ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Gazze’deki çığlığı tuvale yansıttılar
Gazze’deki çığlığı tuvale yansıttılar
Yaşlı Destek Programı  başvuruları başladı
Yaşlı Destek Programı başvuruları başladı
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
KKKA! Erzurum 8 il içinde
KKKA! Erzurum 8 il içinde
Erzurum’da terör operasyonu
Erzurum’da terör operasyonu
HABERLER>BÖLGEDEN
14 Ekim 2023 Cumartesi - 04:54

Doğu’dan Filistin’e destek, İsrail’e tepki

Doğu Anadolu Bölgesi illerinde İsrail saldırılarında yaşamlarını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı, Filistin halkı için eller semaya kaldırıldı,  dualar edildi. Erzurum’dan Elazığ’a, Iğdır’dan Erzincan’a Gazze halkına uygulanan zulüm protesto edildi.

Doğu’dan Filistin’e destek, İsrail’e tepki

Doğu Anadolu Bölgesi illerinde İsrail saldırılarında yaşamlarını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı, Filistin halkı için eller semaya kaldırıldı,  dualar edildi. Erzurum’dan Elazığ’a, Iğdır’dan Erzincan’a Gazze halkına uygulanan zulüm protesto edildi.

BİTLİS

Bitlis’te Cuma namazı çıkışı İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılınarak dua edildi.
Bitlis’teki siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşların katılımıyla Cuma namazı sonrası basın açıklaması yapılarak, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları kınandı. Ulu Cami Meydanı’nda toplanan yaklaşık bin kişi, dua ve tekbirlerle Filistin halkına destek verdi. Kalabalık adına açıklama yapan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bitlis İl Başkanı Cengiz Karakaya, "Gazze’de yıkım, ölüm, vahşet, katliam var. Gazze’nin üstüne bombalar yağıyor. Gazze’de elektrik yok, su yok, yiyecek yok, yaşama hakkı yok. Gazze’de sadece vahşi bir soykırım var. Masum çocuklar ölüyor, kadınlar ölüyor, ihtiyarlar ölüyor ve bunların toplamı olan siviller ölüyor. Hastanelerde yer yok, yoğun bakımlar işlevsiz, jeneratörlerin yakıtı bitti. Bugün Gazze’de insanlık tarihinde görülmemiş bir vahşet yaşanmaktadır. Emperyalist güçlerin desteğini arkasına alan Siyonist işgal rejimi, bütün dünyanın gözü önünde Gazze’de soykırım uyguluyor. Ama İslam alemi sessiz, dünya sessiz, sözde insan hakları savunucuları başını kuma gömmüş durumdadır. Siyonist rejim tarafından yıllardır adım adım işgal edilen Filistin’e sahip çıkın” dedi. Yapılan açıklamanın ardından hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılınarak dua edildi.

FİLİSTİNLİLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Bitlis’in Ahlat ilçesinde İsrail'in Gazze’ye saldırısı sonrası hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Ahlat ilçesindeki tüm camilerde Cuma hutbesinde İsrail'in Gazze’ye saldırılası sonrası hayatını kaybeden ve yaralanan Filistinli Müslümanlar için dualar edildi. Daha sonra kılınan Cuma namazı sonrasında da İsrail'in Gazze’ye saldırılası sonrası hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

HAYATINI KAYBEDEN FİLİSTİNLİLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Elazığ’da İsrail’in Gazze’ye saldırısı sonrası hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Elazığ Filistin’e destek için bir araya geldi. Bu çerçevede Cuma namazı sonrasında İsrail’in Gazze’ye saldırısı sonrası hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından İl Müftüsü İrfan Üstündağ tarafından dua edildi. Namaza, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Namaz sonrasında kalabalık adına konuşma yapan Anadolu Gençlik Derneği Bölge Başkanı Mesut Turan, “100 yıla yakın süredir İslam topraklarını işgal ederek kadın, yaşlı demeden bir kanser gibi büyüyen İsrail sabah pervasız eylemlerinin karşılığını mutlak başarıya ulaşan Aksa Tufanı Operasyonu ile acı acı tecrübe etmiş oldu. Allah’a hamdolsun. Bunca zamandır bu meydanlarda İsrail’in zulümlerini kınamak için toplandık. Fakat bugün bu zulmün karşısında mücahitlerin Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için vermiş oldukları başarıları kutlamak için toplandık. Günlerdir ölüm olup Gazze’nin üzerine bombalar yağdıran, küçük bir toprak parçasında 2 milyona aşkın insanı evsiz, yurtsuz bırakan su ve elektrik gibi can damarlarını kesen, hiçbir kural tanımadan savaş suçları işleyen tarihin en büyük terör örgütü İsrail’i hamilerini, Amerika ve Avrupa’yı lanetlemek için buradayız” dedi.

FİLİSTİN İÇİN ELLER SEMAYA KALKTI

İsrail tarafından bombardıman altına alınan Filistin için Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde vatandaş sabah namazında dua etti.

Günlerdir İsrail ve Filistin arasında yaşanan çatışma binlerce ölüme neden olurken, Gazze halkı elektriksiz, susuz bırakıldı. İlçenin Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan İhsaniye Camisi’nde sabah namazında bir araya gelen vatandaşlar da bu sefer ellerini Filistin’deki mazlum halk için semaya kaldırarak dua etti.

Program’a Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, Yüksekova Belediyesi Başkan Yardımcısı Kerim Bulut, Yüksekova İlçe Müftüsü Mahmut Sevük ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İSRAİL’İN FİLİSTİN İŞGALİ IĞDIR’DA PROTESTO EDİLDİ

İsrail, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'deki katliamlarına devam ederken, tüm Türkiye’de olduğu gibi Iğdır’da da İsrail’e tepki için vatandaşlar bir araya geldi.

Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu gün geçtikçe şiddetlenerek devam ederken, İsrail’in saldırılarına Türkiye’den tepkiler devam ediyor. Iğdır’da bugün Cuma namazında sonra sivil toplum kuruluşları himayesinde vatandaşlar Zübeyde Hanım Bulvarı'nda bir araya geldi. Burada ilk önce Kur'an-ı Kerim okundu, daha sonra basın açıklaması yapıldı. Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Ehlibeyt Alimleri Derneği Başkanı Zeki Tümay, batıyı iki yüzlülük ile suçladı. Tümay açıklamasında, "Ey iki yüzlü Batı, Filistin için yapılacak bir slogana dahi tahammülünüz yok, yasak koydunuz. Avrupa ülkelerinde Filistin için kimse bir slogan atamaz, dediniz. Hatta bir Filistin armasını yakasında olsa bile İngiliz bakanı dedi ki 'Biz bunu terör eylemi olarak kabul edeceğiz'. Avrupa'dan sürülen Yahudilere bizim ecdadımız Osmanlı kucak açtı. Yahudileri siz içinizden sürdünüz. Ama İslam onlara kucak açtı. Türk'ün ecdadı Osmanlı onlara kucak açtı, ne çabuk unuttunuz bunları ey Yahudiler? Siz neden bu kadar nankör oldunuz? Neden size kucak açan Müslümanlara karşı bu kadar merhametsizleştiniz?" dedi. Kalabalık daha sonra 'Kahrolsun İsrail' ve 'Kahrolsun ABD' sloganları atarak dağıldı.

MUŞ’TA İSRAİL’E TEPKİ YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Muş'ta, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılınmasının ardından tepki yürüyüşü yapıldı.

Muş'ta Hacı Şeref Camisi'nde cuma namazının ardından Gazze’de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılan vatandaşlar, daha sonra slogan atarak ve tekbirler getirerek Belediye Meydanı'na kadar yürüdü. Belediye Meydanı’nda bir araya gelen kalabalık adına basın metnini okuyan HÜDA-PAR Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, Gazze’de yıkım, ölüm, vahşet ve katliam olduğunu söyleyerek, “Gazze’de elektrik yok, su yok, yiyecek yok, yaşama hakkı yok. Gazze’de sadece vahşi bir soykırım var. Masum çocuklar ölüyor, kadınlar ölüyor, ihtiyarlar ölüyor ve bunların toplamı olan siviller ölüyor. Hastanelerde yer yok, yoğun bakımlar işlevsiz, jeneratörlerin yakıtı bitti. Bugün Gazze’de insanlık tarihinde görülmemiş bir vahşet yaşanmaktadır. Emperyalist güçlerin desteğini arkasına alan Siyonist işgal rejimi, bütün dünyanın gözü önünde Gazze’de soykırım uyguluyor. Ama İslam alemi sessiz, dünya sessiz, sözde insan hakları savunucuları başını kuma gömmüş durumdadır” dedi.

Müslümanları birlik olmaya ve Filistin’e sahip çıkmaya davet eden Çağlaya, “Ey Müslümanlar, Siyonist rejim tarafından yıllardır adım adım işgal edilen Filistin’e sahip çıkın. Son aylarda Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen terör şebekesine dünyayı dar eden Filistinli kardeşlerinize sahip çıkın. O kutsal mekânda Filistinli gençlerin direnişine sahip çıkın. Ümmetin yetimleri olan Filistinlilerin bağrından çıkan mücahitlerin direnişini destekleyin. Siyonist işgalci çetelerin burunlarını yere sürten, korkaklıklarını bir kez daha ortaya çıkaran Filistinli mücahitlere sahip çıkın” şeklinde konuştu.

Açıklamaya, siyasi parti il temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

VAN’DA FİLİSTİN’E DESTEK, İSRAİL’E TEPKİ

Van’daki camilerde, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılınarak dua edildi.

İsrail’in Filistin’in Gazze kentine yönelik sürdürdüğü bombardımanda yüzlerce kişi hayatını kaybederken, yüzlerce kişi de yaralandı. Filistin halkına destek için Cuma namazı öncesi hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılınırken, namazdan sonra da cami bahçelerinde İsrail’e tepki, Filistin’e destek açıklamaları yapıldı. Yukarı Norşin Camisi’nin bahçesinde de bir araya gelen kalabalık adına konuşan Anadolu Gençlik Derneği Van Şube Başkanı Ömer Gündüz, İsrail’e tepki göstererek, “Daha önce haykırdığımız gibi yine buradan haykırmayı bir vazife biliyoruz. İsrail’in başkenti ne Kudüs ne Tel Aviv’dir. İsrail’in başkenti cehennemin dibidir. Ey Allah’ın lanetlediği kavim İsrail; ne kadar zülüm ederseniz edin, ne kadar kan dökerseniz dökün Mescid-i Aksa’yı, Kudüs’ü, Filistin’i bizden koparamayacaksınız. Biz Mescid-i Aksa için canını vermeye hazır on binler, yüz binler, milyonlar olarak daima karşınızda olacağız. Tarih sahnesinden silinip gideceğiniz güne kadar sizinle mücadele edecek, kanımızın son damlasına kadar savaşacağız” dedi.

Sabah namazında eller Filistin için semaya kalktı

Türkiye geneli olduğu gibi Van’ın Erciş ilçesinde de sabah namazında bütün camilerde Filistinli halkı için dua yapıldı. Namaz sonrası açıklamalarda bulunan Erciş Müftüsü Abdullah Bora, İsrail zulmünün her şekilde devam ettiğini belirterek, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatıyla ülkemizdeki bütün camilerimizden Filistinli kardeşlerimiz başta olmak üzere bütün mazlum ve mağdurlara dua etmek için bir araya geldik. Namazımızı cemaatimizle beraber eda ettik. Katılan bütün cemaatimizden Cenab-ı Hak razı olsun. Namaz sonra tembihatımızı yaptık. Okunan hatimleri, Yasin’i Şerif surelerini ve Fetih surelerini de başta Filistinli şehitlerimiz olmak üzere bütün şehitlerimizin ruhlarına hediye eyledik. Rabbim kabul eylesin. Cenab-ı Hak şehitlerimize rahmet eylesin, onların şefaatine bizleri nail eylesin ve başta güzel ülkemiz olmak üzere bütün İslam beldelerinde her türlü maddi manevi semavi ve arizi bela ve musibetten muhafaza eylesin inşallah” dedi.

Erciş ilçesinde Cuma namazı öncesi de Filistin’de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılınırken, namaz sonra İsrail’e tepki açıklamaları yapıldı.

GÜMÜŞHANE’DE HAYATINI KAYBEDEN FİLİSTİNLİLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Gümüşhane’de İsrail’in Gazze’ye saldırısı sonrası hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gümüşhane’de tüm camilerde Cuma hutbesinde İsrail’in Gazze’ye saldırılası sonrası hayatını kaybeden ve yaralanan Filistinli Müslümanlar için dualar edildi. Kemaliye Camii’nde kılınan Cuma namazının ardından ise İsrail’in Gazze’ye saldırıları sonrası hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

 
Tekin depremlere karşı aldıkları önlemi açıkladı
 
8 ilde 'Bulutlar' operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Memiş risk azaltma çalışmalarını paylaştı
Memiş, deprem gözlem ağlarındaki depremölçer sayısının bin 145’e yükseldiğini ...
Erbaş: ‘Bütün Müslümanların tek yumruk olması lazım’
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kudüs ve Filistin’in büyük ...
Doğu Anadolu Belediyelerinde bir ilk
Gürkan, Yerinde Dönüşüm Daire Başkanlığı kuracaklarını söyleyerek, “Vatandaşların ...
 
Van'da 4.7 büyüklüğünde deprem
Van’ın merkez Tuşba ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Erzurumlu öğrenciden Vali Doruk’a teşekkür
Amasya’nın Taşova ilçesinde bir lunaparkın konteynerinde 3 gece kalan ...
Bölgenin ilk sosyal hizmet kampüsü olacak
Van Valiliği ve büyükşehir belediyesi tarafından yapılan bölgenin ilk ...
 
Celal Büyük Diyarbakır Müftülüğüne atandı
Erzurumlu Müftü Celal Büyük Diyarbakır Müftülüğüne atandı.
Tortum peri bacaları keşfedilmeyi bekliyor
Tortum Gölü kenarında bulunan ve Kapadokya’yı andıran peri bacaları benzeri ...
STK’lardan Filistin için birlik çağrısı
Bitlis Medeniyet Platformu öncülüğünde Tatvan ilçesinde bir araya gelen ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva