrıcalıklarından biriside budur” diye konuştu.
KONAKLAMA SORUNU YOK
Sarıkamış’ta konoklama sorununun olmadığına dikkat çeken Başkan Özbilen, özetle şunları söyledi: "Otellerimiz gayet konforlu 5 yıldızlı, 3 yıldızlı otellerimiz var. İnşaaat halinde yapımı devam eden otelimiz var. Cıbıltepe Kayak Tesisleri’nde 3 telesiyej , bu telesiyejlerle buradan 2 bin 600 rakımlı Cıbıltepeye çıkılıyor. Cıbıltepeden karanlık deredeki 8 ve 9 nolu pistlerden kayılarak karanlıkdereye iniliyor. Tekrar karanlık dereden telesiyejle Cıbıltepeye çıkıp tekrar kayılıyor. Burada kaymak ayrıcalıktır. Çünkü pistlerimiz hem turizm amaçlı, hemde yarışma amaçlıdır. Daha güzel bir nostalji yaşayanlar 8-9 ve 5 nolu pistlerde kayıyor. Acemiler ve diğer gruplarda başlangıçtaki pistlerde kaymaya devem etmektedir. Yani burada herşey misafirlerimiz için düşünmüştür. Otel sorunu yoktur. Sarıkamış’ın kapılarını bütün misafirlerimize açmışız.”
Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi, kristal karı, uzun kayak pistleri ve modern telesiyejleriyle yerli ve yabancı turist ilgisini çekiyor. Kar kalınlığının 75 santimetreye ulaştığı kayak merkezine çevre il ve ilçelerden gelen kayak tutkunları kayağın keyfini yaşıyor.

 
Mükellef sayısında Oltu farkı
 
‘Sulh için duacıyız’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Din adamlarından kaçak elektrik uyarısı
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde kaçak elektrik kullanımı ile mücadele ...
Erzincan-Erzurum tünelinin yüzde 60’ı tamamlandı
Tüzün, uluslararası taşımacılığın da yapıldığı Erzincan-Erzurum yolu üzerindeki ...
Ambulanstan 43 bin paket sigara çıktı
Ağrı’da jandarma ekiplerince yapılan operasyonda bir ambulansın içerisinde ...
 
Sondaja gittiler, denize düştüler
Bartın'ın Amasra ilçesinde fotoğraf çektirirken kayalıklardan denize düşen ...
Kaymakam Taşolar’a sürpriz kutlama
Erzurum’un Aşkale İlçesi’nde 10 Ocak Türk İdareciler günü dolayısıyla ...
Kuduz vakası can aldı
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinden kuduz şüphesiyle Erzurum’a kaldırılan ...
 
Soğuk rekoru Erzurum’daydı
Iğdır’ın Tuzluca ilçesine bağlı Göktaş köyü Menderes mezrasında Vatandaşlar ...
Evinden tarihi eser çıktı, yoksulluktan kurtulamadı
Ardahan Hanak İlçesinde ikamet ettiği evin tadilatını yaparken, maddi ...
Serhat İllerinden tanıtım atılımı
SERKA ve KUDAKA işbirliği, Türk Hava Yolları’nın desteğiyle Rusya ve Ukrayna’dan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva